ROSSIA
Page 30 of 45
Page 30 of 45 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 37 ... 45
Re: ROSSIA
za čega trebamo biti zahvalni konkretno? jesmo li to oružije kupili ili dobili?bogomdani wrote:nigdje,,balkanska nezahvalnost je frapantna..abraham wrote:Gdje se moze naci to o ruskom naoruzanju u DR???? Poklon, ruske brace???
Guest- Guest
Nebitno..... Da su Srbi to tada znali ne bi Ruse dizali u nebo.tre911 wrote:I sve nam braća rusi dali besplatno :DDD de pročitaj malo što te kolega abraham pitao.albatros wrote:Topovi,VBR-i,ZIS-ovi,granate,pa do običnih revolvera.abraham wrote:Gdje se moze naci to o ruskom naoruzanju u DR???? Poklon, ruske brace???
Jednom konvoju sam i ja prisustvovao. Bilo je oko 20-tak punih šlepera. Čega? To ni ja nisam znao.
Osim toga znaš li kako se srpska vojno-politička delagacija provela u Moskvi kada su od Rusa tražili podršku i vojnu pomoć u ratu protiv Hrvatske?
Ne samo da nisu dobili nikakvu podršku,nego su im ovi zaprijetili i maltene ih izbacili iz Kremlja.
U Hrvatskoj se uvijek ističe Austrija,Njemačka,Vatikan,no rusku ulogu u svemu tome prešućuju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
zahvalni da je uopce netko se usudio krsiti embargo na uvoz oruzja..a sto bi ti?džabe???...ccccctre911 wrote:za čega trebamo biti zahvalni konkretno? jesmo li to oružije kupili ili dobili?bogomdani wrote:nigdje,,balkanska nezahvalnost je frapantna..abraham wrote:Gdje se moze naci to o ruskom naoruzanju u DR???? Poklon, ruske brace???
Guest- Guest
Dakle nista konkretno. Rumunjsko, argentinsko i ino naoruzzanje doslo od Ruja???? Sta rece kolega, ta svi znaju to.
2014-04-14
Da, postojala su i ljudska prava, naročito za vjerske i
nacionalne manjine. napose za ŽENE.
Nakon uvodjenja amero "demokracije" vidimo samo
masakre, progone,silovanja, ubojstva i teror islamo-fašista.
Hoćete li to poreći.....možete li.
U Afganistanu sada,nakon 11 God. okupacije, tisuća ubijenih,
opet idu -PREGOVARATI SA TALIBANIMA-
U Libiju ne smije doći niti Ambasador (zadnjeg su jebali i zapalili)
a kamoli turist.
Jeli to ta famozna "demokracija#.
Iz Afganistana su se povukli PORAŽENI a -talibani- osvajaju
sve više teritorija. sada su prisiljeni pregovarati sa njima.
O čemu pričamo dakle osim o masakriranju domicilnog
stanovništva. U Iraku je ubijeno preko - 1 000 000 000 Ljudi.
nacionalne manjine. napose za ŽENE.
Nakon uvodjenja amero "demokracije" vidimo samo
masakre, progone,silovanja, ubojstva i teror islamo-fašista.
Hoćete li to poreći.....možete li.
U Afganistanu sada,nakon 11 God. okupacije, tisuća ubijenih,
opet idu -PREGOVARATI SA TALIBANIMA-
U Libiju ne smije doći niti Ambasador (zadnjeg su jebali i zapalili)
a kamoli turist.
Jeli to ta famozna "demokracija#.
Iz Afganistana su se povukli PORAŽENI a -talibani- osvajaju
sve više teritorija. sada su prisiljeni pregovarati sa njima.
O čemu pričamo dakle osim o masakriranju domicilnog
stanovništva. U Iraku je ubijeno preko - 1 000 000 000 Ljudi.
Last edited by Yehudi on Sun 30 Aug - 15:08; edited 1 time in total
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Koliko ja "znam" , ukoliko ikome, treba zahvaliti Madjarima.
2014-04-14
mmmm..ove Falovke su bile nes genijalno,no malo preglomazne za urban fight i skucene prostore,inace prezizne do yaya...abraham wrote:Dakle nista konkretno. Rumunjsko, argentinsko i ino naoruzzanje doslo od Ruja???? Sta rece kolega, ta svi znaju to.
Guest- Guest
Opet pogrešno, što su rusi napravili da ih NATO ne poroka ko piliće pa ih svejedno dižu u nebo i dan danas.albatros wrote:Nebitno..... Da su Srbi to tada znali ne bi Ruse dizali u nebo.tre911 wrote:I sve nam braća rusi dali besplatno :DDD de pročitaj malo što te kolega abraham pitao.albatros wrote:Topovi,VBR-i,ZIS-ovi,granate,pa do običnih revolvera.abraham wrote:Gdje se moze naci to o ruskom naoruzanju u DR???? Poklon, ruske brace???
Jednom konvoju sam i ja prisustvovao. Bilo je oko 20-tak punih šlepera. Čega? To ni ja nisam znao.
Osim toga znaš li kako se srpska vojno-politička delagacija provela u Moskvi kada su od Rusa tražili podršku i vojnu pomoć u ratu protiv Hrvatske?
Ne samo da nisu dobili nikakvu podršku,nego su im ovi zaprijetili i maltene ih izbacili iz Kremlja.
U Hrvatskoj se uvijek ističe Austrija,Njemačka,Vatikan,no rusku ulogu u svemu tome prešućuju.
Guest- Guest
Pa kršili su svi embargo a ne samo rusija, i mađarska i ruminjska i litva...oružje istočnog bloka je bilo bagatela i svako je htio svoj dio kolača jer ako oni ne prodaju prodati će neko drugi. Jedino kome trebamo biti najviše zahvalni je mađarska jer se preko nje sve to odvijalo i bez njene dozvole to bi bilo jebački teško kupovati(ne i nemoguće zbog mora na drugoj strani)bogomdani wrote:zahvalni da je uopce netko se usudio krsiti embargo na uvoz oruzja..a sto bi ti?džabe???...ccccctre911 wrote:za čega trebamo biti zahvalni konkretno? jesmo li to oružije kupili ili dobili?bogomdani wrote:nigdje,,balkanska nezahvalnost je frapantna..abraham wrote:Gdje se moze naci to o ruskom naoruzanju u DR???? Poklon, ruske brace???
Guest- Guest
Ko je kome maznio misao? :DDDabraham wrote:Koliko ja "znam" , ukoliko ikome, treba zahvaliti Madjarima.
Guest- Guest
I Madjaricama, njih se rado prisjetim:)abraham wrote:Koliko ja "znam" , ukoliko ikome, treba zahvaliti Madjarima.
dijagram-
2015-08-09
Mdaaa...No ne vidjeh bas nekog bitnijeg broja M-16,L-85,Famas ili slicno sa zapada...istocni blok uglavnom...dobro si rekao...tre911 wrote:Pa kršili su svi embargo a ne samo rusija, i mađarska i ruminjska i litva...oružje istočnog bloka je bilo bagatela i svako je htio svoj dio kolača jer ako oni ne prodaju prodati će neko drugi. Jedino kome trebamo biti najviše zahvalni je mađarska jer se preko nje sve to odvijalo i bez njene dozvole to bi bilo jebački teško kupovati(ne i nemoguće zbog mora na drugoj strani)bogomdani wrote:zahvalni da je uopce netko se usudio krsiti embargo na uvoz oruzja..a sto bi ti?džabe???...ccccctre911 wrote:za čega trebamo biti zahvalni konkretno? jesmo li to oružije kupili ili dobili?bogomdani wrote:nigdje,,balkanska nezahvalnost je frapantna..abraham wrote:Gdje se moze naci to o ruskom naoruzanju u DR???? Poklon, ruske brace???
Guest- Guest
Moj starti kum nikada nije znao reći eržika nego je nekao uvijek okrenio i govorio režika :Ddijagram wrote:I Madjaricama, njih se rado prisjetim:)abraham wrote:Koliko ja "znam" , ukoliko ikome, treba zahvaliti Madjarima.
Guest- Guest
istočni blok i to za keš( uglavnom dijaspore), jedino je nešto sa rusima prelomljeno preko klirinških dolara (MI 24, MI 8, posade, instruktori)bogomdani wrote:Mdaaa...No ne vidjeh bas nekog bitnijeg broja M-16,L-85,Famas ili slicno sa zapada...istocni blok uglavnom...dobro si rekao...tre911 wrote:Pa kršili su svi embargo a ne samo rusija, i mađarska i ruminjska i litva...oružje istočnog bloka je bilo bagatela i svako je htio svoj dio kolača jer ako oni ne prodaju prodati će neko drugi. Jedino kome trebamo biti najviše zahvalni je mađarska jer se preko nje sve to odvijalo i bez njene dozvole to bi bilo jebački teško kupovati(ne i nemoguće zbog mora na drugoj strani)bogomdani wrote:zahvalni da je uopce netko se usudio krsiti embargo na uvoz oruzja..a sto bi ti?džabe???...ccccctre911 wrote:za čega trebamo biti zahvalni konkretno? jesmo li to oružije kupili ili dobili?bogomdani wrote:nigdje,,balkanska nezahvalnost je frapantna..abraham wrote:Gdje se moze naci to o ruskom naoruzanju u DR???? Poklon, ruske brace???
Guest- Guest
Rusija naoružavala Hrvatsku tokom rata u SFRJ!
43
. Od 1992. pa sve do 1997. iz Rusije je za Hrvatsku organizovano 150 do 160 letova, a u proseku je prevoženo stotinu tona oružja po letu
Foto: globalmilitaryreview
Hrvatsku, koja je tokom rata bila pod embargom na uvoz oružja, naoružavala je Rusija, čiji je tadašnji predsednik Boris Jeljcin odobrio 150 letova transportera za Zagreb, objavili su hrvatski mediji.
U to vreme Zvonko Zubak bio je jedan od suvlasnika kompanije “Njinsledž Finans Limited”, osnovane na Kanarskim ostrvima. Iza naziva kompanije krilo se dvadesetak osnivača, raznih poslovnih ljudi iz Engleske, Finske, Kanade, Švajcarske, Češke i Nemačke.
Zubak je bio jedini Hrvat u toj grupi. Ljudi iz “Njinsledža”, zahvaljujući svojim vezama, došli su do Amerikanca, jednog od savetnika za vojna pitanja tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša Seniora, kako bi pokušali da dogovore kupovinu oružja. Međutim, SAD nisu mogle da dozvole kršenje embarga.
No, nastavio je Amerikanac i kazao Zubaku da postoji druga mogućnost da Hrvatska ostvari svoj interes, odnosno da oružje nabavi od Rusije. Iznenađeni Zubak Amerikancu je uzvratio kako misli da je to nemoguće s obzirom na to da su Rusi u dobrim odnosima sa Srbima.
– To je jasno, ali pokušajte, postoje velike šanse da od Rusa dobijete vama najvažnije – rekao je Amerikanac.
Foto: npr.org
Početkom februara 1992. godine Zubak je otišao na nekoliko dana u Moskvu gde ga je čekala visoka ruska vojna delegacija, prenose hrvatski mediji.
Rusi su bili ljubazni i korektni i nisu puno obećavali. I ubrzo se ispostavilo da takav posao u Rusiji može odobriti jedino tadašnji predsednik Boris Jeljcin. Posle desetak dana Zubak je dobio poziv iz Moskve. Po dolasku u Moskvu Rusi su Zubaka obavestili da imaju odobrenje Jeljcina za prodaju civilnih helikoptera.
– Daćemo vam par komada – rekli su Zubaku, koji danas kaže da mu je u tom trenutku postalo jasno da će na kraju uspeti da dobije i MIG-ove i borbene helikoptere.
I zaista, u kasno proleće 1992. godine u Hrvatsku su stigla dva transportna helikoptera, u preletu iz Rusije.
Posao Hrvatske sa Rusijom posle prve nabavke razvijao se sve brže, a iz vojne baze dvestotinak kilometara istočno od Moskve počeli su redovno da poleću veliki ruski transporteri. Od 1992. pa sve do 1997. iz Rusije je za Hrvatsku organizovano je 150 do 160 letova, a u proseku je prevoženo stotinu tona oružja po letu.
Podsetimo, istraživanje slovenačkih novinara dovelo je do saznanja da je Rusija naoružavala Sloveniju tokom rata u SFRJ!
(Telegraf.rs / Izvor: Glas Srpske )
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ne treba zaboraviti zahvaliti niti Budi Loncaru. Zahvalili ste mu sa dva mandata ali nije to dovoljno. Muhahahahhahahahaha
2014-04-14
auuuu...neocekivano iskocilo iz pastete..pa vi dobro mlacate pare black marketom..
Guest- Guest
Telegraf RS.Dje me nadje.... Sada vjerujem u to. 160 letova sa po 100 tona u prosjeku. Muhahahahahahahahahaa Molio bih broj dilera, moj je danas dobio nogu....
2014-04-14
Mislim da je i sa tri, dva mesićeva i jedan josipovićev. vredan neki čovo u očima hrvataabraham wrote:Ne treba zaboraviti zahvaliti niti Budi Loncaru. Zahvalili ste mu sa dva mandata ali nije to dovoljno. Muhahahahhahahahaha
Guest- Guest
Page 30 of 45 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 37 ... 45
Page 30 of 45