PREMIJER UPUTIO APEL NAKON VEČERNJAKOVE NASLOVNICE 'Dijalog postaje sve oštriji i sve je manje tolerancije u Hrvatskoj. A mene građani zaustavljaju i imaju egzistencijalna pitanja'
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Re: PREMIJER UPUTIO APEL NAKON VEČERNJAKOVE NASLOVNICE 'Dijalog postaje sve oštriji i sve je manje tolerancije u Hrvatskoj. A mene građani zaustavljaju i imaju egzistencijalna pitanja'
uff :D Hrvatski sabor je predstavničko tijelo i nositelj zakonodavne vlasti, a ne izvršneEro wrote:To je samo jedan dio u parlamentarnoj demokraciji.
Ostali dijelovi su Sabor i sudstvo, a vrh (iznad) svega je predsjednik države.
Ustvari, vrh izvršne vlasti je zakondavac Sabor. Ostali su servis Sabora.
Predsjednik se bira kao osoba i kao takav je suveren s najviše legitimiteta.
Kod vas je to Zoki sve postavio na glavu.
Trebat će vam vremena da to u svojim glavama promijenite.
izvršna vlast su Vlada RH i predsjednik RH, s tim što u čistom parlamentarnom sustavu kakav je naš, predsjednik države ima smanjene i ograničene ovlasti, za razliku od predsjedničkog ili polupredsjedničkog sustava
sudbena vlast nije nikakav 'servis Sabora' nego je samostalna sudska vlast (bar bi trebala biti) s Vrhovnim sudom na čelu
eto, sad znaš
vidim da ti je i značenje riječi 'suveren' jako mutno.. gle, u parlamentarnim demokracijama, jedini 'suveren' je parlament, tj. Hrvatski sabor kao najviše predstavničko i zakonodavno tijelo, a KGK bi bila 'suveren' jedino da je okrunjena za kraljicu koja vlada apsolutistički i diktatorskiEro wrote:Predsjednik se bira kao osoba i kao takav je suveren s najviše legitimiteta.
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Re: PREMIJER UPUTIO APEL NAKON VEČERNJAKOVE NASLOVNICE 'Dijalog postaje sve oštriji i sve je manje tolerancije u Hrvatskoj. A mene građani zaustavljaju i imaju egzistencijalna pitanja'
Ne nego UDBE i besperspektivnosti. Kao i danas.ostap.phender wrote:Ma Račan, Titin pijonir. Čovjek je pred ogledalom vježbao Brozove manirizme namještanja naočala. I to nije skidao original Tileta, nego Radu Šerbedžiju kako ga je skinuo za potrebe snimanja "Bombaškog procesa". Pobijedio je na izborima 2000-e iz dva razloga: Tuki je ošel pod ledinu i ljudima je bilo dosta kradezea. Toliko o Račanu.veber wrote:vlast je slast.
sjećaš se kada je račan spušio. kao gospodin je priznao, a pusićka i čačić arlaukali kao majmuni oko njega. ovaj je ta škola.
spušio, spušio. ovako sam sebi ruši ikakav mogući povratak u politiku.
To je vaš najveći problem cijelo vrijeme.
Evo meni moje dektive, stigla je.
Jedina je birana izravno, po imenu i prezimenu. Kužiš?r_nevjesta wrote:vidim da ti je i značenje riječi 'suveren' jako mutno.. gle, u parlamentarnim demokracijama, jedini 'suveren' je parlament, tj. Hrvatski sabor kao najviše predstavničko i zakonodavno tijelo, a KGK bi bila 'suveren' jedino da je okrunjena za kraljicu koja vlada apsolutistički i diktatorskiEro wrote:Predsjednik se bira kao osoba i kao takav je suveren s najviše legitimiteta.
Vladu , na primjer, Bira Sabor itd...da ti sad ne predajem o pravilih parlamentarne demokracije.
pa kad lupaš svašta, sad pazi što radiš.. i malo se educiraj, jer sam zla kad sam nenaspavanaEro wrote:Evo meni moje dektive, stigla je.
2014-04-12
A predsjednik vlade je iznad Sabora i diktator.r_nevjesta wrote:uff :D Hrvatski sabor je predstavničko tijelo i nositelj zakonodavne vlasti, a ne izvršneEro wrote:To je samo jedan dio u parlamentarnoj demokraciji.
Ostali dijelovi su Sabor i sudstvo, a vrh (iznad) svega je predsjednik države.
Ustvari, vrh izvršne vlasti je zakondavac Sabor. Ostali su servis Sabora.
Predsjednik se bira kao osoba i kao takav je suveren s najviše legitimiteta.
Kod vas je to Zoki sve postavio na glavu.
Trebat će vam vremena da to u svojim glavama promijenite.
izvršna vlast su Vlada RH i predsjednik RH, s tim što u čistom parlamentarnom sustavu kakav je naš, predsjednik države ima smanjene i ograničene ovlasti, za razliku od predsjedničkog ili polupredsjedničkog sustava
sudbena vlast nije nikakav 'servis Sabora' nego je samostalna sudska vlast (bar bi trebala biti) s Vrhovnim sudom na čelu
eto, sad znaš
Razumio sam.
Pa zato valjda danas na vlasti imamo udbaša Karamarka :PEro wrote:Ne nego UDBE i besperspektivnosti. Kao i danas.ostap.phender wrote:Ma Račan, Titin pijonir. Čovjek je pred ogledalom vježbao Brozove manirizme namještanja naočala. I to nije skidao original Tileta, nego Radu Šerbedžiju kako ga je skinuo za potrebe snimanja "Bombaškog procesa". Pobijedio je na izborima 2000-e iz dva razloga: Tuki je ošel pod ledinu i ljudima je bilo dosta kradezea. Toliko o Račanu.veber wrote:vlast je slast.
sjećaš se kada je račan spušio. kao gospodin je priznao, a pusićka i čačić arlaukali kao majmuni oko njega. ovaj je ta škola.
spušio, spušio. ovako sam sebi ruši ikakav mogući povratak u politiku.
Guest- Guest
nije jedina, izravno se biraju i gradonačelnici, a od ovih parlamentarnih izbora može se birati i preferencijalno, znači po imenu i prezimenuEro wrote:Jedina je birana izravno, po imenu i prezimenu. Kužiš?
Vladu , na primjer, Bira Sabor itd...da ti sad ne predajem o pravilih parlamentarne demokracije.
i ye, samo Sabor izlazi na parlamentarne izbore i bira, mi ostali sjedimo doma i gledamo izbore na televiziji
imaš još neku besmislicu koju nam nisi 'ispredavao'? hvala na trudu, ali daj nemoj nas više 'educirati'
2014-04-12
ma eto jesi, samo se sad lijepo smiri i nemoj se uzrujavati.. nije to zbrka u tvojoj napaćenoj glavi, nije nijeEro wrote:A predsjednik vlade je iznad Sabora i diktator.
Razumio sam.
2014-04-12
I ja, i ja...mene je moja izravno birala. Zato i jesam ovako suveren.r_nevjesta wrote:nije jedina, izravno se biraju i gradonačelniciEro wrote:Jedina je birana izravno, po imenu i prezimenu. Kužiš?
Zbrka je u vašim glavama, jer niste navikli na premijera koji nije diktator.r_nevjesta wrote:ma eto jesi, samo se sad lijepo smiri i nemoj se uzrujavati.. nije to zbrka u tvojoj napaćenoj glavi, nije nijeEro wrote:A predsjednik vlade je iznad Sabora i diktator.
Razumio sam.
.. i time se za desničare & prikolice problem očito momentalno pretvorio u prednostostap.phender wrote:Pa zato valjda danas na vlasti imamo udbaša Karamarka :PEro wrote:Ne nego UDBE i besperspektivnosti. Kao i danas.
2014-04-12
Sabor potvrđuje vladu, da nije tako i dalje bi bio Milanče. Po vlastitom izboru.r_nevjesta wrote:Ero wrote:Jedina je birana izravno, po imenu i prezimenu. Kužiš?
i ye, samo Sabor izlazi na parlamentarne izbore i bira, mi ostali sjedimo doma i gledamo izbore na televiziji
To će vam objasniti gđa Merkel. Eno se baš sprema da vas educira o tome.r_nevjesta wrote:.. i time se za desničare & prikolice problem očito momentalno pretvorio u prednostostap.phender wrote:Pa zato valjda danas na vlasti imamo udbaša Karamarka :PEro wrote:Ne nego UDBE i besperspektivnosti. Kao i danas.
Noć je za između ostalog namjenjena i za spavanje.r_nevjesta wrote:pa kad lupaš svašta, sad pazi što radiš.. i malo se educiraj, jer sam zla kad sam nenaspavanaEro wrote:Evo meni moje dektive, stigla je.
Da nisi i ti imala noćnu šihtu, kao "facebook ratnik"?
đizs, fkt si se izgubio detaljno :D Sabor potvrđuje rezultate izbora, tj. volju građanaEro wrote:Sabor potvrđuje vladu, da nije tako i dalje bi bio Milanče. Po vlastitom izboru.
ako je rezultat izbora tijesan, kao što je bio na ovim izborima, onda se skupljaju potpisi podrške zastupnika, kako bi se odredilo kome će se dodijeliti mandat da pokuša sastaviti Vladu, no to ne znači da Sabor bira Vladu, nego su to prethodno već učinili građani
2014-04-12
ma jedva čekamoEro wrote:To će vam objasniti gđa Merkel. Eno se baš sprema da vas educira o tome.
2014-04-12
što tebe briga što ja radim noću?Ero wrote:Noć je za između ostalog namjenjena i za spavanje.
Da nisi i ti imala noćnu šihtu, kao "facebook ratnik"?
2014-04-12
Sabor je svugdje iznad vlade, osim kod vas.r_nevjesta wrote:đizs, fkt si se izgubio detaljno :D Sabor potvrđuje rezultate izbora, tj. volju građanaEro wrote:Sabor potvrđuje vladu, da nije tako i dalje bi bio Milanče. Po vlastitom izboru.
ako je rezultat izbora tijesan, kao što je bio na ovim izborima, onda se skupljaju potpisi podrške zastupnika, kako bi se odredilo kome će se dodijeliti mandat da pokuša sastaviti Vladu, no to ne znači da Sabor bira Vladu, nego su to prethodno već učinili građani
Đizs, polomih se objašnjavajuć...
Posavjetovat će se ona s Vučićem kako se to radi, niš ne brini.r_nevjesta wrote:ma jedva čekamoEro wrote:To će vam objasniti gđa Merkel. Eno se baš sprema da vas educira o tome.
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» NAKON STO DANA VLADE, PREMIJER NAJOMILJENIJI ČLAN Građani vole i Marića, a za neke od ministara nisu uopće ni čuli...
» Pogledajte naslovnice srpskih novina nakon kaosa u Crnoj Gori:'Snajper za patrijarha'
» PRIVEDENA NA GRANICI Apel članice Pussy Riota: ‘Naša prijateljica je uhićena u Hrvatskoj. Ako je deportiraju, ubit će je!‘
» Dijalog SPC i Katolicke crkve u Hrvatskoj u corsokaku:Vatikan stiti Stepinca
» Erdogan: Grčki premijer za mene više ne postoji
» Pogledajte naslovnice srpskih novina nakon kaosa u Crnoj Gori:'Snajper za patrijarha'
» PRIVEDENA NA GRANICI Apel članice Pussy Riota: ‘Naša prijateljica je uhićena u Hrvatskoj. Ako je deportiraju, ubit će je!‘
» Dijalog SPC i Katolicke crkve u Hrvatskoj u corsokaku:Vatikan stiti Stepinca
» Erdogan: Grčki premijer za mene više ne postoji
Page 6 of 6