Ministar Šprlje zaprijetio zatvaranjem dotoka nafte Rafineriji u Bosanskom Brodu
Page 1 of 1
Ministar Šprlje zaprijetio zatvaranjem dotoka nafte Rafineriji u Bosanskom Brodu
Ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je danas kako će Hrvatska pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti ljudi u Rafineriji u Bosanskom Brodu za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu. Izrazivši zabrinutost zbog činjenice da se zdravlje i životi hrvatskih građana ugrožavaju, najavio je i mogućnost poduzimanja drastičnih mjera.
"Ako se utvrdi da postoje krivična djela ili prekršaji, Hrvatska i njezine pravosudne institucije zadržavaju pravo da poduzmu sve mjere da se spriječi dovod sredstava koje utječu na zdravlje građana", rekao je Šprlje nakon sastanka koji je zajedno s kolegama Panenićem i Dobrovićem održao u Slavonskom Brodu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, piše Vecernji.hr.
Na pitanje radi li se o zatvaranju ventila na JANAF-ovu naftovodu ili nečemu drugom, Šprlje je odgovorio kako ne želi govoriti o konkretnim mjerama, jer bi to bilo miješanje u rad pravosudnih tijela. Upozorio je, međutim, kako te mogućnosti postoje i kako o njima prvenstveno trebaju razmišljati oni koji bi od toga mogli imati posljedice. Dodao je i kako to što su naši građani ugroženi s desne obale Save, odnosno iz Republike Srpske, ništa ne znači te kako on garantira da će s hrvatske strane biti poduzete sve pravne mjere na njihovoj zaštiti. Na insistiranje novinara da odgovori koje nam to mjere stoje na raspolaganju, slikovito je odgovorio.
"Ako neki građanin protiv vas počini krivično djelo i ako to učini nožem, vi mu uzimate taj nož. Dakle, oduzimate mu sredstvo kojim je počinjeno krivično djelo. Mislim da je poruka jasna", rekao je Šprlje.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/hrvatska-ministar-sprlje-zaprijetio-zatvaranjem-dotoka-nafte-rafineriji-u-bosanskom-brodu/160213103
"Ako se utvrdi da postoje krivična djela ili prekršaji, Hrvatska i njezine pravosudne institucije zadržavaju pravo da poduzmu sve mjere da se spriječi dovod sredstava koje utječu na zdravlje građana", rekao je Šprlje nakon sastanka koji je zajedno s kolegama Panenićem i Dobrovićem održao u Slavonskom Brodu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, piše Vecernji.hr.
Na pitanje radi li se o zatvaranju ventila na JANAF-ovu naftovodu ili nečemu drugom, Šprlje je odgovorio kako ne želi govoriti o konkretnim mjerama, jer bi to bilo miješanje u rad pravosudnih tijela. Upozorio je, međutim, kako te mogućnosti postoje i kako o njima prvenstveno trebaju razmišljati oni koji bi od toga mogli imati posljedice. Dodao je i kako to što su naši građani ugroženi s desne obale Save, odnosno iz Republike Srpske, ništa ne znači te kako on garantira da će s hrvatske strane biti poduzete sve pravne mjere na njihovoj zaštiti. Na insistiranje novinara da odgovori koje nam to mjere stoje na raspolaganju, slikovito je odgovorio.
"Ako neki građanin protiv vas počini krivično djelo i ako to učini nožem, vi mu uzimate taj nož. Dakle, oduzimate mu sredstvo kojim je počinjeno krivično djelo. Mislim da je poruka jasna", rekao je Šprlje.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/hrvatska-ministar-sprlje-zaprijetio-zatvaranjem-dotoka-nafte-rafineriji-u-bosanskom-brodu/160213103
RS: Vučić sa Dodikom otvorio školu "Srbija"
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Ministar Šprlje zaprijetio zatvaranjem dotoka nafte Rafineriji u Bosanskom Brodu
...bormes se ovi ministri ne sale..po on prvo pucam pa razgovaram...e takve volim a ne ono u bijelim rukavicama i figama iza ledja...jedino face to.face i to je posteno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Ministar Šprlje zaprijetio zatvaranjem dotoka nafte Rafineriji u Bosanskom Brodu
Ovaj to namjerno, samo zajebava Dodika.
dijagram-
2015-08-09
Izgleda da prethodna vlada nije prstom mrdnula.RayMabus wrote:Ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je danas kako će Hrvatska pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti ljudi u Rafineriji u Bosanskom Brodu za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu.
lookatme-
2014-04-18
Imali su razumijevanja za komsije iz "regiona"lookatme wrote:Izgleda da prethodna vlada nije prstom mrdnula.RayMabus wrote:Ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je danas kako će Hrvatska pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti ljudi u Rafineriji u Bosanskom Brodu za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu.
dijagram-
2015-08-09
Nemoj me izazivati, jer ako počnem francuski, a ne znam ga...dijagram wrote:Imali su razumijevanja za komsije iz "regiona"lookatme wrote:Izgleda da prethodna vlada nije prstom mrdnula.RayMabus wrote:Ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je danas kako će Hrvatska pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti ljudi u Rafineriji u Bosanskom Brodu za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu.
lookatme-
2014-04-18
Samo ti daj, ne znam ni ja al megi ce nam prevoditi:)lookatme wrote:Nemoj me izazivati, jer ako počnem francuski, a ne znam ga...dijagram wrote:Imali su razumijevanja za komsije iz "regiona"lookatme wrote:Izgleda da prethodna vlada nije prstom mrdnula.RayMabus wrote:Ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je danas kako će Hrvatska pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti ljudi u Rafineriji u Bosanskom Brodu za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu.
dijagram-
2015-08-09
Megi b rekla da sam cvjetiće, leptiriće i bumbare nabrajaladijagram wrote:Samo ti daj, ne znam ni ja al megi ce nam prevoditi:)lookatme wrote:Nemoj me izazivati, jer ako počnem francuski, a ne znam ga...dijagram wrote:Imali su razumijevanja za komsije iz "regiona"lookatme wrote:Izgleda da prethodna vlada nije prstom mrdnula.RayMabus wrote:Ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je danas kako će Hrvatska pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti ljudi u Rafineriji u Bosanskom Brodu za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu.
lookatme-
2014-04-18
...ako treba da se gine neka se gine ali svoje da se brani i cuva..trujes me namjerno,oglusavas se namjerno na molbe,pozive..onda pajdo vbr pa ti proizvodi
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A vidi tko nam je ministar polićije he he he
Vlaho Orepić, član MOST-a, javnosti je poznat po višegodišnjoj borbi protiv gradnje termoelektrane u Pločama. Pločanin i građanski aktivist, predsjednik je Udruge građana "Škanj", koja se godinama bori protiv izgradnje termoelektrane i iznimno je cijenjen u lokalnoj sredini na jugu Hrvatske. Sada ga je mandatar Tihomir Orešković odabrao kao dio svog užeg tima.
Vlaho Orepić rođen je 6. studenog 1968. godine. Završio je Zapovjedno stožernu školu 'Blago Zadro' u Zagrebu, smjer pomorstvo. Na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku stekao je zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa - smjer Nautika, a na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu stekao je zvanje višeg sportskog trenera.
Orepić navodi kako je posebice ponosan na svoj ratni put. Bio je prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama, na čije je mjesto imenovan 8. prosinca. 1991 godine. Bila je to prva postrojba koju je utemeljila Hrvatska ratna mornarica prema zapovijedi zapovjednika admirala Letice od 28. rujna 1991., a ujedno je to bila prva postrojba ročnih vojnika HV-a.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vlaho-orepic-biografija-novog-ministra-unutarnjih-poslova---423800.html
Ima da se rafinerija odma ugasi.
Vlaho Orepić, član MOST-a, javnosti je poznat po višegodišnjoj borbi protiv gradnje termoelektrane u Pločama. Pločanin i građanski aktivist, predsjednik je Udruge građana "Škanj", koja se godinama bori protiv izgradnje termoelektrane i iznimno je cijenjen u lokalnoj sredini na jugu Hrvatske. Sada ga je mandatar Tihomir Orešković odabrao kao dio svog užeg tima.
Vlaho Orepić rođen je 6. studenog 1968. godine. Završio je Zapovjedno stožernu školu 'Blago Zadro' u Zagrebu, smjer pomorstvo. Na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku stekao je zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa - smjer Nautika, a na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu stekao je zvanje višeg sportskog trenera.
Orepić navodi kako je posebice ponosan na svoj ratni put. Bio je prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama, na čije je mjesto imenovan 8. prosinca. 1991 godine. Bila je to prva postrojba koju je utemeljila Hrvatska ratna mornarica prema zapovijedi zapovjednika admirala Letice od 28. rujna 1991., a ujedno je to bila prva postrojba ročnih vojnika HV-a.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vlaho-orepic-biografija-novog-ministra-unutarnjih-poslova---423800.html
Ima da se rafinerija odma ugasi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Dobra najava, što će biti od toga, vidjet ćemo.
Similar topics
» U Rafineriji nafte Brod u rad puštena gasna kompresorska stanica
» Iranski ministar vanjskih poslova zaprijetio Europi
» Turski ministar: Na 26 lokacija pronašli smo rezerve u vrijednosti 60 miliona barela nafte
» Šprlje: dobijamo arbitražu protiv MOL-a
» Iran prijeti zatvaranjem Mediterana zbog Pojasa Gaze
» Iranski ministar vanjskih poslova zaprijetio Europi
» Turski ministar: Na 26 lokacija pronašli smo rezerve u vrijednosti 60 miliona barela nafte
» Šprlje: dobijamo arbitražu protiv MOL-a
» Iran prijeti zatvaranjem Mediterana zbog Pojasa Gaze
Page 1 of 1