Alkoholna neman hara Banijom
Page 1 of 1
Alkoholna neman hara Banijom
[size=49]15komentara[/size]
[url=https://twitter.com/intent/tweet?counturl=http%3A//www.24sata.hr/news/napuhao-je-cak-4-71-promil-pa-tvrdi-nisam-nista-jeo-taj-dan-460670&text=Napuhao je %C4%8Dak 4%2C71 promil pa tvrdi%3A Nisam ni%C5%A1ta jeo taj dan&url=http%3A//www.24sata.hr/news/napuhao-je-cak-4-71-promil-pa-tvrdi-nisam-nista-jeo-taj-dan-460670&via=24sata_HR][/url]
[url=https://twitter.com/intent/tweet?counturl=http%3A//www.24sata.hr/news/napuhao-je-cak-4-71-promil-pa-tvrdi-nisam-nista-jeo-taj-dan-460670&text=Napuhao je %C4%8Dak 4%2C71 promil pa tvrdi%3A Nisam ni%C5%A1ta jeo taj dan&url=http%3A//www.24sata.hr/news/napuhao-je-cak-4-71-promil-pa-tvrdi-nisam-nista-jeo-taj-dan-460670&via=24sata_HR][/url]
Autori:Romana Bilešić , Snježana Flegar
Srijeda, 10.02.2016. u 19:39Josipa Hrženjaka (44) iz Donjeg Hrastovca policija je zaustavila nešto iza podneva. Skuhao je kavu i popio dva decilitra rakije. Krenuo sam raditi u šumu, ali zastao sam na pivu u kafiću Orient express.
- I tako jedna, druga, treća, četvrta piva i čim sam izašao iz kafića, uhitila me policija - govori nam Josip Hrženjak (44) iz Donjeg Hrastovca kraj Sunje.
U utorak u 12.30 sati napuhao je 4,71 promil alkohola te ga je policija odvela na triježnjenje.
Nezaposlen je, živi od 800 kuna socijalne pomoći i 130 kuna invalidnine jer je hrvatski branitelj. Vozi samo bicikl, a policija ga zbog previše promila svako malo privodi.
- Ma napuhao sam toliko jer taj dan nisam jeo. Policija me zaustavlja svako malo, a sad me maltretiraju jer bicikl vozim bez onog žutog prsluka - povjerio nam se uvjeravajući nas da nije bio pijan iako je napuhao 4,71 promil.
Policija ga je od 2011. zaustavila barem 10 puta. Prikupio je 28 prometnih prekršaja. Ali nije svaki put uhvaćen pijan na biciklu, samo je 11 puta “napuhao”. Ostalih 17 prekršaja pisali su mu zbog neispravnog bicikla, nije imao svjetla, nije nosio reflektirajući prsluk, krivudao je...
[size=28]Više od 4 promila može uzrokovati smrt
Prema medicinskom tumačenju, koncentracija od 4 i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki, te da se neki čak usude sjesti za volan, liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom utrenirani u ispijanju alkohola, odnosno da ga konzumiraju dulje vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.[/ltr][/size]
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Alkoholna neman hara Banijom
U Sabor s njim.
2014-04-14
u kurac, pa da i njemu nađu kompromitirajuću fotografiju, i još braniteljabraham wrote:U Sabor s njim.
a nebi me čudilo i da rakiju kuha bez odgovorajućeg certifikata
2014-04-15
Je, sada Stazic ostao sam. Nema Seks, nema Kajina... Staro drustvo se osulo.
2014-04-14
ne razumijem kako se uopće uspijeva napijati s toliko niskim primanjima ?
gdje ima volje najde se i alkohola, uvijek se moglo fino nacugat kad nemas ni conjka u dzepu,
2015-07-28
Pa i nije,s obzirom da taj pije svakodnevno i samo nadolijeva.v_vlado wrote:Samo 2 dc rakije,....i par piva,....premalo za tolku količinu u krvi.......
To je kao kad bi npr.za Novu godinu naložio vatru i onda neprestano na nju nalagao drva da se ne ugasi.
2014-04-22
inače, banovina je ispravan hrvatski naziv za ovu povijesnu hrvatsku pokrajinu, ali od autora se ne može očekivati da rabi hrvatsko nazivlje, mada se često hvasta svojim tobožnjim književnim radom, pitanje je samo na kojem jeziku i pismu je taj navodni rad.....
veber-
2014-12-30
Pitaj malo starije ljude ondje.Totenkopf wrote:inače, banovina je ispravan hrvatski naziv za ovu povijesnu hrvatsku pokrajinu, ali od autora se ne može očekivati da rabi hrvatsko nazivlje, mada se često hvasta svojim tobožnjim književnim radom, pitanje je samo na kojem jeziku i pismu je taj navodni rad.....
Banovina je bila npr.Banovina Hrvatska,ili Dravska banovina.
Stari naziv je Banija.
Banovina su počeli koristiti tek u Tuđmanovo doba. Čak su i u NDH koristili naziv Banija.
Tako su pokušali Kordun promijeniti u Pokuplje,a bilo je i takvih poremećenih mozgova koji su htjeli ukinuti naziv Dalmacija i nazvati je Primorska Hrvatska.
2014-04-22
i o banoviniveber wrote:Tko o čemu, pijanac o alkoholu.
Tony Soprano-
2015-08-15
Proćitavšinaslov,pomislio sam da je Superhik sletio u Baniju.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Similar topics
» Index: neman Rusija sprema se da proguta Evropu
» Korčulanski ribari uhvatili rijetko viđenu morsku neman: Ne znamo koliko je teška, vaga se raspala
» Korona hara Srbijom
» Dan općine Jajce po halal certifikatu: Načelnik Jajca za Dan Općine zabranio svinjsko meso i alkoholna pića
» Crna smrt hara Italijom
» Korčulanski ribari uhvatili rijetko viđenu morsku neman: Ne znamo koliko je teška, vaga se raspala
» Korona hara Srbijom
» Dan općine Jajce po halal certifikatu: Načelnik Jajca za Dan Općine zabranio svinjsko meso i alkoholna pića
» Crna smrt hara Italijom
Page 1 of 1