Erdogan optužuje SAD: U Siriji ste stvorili bazen krvi
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Erdogan optužuje SAD: U Siriji ste stvorili bazen krvi
Erdogan optužio SAD: U Siriji ste stvorili bazen krvi
N.N.
10.02.2016 14:01
ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je SAD zbog podrške kurdskoj Partiji demokratskog jedinstva u Siriji.
On je istakao da je taj region pretvoren u "bazen krvi" zbog nesposobnosti Vašingtona da razumije pravu prirodu te grupe.
"Hej, Ameriko pošto nikada nisi priznala, region se pretvorio u bazen krvi", rekao je Erdogan, misleći na Partiju demokratskog jedinstva i pripadnike kurdskih Јedinica narodne zaštite koje Turska smatra terorističkom organizacijom, podsjetile su agencije.
"Da li ste na našoj ili strani terorista Partije demokratskog jedinstva i Radničke partije Kurdistana", kazao je Erdogan.
Ankara tvrdi da su kurdske grupe u Siriji samo ogranak PKK, koju SAD smatraju terorističkom grupom i koja je prošlih mjeseci izvela niz smrtonosnih napada u Turskoj, navodi AFP.
"Ima li razlike između PKK i Partije demokratskog jedinstva ? Imamo pisani dokaz. Kažemo Amerikancima - to je teroristička grupa. Ali Amerikanci kažu - ne, mi ih tako ne vidimo", kazao je Erdogan.
Turska je juče pozvala američkog ambasadora kako bi izrazila zabrinutost, dan nakon izjave portparola Stejt departmenta da, za razliku od Ankare, Vašington ne priznaje snage sirijskih Kurda kao teroriste.
Ovo pitanje dovelo je do zategnutosti u odnosima ovih saveznika, a turski predsjednik Erdogan je čak pozvao Vašington da izabere između Turske i kurdske Partije demokratske unije, kao svog partnera.
Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je u ponedjeljak da SAD "ne priznaju Partiju demokratske unije kao terorističku organizaciju", ali da "priznaju da Turci to čine".
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Erdogan-optuzio-SAD-U-Siriji-se-stvorili-bazen-krvi/352900
N.N.
10.02.2016 14:01
ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je SAD zbog podrške kurdskoj Partiji demokratskog jedinstva u Siriji.
On je istakao da je taj region pretvoren u "bazen krvi" zbog nesposobnosti Vašingtona da razumije pravu prirodu te grupe.
"Hej, Ameriko pošto nikada nisi priznala, region se pretvorio u bazen krvi", rekao je Erdogan, misleći na Partiju demokratskog jedinstva i pripadnike kurdskih Јedinica narodne zaštite koje Turska smatra terorističkom organizacijom, podsjetile su agencije.
"Da li ste na našoj ili strani terorista Partije demokratskog jedinstva i Radničke partije Kurdistana", kazao je Erdogan.
Ankara tvrdi da su kurdske grupe u Siriji samo ogranak PKK, koju SAD smatraju terorističkom grupom i koja je prošlih mjeseci izvela niz smrtonosnih napada u Turskoj, navodi AFP.
"Ima li razlike između PKK i Partije demokratskog jedinstva ? Imamo pisani dokaz. Kažemo Amerikancima - to je teroristička grupa. Ali Amerikanci kažu - ne, mi ih tako ne vidimo", kazao je Erdogan.
Turska je juče pozvala američkog ambasadora kako bi izrazila zabrinutost, dan nakon izjave portparola Stejt departmenta da, za razliku od Ankare, Vašington ne priznaje snage sirijskih Kurda kao teroriste.
Ovo pitanje dovelo je do zategnutosti u odnosima ovih saveznika, a turski predsjednik Erdogan je čak pozvao Vašington da izabere između Turske i kurdske Partije demokratske unije, kao svog partnera.
Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je u ponedjeljak da SAD "ne priznaju Partiju demokratske unije kao terorističku organizaciju", ali da "priznaju da Turci to čine".
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Erdogan-optuzio-SAD-U-Siriji-se-stvorili-bazen-krvi/352900
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Erdogan optužuje SAD: U Siriji ste stvorili bazen krvi
Ahah, raspad američkog savezništva :D
2015-08-06
bivši ruski saveznik erdogan popizdio na američke izgleda bivše saveznike. turska kao bivša ruska anti-zapadna saveznička država se raspada, mislili su glumiti otomaansko carstvo a prdnit če čabar, ostaju im jedino turkemni kao saveznici
Guest- Guest
Ako ovako nastavi, Konstantinopolj se uskoro vraća. Bila bi to kruna na ujedinjenje kršćana koje počinju Papa i Kiril susretom u Havani :)
2015-08-06
Erdogan optužuje SAd jer su mu ovi dali košaricu. Erdogan je ostao sam ili će opet u savez s Rusima. Džamije je već tu, a oboreni zrakoplov se da zaboraviti.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
gargamel0101 wrote:Erdogan optužuje SAd jer su mu ovi dali košaricu. Erdogan je ostao sam ili će opet u savez s Rusima. Džamije je već tu, a oboreni zrakoplov se da zaboraviti.
hehe prisjelo vam, neka je ;)
2015-08-06
Htio bit sultan, a dobio kitu. Od svih redom.gargamel0101 wrote:Erdogan optužuje SAd jer su mu ovi dali košaricu. Erdogan je ostao sam ili će opet u savez s Rusima. Džamije je već tu, a oboreni zrakoplov se da zaboraviti.
Guest- Guest
Kome? Meni nije. Zapravo meni je super, a Erdogan će Rusima ili ima da najebe.epikur37 wrote:gargamel0101 wrote:Erdogan optužuje SAd jer su mu ovi dali košaricu. Erdogan je ostao sam ili će opet u savez s Rusima. Džamije je već tu, a oboreni zrakoplov se da zaboraviti.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Amer je bez turske izgubljen na bliskom istoku...izrael ne moze sve sam a saudijci nisu to...njih mos trpit jedino radi nafte inace su za quratz sto se tice vojske i ratovanja...pokusali nesto u jemenu pa ih grupa sita rastjerala brze neg mi srbe u oluji..cak su im upali u njihov teritorij..i da nisu platili jemenskim siitima ovi bi dosli do.rijada...od tad se ameri prevec u njih ne pouzdaju sto se tice vojnog partnerstva
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ma erdogan vidio da je vrag odnio salu tj da se rus ne sali pa odlucio se nekako rijesit amera pa izmisljaju ovo za kurde ili od buhe prave slona to ti je...inace turci koji nisu za erdogana kazu da je kad skroz zagusti papak i rado ce zajebat i brata ako osjeti da je ugrozen
2015-09-08
Hahaha, nije baš takav harem mislio imat. No, važno je trošiti se da se sexualna energija ne eskalira u nasilje.Starhemberg wrote:Htio bit sultan, a dobio kitu. Od svih redom.gargamel0101 wrote:Erdogan optužuje SAd jer su mu ovi dali košaricu. Erdogan je ostao sam ili će opet u savez s Rusima. Džamije je već tu, a oboreni zrakoplov se da zaboraviti.
Guest- Guest
upravo_sa_jebachine wrote: turska kao bivša ruska anti-zapadna saveznička država se raspada,
???
Turska je tradicionalni američki saveznik desetljećima, bila ključna u hladnom ratu.
Redzo iz dervente?Eva wrote:Redžo se razbahatil.
2015-09-08
Ko se kladi da ce izrael okrenut ledja amerima?..mozda ne danas,sutra...sli nece bas proci puno vremena da se to desi
2015-09-08
Ne iz Ankare. Redžep, za forumaše Redžovuksadinare wrote:Redzo iz dervente?Eva wrote:Redžo se razbahatil.
Guest- Guest
Ima jedan redzo iz dervente ja ga tamo upoznao za vrijeme rata...Eva wrote:Ne iz Ankare. Redžep, za forumaše Redžovuksadinare wrote:Redzo iz dervente?Eva wrote:Redžo se razbahatil.
2015-09-08
di su oni dani kada ga je ova ekipa koja ga sada najviše pljuje, prije godinu, dvije dana su ga uzdizali kada je sklapao saveze sa rusima, vojne i trgovačke ugovore, tokove, i kako je erdogan super jer "čvrstom rukom suzbija degenerirani zapadni twiter, i razbija degenerirane pro-zapadne prosvjednike" "i saveznik je rusije", ista ekipa koja ga najviše pljuje ga je uzdizala u nebo..gargamel0101 wrote:Kome? Meni nije. Zapravo meni je super, a Erdogan će Rusima ili ima da najebe.epikur37 wrote:gargamel0101 wrote:Erdogan optužuje SAd jer su mu ovi dali košaricu. Erdogan je ostao sam ili će opet u savez s Rusima. Džamije je već tu, a oboreni zrakoplov se da zaboraviti.
a onaj ludi advnace.hr je svaki drugi dan pisao hvalospjeve njemu, kako se "opire zapadnoj hegemoniji"..
a sada svi pljuju po njemu
Guest- Guest
jokerman wrote:upravo_sa_jebachine wrote: turska kao bivša ruska anti-zapadna saveznička država se raspada,
???
Turska je tradicionalni američki saveznik desetljećima, bila ključna u hladnom ratu.
http://webtribune.rs/siroki-front-saveznika-protiv-amerike-rusija-islam-i-novi-svetski-poredak/
http://vijesti.ba/clanak/14326/analiza-rusija-izrael-turska-sad-teorija-zavjere-ili
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:522303-Vladimir-Putin-u-poseti-Ankari-Rusi-grade-tursku-nuklearku
http://www.advance.hr/vijesti/turska-zapocela-priblizavanje-sangajskoj-organizaciji-kljucna-nato-clanica-sve-bliza-snaznoj-skupini-u-kojoj-dominiraju-rusija-i-kina/
Turska započela približavanje Šangajskoj organizaciji: ključna NATO članica sve bliža snažnoj skupini u kojoj dominiraju Rusija i Kina
SVRŠ DRK, SVRŠ DRK , SVRŠ DRK, RUSI I TURCI ANTI ZAPADI SAVEZNICI SVŠR DRK
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/rusija-zeli-utrostruciti-trgovinu-s-turskom
Rusija će pokušati utrostručiti trgovinu s Turskom, na 100 milijardi dolara godišnje, kako bi se neutralizirale zapadne sankcije, najavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu koji su objavili turski mediji.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Erdogan - bez odlaska "terorista Assada" , nema mira u Siriji!
» Erdogan objavio - glavni cilj turske vojske u Siriji je rušenje Assadova režima
» Erdogan uhitio pilote koji su oborili Ruski avion u siriji.. "navodno" čak i bili pučisti
» Komplikacije u Siriji,Turska poručuje Assadu:Nečemo ti dati gradove koje osvojimo u Siriji"
» Bencicka optuzila desnicu da su bazen HDZ-a
» Erdogan objavio - glavni cilj turske vojske u Siriji je rušenje Assadova režima
» Erdogan uhitio pilote koji su oborili Ruski avion u siriji.. "navodno" čak i bili pučisti
» Komplikacije u Siriji,Turska poručuje Assadu:Nečemo ti dati gradove koje osvojimo u Siriji"
» Bencicka optuzila desnicu da su bazen HDZ-a
Page 1 of 2