Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Page 14 of 14
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Laibach se daleko čuje...
dobra je vijest da je nestašica veš mašina iz kojih rusija vadi čipove...
tako da je zaliha ICBM-ova pri kraju...
imaju još par komada navodno...
Mene zaprepashtava cutanje forumskih azovstaljskih" zohara na ovu temu.Tako jebeni vojni "struchnjaci" o svemu a ovo ne kuze.Uzasnut sam.No poznato mi je ponashanje mutiranih srba.Ako se neshto ne objavi na 'rvatskoj dalekovidnici onda se to nije ni desilo.Njima da lijechnik kaze imash rak pluca,rekli bi da laze.T. wrote:dobra je vijest da je nestašica veš mašina iz kojih rusija vadi čipove...
The game is over.
https://www.msn.com/en-in/news/world/russian-tv-claims-new-missile-could-strike-london-in-20-minutes/ar-AA1uCoAV
žohari azovstalja su se malo zaigrali...
ubrzo pošto rh pristupi ruskoj federaciji, milom ili silom...
posebno će se vrednovati izjave i upisi pojedinih forumaša...
"ići će se po kućama", da citiram izjavu jednog od njih tamo iz 3. mjeeca 2022. ...
ubrzo pošto rh pristupi ruskoj federaciji, milom ili silom...
posebno će se vrednovati izjave i upisi pojedinih forumaša...
"ići će se po kućama", da citiram izjavu jednog od njih tamo iz 3. mjeeca 2022. ...
Užas u Ukrajini!
THE TIMES:
Korupcija i kriminalna vlast vode Ukrajinu u smrtonosnu zimu.
https://www.thetimes.com/world/russia-ukraine-war/article/energy-corruption-leaves-ukrainians-facing-a-deadly-freeze-9b9tb7gwx
Kijevske vlasti nisu uspjele izgraditi zaštitne strukture za energetske objekte zbog nedostatka sredstava i raširene korupcije.
Ukrajina se sada može osloniti samo na prvu i drugu razinu zaštite, koje su nedostatne protiv raketnih napada.
Katastrofalno stanje može dovesti do masovog broja građana koji napuštaju zemlju.
crvenkasti-
2014-04-17
Jebeno je to shto su ovim zadnjim udarima ispala navodno 4 bloka na atomski pogon.Slusham Ukrajinca koji kaze da bi josh jedan ruski udar iskljuchio i preostala 2 atomska bloka a onda bi nastupila opasnost od njihovih eksplozija jer ne bi bilo noguce dovesti ih u hladno stanje.E sad ne znam sta je istina.Da li taj Ukrajinac plashi ruse i tako ih sprechava da i dalje tuku po energetskom sektoru ili je neshto drugo u pitanju.Ali ako je istina shto tvrdi o tom hladjenju onda se nikome dobro ne pishe.crvenkasti wrote:Užas u Ukrajini!
THE TIMES:
Korupcija i kriminalna vlast vode Ukrajinu u smrtonosnu zimu.
https://www.thetimes.com/world/russia-ukraine-war/article/energy-corruption-leaves-ukrainians-facing-a-deadly-freeze-9b9tb7gwx
Kijevske vlasti nisu uspjele izgraditi zaštitne strukture za energetske objekte zbog nedostatka sredstava i raširene korupcije.
Ukrajina se sada može osloniti samo na prvu i drugu razinu zaštite, koje su nedostatne protiv raketnih napad.
Katastrofalno stanje može dovesti do masovog broja građana koji napuštaju zemlju.
os Velyka Novosilka
Rusi su napredovali istočno od Velike Novosilke, napredujući od Zolote Nyve prema ključnom gradu u tom području. U ljeto 2023. Ukrajina je pokrenula protuofenzivu u tom smjeru. Tada oslobođena područja sada aktivno ponovno zauzima Rusija.
Rusi su napredovali istočno od Velike Novosilke, napredujući od Zolote Nyve prema ključnom gradu u tom području. U ljeto 2023. Ukrajina je pokrenula protuofenzivu u tom smjeru. Tada oslobođena područja sada aktivno ponovno zauzima Rusija.
RayMabus- Posts : 184223
2014-04-11
Video s ruskog telegram kanala. Kažu da ruski vojnici koriste četverocijevne mitraljeze Yak-B 12,7 mm dizajnirane za jurišni helikopter Mi-24 za suzbijanje bespilotnih letjelica na fronti. Također se čini da ima termalnu kameru.
2014-04-11
Vojna upotreba pokazala je nedostatke u dizajnu mitraljeza. Među kojima je, uglavnom, hirovitost od prljavštine i pregrijavanja mitraljeza. Problemi s pomicanjem remena uloška. Također, nakon 250 hitaca, mitraljez je "pljunuo" i zaglavio se. Kao rezultat toga, praktična potrošnja streljiva bila je do 500 metaka po letu.
Zamijenjen je fiksnim, bočno postavljenim GSh-30K ili okretnim GSh-23L u kasnoj oznaci helikoptera Mi-24, jer nije pružao dovoljno vatrene moći protiv ukopanih ili lako oklopljenih ciljeva koji nisu zahtijevali raketni napad ali se još uvijek koristi na helikopterima Mil Mi-24,Mil Mi-36 i Mil Mi-40.
- YakBYu-12.7 (Yakushev, Borzov, Yurishchev dizajn, 9A-629) je modifikacija YakB-12.7 s povećanom snagom od 4000-4500 do 4000-5000 metaka/min. Brzina paljbe, povećana je s 400 na 750 metaka za duljinu kontinuiranog rafala i veću sposobnost preživljavanja mitraljeza (s 8000 na 12.000 metaka).
Zamijenjen je fiksnim, bočno postavljenim GSh-30K ili okretnim GSh-23L u kasnoj oznaci helikoptera Mi-24, jer nije pružao dovoljno vatrene moći protiv ukopanih ili lako oklopljenih ciljeva koji nisu zahtijevali raketni napad ali se još uvijek koristi na helikopterima Mil Mi-24,Mil Mi-36 i Mil Mi-40.
2014-04-11
Korisnici Rusija i Sirija. Ovo je neki stari ruski Gantlinger koji su oni koristili na ranijim inačicama jurišnog helikoptera Mi-24 pa to sad vade iz kojekakvih skladišta i montiraju na postolja i dodaju termalnu kameru itd tako da mogu obarat dronove.
Nema toga puno. Par stotina u vrh glave al da se ne baci pa daj ovako za skidanje dronova.
Nema toga puno. Par stotina u vrh glave al da se ne baci pa daj ovako za skidanje dronova.
2014-04-11
Ukrajinske snage uništile su rijedak ruski improvizirani raketni bacač, mornarički raketni bacač RBU-6000 montiran na kopnenu šasiju.
Uništenje iznimno rijetkog cilja: mornaričkog raketnog bacača RBU-6000 ruskih oružanih snaga postavljenog na kopnenu šasiju. Tim Oryxa prethodno je dokumentirao samo dva takva improvizirana MLRS sustava koja su uništena, svaki put postavljena na drugu šasiju. Zbog vrlo malog dometa, ova su vozila djelovala gotovo isključivo noću, a njihovo uništavanje obično su provodile noćne bespilotne letjelice kamikaze. U ovom slučaju, međutim, MLRS je ostavljen stajati nasred ceste tijekom dana, vjerojatno oštećen ranije nagaznom minom.
Uništenje iznimno rijetkog cilja: mornaričkog raketnog bacača RBU-6000 ruskih oružanih snaga postavljenog na kopnenu šasiju. Tim Oryxa prethodno je dokumentirao samo dva takva improvizirana MLRS sustava koja su uništena, svaki put postavljena na drugu šasiju. Zbog vrlo malog dometa, ova su vozila djelovala gotovo isključivo noću, a njihovo uništavanje obično su provodile noćne bespilotne letjelice kamikaze. U ovom slučaju, međutim, MLRS je ostavljen stajati nasred ceste tijekom dana, vjerojatno oštećen ranije nagaznom minom.
2014-04-11
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Similar topics
» Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II