ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

eto

Go down

eto Empty eto

Post by debotoijusto 15/10/2024, 17:30

Od početka 2020. godine do danas, točnije: do 31. kolovoza ove godine, u hrvatsko državljanstvo primljena su 11.054 državljanina zemalja Južne Amerike, od toga 436 djece. Međutim, od te brojke samo su njih 342 prijavila prebivalište u Hrvatskoj

Te je podatke Globus dobio od Ministarstva unutarnjih poslova, u kojem ističu da je većina tih osoba državljanstvo dobila kao iseljenici i njihovi potomci te njihovi bračni drugovi, dok je 41 osoba državljanstvo stekla temeljem stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Od novih hrvatskih državljana najviše je onih koji imaju i državljanstvo Argentine 5581, potom Čilea 2615 pa Perua 741, Bolivije 733, Brazila 597, Ekvadora 206, Venezuele 184, Paragvaja 167, Urugvaja 125 i Kolumbije 105. Trenutno se obrađuju 1233 zahtjeva za državljanstvo osoba iz Južne Amerike, ali ta se brojka, kažu u policiji, svakodnevno mijenja jer se predmeti rješavaju i zaprimaju novi.

Velikoj većini Južnoamerikanaca koji su na temelju porijekla zatražili hrvatsko državljanstvo očito motiv nije preseljenje u Hrvatsku, nego im naša plava putovnica treba iz drugih razloga.

S njom mogu bez vize koliko god žele boraviti u bilo kojoj drugoj zemlji Europske unije, od kojih je mnogima najprivlačnija Španjolska, u kojoj se govori njihov materinski jezik, pa će se ondje zasigurno lakše snaći nego u Hrvatskoj, a otvorena su im i vrata najbogatijih europskih država kojima treba radna snaga, poput Njemačke, Nizozemske ili Švedske.

https://www.jutarnji.hr/globus/politika/vise-od-11-000-ljudi-iz-juzne-amerike-dobilo-je-hrvatsko-drzavljanstvo-evo-koliko-njih-zivi-u-hrvatskoj-brojke-su-porazne-15512411
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

eto Empty Re: eto

Post by crvenkasti 15/10/2024, 17:45

Jel ima Srba među njima?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 15/10/2024, 18:55

kakav debilizam bog te jebo hahaha.
jebo im dp mater u dupe.

bog te jebo, netko ode vanka, u latinsku ameriku, praši crnkinje, i onda ta mulata dica su sada hrvati. sreća da idu ča iz Hrvatske. kakave debile od vukove desnice imamo

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2024, 18:58

Natalitet je krahira pa nema radne snage pa moraju odnekud uvozit robove.

Bude i ove godine oboren negativni rekord u broju rođenih.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2024, 19:07

Fali topovskog mesa. Neće imat Švabe šta useljavat iz Ukrajine pa će morat dovlačit kmcie i muajge u tu svoju Njemačku.

Američki političari iz obje stranke vrše pritisak na Zelenskog da mobilizira Ukrajince od 18 do 25 godina. Uspoređuju ga s Vijetnamskim ratom, ističući da samo zapadno oružje nije dovoljno. Predsjednik Zelenski navodno ostaje pri svom, zalažući se za pomoć bez promjene dobi za regrutaciju, prema savjetniku šefa kabineta predsjednika Zelenskog Leščenku.

SAD pritišće Zelenskog da snizi mobilizacijsku dob na 18 godina: ‘Tako smo mi u Vijetnamu’
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2024, 19:12

Onda im to sve krahira i onda nema i iz godine u godine sve gore i gore i onda šta će drugo nego te kmice i mujage useljavat i onda to sve ode gore u zapadnu Europu i onda neki mujo napravi neki napad i krajnja desnica odma 1% više podrške ... pa drugi mujo napravi pokolj pa još 1% podrške ... i tako dok ne dođu na 51% podrške krajnja desnica pa ćemo sami moć stvorit vladu bez ovih iz desnog centra.

Šta će nam desni centar ? To su ljevičari koji glume desnicu. To je lažna desnica, tako je ja zovem.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2024, 19:47

Imaju toliki krah demografije u Europi da će morat po Afrike uselit uskoro.

Onda u toj masi se nađe puno muja koji će napravit neku pizdariju a svaka pizdarija koju naprave je 1% više podrške krajnjoj desnici u toj državi gdje je to izvedeno.

Nema žurbe nigdi. Neće posal uteć.

eto 330px-Europe_population_pyramid_2023.svg
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2024, 20:28

Onda treba znat da je njemački parlament sredinom 2022 izglasao rezoluciju da se Hrvatska nema šta miješati u BiH a prije toga su na onom sastanku EU 20.02.2022 rekli Hrvatskoj da odjebe i da će oni Komššića.

Izbori u BiH su bili 2.10.2022 dakle ovo sve se dešava par mjeseci prije u toj godini i njihova snažna podrška Komšiću.

Jedini tko nije glasa za to su krajnja desnica i krajnja ljevica dok su rezoluciju dali socijalisti, zeleni i liberali a podržao ju je i CDU/CSU ( tzv desni centar ).

I onda im fino jedan mujo napravi dernek tamo i krajna desnica izraziot antibalisjkog smjera poraste 1% a svi potonu malo u anketama.

I samo trpaš.

Nisam ja Nijemac.

Boli me kurac za Njemačku.

Zaplait ću je cijelu ako bude potrebno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 16/10/2024, 08:47

MLADA žena koja se nedavno iz Irske vratila u Hrvatsku ispričala je za NOVU TV svoje, kako kaže, razočaravajuće iskustvo povratka i suočavanja s hrvatskom realnošću.

"Došla sam u Hrvatsku u srpnju i tek u rujnu sam uspjela dobiti osobnu iskaznicu. A bez nje nisam mogla riješiti prebivalište kao ni prijaviti se za bilo kakav posao, da ne pričam nisam imala pravo na zdravstveno osiguranje", počinje svoju priču mlada Zadranka koja je, kako kaže, silno razočarana u hrvatsku državu.

Zbog ljubavi se pristala vratiti iz Irske. Tamo je otišla s 19 godina, završila fakultet, zaposlila se, a onda se odlučila vratiti.

"Partner, također Hrvat, inače je pomorac pa mu je više odgovaralo da se skrasimo u Hrvatskoj. Pristala sam jer mi definitivno više odgovara naša klima i nakon puno oklijevanja rekla sam 'može, idemo probati'. Požalila sam već nakon pokušaja da u Zadru prijavim prebivalište. Do tad sam imala prebivalište u Irskoj, ovdje sam sve odjavila jer se nisam nikada mislila ni vratiti, ali sad kad sam se vratila, željela sam se ponovno prijaviti.

U policiji su mi rekli da ću čekati oko mjesec i pol da mi dođu na adresu kako bi provjerili živim li ja zaista tamo, a onda će o meni ispitivati i susjede iako me nitko od njih ne zna. Ne razumijem tu logiku, što bih ja trebala biti mjesec i pol doma za slučaj da mi banu na vrata? I što će oni tražiti, gledati gdje valjda držim donji veš?! Ne razumijem ni po kojim zakonima oni smiju dijeliti moje podatke", pita se 27-godišnja Hrvatica.

Kako je trudna, potrebni su joj liječnički pregledi, no nije prijavljena u Hrvatskoj pa nije bila ni zdravstveno osigurana.

"U HZZO-u su mi se smijali na šalteru, rekli da oni tu ništa ne mogu, već da ja platim 1300 eura osiguranje za prošlu godinu i još 98 eura za mjesece za koje mi osiguranje treba! Zašto bih plaćala za prošlu godinu kada tu nisam niti bila niti što trošila? Rekli su da se negdje zaposlim i da ću temeljem toga možda moći dobiti osiguranje. Ali nisam niti to mogla jer bez prebivališta nisam mogla aplicirati za neki posao, i tako u krug", objasnila je.

Zdravstveno osiguranje je ipak dobila jer ju je partnerov otac zaposlio ''na papiru'' kako bi se mogla osigurati.

"Da ne pričam kako su me tretirali na šalterima, gdje god bih došla, od zavoda za zapošljavanje, policije, zdravstvenog osiguranja, službenice su nepristojne i nepristupačne. U Irskoj sam radila u IT sektoru irskog ministarstva vanjskih poslova pa s javnosti nisam imala posla, ali zna se kako se ponaša, tamo je nepojmljivo da se diže glas na stranku. U Hrvatskoj je na svim šalterima izderavanje i bezobrazluk. Ja sam se od takvog ponašanja odviknula, u Irskoj toga nema, nema šanse da bi se netko tako na poslu ponio prema klijentima", ističe naša sugovornica.

Sve to, kaže, nagnalo ju je da ponovno razmišlja o odlasku, iako njezin partner ipak želi ostati.

"Da, on želi, ali ja ne. Još bih nekako razumjela da sam strani državljanin, ali takav odnos prema nekome tko ima hrvatsko državljanstvo, tko je rođen ovdje i živio je tu 20 godina? Svi nas jako žele da dođemo natrag, a otežavaju nam svaki korak u tom povratku", razočarano zaključuje sugovornica koja želi ostati anonimna.

Dodaje kako se zbog svega uzrujava i pod konstantnim je stresom pa strahuje i za bebu koja bi se trebala roditi na proljeće.

"Čekam prvi pregled kod ginekologa kojeg ću morati platiti plus sve ostale preglede i nakon toga idem pravac natrag za Irsku i ne mislim kročiti u Hrvatsku nikada više! Treba se odreći državljanstva i zaboraviti da sam ikad iskusila ovo odvratno ponašanje. Hrvatska može samo sanjati da će ikad biti imalo blizu Irskoj. Kako vi tu živite meni stvarno nije jasno. Želim da se moja priča čuje, a ne da se priča da Hrvatska želi povratnike jer je to notorna laž. Sustavno nam se otežava na svakom koraku i stvarno doživljavamo diskriminaciju i maltretiranja", poručila je.

reci cu samo jedno , eto
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Hoholo Mudovski 16/10/2024, 09:07

Podrška uredu za migracije... 1000x bolji izbor od Filipinaca i Nepalaca. I treba pripaziti da nam ne vrate Sinišu Vucu nazad da ne poremeti svojom kandidaturom izglede predsjednika Milanovića za još jedan mandat. 
Prilikom davanja dozvola treba paziti jer radi se o potomcima koji su još u filmu Austrougarske 
Neki u filmu kraljevine shs
Treba im objasniti da su u suverenoj državi Hrvatskoj
članici EU
eto 20241034

eto Lxqs4610
eto Fnxjtf10

2023-08-31

Back to top Go down

Post by debotoijusto 18/10/2024, 06:27

Prije nekoliko dana Slobodna Dalmacija objavila je priču s prof. Krešimirom Kuranom, ravnateljem OŠ „Vrgorac“ o poraznoj demografskoj slici u Vrgorskoj krajini, u kojoj je u proteklem desetljeću ova odgojno-obrazovna ustanova izgubila čak 40 posto učenika i zatvorila šest područnih škola.

Zašto dolazi do tolikog pada broja stanovnika u Tinovu gradu? Po mnogima zbog slabog izbora radnih mjesta i malih plaća. Gradska poduzeća i ustanove uglavnom su rezervirane za politički podobne kadrove, ostaje vam nešto malo građevniskih firmi, jaka mesno-prerađivačka industrija i poljoprivreda.

Dok mladi, pa i cijele obitelji odlaze u potrazi za boljim životom iz ovog dijela Hrvatske, svakodnevno na ulicama Tinova grada možete sresti ljude s drugih kontinenata koji su tu isključivo došli zbog posla, a njihov broj iz godine u godinu raste. Njima očito ne smetaju male plaće, a Vrgorčani se pomalo na njih počinju privikavati, rijetki će o tome javno govoriti.

Jedan dio njih reći će otvoreno kako ova priča sa stranim radnicima ide prema zamjeni stanovništa, drugi da je to nužnost, treći kako tako naši odlaze u Irsku i Njemačku. Uglavnom, za sad većih problema i incidenata s njima nije bilo, osim u Zavojanima gdje se znaju opustiti i opiti, pa se onda pojave manji problema zbog kojih se lokalno stanovništvo žali i zove policiju.

Tko to sve dolazi u Vrgorac i vidi ga kao svoju „obećanu grudu“, dok brojni Hrvati odlaze, otkrili su nam u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Prema njihovoj statistici, od 2020.godine do danas izdali su 345 boravišnih i radnih dozvola. Tako je prije četiri godine izdano za današnju brojku mizernih 27 dozvola, a njih je zatražilo 17 državljana BIH, tri državljanina Kosova, dva državljanina Sjeverne Makedonije, jedan Srbin i dva Uzbekistanca.

U 2021.godine bilježi se prvi dolazak Nepalaca u Vrgorsku krajinu, koji danas prednjače kao prva radna snaga, te godine izdana je 31 dozvola, 12 za državljane BIH, 11 za državljane Kosova, 4 za državljane Sjeverne Makedonije, te za dvojicu Nepalaca i Brazilaca.

U 2022. godini bilježimo 49 dozvola, više-manje radi se radnicima iz istih zemalja, samo što se broj malo povećao. Dok u 2023.godini stižu prvi Indijci i Filipinci, prošle godine izdano je 78 dozvola.

Do sredine listopada ove godine broji radnih dozvola se udvostručio u odnosu na prošlu godinu, izdano ih je već 150, bilježimo prve dolaske Kolumbijaca, Egipćana i Argentinaca, a broj Filipinca, odnosno Filipinki se znatno popeo, kao i Nepalaca. Kako to izgleda na terenu precizne brojke MUP-a će nam dočarati - radne dozvole je dobilo 14 državljana BiH, 12 Kosovara, po jedan Argentinac, Brazilac, Indijac, Makedonac i Venezuelanac, četiri Egipćana, 42 Filipinca, dva Kolumbijca, 65 Nepalaca i šest Srba.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/uzbekistanci-nepalci-filipinci-ovaj-hrvatski-grad-postao-je-svjetska-kolonija-a-iz-grada-je-pobjeglo-pola-domace-populacije-15513345
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 18/10/2024, 06:30

eto 98b0f9766f17cf6f47c5

drugo kolino od tina ujevica
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Hoholo Mudovski 18/10/2024, 07:16

Zakone triba malo doraditi... 
Dolazak u Hrvatsku uz radnu dozvolu, a putovnica nakon par godina na tržištu rada i savladanog jezika. 
Doduše nema potrebe za strancima tipa Filipinci, jer je dovoljno pustiti uhljebe na tržište rada...
Pridisala bi zemlja
Švicarska bi bili.
Ovako ni armagedon, ni požar u okolici Šibenika ne može riješiti to parazitsko breme ovom napaćenom narodu...

2023-08-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2024, 08:23

Evo žale se robovlasnici da će im Nepalci koje su dovukli uteč iz Hrvatske u Njemačku.

Od 1. siječnja ukidaju se olakšice, mladima će bruto plaće pasti za 300 eura, poslodavci u nevjerici: ‘Svi će nam otići iz Hrvatske!‘
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2024, 08:49

Otiđite u Njemačku ako su vam male plate. Svi ste vi zamjenjivi ( dovest ćemo nove Nepalce ( robove ) koji nam neće kukat kako rade za šaku riže ).

Strani radnici u Hrvatskoj: Nepalci na drugom mjestu, najviše se žale na plaće

Pojasnila je da doseljenike Hrvatska najviše privlači jer je članica EU i jer im Europa znači bolji i bogatiji život, a državljanstvo neke od zemalja EU je najpoželjnije državljanstvo svijeta, poželjnije čak od državljanstva SAD-a.

"Cijela obitelj se udružuje da ih pošalje u EU, a taj pothvat košta šest do sedam tisuća eura. Zadužuju se po godišnjoj kamati od čak 36 posto pa zato većinu plaće šalju obitelji koja onda vraća taj dug", kazala je sociologinja.

Neki radnici dolaze u Hrvatsku s planom bijega dalje u zapadne zemlje na što ih često potiču upravo njihovi agenti koji su ih i doveli u Hrvatsku.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2024, 08:59

U Njemačkoj je natalitet 1,36 djece po ženi i trajno su krahirali i samo im treba svake godine sve više robova, tako da možete svi s protokom vremena lagano put Njemačke i Švedske gdje su vam bolje plate i uslovi rada i života.

Samo trpaj sve dok Njemačka ne pukne ko kokica iznutra.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top