Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Page 5 of 50
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Re: Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Pa to su zarobili prije kad su upali na samom početku napada na Ukrajinu pa zauzeli ogromne teritorije a samim tim i gomile ljudi koje su tamo zatekli ( vojno osoblje i sve drugo sumnjivo ruskim vlastima itd ) pa u Mariupolju itd a i neki ti njihovi zarobljenici su civili il ljudi koji su bili il ušli u Rusiju pa ih ruske vlasti iz xy razloga uhapsile.
Npr:
Među Ukrajincima koji su danas oslobođeni iz ruskog zarobljeništva je i krimsko-tatarska aktivistica Leniie Umerova. Rusi su je zarobili kada je preko Gruzije pokušala ući na okupirani Krim kako bi posjetila bolesnog oca. U Rusiji su je optužili za "špijunažu".
Npr:
Među Ukrajincima koji su danas oslobođeni iz ruskog zarobljeništva je i krimsko-tatarska aktivistica Leniie Umerova. Rusi su je zarobili kada je preko Gruzije pokušala ući na okupirani Krim kako bi posjetila bolesnog oca. U Rusiji su je optužili za "špijunažu".
Last edited by RayMabus on 14/9/2024, 23:34; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Rusija drži više od 3500 ukrajinskih vojnika kao ratne zarobljenike, priopćilo je u petak ukrajinsko ministarstvo reintegracije, prenosi dpa.
Ukupno je za više od 4300 Ukrajinaca potvrđeno da su ratni zarobljenici u Rusiji, uključujući više od 760 civila. Njihovi rođaci primaju novčanu pomoć od ukrajinske države.
Moskva je ustvrdila da Ukrajina drži više od 500 ruskih vojnika kao ratne zarobljenike.
https://www.geopolitika.news/vijesti/rusija-drzi-vise-od-3500-ukrajinskih-ratnih-zarobljenika-bjelorusija-povezana-s-deportacijom-djece/
Ukupno je za više od 4300 Ukrajinaca potvrđeno da su ratni zarobljenici u Rusiji, uključujući više od 760 civila. Njihovi rođaci primaju novčanu pomoć od ukrajinske države.
Moskva je ustvrdila da Ukrajina drži više od 500 ruskih vojnika kao ratne zarobljenike.
https://www.geopolitika.news/vijesti/rusija-drzi-vise-od-3500-ukrajinskih-ratnih-zarobljenika-bjelorusija-povezana-s-deportacijom-djece/
Prema ukrajinskim podacima, Moskva i Kijev već su 56 puta razmijenili zarobljenike. Rusija je ukrajinskoj strani predala ukupno 3569 Ukrajinaca.
Taj autor tog teksta se može tući nogom u guzicu šta ovo nije planet galaktičke konfederacije te šta ja nisam taj koji odlučuje sve ( ili barem ne uvijek iako mogu kad se jako naljutim sam krenuti pa nek se svi jebu ) nego galaktičko vijeće a kako sam ja preradikalan onda je ostatak tog galaktičkog vijeća malo normalniji.RayMabus wrote:Hoholo Mudovski wrote:Sve 5 GF5RayMabus wrote:Inače ta geoplitika news ima sreču šta vam ja nisam na vlasti u Hrvatskoj.Hoholo Mudovski wrote:"Jedan naprama šest
Posljednja prijavljena razmjena prije toga dogodila se 14. lipnja, kada su Ukrajinci dobili nazad 254, a Rusi 32 tijela. Do zamjene mrtvih je došlo i 31. svibnja, kad je za Rusiju otpremljena 45, a Ukrajinu 212 tijela.
Ako pak zbrojimo ove brojke, dolazimo do toga da su u ovim zadnjim dogovorima Rusi povratili 115 palih vojnika, a Ukrajinci čak 716. Svakako, logično je pretpostaviti da ovi omjeri – barem otprilike – izražavaju i stanje poginulih na frontu, po čemu bi na jednog poginulog Rusa dolazi nekih šest jednako poginulih Ukrajinaca."
https://www.geopolitika.news/razgovori/komentari/pobrojali-smo-razmijenjene-pale-borce-rusije-i-ukrajine-omjer-je-zastrasujuc/
Isti omjer je i kod zarobljenih pripadnika oružanih snaga
Slava
Općenito u galaktičkom saboru ja sam nekakva radikalna struja tako da je više glava pametnije od jedne pa ne daju meni da odlučujem sve nego kažem svoje pa se onda raspravlja pa većina odlučuje itd.
Zbog ovog ovdje upisa iz tog teksta da sam vam ja na vlasti autor teksta bi završio na sudu i bio kažnjeno gonjen kao strani agent a ta geoplotika news bi bila ukinuta a vlasnici tog portala stavljeni pod poseban policijski nadzor.
Citiram:
Ako pak zbrojimo ove brojke, dolazimo do toga da su u ovim zadnjim dogovorima Rusi povratili 115 palih vojnika, a Ukrajinci čak 716. Svakako, logično je pretpostaviti da ovi omjeri – barem otprilike – izražavaju i stanje poginulih na frontu, po čemu bi na jednog poginulog Rusa dolazi nekih šest jednako poginulih Ukrajinaca.
Podebljani dio je taj zbog kojeg bi vam ja napravio ovo šta sam gore reako tj navode čitatelja da je to logično da se pretpostavi a nije a rekao sam zašto a ako netko nije pratio ponovit ču vam post prije:
Ne mora značiti jer Rusi uglavnom osvajaju ( ne znam šta su uopće Ukrajinci osvojili u npr zadnjih godinu dana ) a tijela su nepokretna ( jer su mrtva ) dakle leže na tlu i onda ih u osnovi pokupi na kraju onaj tko osvoji teren a to su u ovom slučaju uglavnom Rusi.
Dakle još jedna bezuspješna propagada od kremaljskih pacova a koje vi upijate kao spužve.
LP od GF5
Tako je.
Autor tog teksta bi meni završio na sudu, kažnjeno gonjen.
Portal bi bio ugašen i to trajno.
Vlasnici portala stavljeni pod strogi policijski nadzor i s trajnom zabranom otvaranja novih portala ili bilo kakvim bavljenjem javnim medijima.
Budi siguran da bi to baš tako išlo da sam vam ja na vlasti a to je zbog navođenja čitatelja da je to logično iako nije jer Rusi osvajaju a mrtvaci se ne kreću pa je logično da mrtve pokupi ona strana koja osvoji teren a to su u ovom slučaju Rusi.
Budi siguran miljon posto da bi im već večeras polciija zakucala svima na vrata da sam ja taj koji je na vlasti u društvu.
Više glava je pametnije od jedne pa onda se to raspravlja.
Ja sam sad dreknuo i budi siguran da će se ovo ČUTI.
U VASIONI.
Razlog moje reakcije nije samo ruska propaganda jer ja znam da ta geopolitika news puše u Putinov rog pa mi ne smeta nego sam ja i anđeo Znanja i živciraju me idioti koji ne zanju da se mrtvaci ne kreću a da su Rusi uglavnom osvajali teren pa dakle samim time i te mrtvace pa mi napiše: LOGIĆNO JE PRETPOSTAVITI.
Ovo je ( ovaj dio šta sam sad zadnje napisao ) već nešto šta je kod mene ( anđeo Znanja, NAPOMENA: anđeo Znanja najviše i više od svega uopće ne podnosi kretene ) prelilo čašu.
DAT ĆU TI SAD JA LOGIČNO.
2014-04-11
Pozdravi Komšića i neka ti federacija pošalje podatke da se ne blamiraš pred napaćenim narodom.
LP
LP
Na osi Vuhledar, Rusi su napredovali kod Vodyana, geolocirane snimke potvrđuju. Obrana Vuhledara postaje sve problematičnija. Kada Rusija dođe do ceste za Bohojavlenku, Vuhledar će biti praktično okružen.
https://x.com/NOELreports/status/1835056740846477447
https://x.com/NOELreports/status/1835056740846477447
2014-04-11
Nemami šta slati.Hoholo Mudovski wrote:Pozdravi Komšića i neka ti federacija pošalje podatke da se ne blamiraš pred napaćenim narodom.
LP
Mrtvaci se ne kreću a Rusi su ti koji osvajaju tren dakle i te mrtvace koje leže po tlu.
Ako pak zbrojimo ove brojke, dolazimo do toga da su u ovim zadnjim dogovorima Rusi povratili 115 palih vojnika, a Ukrajinci čak 716. Svakako, logično je pretpostaviti da ovi omjeri – barem otprilike – izražavaju i stanje poginulih na frontu, po čemu bi na jednog poginulog Rusa dolazi nekih šest jednako poginulih Ukrajinaca.
Najebat će sad ova geopolitika news u to možeš biti siguran.
2014-04-11
Mislim da su oni i prenijeli zadnje podatke o omjeru zarobljenih, ali ne uspijevam naći.RayMabus wrote:Nemami šta slati.Hoholo Mudovski wrote:Pozdravi Komšića i neka ti federacija pošalje podatke da se ne blamiraš pred napaćenim narodom.
LP
Mrtvaci se ne kreću a Rusi su ti koji osvajaju tren dakle i te mrtvace koje leže po tlu.
Najebat će sad ova geopolitika news u to možeš biti siguran.
Na kraju se mrtvi broje
A brojke će biti iznenađenje
Svaki život je dragocjen i gubitak života je tragedija
A ovo na vagone spada u statistiku
https://liveuamap.com/en/2024/14-september-heavy-explosions-were-reported-in-luhansk
2014-04-16
Hoholo Mudovski likes this post
Croatia donates robotic demining system to Ukraine
[size=10]photo
01.09.2024 02:40
[/size]
Croatia handed over to Ukraine the DOK-ING MV-4 robotic mine clearance system.
The certificate was handed over to Ukrainian representatives by Vice Prime Minister, Minister of Defense of Croatia, Ivan Anusic, and managers from the manufacturer company right during the GLOBSEC Forum being held in Prague.
Anusic noted that the process of demining Ukraine will require much time and funding. According to the official, about 26% of the territory of Ukraine is mine-contaminated, so international support is crucial. Ukraine is “not alone” in this matter, he stressed, adding that Croatia will be helping Ukraine as long as it takes.
Video of the day
In the issue of humanitarian demining, Croatia works with Ukraine both bilaterally and multilaterally, in particular, as part of the coalition led by Lithuania.
2014-04-16
Uništenje ruskog BMP-3 u regiji Harkov.
Uništen ruski BMP-3 u regiji Harkov.
Ukrajinsko vojno osoblje iz 68. zasebne lovačke brigade uništilo je ruski BMP-3.
Uništen ruski BMP-3 u regiji Harkov.
Ukrajinsko vojno osoblje iz 68. zasebne lovačke brigade uništilo je ruski BMP-3.
2014-04-11
Kurganmašzavod je u svibnju 2023. izvijestio da je tijekom prvog tromjesečja godine isporučio istu količinu vozila kao i cijele 2019. U srpnju 2023. ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je da su isporuke i popravak BMP-3 od strane Kurganmašzavoda porasla je 2,1 puta od početka 2022. Kurganmašzavod je početkom rujna 2023. izvijestio da je isporuka BMP-3 porasla 3 puta u usporedbi s mirnodopskim uvjetima.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMP-3
"Rostec proizvodi široku paletu naoružanja i vojne opreme. Među njima su modernizirana zračna borbena vozila BMD-4M i borbena vozila pješaštva BMP-3. Danas je Kurganmashzavod poslao novu seriju opreme s pojačanom zaštitom u trupe. Osim nove opreme, Kurganmashzavod je u travnju prije roka proizveo dodatne zaštitne komplete za BMP-2 - protukumulativne rešetke i oklopne zaslone, dodao je Rostec.
https://ria.ru/20240507/bmp-1944290604.html
Šasija BMD-4 ista je kao i šasija BMD -3 jer je razvijena na istoj osnovi.
Proizvodi: Kurganmashzavod (od travnja 2024.)
Od travnja 2024. tvornica također isporučuje BMD-4M [desantno-desantna vozila]", navodi se u priopćenju ureda za tisak objavljenom na Rostecovom Telegram kanalu.
Kurganmašzavod je najveće poduzeće u Kurganskoj oblasti i vodeći proizvođač ruske obrambene industrije. To je jedino rusko poduzeće koje proizvodi borbena vozila pješaštva koja su operativna u vojskama desetaka zemalja.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMD-4
Vamo u Kursku im je uništilo pet BMD-2 a to je sovjetska proizvodnja.
Izgleda da nemaju ovih sovjetskih BMP-1 i BMP-2 dovoljno ili im ih je sad teško popraviti te šta su ostali na SSSR skladištima pa im treba više vremena pa sad šalju ova nova BMP-3 vozila dok zračno desantne trupe troše još ova stara BMD-2 vozila.
Ista tvornica proizvodi BMD-4 ( nova zračno desantna vozila, slabija inačica BMP-3 ) al kako je BMD-4 slabije oklopljen onda to baš i ne štancaju nego ovaj klasični BMP-3 i zato ih ima ovoliko uništenih zadnjih par dana na bojištu.
Prevedeno: BMP-1 i BMP-2 su sovjetska oklopna vozila pješaštva i to se masovno štancalo i dosta su toga potrošili i sad imaju još toga na skladištu al je lošije očuvano pa im treba više vremena i ulaganja da ih osposobe i onda sad šalju masovno na bojište ove novoproizvedene BMP-3.
Istovremeno nema na bojištu BMD-4 jer ne mogu to sad masovno štancat jer to koristi iste dijelove u proizvodnji kao taj novi BMP-3 a BMD-4 je salbije oklopljen pa im to ne paše a fali im vozila pa sad u Kursku koriste sovjetske BMD-2 ( pet ih je uništeno jučer u Kursku ).
https://en.wikipedia.org/wiki/BMP-3
"Rostec proizvodi široku paletu naoružanja i vojne opreme. Među njima su modernizirana zračna borbena vozila BMD-4M i borbena vozila pješaštva BMP-3. Danas je Kurganmashzavod poslao novu seriju opreme s pojačanom zaštitom u trupe. Osim nove opreme, Kurganmashzavod je u travnju prije roka proizveo dodatne zaštitne komplete za BMP-2 - protukumulativne rešetke i oklopne zaslone, dodao je Rostec.
https://ria.ru/20240507/bmp-1944290604.html
Šasija BMD-4 ista je kao i šasija BMD -3 jer je razvijena na istoj osnovi.
Proizvodi: Kurganmashzavod (od travnja 2024.)
Od travnja 2024. tvornica također isporučuje BMD-4M [desantno-desantna vozila]", navodi se u priopćenju ureda za tisak objavljenom na Rostecovom Telegram kanalu.
Kurganmašzavod je najveće poduzeće u Kurganskoj oblasti i vodeći proizvođač ruske obrambene industrije. To je jedino rusko poduzeće koje proizvodi borbena vozila pješaštva koja su operativna u vojskama desetaka zemalja.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMD-4
Vamo u Kursku im je uništilo pet BMD-2 a to je sovjetska proizvodnja.
Izgleda da nemaju ovih sovjetskih BMP-1 i BMP-2 dovoljno ili im ih je sad teško popraviti te šta su ostali na SSSR skladištima pa im treba više vremena pa sad šalju ova nova BMP-3 vozila dok zračno desantne trupe troše još ova stara BMD-2 vozila.
Ista tvornica proizvodi BMD-4 ( nova zračno desantna vozila, slabija inačica BMP-3 ) al kako je BMD-4 slabije oklopljen onda to baš i ne štancaju nego ovaj klasični BMP-3 i zato ih ima ovoliko uništenih zadnjih par dana na bojištu.
Prevedeno: BMP-1 i BMP-2 su sovjetska oklopna vozila pješaštva i to se masovno štancalo i dosta su toga potrošili i sad imaju još toga na skladištu al je lošije očuvano pa im treba više vremena i ulaganja da ih osposobe i onda sad šalju masovno na bojište ove novoproizvedene BMP-3.
Istovremeno nema na bojištu BMD-4 jer ne mogu to sad masovno štancat jer to koristi iste dijelove u proizvodnji kao taj novi BMP-3 a BMD-4 je salbije oklopljen pa im to ne paše a fali im vozila pa sad u Kursku koriste sovjetske BMD-2 ( pet ih je uništeno jučer u Kursku ).
2014-04-11
Samouništenje Orka
Ne izgleda kao netko koga je ured za mobilizaciju na silu odveo u rat...
Ne izgleda kao netko koga je ured za mobilizaciju na silu odveo u rat...
Latvija će prebaciti Ukrajini kupljeno u Velikoj Britaniji oklopno vozilo CVR(T) "Scimitar". Latvija će isporučiti Ukrajini borbeno-izviđačka gusjenična oklopna vozila "CVR(T)" kupljena od Velike Britanije, potvrdio je Odjel za tisak Ministarstva obrane Latvije (MO).
Ugovorom potpisanim s Velikom Britanijom 2014. predviđena su ukupno 123 oklopna vozila "CVR(T)", od kojih je 116 modernizirano, a sedam bez remonta - za obuku mehaničara. Prvi strojevi isporučeni su u jesen 2015. godine. U 2019. godini potpisan je još jedan ugovor s Velikom Britanijom za kupnju dodatnih vozila.
https://en.wikipedia.org/wiki/FV107_Scimitar
FV107 Scimitar je oklopno gusjenično vojno izvidničko vozilo (ponekad klasificirano kao laki tenk ) koje je ranije koristila britanska vojska , sve dok nije povučeno iz aktivne službe u travnju 2023. Prvi prototip dovršen je 1971. Nakon što je 1973. prihvaćen u službu, 1974. počele su isporuke Belgiji i Velikoj Britaniji.
U kolovozu 2023. Velika Britanija je Ukrajini isporučila 23 Scimitar MK II za odbijanje ruske invazije na Ukrajinu.
Ovo su neka izviđačka vozila na gusjenicama.
Latvija je službeno objavila da će Ukrajini prebaciti oklopna vozila CVR(T) kupljena od Britanije. Latvijska vlada planira zamijeniti ova vozila borbenim vozilima pješaštva. Latvija trenutno ima približno 200 CVR(T) jedinica u svom inventaru.
Ugovorom potpisanim s Velikom Britanijom 2014. predviđena su ukupno 123 oklopna vozila "CVR(T)", od kojih je 116 modernizirano, a sedam bez remonta - za obuku mehaničara. Prvi strojevi isporučeni su u jesen 2015. godine. U 2019. godini potpisan je još jedan ugovor s Velikom Britanijom za kupnju dodatnih vozila.
https://en.wikipedia.org/wiki/FV107_Scimitar
FV107 Scimitar je oklopno gusjenično vojno izvidničko vozilo (ponekad klasificirano kao laki tenk ) koje je ranije koristila britanska vojska , sve dok nije povučeno iz aktivne službe u travnju 2023. Prvi prototip dovršen je 1971. Nakon što je 1973. prihvaćen u službu, 1974. počele su isporuke Belgiji i Velikoj Britaniji.
U kolovozu 2023. Velika Britanija je Ukrajini isporučila 23 Scimitar MK II za odbijanje ruske invazije na Ukrajinu.
Ovo su neka izviđačka vozila na gusjenicama.
Latvija je službeno objavila da će Ukrajini prebaciti oklopna vozila CVR(T) kupljena od Britanije. Latvijska vlada planira zamijeniti ova vozila borbenim vozilima pješaštva. Latvija trenutno ima približno 200 CVR(T) jedinica u svom inventaru.
2014-04-11
Dobar čovjek, samo mu netko treba objasniti da su genetski semiti velikom većinom Palestinci, a oni na koje on misli su "komšije" poput predsjednika mu.
https://www.geopolitika.news/vijesti/rat-u-ukrajini/za-medije-je-azovac-visoko-cijenjeni-zapovjednik-on-najavljuje-krizarski-rat-protiv-semita/
https://www.geopolitika.news/vijesti/rat-u-ukrajini/za-medije-je-azovac-visoko-cijenjeni-zapovjednik-on-najavljuje-krizarski-rat-protiv-semita/
Moraš se stvarno pitat za što im ovo služi. Valjda sad kad osvoje Kursk onda im treba ovakvih patrolnih gusjeničara iza linija na novoosvojenom teritoriju Rusije.
Serijska proizvodnja odvijala se od 1970. do 1996. u tvornicama u Belgiji i Velikoj Britaniji. U tom razdoblju proizvedeno je više od 1800 vozila u različitim izvedbama od kojih je glavna razlika bila u naoružanju. FV107 Scimitar bio je jedno od najbržih gusjeničnih borbenih vozila tog vremena. Manevarska sposobnost i brzina postignuta je zahvaljujući malim dimenzijama (duljina 4,39 metara, širina 2,18 metara, visina periskopa 2,1 metar) i težini (masa u borbenoj opremi 7,8 tona). Borbeno izvidničko vozilo FV107 Scimitar prevoze mnogi teški helikopteri i vojni transportni zrakoplovi.
Scimitar of Her Majesty - britansko vojno izvidničko vozilo FV107 Scimitar
Serijska proizvodnja odvijala se od 1970. do 1996. u tvornicama u Belgiji i Velikoj Britaniji. U tom razdoblju proizvedeno je više od 1800 vozila u različitim izvedbama od kojih je glavna razlika bila u naoružanju. FV107 Scimitar bio je jedno od najbržih gusjeničnih borbenih vozila tog vremena. Manevarska sposobnost i brzina postignuta je zahvaljujući malim dimenzijama (duljina 4,39 metara, širina 2,18 metara, visina periskopa 2,1 metar) i težini (masa u borbenoj opremi 7,8 tona). Borbeno izvidničko vozilo FV107 Scimitar prevoze mnogi teški helikopteri i vojni transportni zrakoplovi.
Scimitar of Her Majesty - britansko vojno izvidničko vozilo FV107 Scimitar
2014-04-11
Razvoj u području Glushkovo, regija Kursk, u Rusiji vrlo je intrigantan. Kako na operativnoj, tako i na strateškoj razini. Ruski kanali javljaju da su selo Veseloe zauzele ukrajinske snage, što je na temelju videa koje smo vidjeli vrlo vjerojatno. Dovodi ukrajinske snage u blizinu Gluškova i prijeti da će ovaj džep južno od rijeke Seym podijeliti na dva dijela. Štoviše, što je još gore za Ruse, to je napad na rusku pozadinu njihove protuofenzive koja je u tijeku, čiji su rezultati u najboljem slučaju mutni. Osim 3 sela i nekih neuspjelih napada dalje na istok, nismo vidjeli ništa što podupire ruske uspjehe u Kursku. Ni to ne bi bilo važno kada bi se razmišljalo o sljedećem.
Natjerati Ruse da angažiraju resurse u Kursku sasvim je sigurno bila ideja ukrajinskog vrhovnog zapovjedništva. Događa se još nešto. Moguće je da su Ukrajinci samo čekali ovu rusku protuofenzivnu operaciju. To ne samo da prisiljava Ruse da konačno pošalju svoje trupe, uključujući svoje rezerve, u tom sektoru, nego također na vrhu otkriva svoje topničke položaje. Ukrajinci sada znaju koje su ruske taktičke namjere. Oni im se zauzvrat sada mogu učinkovito suprotstaviti. To je vrlo mobilan rat, daleko od rovovskih ratova u Donbasu. Prisiljava Ruse da vode rat u kojem potpuno ne uspijevaju. Na operativnoj razini, ovako bih postupio protiv ruske vojske.
Ukrajinske operacije južno od Gluškova samo potvrđuju ovu pretpostavku. Ukrajinska vojska se očito pripremila na taj gambit i sada se gura u još jednu slabu točku ruske obrane, dok Rusi bezumno jure na ukrajinske utvrde. Malo je reći da Rusi "nemaju dobre planove", kako u Kursku, tako i u regiji Donbas. Kao i uvijek, Rusi samo divlje sijeku i udaraju poput bezumnih robova u svoje neprijatelje, nadajući se da će ih nadjačati samo brojem, i pritom troše suludo velike resurse, a znatne količine njih bivaju uništene. To samo potvrđuje da je Ukrajina, strateški, još uvijek u obrambenom režimu, ali nikad ne propušta iskoristiti situaciju u kojoj može nanijeti bolnu štetu Rusima, gdje nisu pripremili ukrajinsku operaciju.
Natjerati Ruse da angažiraju resurse u Kursku sasvim je sigurno bila ideja ukrajinskog vrhovnog zapovjedništva. Događa se još nešto. Moguće je da su Ukrajinci samo čekali ovu rusku protuofenzivnu operaciju. To ne samo da prisiljava Ruse da konačno pošalju svoje trupe, uključujući svoje rezerve, u tom sektoru, nego također na vrhu otkriva svoje topničke položaje. Ukrajinci sada znaju koje su ruske taktičke namjere. Oni im se zauzvrat sada mogu učinkovito suprotstaviti. To je vrlo mobilan rat, daleko od rovovskih ratova u Donbasu. Prisiljava Ruse da vode rat u kojem potpuno ne uspijevaju. Na operativnoj razini, ovako bih postupio protiv ruske vojske.
Ukrajinske operacije južno od Gluškova samo potvrđuju ovu pretpostavku. Ukrajinska vojska se očito pripremila na taj gambit i sada se gura u još jednu slabu točku ruske obrane, dok Rusi bezumno jure na ukrajinske utvrde. Malo je reći da Rusi "nemaju dobre planove", kako u Kursku, tako i u regiji Donbas. Kao i uvijek, Rusi samo divlje sijeku i udaraju poput bezumnih robova u svoje neprijatelje, nadajući se da će ih nadjačati samo brojem, i pritom troše suludo velike resurse, a znatne količine njih bivaju uništene. To samo potvrđuje da je Ukrajina, strateški, još uvijek u obrambenom režimu, ali nikad ne propušta iskoristiti situaciju u kojoj može nanijeti bolnu štetu Rusima, gdje nisu pripremili ukrajinsku operaciju.
2014-04-11
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Ruske snage uništile su glavno okno rudnika ugljena Pivdennodonbaska 3 ( sjeverno od Ugledara ) nakon što su otkrile da je minirano.
2014-04-11
Ažurirana karta koja prikazuje rusko napredovanje sjeveroistočno od Vuhledara, u Urkainsku, u Spirnu i na bojištu Kupiansk.
https://x.com/RALee85/status/1835420157130215629
https://x.com/RALee85/status/1835420157130215629
2014-04-11
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Similar topics
» Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II