Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
A u ruke Mandušića Vuka
bit će svaka puška ubojita.
bit će svaka puška ubojita.
Eroo- Posts : 78855
2016-07-22
2016-07-22
Ruska vojska sporo uči...Ovaj motorist je bio
jednostavno na "izvolte" ukr. operateru s dronovima.
Ovakve stvari se im na dnevnoj bazi događaju masovno.
jednostavno na "izvolte" ukr. operateru s dronovima.
Ovakve stvari se im na dnevnoj bazi događaju masovno.
U ratu se greške plaćaju životom.
Nije još procesuirao u glavi da mu je najveća greška bila
dolazak u Ukrajinu ubijati nedužne ljude. Stigla ga Karma, jebiga...
To da je on preživio je s nekim razlogom. Nije to slučajno.
Nije još procesuirao u glavi da mu je najveća greška bila
dolazak u Ukrajinu ubijati nedužne ljude. Stigla ga Karma, jebiga...
To da je on preživio je s nekim razlogom. Nije to slučajno.
2016-07-22
Žale se da im je vruće u Ukrajini. A ako im je ovako tamo liti vruće a izgleda da je triba im poslat malo solarnih ploča jer i onako su im Rusi udarili na električna postrojenja pa onda solarne ploče pa nek razbacaju diljem države da imaju struje bar ovo kad nije zimulja pošto po ovome koliko ja vidim a oni kažu, liti njima sunca ne fali.
Zbog neuobičajeno vrućeg vremena u Ukrajini, potrošnja električne energije dosegla je maksimum.
Vani je temperatura mjerena na različitim mjestima u Kijevu. Ponegdje je zabilježeno +60°S.
Ukrajinske elektrane ne mogu pokriti ove količine, tako da u Ukrajini imamo rasporede nestanka struje po satu. U Kijevu je to više kao in-tage raspored - većina stanovnika nema struju 6-7 sati, a onda mi imamo struju 2 sata.
https://x.com/Gerashchenko_en/status/1812808869682254091
Zbog neuobičajeno vrućeg vremena u Ukrajini, potrošnja električne energije dosegla je maksimum.
Vani je temperatura mjerena na različitim mjestima u Kijevu. Ponegdje je zabilježeno +60°S.
Ukrajinske elektrane ne mogu pokriti ove količine, tako da u Ukrajini imamo rasporede nestanka struje po satu. U Kijevu je to više kao in-tage raspored - većina stanovnika nema struju 6-7 sati, a onda mi imamo struju 2 sata.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
2016-07-22
Temperatura se ne mjeri na osunčanim površinama već u hladu i bez vjetra.RayMabus wrote:
Za to imamo posebne kućice za termometre.
Dakle, prikazana temperatura se mi čini posve prihvatljiva za ovo doba godine...cca 30°C.
2016-07-22
Solarne ploče su na suncu a ne u hladu.
Ajmo ponovo čitaj s razumijevanjem moj upis al sad s ovim podatkom da su solarne ploče na Suncu tj izložene sunčevoj svjetlosti.
Žale se da im je vruće u Ukrajini. A ako im je ovako tamo liti vruće a izgleda da je triba im poslat malo solarnih ploča jer i onako su im Rusi udarili na električna postrojenja pa onda solarne ploče pa nek razbacaju diljem države da imaju struje bar ovo kad nije zimulja pošto po ovome koliko ja vidim a oni kažu, liti njima sunca ne fali.
Ajmo ponovo čitaj s razumijevanjem moj upis al sad s ovim podatkom da su solarne ploče na Suncu tj izložene sunčevoj svjetlosti.
2014-04-11
2016-07-22
2016-07-22
2016-07-22
2016-07-22
To je super.RayMabus wrote:Solarne ploče su na suncu a ne u hladu.
2016-07-22
Ne zajebaji me glupostima. Znaš na šta sam mislio ( osunčane površine ).Eroo wrote:To je super.RayMabus wrote:Solarne ploče su na suncu a ne u hladu.
Vruče mi je a i uostalom tko je ovdje general galaksije ? Ja ili ti ?
Pošto nisi ti onda sam to ja.
Znači Moldavija i Ukrajina će dobiti EU pomoć u vidu solarnih ploča kako bi održale energetsku mrežu stabilnom.
2014-04-11
Ruska korporacija "Rosteh" najavio je da će poboljšati verziju univerzalnog modula za planiranje i korekciju (UMPK) radi povećanja dometa vazdušnih bombi. Reč je, između ostalog, o avionskoj bombi FAB-3000.
„Avio-bomba od tri tone sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju koju je napravio Rosteh postala je još strašnije oružje. Ona kombinuje najmoćniji ubojiti efekat i visoku preciznost... Sada se radi na poboljšanoj verziji modula, koji će značajno povećati domet upotrebe municije“, saopštila je ruska korporacija.Prema rečima generalnog direktora državne korporacije Sergeja Čemezova, upotreba municije sa UMPC pokazala je visoku efikasnost. "Istovremeno, same nevođene bombe i moduli za planiranje su neuporedivo jeftinije od vođene municije, odgovarajuće klase“, dodao je on.
UMPC se koristi sa različitim tipovima vazdušnih bombi. Ovaj modul omogućava da se izvode operacije, bez ulaska u domet neprijateljskih sistema protivvazdušne odbrane. Ruska vojska koristi takve bombe u Ukrajini.
„STRAŠNO ORUŽJE″: Objavili planove - Ruskim bombama FAB-3000 će povećati domet
Sad ćemo ti gađat aerodrome po Rusiji.
2014-04-11
Zamisli onu granatu šta ima u sebi protutenkovske il protupješačke mine.
I onda ti to fino zakačim na malo veći dron koji to može nositi i to ti pošaljem poviše aerodroma da se rasprši u tri pičke mile materine i onda ti gazi posli po tome.
I onda ti to fino zakačim na malo veći dron koji to može nositi i to ti pošaljem poviše aerodroma da se rasprši u tri pičke mile materine i onda ti gazi posli po tome.
2014-04-11
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Similar topics
» Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
» Ukrajinska ofanziva - rikverc faza