Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Razmišljanja
Ma znam da nije, pecam malo jer mi je drag.
Metilda, brigatese sto mahala prica. Budi svoja.
Metilda, brigatese sto mahala prica. Budi svoja.
Guest- Guest
Na ovom svijetu ja ne razumijem jednu stvar, zašto se ljude boje jednakosti, solidarnosti, bratstva i sestrinstva među ljudima...Zašto tako grčevito odbacuju taj jedan svijet koji bi značio ''raj'' na Zemlji?...
red wolf-
2016-02-10
Ako se bojite ''raja'' ovdje, zaslužujete li ''raj'' gore na nebu?
red wolf-
2016-02-10
venus wrote:A zasto ti sebe izdvajas od drugih ljudi?
Zato što se na taj način pokušava prikazati moralno superiornim u odnosu prema drugim ljudima.
Guest- Guest
Jer mogu.venus wrote:A zasto ti sebe izdvajas od drugih ljudi?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Jer mogu.venus wrote:A zasto ti sebe izdvajas od drugih ljudi?
svi mi možemo sebe izdvojiti od drugih ljudi i smatrati se nekim višim i svjesnijim bićima od ostatka čovječanstva, ali svi smo mi krvavi ispod kože...
Guest- Guest
Na to nisam ni mislio...metilda wrote:red wolf wrote:Jer mogu.venus wrote:A zasto ti sebe izdvajas od drugih ljudi?
svi mi možemo sebe izdvojiti od drugih ljudi i smatrati se nekim višim i svjesnijim bićima od ostatka čovječanstva, ali svi smo mi krvavi ispod kože...
red wolf-
2016-02-10
Imam pravo izbora jer mi je Bog dao slobodnu volju...metilda wrote:na što si onda mislio?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Imam pravo izbora jer mi je Bog dao slobodnu volju...metilda wrote:na što si onda mislio?
to je meni sasvim razumljivo jer i sama tako mislim.. ali ovisi kuda nas vodi naša slobodna volja... volimo li male izlete u samodopadnost?
Guest- Guest
Nema samodopadnosti ako želiš spriječiti krah ljudske civilizacije...metilda wrote:red wolf wrote:Imam pravo izbora jer mi je Bog dao slobodnu volju...metilda wrote:na što si onda mislio?
to je meni sasvim razumljivo jer i sama tako mislim.. ali ovisi kuda nas vodi naša slobodna volja... volimo li male izlete u samodopadnost?
red wolf-
2016-02-10
ne mogu zamisliti osobu koja želi krah ljudske civilizacije.. čak ni Hitler to nije htio... a tko smo mi kao pojedinci da bismo uspjeli spasiti eventualni krah? nemamo tu moć, samo je Jedan ima
Guest- Guest
Pa zapravo imamo...metilda wrote:ne mogu zamisliti osobu koja želi krah ljudske civilizacije.. čak ni Hitler to nije htio... a tko smo mi kao pojedinci da bismo uspjeli spasiti eventualni krah? nemamo tu moć, samo je Jedan ima
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Pa zapravo imamo...metilda wrote:ne mogu zamisliti osobu koja želi krah ljudske civilizacije.. čak ni Hitler to nije htio... a tko smo mi kao pojedinci da bismo uspjeli spasiti eventualni krah? nemamo tu moć, samo je Jedan ima
imamo, da.. ali samo ako svoje krhke napore stavimo u ruke Jednomu...
Guest- Guest
Razmišljam, kako razmišljanjem svojim, ponekad budemo prenapadni, pa razmišljanjem dobrim i ne činimo tolika dobra koliko bi smo htjeli. Razmišljam, kako svojim razmišljanjem idemo preprtenim putom, pa u tuđim razmišljanjima učinimo samo duboke rupe. Razmišljam, kako i u razmišljanju, trebamo biti nježni u iznošenju svog razmišljanja....
Guest- Guest
red wolf wrote:Na ovom svijetu ja ne razumijem jednu stvar, zašto se ljude boje jednakosti, solidarnosti, bratstva i sestrinstva među ljudima...Zašto tako grčevito odbacuju taj jedan svijet koji bi značio ''raj'' na Zemlji?...
mislim dakle razmišljam da je u pitanju ljubomora među ljudima ... i manjak poniznosti prema svom mjestu u svemiru...
Guest- Guest
I ljubomora, i pohlepa i još puno toga...No, najvažnije je ''neznanje'', neznanje o sebi, svojoj pravoj prirodi...Adam je imao pravo izbora...Postati životinja ili postati produhovljeno biće...metilda wrote:red wolf wrote:Na ovom svijetu ja ne razumijem jednu stvar, zašto se ljude boje jednakosti, solidarnosti, bratstva i sestrinstva među ljudima...Zašto tako grčevito odbacuju taj jedan svijet koji bi značio ''raj'' na Zemlji?...
mislim dakle razmišljam da je u pitanju ljubomora među ljudima ... i manjak poniznosti prema svom mjestu u svemiru...
red wolf-
2016-02-10
Adam je Zemljanin...Nebitno je je li muško ili žensko...Eva je nešto sasvim drugo...Nemojte čitati Bibliju doslovce...mativka wrote:Koji je Evin izbor bio? :)
red wolf-
2016-02-10
Što je Eva?red wolf wrote:Adam je Zemljanin...Nebitno je je li muško ili žensko...Eva je nešto sasvim drugo...Nemojte čitati Bibliju doslovce...mativka wrote:Koji je Evin izbor bio? :)
Guest- Guest
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 47 of 50