Na dobrovoljni vojni rok stiglo 107 ročnika
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Na dobrovoljni vojni rok stiglo 107 ročnika
Na dobrovoljni vojni rok stiglo 107 ročnika. Među njima mladići iz BiH i djevojke
Hina
11:49, 26. travnja 2024.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
U SREDIŠTE za obuku pješaštva i oklopništva u vojarni 123. brigade u Požegi na dragovoljno vojno osposobljavanje stiglo je 107 ročnika, odnosno 88 mladića i 19 djevojaka iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su i trojica mladića iz BiH, priopćio je danas MORH.
U Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva s obukom dragovoljnog vojnog osposobljavanja započeo je drugi ovogodišnji uputni rok ročnika, odnosno 42. naraštaj. Potpisivanjem ugovora o dragovoljnom vojnom osposobljavanju započinje njihova osmotjedna obuka iz temeljnih vojnih vještina.
Ono obuhvaća podizanje psihofizičke spremnosti, pripremna gađanja, pojedinačne vojničke zadaće u realnim uvjetima, a na kraju petotjednog razdoblja objedinjuju se sva znanja i vještine stečene kroz dotadašnju obuku. Kraj dragovoljnog vojnog osposobljavanja obuhvaća završno ocjenjivanje, nakon kojega slijedi natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu.
Za većinu mladića i djevojaka koji su se prijavili ovo je prvi korak prema profesionalnoj vojnoj karijeri. Ročnici koji se po završetku temeljne obuke ne odluče za vojnu karijeru postaju pripadnici razvrstane pričuve, stoji u priopćenju.
Hina
11:49, 26. travnja 2024.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
U SREDIŠTE za obuku pješaštva i oklopništva u vojarni 123. brigade u Požegi na dragovoljno vojno osposobljavanje stiglo je 107 ročnika, odnosno 88 mladića i 19 djevojaka iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su i trojica mladića iz BiH, priopćio je danas MORH.
U Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva s obukom dragovoljnog vojnog osposobljavanja započeo je drugi ovogodišnji uputni rok ročnika, odnosno 42. naraštaj. Potpisivanjem ugovora o dragovoljnom vojnom osposobljavanju započinje njihova osmotjedna obuka iz temeljnih vojnih vještina.
Na kraju obuke će se održati natjecanje
Nakon zaduživanja opreme ročnici su raspoređeni u postrojbe i pod budnim okom instruktora i zapovjednika započinju vojno osposobljavanje. Prva dva tjedna posvećena su uvođenju i prilagodbi na vojno okružje, a nakon polaganja svečane prisege slijedi glavno obučno razdoblje.Ono obuhvaća podizanje psihofizičke spremnosti, pripremna gađanja, pojedinačne vojničke zadaće u realnim uvjetima, a na kraju petotjednog razdoblja objedinjuju se sva znanja i vještine stečene kroz dotadašnju obuku. Kraj dragovoljnog vojnog osposobljavanja obuhvaća završno ocjenjivanje, nakon kojega slijedi natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu.
Za većinu mladića i djevojaka koji su se prijavili ovo je prvi korak prema profesionalnoj vojnoj karijeri. Ročnici koji se po završetku temeljne obuke ne odluče za vojnu karijeru postaju pripadnici razvrstane pričuve, stoji u priopćenju.
Re: Na dobrovoljni vojni rok stiglo 107 ročnika
Znači u mainstream medijima svi kao za vojni rok a u stvarnosti ih se javi jedva 100njak dobrovoljno i to neki bosanci.
Nešto tu ne štima
Nešto tu ne štima
Pa dio ljudi(namjerno necu reci naroda) koji glasa za takve pederske stranke poput ne - mozemo,sdp-a, centra i slicnih su sami pederi babice bezjajaši zasluzuju da ga primaju u čmar.. sto oni i vole
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Samo se kreteni dobrovoljno prijavljuju u vojsku dok bijesni rat.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
gdje bjesni rat?.. Tu ga kod nema bar za sada.. znaci i one sve dragovoljce iz 91 smatras za kretene?RayMabus wrote:Samo se kreteni dobrovoljno prijavljuju u vojsku dok bijesni rat.
2015-09-08
Ja kao papak i sa takvim obrazom ne bi mogao zivjeti.. onda nije cudo sto zene komandiraju i histeriziraju
2015-09-08
Nek Ukrajinci ratuju za Ukrajinu.vuksadinare wrote:gdje bjesni rat?.. Tu ga kod nema bar za sada.. znaci i one sve dragovoljce iz 91 smatras za kretene?RayMabus wrote:Samo se kreteni dobrovoljno prijavljuju u vojsku dok bijesni rat.
Sjaši mi s kurca s tim upiranjem uvođenja vojnog roka.
2014-04-11
... vojni rok ce se uvesti i to je nepobitno to žele svi sa desne strane osim ovih pedera i lejzbača i agenture sa lijeve straneRayMabus wrote:Nek Ukrajinci ratuju za Ukrajinu.vuksadinare wrote:gdje bjesni rat?.. Tu ga kod nema bar za sada.. znaci i one sve dragovoljce iz 91 smatras za kretene?RayMabus wrote:Samo se kreteni dobrovoljno prijavljuju u vojsku dok bijesni rat.
Sjaši mi s kurca s tim upiranjem uvođenja vojnog roka.
2015-09-08
Prvo moraš svima dignit plaće 100 eura u vojsci. Zašto ? Ti ćeš nekoga obučavati i onda dođe Nijemac il Francuz i meni triba to i evo ti sto eura veća plaća i onda ti taj ode tamo a uložio si u njega i sad nemaš.
Odjebi bi više s tim upiranjem vojnog roka i načinom razmišljanja o vojsci kao da smo u 19 stoljeću pa triba gomila topovskog mesa ( tako ti razmišljaš ).
Znači skini mi se s kurca više.
Odjebi bi više s tim upiranjem vojnog roka i načinom razmišljanja o vojsci kao da smo u 19 stoljeću pa triba gomila topovskog mesa ( tako ti razmišljaš ).
2014-04-11
Znači svima sto eura veća plaća, jeftiniji stambeni krediti, veće pordiljne naknade.
Ne triba mi vojnik kojeg ću godinama obučavati a onda mi on utekne drugdje jer Nijemac il Francuz il netko treći nudi bolje uslove rada i veću plaću.
Ne triba mi vojnik kojeg ću godinama obučavati a onda mi on utekne drugdje jer Nijemac il Francuz il netko treći nudi bolje uslove rada i veću plaću.
2014-04-11
.... pa vidis bleso da sam sebe demantira.. bolje obvezni vojni rok u trajanju 4,5 mjeseci nego profesionalno gdje moras dati placu a onda ovaj ode ti potrosio davajuci place i benificije drugima.. ovako ti za 4,5 mjeseci obuci covjeka osnovnim vojnimvjestinama i bok..RayMabus wrote:Prvo moraš svima dignit plaće 100 eura u vojsci. Zašto ? Ti ćeš nekoga obučavati i onda dođe Nijemac il Francuz i meni triba to i evo ti sto eura veća plaća i onda ti taj ode tamo a uložio si u njega i sad nemaš.
2015-09-08
Evo ga opet s razmišljanima iz 19 stoljeća.vuksadinare wrote:.... pa vidis bleso da sam sebe demantira.. bolje obvezni vojni rok u trajanju 4,5 mjeseci nego profesionalno gdje moras dati placu a onda ovaj ode ti potrosio davajuci place i benificije drugima.. ovako ti za 4,5 mjeseci obuci covjeka osnovnim vojnimvjestinama i bok..RayMabus wrote:Prvo moraš svima dignit plaće 100 eura u vojsci. Zašto ? Ti ćeš nekoga obučavati i onda dođe Nijemac il Francuz i meni triba to i evo ti sto eura veća plaća i onda ti taj ode tamo a uložio si u njega i sad nemaš.
Za šta si ga obućio u pola godine ? Da ti bude tvoje topovsko meso ?
AJDE ODJEBI.
SVOG SINA IL NEČAKA ŠALJI U RAT KAO TOPOVSKO MESO.
IZBUŠAT ĆU VAS SVIJU.
BIT ĆE KO ŠVICARSKI SIR.
2014-04-11
... tikvešu zaboravio si tko ti je u susjedstvu tu na vjecni mir mozes zaboraviti.. komšogluovci ahmetovičci El islamija vučičevci seseljevci uvijek spremni za pizdariju ako im se pruzi prilika za to.. ne treba tebi Ukrajina i slicno.. to imas tu u svom takorec dvoristuRayMabus wrote:Evo ga opet s razmišljanima iz 19 stoljeća.vuksadinare wrote:.... pa vidis bleso da sam sebe demantira.. bolje obvezni vojni rok u trajanju 4,5 mjeseci nego profesionalno gdje moras dati placu a onda ovaj ode ti potrosio davajuci place i benificije drugima.. ovako ti za 4,5 mjeseci obuci covjeka osnovnim vojnimvjestinama i bok..RayMabus wrote:Prvo moraš svima dignit plaće 100 eura u vojsci. Zašto ? Ti ćeš nekoga obučavati i onda dođe Nijemac il Francuz i meni triba to i evo ti sto eura veća plaća i onda ti taj ode tamo a uložio si u njega i sad nemaš.
Za šta si ga obućio u pola godine ? Da ti bude tvoje topovsko meso ?
AJDE ODJEBI.
SVOG SINA IL NEČAKA ŠALJI U RAT KAO TOPOVSKO MESO.
IZBUŠAT ĆU VAS SVIJU.
BIT ĆE KO ŠVICARSKI SIR.
2015-09-08
Prvo moraš svima dignit plaće 100 eura u vojsci. Zašto ? Ti ćeš nekoga obučavati i onda dođe Nijemac il Francuz i meni triba to i evo ti sto eura veća plaća i onda ti taj ode tamo a uložio si u njega i sad nemaš.
Znači svima sto eura veća plaća, jeftiniji stambeni krediti, veće pordiljne naknade.
2014-04-11
Dok tebi ganglije prorade.. si zaboravio da je nekidan otkriveno nekoliko kampova kod mostara za vojnu obuku islamista i komšoglu ovaca i to vise ne skrivaju a to nije daleko od kaštela.. sto mislis za kog se oni spremaju? Bušmane
2015-09-08
2014-04-11
NIJE IM SJELA PRETVORBA IZ KUNA U EURO PA SU IZRAČUNALI DA TU FALI NEKAKVIH STO EURA PA SU ZAPRAŠILI U NJEMAČKU.catabbath wrote:Znači u mainstream medijima svi kao za vojni rok a u stvarnosti ih se javi jedva 100njak dobrovoljno i to neki bosanci.
Nešto tu ne štima
2014-04-11
Potjerali sve vanka i onda se čude šta se sad malo ljudi prijavljuju u vojsku.
Onda upadaju s pričom o vojnom roku jer njima fali radne snage u vojsci.
Pajdo izrešetat ću vas i bacit ću vam dvi bombe u te urede za regutaciju pa ćemo mi tako pričat.
Onda upadaju s pričom o vojnom roku jer njima fali radne snage u vojsci.
Pajdo izrešetat ću vas i bacit ću vam dvi bombe u te urede za regutaciju pa ćemo mi tako pričat.
2014-04-11
Ministar ističe pravdu.
Pitanje povratka vojnih ukrajinskih muškaraca iz inozemstva kući u Ukrajinu je pošteno.
To je izjavio ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba tijekom konferencije za novinare sa šefom Ministarstva vanjskih poslova Latvije Baibom Brazeom, javlja RBC.Ukraine.
"Mislim da je to (povratak vojnih obveznika u Ukrajinu.) pošteno prema ukrajinskim muškarcima u Ukrajini. Mislim da će biti pošteno prema njima ako se muškarci iz inozemstva vrate u zemlju", rekao je ministar.
Istaknuo je da su svi muškarci u dobi za regrutaciju koji su napustili zemlju nakon početka sveobuhvatne invazije dobili pravni status kao i socijalne beneficije kroz ukrajinsko državljanstvo.
"Moja je zadaća kao diplomata zaštititi Ukrajince u inozemstvu. Ja ću to učiniti. Ali, kao što sam već spomenuo, radi se o pravdi. Pravdi u odnosima između Ukrajinaca u inozemstvu i Ukrajinaca u Ukrajini. I pravde u odnosima između države Ukrajine i građanin Ukrajine”, rekao je Kuleba.
Kako je izvijestilo, od 23. travnja, nakon odluke Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine da obustavi konzularne usluge za muškarce u dobi za regrutaciju, Ukrajinci su se pobunili u inozemstvu i čak blokirali uslugu izdavanja putovnica. Sve o odluci Ministarstva vanjskih poslova, neredima i deportaciji iz EU - u materijalu TSN.ua.
Povratak vojnih obveznika u Ukrajinu: Kuleba dao izjavu
Tako je. Još najbolje da ću ti ja ić ratovat tamo. Nek se izvole javit u ured za regutaciju i marš na Donbas.
Pitanje povratka vojnih ukrajinskih muškaraca iz inozemstva kući u Ukrajinu je pošteno.
To je izjavio ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba tijekom konferencije za novinare sa šefom Ministarstva vanjskih poslova Latvije Baibom Brazeom, javlja RBC.Ukraine.
"Mislim da je to (povratak vojnih obveznika u Ukrajinu.) pošteno prema ukrajinskim muškarcima u Ukrajini. Mislim da će biti pošteno prema njima ako se muškarci iz inozemstva vrate u zemlju", rekao je ministar.
Istaknuo je da su svi muškarci u dobi za regrutaciju koji su napustili zemlju nakon početka sveobuhvatne invazije dobili pravni status kao i socijalne beneficije kroz ukrajinsko državljanstvo.
"Moja je zadaća kao diplomata zaštititi Ukrajince u inozemstvu. Ja ću to učiniti. Ali, kao što sam već spomenuo, radi se o pravdi. Pravdi u odnosima između Ukrajinaca u inozemstvu i Ukrajinaca u Ukrajini. I pravde u odnosima između države Ukrajine i građanin Ukrajine”, rekao je Kuleba.
Kako je izvijestilo, od 23. travnja, nakon odluke Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine da obustavi konzularne usluge za muškarce u dobi za regrutaciju, Ukrajinci su se pobunili u inozemstvu i čak blokirali uslugu izdavanja putovnica. Sve o odluci Ministarstva vanjskih poslova, neredima i deportaciji iz EU - u materijalu TSN.ua.
Povratak vojnih obveznika u Ukrajinu: Kuleba dao izjavu
Tako je. Još najbolje da ću ti ja ić ratovat tamo. Nek se izvole javit u ured za regutaciju i marš na Donbas.
2014-04-11
obvezni vojni rok... u startu 30-35% priziva savjesti zatim jedno 30% HDZjota & domovinaca koji se ne mogu prizvati savjesti zbog "sto ce reci selo" pa anemiju budu zazivali... dakle pisi propalo vojnik je zanimanje obuci opremi plati
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Pljuska papcima koji ne žele vojni rok u Hrvatskoj:Švedska uvodi vojni rok od 11 mjeseci
» Poznata sudbina albanca ročnika tzv.JNA kojeg je uhvatio Arkan
» Stiglo zahlađenje
» Stiglo cjepivo
» Upravo stiglo s Marsa. Što bi ovo moglo bit? :D
» Poznata sudbina albanca ročnika tzv.JNA kojeg je uhvatio Arkan
» Stiglo zahlađenje
» Stiglo cjepivo
» Upravo stiglo s Marsa. Što bi ovo moglo bit? :D
Page 1 of 3