deletuom
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: IT
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Re: deletuom
Sva bića imaju slobodnu volju.
A to šta se nekome nekad izbor ne sviđa to nije problem kozmosa. Ili vasione.
Možeš čekati jer ti Biden kaže nemoj al on ima goriva da natanka u tenkove i koristi trenutnu situaciju s ciljem osvajanja šta više teritorija ... ili možeš udariti po svim njegovim rafinerijama i drugo.
Izbor je samo tvoj.
A to šta se nekome nekad izbor ne sviđa to nije problem kozmosa. Ili vasione.
Možeš čekati jer ti Biden kaže nemoj al on ima goriva da natanka u tenkove i koristi trenutnu situaciju s ciljem osvajanja šta više teritorija ... ili možeš udariti po svim njegovim rafinerijama i drugo.
Izbor je samo tvoj.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
A ništa onda kad ne žele gađast sve rafinerije i svu drugu infrastrukturu u europskom dijelu Rusije kad je Zelenski lutak na daljinski iz Pentagona.
Onda ništa. Pušiona Ukrajine i to trajna.
Nemam ja problem s tim uopće ( pročitaj opet ono moje o slobodnoj volji, izboru i vasioni ). Al s razumijevanjem ovaj put.
Onda ništa. Pušiona Ukrajine i to trajna.
Nemam ja problem s tim uopće ( pročitaj opet ono moje o slobodnoj volji, izboru i vasioni ). Al s razumijevanjem ovaj put.
2014-04-11
mene najviše veseli kada moj dron rokne u moskvi.
skoro kao što je kreten gnječ tvrdio da nema šanse da bi dronovi ratovali.
dolazim u iskušenje poslat jednog krmeljivom u niš.
skoro kao što je kreten gnječ tvrdio da nema šanse da bi dronovi ratovali.
dolazim u iskušenje poslat jednog krmeljivom u niš.
2014-12-30
sada testiram s 8 elisa.
4iri protusmjerne s 8 motora i 4 baterije
nadam se da će moskva gorit
2014-12-30
ma dajveber wrote:sada testiram s 8 elisa.
stvarno radiš dronove
2014-04-16
ja sam konstrukter koji je radio u airbus u donaworthu, jedini stranac u vojnom pogonu.immortal wrote:ma dajveber wrote:sada testiram s 8 elisa.
stvarno radiš dronove
na internetu stalno stavljam nove revizije. naravno i rusi ih mogu skinut.
ali ukrajinci su agilniji, brže rade nove modele. stave maljutku na dron i zakopaju ruse s tenkom.
rat ih je podučio.
2014-12-30
immortal likes this post
srbi, rusi, mađari i ostala stoka nije mogla ući unutar jednog kilometra od tvornice.
inače sam patentirao brodski propeler iliti ispravno brodski vijak koji ima obodnu brzinu 10m/min i nema kavitaciju na vrhu pa nema kipljenja mora, mijenja geometriju.
ali srbi i stoka ne znaju kaj je to.
inače sam patentirao brodski propeler iliti ispravno brodski vijak koji ima obodnu brzinu 10m/min i nema kavitaciju na vrhu pa nema kipljenja mora, mijenja geometriju.
ali srbi i stoka ne znaju kaj je to.
2014-12-30
immortal likes this post
Zanimljivo. Ajd bar san sad shvatija zbog čega tolika opsjednutost gliserima i pentama kod tebe. U svakom slučaju pohvalno šta pridonosiš poboljšanju nečega šta će čovječanstvu biti korisno.veber wrote:
2014-04-11
od malih nogu sam na moru. jugo i bura mi nisu strani. preferiram motornjake. krenuo sam s elanom 500 i T4.RayMabus wrote:Zanimljivo. Ajd bar san sad shvatija zbog čega tolika opsjednutost gliserima i pentama kod tebe. U svakom slučaju pohvalno šta pridonosiš poboljšanju nečega šta će čovječanstvu biti korisno.veber wrote:
sada napiknem 350-500KS i nije to to.
propeler sam razvio da manje troši, stvara manju buku, a s druge strane da možeš glisirat.
2014-12-30
a moji patent je 1€ po vijku, tko želi može uplatiti više. ne meni već za donorore organa.
2014-12-30
Pohvalno. Pozitivno.veber wrote:
propeler sam razvio da manje troši, stvara manju buku, a s druge strane da možeš glisirat.
2014-04-11
tko želi može ga skinut s tingverse platit 1€ za donatore organa. mogu dodatno za tip kaića promjenit geometriju za klasični motor.
2014-12-30
Čitam o toj kavitaciji.
Te kavitacije nema kod avionskih i helikopterskih propela jel tako ? Ovo je pitanje. Ovo je samo kod tekućina jer one imaju svojstvo da idu na stijenku pa se tokom okretanja hvataju za vijak pri čemu u prostoru ostaje nekakvi neispunjeni prostor tekućinom i onda kako se vijak okreće onda opet naglo popuni i napravi onaj zvuk bulp i tako stalno.
Te kavitacije nema kod avionskih i helikopterskih propela jel tako ? Ovo je pitanje. Ovo je samo kod tekućina jer one imaju svojstvo da idu na stijenku pa se tokom okretanja hvataju za vijak pri čemu u prostoru ostaje nekakvi neispunjeni prostor tekućinom i onda kako se vijak okreće onda opet naglo popuni i napravi onaj zvuk bulp i tako stalno.
2014-04-11
samo u vodi, dolazi do kipljenja. ako je obodna brzina prevelika. zato tankeri i kontejneraši vrte na 50okr/minRayMabus wrote:Čitam o toj kavitaciji.
gliseri s protusmjernim elisama idu na 3000okr/min čak neki i do 5000. ali manjeg promjera.
2014-12-30
Hvala na odgovoru. Pretpostavija san da je tako al nije mi se dalo tražit tekstove o tome ( nešto sad drugo čitam pa ne mogu sad istraživat sve odjednom ) pa onda kad si već izumija/poboljša to onda mi lakše tebe pitat.veber wrote:samo u vodi, dolazi do kipljenja. ako je obodna brzina prevelika. zato tankeri i kontejneraši vrte na 50okr/minRayMabus wrote:Čitam o toj kavitaciji.
gliseri s protusmjernim elisama idu na 3000okr/min čak neki i do 5000. ali manjeg promjera.
Nije samo u vodi ( H20 ) nego u svim tekućinama. To je svojstvo nestlačivih tekućina ( nestlačivih fluida ).
I krutine i tekućine imaju vlačnu čvrstoću, koja kada se premaši u krutim tvarima stvara nepovratnu deformaciju i lom, a u tekućinama uzrokuje pojavu kavitacije.
Fluidi se mogu klasificirati prema njihovoj kompresivnosti:
Kompresibilna tekućina: tekućina koja uzrokuje smanjenje volumena ili promjenu gustoće kada se na tekućinu primijeni pritisak ili kada tekućina postane nadzvučna.
Nestlačiva tekućina: tekućina čiji volumen ne varira s promjenama tlaka ili brzine protoka (tj. ρ=konstanta), poput vode ili ulja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fluid
Last edited by RayMabus on 8/4/2024, 21:53; edited 1 time in total
2014-04-11
yoda bu me ubil
imaš tri sile na vijku.
kavitaciju na vrhu, to je bernoulii
onda imaš centripetalnu i centrifugalnu, sve tri su tlačne.
i sjebu ti propeler. zato je bitno po motoru birat elisu. neparna pera smajnuju buku i vibraciju.
parna daju veći potisak i opterećenje na motor.
sori yoda
imaš tri sile na vijku.
kavitaciju na vrhu, to je bernoulii
onda imaš centripetalnu i centrifugalnu, sve tri su tlačne.
i sjebu ti propeler. zato je bitno po motoru birat elisu. neparna pera smajnuju buku i vibraciju.
parna daju veći potisak i opterećenje na motor.
sori yoda
2014-12-30
u svim tekućinama, ali nije isto vrtiti motor u moru ili u petroleju ili u čistom alkoholuRayMabus wrote:Hvala na odgovoru. Pretpostavija san da je tako al nije mi se dalo tražit tekstove o tome ( nešto sad drugo čitam pa ne mogu sad istraživat sve odjednom ) pa onda kad si već izumija/poboljša to onda mi lakše tebe pitat.veber wrote:samo u vodi, dolazi do kipljenja. ako je obodna brzina prevelika. zato tankeri i kontejneraši vrte na 50okr/minRayMabus wrote:Čitam o toj kavitaciji.
Nije samo u vodi ( H20 ) nego u svim tekućinama. To je svojstvo nestlačivih tekućina ( nestlačivih fluida ).
I krutine i tekućine imaju vlačnu čvrstoću, koja kada se premaši u krutim tvarima stvara nepovratnu deformaciju i lom, a u tekućinama uzrokuje pojavu kavitacije.
Fluidi se mogu klasificirati prema njihovoj kompresivnosti:
Kompresibilna tekućina: tekućina koja uzrokuje smanjenje volumena ili promjenu gustoće kada se na tekućinu primijeni pritisak ili kada tekućina postane nadzvučna.
Nestlačiva tekućina: tekućina čiji volumen ne varira s promjenama tlaka ili brzine protoka (tj. ρ=konstanta), poput vode ili ulja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fluid
2014-12-30
RayMabus likes this post
Kad smo kod brodskih propelera ili osovina. Isti materijal se koristi za haubice. Ista legura
YekeYeke-
2019-05-13
Za velike brodove, to su osovine mase oko 30-40 tona.
Na velikim presama se to otkuje, kakve se koriste za nuklearne separatore i reaktore za nuklearne elektrane.
Đuro Đaković je to radio u Slavonskom brodu prije rata.
Na velikim presama se to otkuje, kakve se koriste za nuklearne separatore i reaktore za nuklearne elektrane.
Đuro Đaković je to radio u Slavonskom brodu prije rata.
YekeYeke-
2019-05-13
i nisam izumio, samo sam poboljšao.
s obzirom da je više od 60% išlo je pod patent
svi vinski zatvarači, koje krivo zovete su moj patent
prošlo je 10g i sada ga svi u svijetu koriste. dvije francuske tvornice uz jednu iz us su najače u proizvodnji.
na tome sam zaradio dva bureka i jogurt.
i parsto tisuća ojra
s obzirom da je više od 60% išlo je pod patent
svi vinski zatvarači, koje krivo zovete su moj patent
prošlo je 10g i sada ga svi u svijetu koriste. dvije francuske tvornice uz jednu iz us su najače u proizvodnji.
na tome sam zaradio dva bureka i jogurt.
i parsto tisuća ojra
2014-12-30
Page 1 of 2 • 1, 2
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: IT
Page 1 of 2