Francuska vojska na tlu Ukrajine?
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Francuska vojska na tlu Ukrajine?
Ultimativna inačica Miragea 2000C u francuskoj službi imala je jedno sjedalo, RDI pulsno-doppler radar, motor M53-P2, kokpit kompatibilan s noćnim gledanjem i opremu za MICA radarski vođene projektile zrak-zrak, kao i laserski vođene bombe.
Posljednjih nekoliko Miragea 2000C, od oko 120 Dassaulta izgrađenih za francusko ratno zrakoplovstvo, konačno je umirovljeno 2022. Na ove stare, ali dobro održavane letjelice neimenovani francuski dužnosnik očito je mislio kada je prošle godine za France 24 rekao da je jedan opcija za Pariz bila je donirati Kijevu 13 Miragea 2000C koji su još uvijek imali "malo potencijala".
Ti bi zrakoplovi mogli pojačati flotu ukrajinskih zračnih snaga od 40 Suhoja Su-27 iz starine iz 1980-ih koji već dvije godine patroliraju ukrajinskim zračnim prostorom i povremeno izvode bombardiranje na niskim razinama.
....
Ne bi mogli jer ih je u rujnu 2021 godine Francuska već prodala Indiji po cijeni od miljon eura po avionu.
Te avione Francuska više nema pa ih ni ne može poslati Zelenskom.
Posljednjih nekoliko Miragea 2000C, od oko 120 Dassaulta izgrađenih za francusko ratno zrakoplovstvo, konačno je umirovljeno 2022. Na ove stare, ali dobro održavane letjelice neimenovani francuski dužnosnik očito je mislio kada je prošle godine za France 24 rekao da je jedan opcija za Pariz bila je donirati Kijevu 13 Miragea 2000C koji su još uvijek imali "malo potencijala".
Ti bi zrakoplovi mogli pojačati flotu ukrajinskih zračnih snaga od 40 Suhoja Su-27 iz starine iz 1980-ih koji već dvije godine patroliraju ukrajinskim zračnim prostorom i povremeno izvode bombardiranje na niskim razinama.
....
Ne bi mogli jer ih je u rujnu 2021 godine Francuska već prodala Indiji po cijeni od miljon eura po avionu.
Te avione Francuska više nema pa ih ni ne može poslati Zelenskom.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Indija
U listopadu 1982. zemlja je od Dassaulta naručila 36 jednosjeda Mirage 2000H i četiri Miragea 2000TH s dva sjedala (gdje H označava "Hindustan").
Flota Mirage 2000 susrela se s drugim problemima tijekom svog prvog desetljeća službe, koji su uglavnom bili povezani s radom i održavanjem. Godine 1995. kontrolor i glavni revizor indijske vlade izvijestio je o kašnjenjima u izgradnji objekata za remont i nedostatku rezervnih dijelova, što je dovelo do toga da flota nije mogla ispuniti potrebne sate letenja.
U rujnu 2021. Francuska je pristala prodati neke od svojih povučenih konstrukcija zrakoplova Mirage 2000 Indiji, po cijeni od milijun eura po avionu. Od 24 lovca koji će se kupiti, 13 je u potpunom stanju s neoštećenim motorima i konstrukcijama, a njih osam će letjeti nakon servisiranja. Preostalih 11 lovaca je djelomično dovršeno, ali sa spremnicima za gorivo i izbacivim sjedalima, koji će biti uklonjeni kako bi se osigurali dijelovi za dvije postojeće IAF-ove eskadrile Mirage.
Indijske zračne snage : Indijske zračne snage koriste 55 Miragea 2000. Ove snage se sastoje od 44 lovca Mirage 2000H/I i 11 školskih aviona Mirage 2000TH/TI. Indija trenutno nadograđuje sve zrakoplove Mirage 2000H i 2000TH na standard 2000I odnosno 2000TI.
U listopadu 1982. zemlja je od Dassaulta naručila 36 jednosjeda Mirage 2000H i četiri Miragea 2000TH s dva sjedala (gdje H označava "Hindustan").
Flota Mirage 2000 susrela se s drugim problemima tijekom svog prvog desetljeća službe, koji su uglavnom bili povezani s radom i održavanjem. Godine 1995. kontrolor i glavni revizor indijske vlade izvijestio je o kašnjenjima u izgradnji objekata za remont i nedostatku rezervnih dijelova, što je dovelo do toga da flota nije mogla ispuniti potrebne sate letenja.
U rujnu 2021. Francuska je pristala prodati neke od svojih povučenih konstrukcija zrakoplova Mirage 2000 Indiji, po cijeni od milijun eura po avionu. Od 24 lovca koji će se kupiti, 13 je u potpunom stanju s neoštećenim motorima i konstrukcijama, a njih osam će letjeti nakon servisiranja. Preostalih 11 lovaca je djelomično dovršeno, ali sa spremnicima za gorivo i izbacivim sjedalima, koji će biti uklonjeni kako bi se osigurali dijelovi za dvije postojeće IAF-ove eskadrile Mirage.
Indijske zračne snage : Indijske zračne snage koriste 55 Miragea 2000. Ove snage se sastoje od 44 lovca Mirage 2000H/I i 11 školskih aviona Mirage 2000TH/TI. Indija trenutno nadograđuje sve zrakoplove Mirage 2000H i 2000TH na standard 2000I odnosno 2000TI.
2014-04-11
Nema ovih lovačkih Mirage za Zelenskog. Ima samo ova bombarderska D verzija i to njemu i fali no sad radi Trumpa, Republikanaca i jer im je pala Avdivka te šta za obuku pilota treba najmanje dvije godine za novi tip zapadnog lovačkog aviona te im je ova sovjetska flota stara a teško je nabavit iz trečih država nešto polovno a Francuska ih opskrbljuje krstarečim raketama i obučava pilote za Mirage D verziju dakle bombarder a sama Francuska nema više Mirage lovačku verziju al ima zato Rafale ...
.... uglavnom da skratimo, sklopili su oni posao i Ukrajina će kupiti najmanje 12 do 14 aviona Rafale francuske proizvodnje a uz njih će dobiti Mirage D bombarder te krstareče rakete za iste da mogu da gađaju Ruse.
.... uglavnom da skratimo, sklopili su oni posao i Ukrajina će kupiti najmanje 12 do 14 aviona Rafale francuske proizvodnje a uz njih će dobiti Mirage D bombarder te krstareče rakete za iste da mogu da gađaju Ruse.
2014-04-11
Ne laje pas radi sela nego radi sebe.
Ne bi Makron na ovakvom skupu ovo javno izjavija da nisu pare u pitanju i to malo veće a to su ovdje avioni jer su se ovi iz Rafala već više puta žalili kako je Amerika pokupila svo vrhnje a oni nisu prodali ni jedan avion tamo ( Ukrajina ) a francuska država ulupala gomilu para u istu.
Ne bi Makron na ovakvom skupu ovo javno izjavija da nisu pare u pitanju i to malo veće a to su ovdje avioni jer su se ovi iz Rafala već više puta žalili kako je Amerika pokupila svo vrhnje a oni nisu prodali ni jedan avion tamo ( Ukrajina ) a francuska država ulupala gomilu para u istu.
2014-04-11
AVIONI francuskog Ratnog vazduhoplovstva pratili su ruski Il-20 u blizini granice sa Estonijom, saopštio je Generalštab Oružanih snaga snaga te zemlje.
Poletanje nakon signala za uzbunu i presretanje ruskog izviđačkog aviona Il-20 kod obala Estonije avionom Miraž 2000-5.Cilj: Zaštititi vazdušni prostor naših baltičkih saveznika, objavilo je francusko vazduhoplovstvo na Iksu. Nije precizirano kada je tačno došlo do incidenta.
-
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1338450/rusija-francuska-baltik-nato
-
Ovo je presretač ( Mirage 2000-5 ) i nemaju ih puno i sad će to postepeno zamijeniti ( modernizacija ) Rafalima a ovo ide kupcima a po svemu sudeći Ukrajina je jedan od tih ( Indija je svakako drugi i već kupuje jer im fali rezervnih dijelova za njihove Mirage ).
Mirage 2000- 5: Prva velika nadogradnja u odnosu na Mirage 2000C. Zamjenjuje većinu zaslona u kokpitu s nekoliko velikih višenamjenskih zaslona i nadograđuje sučelje skladište-zrakoplov za korištenje ciljnih kapsula i širokog izbora vođenog oružja zrak-zemlja, kao i nadogradnju radara za pružanje informacija o navođenju za projektile MICA ( zrak zrak rakete ).
-
- Francuske zračne i svemirske snage : Francuske zračne snage koriste 97 Miragea 2000. Ove snage se sastoje od 65 borbenih zrakoplova Mirage 2000D, 26 borbenih zrakoplova Mirage 2000-5F i 6 borbenih zrakoplova Mirage 2000B-S5.
- Procor: Privatna vojna tvrtka upravlja s do 9 zrakoplova Mirage 2000, uključujući 8 zrakoplova Mirage 2000C i 1 zrakoplov Mirage 2000B. Oni su kupljeni 2019. od Brazila, a koriste se kao agresorski zrakoplovi.
2014-04-11
Mislim da će biti jedno 24 Rafala paket najmanje taj poslovni ugovor. Ukrajina je velika zemlja a ovi avioni iz sovjetskog doba trebaju zamjenu. Ujedno im trebaju ovi Mirage bombarderi D te one francuske krstareče rakete SCALP za iste te i Francuska jače na njihovoj strani u Europi ( EU ) itd.
2014-04-11
francuska čizma na ruskom tlu
crvenkasti-
2014-04-17
Službenik and Hoholo Mudovski like this post
Makron je besan jer ga je Putin ispalio iz Sahela ( Afrike ).
A ujedno taj Makron ima poteškoća za nalaženje kupaca za svoje lovačke avione a ovdje sad zbog ovog Trumpa itd i samoj Americi je nekako nezgodno pa je bolje da Ukrajinci imaju 20-ak Rafala i obućene pilote za iste tako da ne dođe do ovakvih situacija da nema obučenih pilota za zapadni tip aviona plus Ukrajini trebaju ovi Mirage D bombarderi i krstareče rakete SCALP.
Jača se ujedno i europska obrana dakle i NATO obrana ako gledaš iz točke Britanije, Norveške , SAD i Kanade koje nisu u EU nego samo NATO itd itd itd.
To je već dogovoreno izgleda ( ti Rafali za Ukrajinu tj taj poslić ).
A ujedno taj Makron ima poteškoća za nalaženje kupaca za svoje lovačke avione a ovdje sad zbog ovog Trumpa itd i samoj Americi je nekako nezgodno pa je bolje da Ukrajinci imaju 20-ak Rafala i obućene pilote za iste tako da ne dođe do ovakvih situacija da nema obučenih pilota za zapadni tip aviona plus Ukrajini trebaju ovi Mirage D bombarderi i krstareče rakete SCALP.
Jača se ujedno i europska obrana dakle i NATO obrana ako gledaš iz točke Britanije, Norveške , SAD i Kanade koje nisu u EU nego samo NATO itd itd itd.
To je već dogovoreno izgleda ( ti Rafali za Ukrajinu tj taj poslić ).
2014-04-11
Vučic je pokuša kupit Rafale kad je vidija da smo ih mi uzeli no kako u Rafalu ima neke elektronike koja je američke proizvodnje onda su mu Amerikanci rekli da prizna Kosovo a on to naravno neće a i zašto bi i sad brat Xi dolazi u Srbiju i sad će u njega gledat kupit nešto ( u Rusa ne može, Zapad ne da ako ne prizna Kosovo a Kina ne priznaje Kosovo radi Tajvana tj slične situacije kod sebe doma ).
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučic najavio je dolazak kineskog predsjednika Xi Jinpinga u Beograd i pritom poručio da je Tajvan Kina. Poznato je da Kina vidi Tajvan kao otcijepljenu provinciju koja će na kraju biti pod kontrolom Pekinga i nije isključila upotrebu sile za zauzimanje ostrva.
Vučic najavio dolazak kineskog predsjednika Xi Jinpinga u Srbiju i poručio: "Tajvan je Kina
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučic najavio je dolazak kineskog predsjednika Xi Jinpinga u Beograd i pritom poručio da je Tajvan Kina. Poznato je da Kina vidi Tajvan kao otcijepljenu provinciju koja će na kraju biti pod kontrolom Pekinga i nije isključila upotrebu sile za zauzimanje ostrva.
Vučic najavio dolazak kineskog predsjednika Xi Jinpinga u Srbiju i poručio: "Tajvan je Kina
2014-04-11
Nije nego ona vojska čiji je vrhovni zapovjednik Macron prvi predsjednik pete republike koji nije služio vojsku.FRANK wrote:Jel francuska vojska ona vojska koju su korijeni iz Indokine masakrirali doduse i amere su. I jel to ona vojska koju je Rommel za 3 tjedna pobacao u Atlantic
Svaka sličnost s Plenkovićem je slučajna.
Ja nešto mislim da su israelski instruktori ovih dana prisutni
na frontu...ruše se ruski bombarderi ko za šalu.
Rano otkrivanje ispaljenih raketa, kao i podizanje aviona,
je ključo za uspješno obaranje. To upravo gledamo u Ukrajini.
Samo još trebaju instalirati 10-ak sistema Iron Dom.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Macronu je picketins i pol. Kad ovo sranje zavedi prvi Ce u Rusiji biti za biznis spremanHoholo Mudovski wrote:Nije nego ona vojska čiji je vrhovni zapovjednik Macron prvi predsjednik pete republike koji nije služio vojsku.FRANK wrote:Jel francuska vojska ona vojska koju su korijeni iz Indokine masakrirali doduse i amere su. I jel to ona vojska koju je Rommel za 3 tjedna pobacao u Atlantic
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Neznam ja STA ti gledaš. Ali po tvojim laprdanjima bivši rusofilu Ukrajina je vec pobjedila u ratu. Oborena je sva ruska masinerija. Jedan Ukrajinac ubije cca 10090000 Rusa jednim metkom.Eroo wrote:Ja nešto mislim da su israelski instruktori ovih dana prisutni
Nažalost neide to tako.
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
Ovi mi francuski vojnici naveliko podsjećaju na njihove saveznike Srbecrvenkasti wrote:francuska čizma na ruskom tlu
2015-09-13
Neće, ... jer se nema pravo tri puta za redom kandidrati a ovo mu je drugi mandat ( idući predsjednički izbori u Francuskoj su 2027 ).FRANK wrote:Macronu je picketins i pol. Kad ovo sranje zavedi prvi Ce u Rusiji biti za biznis spremanHoholo Mudovski wrote:Nije nego ona vojska čiji je vrhovni zapovjednik Macron prvi predsjednik pete republike koji nije služio vojsku.FRANK wrote:Jel francuska vojska ona vojska koju su korijeni iz Indokine masakrirali doduse i amere su. I jel to ona vojska koju je Rommel za 3 tjedna pobacao u Atlantic
2014-04-11
Ukrajinci se povlače sve dalje od Avdiivke. Mislim da je to dobro za Ruse, imat će više teritorije. Ti safete? Slažeš se?
Makrona ćemo zatrpat jeftinim e-autićima, građevinskim materijalom i namještajem iz Kine koji je pet puta jeftiniji od toga šta oni u Francuskoj proizvode pa neka se on misli.
Kina je miljarda i 400 miljona, gospodarstvo u usponu a on je kurac na biciklu koji se natrpao kmicama i mujagama.
Kina je miljarda i 400 miljona, gospodarstvo u usponu a on je kurac na biciklu koji se natrpao kmicama i mujagama.
2014-04-11
Francuski javni dug : Tamo negdje oko 2010 oko 60-ak posto a sad duplo. Dakle ekipa je u samo desetak godina uspila nabit tj zadužit se za duplo i sad im je javni dug 120 posto i onda tu nešto pametuju.
Enlarge this imageClick to see fullsize
https://fr.wikipedia.org/wiki/Dette_publique_de_la_France
Enlarge this imageClick to see fullsize
https://fr.wikipedia.org/wiki/Dette_publique_de_la_France
2014-04-11
Jok Ukri se povlače,.manevrom razvlače Orke...AlfaOmega wrote:Ukrajinci se povlače sve dalje od Avdiivke. Mislim da je to dobro za Ruse, imat će više teritorije. Ti safete? Slažeš se?
Ero će morati slati prinčeve i princeze u borbu za međuzemlje...
Slava
vječna im slava i hvala...Hoholo Mudovski wrote:Jok Ukri se povlače,.manevrom razvlače Orke...AlfaOmega wrote:Ukrajinci se povlače sve dalje od Avdiivke. Mislim da je to dobro za Ruse, imat će više teritorije. Ti safete? Slažeš se?
Ero će morati slati prinčeve i princeze u borbu za međuzemlje...
Slava
Pusti to, eno ti tuku i Hezbolah, Hute, a Iran šuti i pravi se Toše. Kao, nismo mi odavde...AlfaOmega wrote:Ukrajinci se povlače sve dalje od Avdiivke. Mislim da je to dobro za Ruse, imat će više teritorije. Ti safete? Slažeš se?
Rusi se također prave mrtvi, ne vide da im Israelci tuku savezničke aerodrome po Siriji.
Ništa ja tu više ne razumijem...tko je s kim i protiv koga.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Vojska Ukrajine na granici Mađarske
» Tijekom 27.6. vojska Ruske Federacije izvela je napade na 11 regija Ukrajine.
» Njemačka vojska = EU vojska
» Obnova Ukrajine
» Bežanija iz Ukrajine
» Tijekom 27.6. vojska Ruske Federacije izvela je napade na 11 regija Ukrajine.
» Njemačka vojska = EU vojska
» Obnova Ukrajine
» Bežanija iz Ukrajine
Page 2 of 2