Vlada odbacuje nagađanja o izbjegličkom valu prema Jadranu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Vlada odbacuje nagađanja o izbjegličkom valu prema Jadranu
Hrvatska vlada u utorak je najoštrije odbacila nagađanja medija, koji se pritom pozivaju na izvore u Vladi, o scenariju prema kojemu bi izbjeglički val mogao krenuti prema Jadranu, ističući da takve dezinformacije mogu samo nanijeti štetu domaćem turizmu i gospodarstvu u cjelini, doznaje se iz službenog priopćenja.
"Vlada Republike Hrvatske najoštrije odbacuje špekulacije koje su se pojavile u medijima, a pozivaju se na izvore u Vladi RH, koje insinuiraju kako bi izbjeglički val mogao krenuti prema Jadranu. Oko kretanja migranata zemlje Europske unije ulažu zajedničke napore, kako bi se pronašlo rješenje za migrantsku krizu", piše u priopćenju i ukazuje na štetnost dezinformacija po hrvatsko gospodarstvo, posebice turizam.
"Sve ovakve dezinformacije mogu nanijeti štetu hrvatskom turizmu, koji prema već sadašnjim najavama očekuje rekordan broj turista, kao i hrvatskom gospodarstvu u cjelini te potencijalno mogu biti destimulirajući faktor mogućim investicijama", ističe se u priopćenju.
Hrvatska vlada, dodaje se, aktivno je uključena u procese iznalaženja rješenja migrantske krize o kojoj će razgovarati s ostalim članicama Europske Unije, vodeći računa o sigurnosti i stabilnosti prostora Republike Hrvatske.
Kako prenosi Večernji list, pojedini analitičari i stručnjaci europske graničarske agencije Frontex strahuju da bi zaustavljanje migrantskog vala na grčko-makedonskoj granici moglo skrenuti rutu iz Grčke prema Albaniji odakle bi bili krijumčareni preko Jadranskog mora do Italije, ili bi nastavljali put kopnom prema Crnoj Gori i Hrvatskoj.
Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije je u rujnu prošle godine na temelju obavještajnih podataka počeo pripremati bivšu vojarnu na Prevlaci za prihvat izbjeglica. U tadašnjoj su vladi prvo tvrdili da se Prevlaka priprema za mogući prihvat izbjeglica, da bi to poslije demantirali.
Ideja o tome da se migrantski val treba zaustaviti na prelasku iz Grčke u Makedoniju dobiva sve više pobornika u EU, a formalno ju je iznio slovenski premijer Miro Cerar 18. siječnja. Ta je ideja potporu dobila i od Europske komisije.
Večernji list također piše da neslužbeno doznaje da je Cerar "načelno" o pomoći Makedoniji u zaustavljanju migrantskog vala razgovarao i s premijerom Tihomirom Oreškovićem za njihova susreta u Ljubljani. (Hina)
http://m.glasistre.hr/detail.php?vijest=519907&category=hrvatska
"Vlada Republike Hrvatske najoštrije odbacuje špekulacije koje su se pojavile u medijima, a pozivaju se na izvore u Vladi RH, koje insinuiraju kako bi izbjeglički val mogao krenuti prema Jadranu. Oko kretanja migranata zemlje Europske unije ulažu zajedničke napore, kako bi se pronašlo rješenje za migrantsku krizu", piše u priopćenju i ukazuje na štetnost dezinformacija po hrvatsko gospodarstvo, posebice turizam.
"Sve ovakve dezinformacije mogu nanijeti štetu hrvatskom turizmu, koji prema već sadašnjim najavama očekuje rekordan broj turista, kao i hrvatskom gospodarstvu u cjelini te potencijalno mogu biti destimulirajući faktor mogućim investicijama", ističe se u priopćenju.
Hrvatska vlada, dodaje se, aktivno je uključena u procese iznalaženja rješenja migrantske krize o kojoj će razgovarati s ostalim članicama Europske Unije, vodeći računa o sigurnosti i stabilnosti prostora Republike Hrvatske.
Kako prenosi Večernji list, pojedini analitičari i stručnjaci europske graničarske agencije Frontex strahuju da bi zaustavljanje migrantskog vala na grčko-makedonskoj granici moglo skrenuti rutu iz Grčke prema Albaniji odakle bi bili krijumčareni preko Jadranskog mora do Italije, ili bi nastavljali put kopnom prema Crnoj Gori i Hrvatskoj.
Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije je u rujnu prošle godine na temelju obavještajnih podataka počeo pripremati bivšu vojarnu na Prevlaci za prihvat izbjeglica. U tadašnjoj su vladi prvo tvrdili da se Prevlaka priprema za mogući prihvat izbjeglica, da bi to poslije demantirali.
Ideja o tome da se migrantski val treba zaustaviti na prelasku iz Grčke u Makedoniju dobiva sve više pobornika u EU, a formalno ju je iznio slovenski premijer Miro Cerar 18. siječnja. Ta je ideja potporu dobila i od Europske komisije.
Večernji list također piše da neslužbeno doznaje da je Cerar "načelno" o pomoći Makedoniji u zaustavljanju migrantskog vala razgovarao i s premijerom Tihomirom Oreškovićem za njihova susreta u Ljubljani. (Hina)
http://m.glasistre.hr/detail.php?vijest=519907&category=hrvatska
Re: Vlada odbacuje nagađanja o izbjegličkom valu prema Jadranu
ja bih volio da krene taj val i da razjebe turističku sezonu na jadranu.
nakon toga u dalmaciji i zagrebu standard bi se izjednačio sa standardom u gunji doslovno, i onda bi vidili kako idu ekonomske reforme
nakon toga u dalmaciji i zagrebu standard bi se izjednačio sa standardom u gunji doslovno, i onda bi vidili kako idu ekonomske reforme
Guest- Guest
Pa...tamo je toplo..ima i hotela..i dobrog jela..a cure jako zgodne...narafno da ce prema Jadranu...
Guest- Guest
taman neka razjebu turizam, pa da mogu financirati svoje batinaške odrede, ekonomija staje, za 30kn ovi će se mlatiti cijeli dan za tebe, za par tisuča kuna kupiš batinaški odred za cili misec.. usput malo reketariš lokalce .. tako se krene u business
Guest- Guest
Samo da ponowim:
84
---
Owo je presmiješno : oni demnatiraju nešto nad ćime nemaju kontrolu nit owlasti .....jesu li kontaktirali izbjegliće powodom owog pitanja ?
Ma mislim ej oni se oglasili kao ma neće to mi tako kažemo pa neće.
Swašta.
84
http://www.nostradamus.org/q_en_c2.php#q1The strange tongue in the Dalmatian land, It will overrun, devastating the entire land.
---
Owo je presmiješno : oni demnatiraju nešto nad ćime nemaju kontrolu nit owlasti .....jesu li kontaktirali izbjegliće powodom owog pitanja ?
Ma mislim ej oni se oglasili kao ma neće to mi tako kažemo pa neće.
Swašta.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Longi je gotov,uzet ce mu sve nekretnine, zaposjesti zemlju, zaprljati, ostaviti smece.
dijagram-
2015-08-09
Ja sam gotow ako owi ne nawale i ne unište emanićipaćiju.
2014-04-11
Imam problema sa psihom ....ne wolim da me netko prawi budalom.
Za mene je šta owi prije dođu i zapale ćijelu owu ushranu ćiwilizaćiju matrijah u suštini : podržawa moj opstanak.
Za mene je šta owi prije dođu i zapale ćijelu owu ushranu ćiwilizaćiju matrijah u suštini : podržawa moj opstanak.
2014-04-11
Nema meni opstanka u sistemu di djeća idu maji a papak neka plača alimentačiju iako je u suštini 50% dječe njegowo tj swak nek uzme swoje i to je to.
Nema meni tu žiwota i zato ja nawijam da owdje uđe i 10 miljona Arapa u Hr i swe razhebu tako da se wiše nikad tako šta ne ponowi.
Nema meni tu žiwota i zato ja nawijam da owdje uđe i 10 miljona Arapa u Hr i swe razhebu tako da se wiše nikad tako šta ne ponowi.
2014-04-11
Dovoljno je da samo jedna sezona zašteka s cila država ode u 3pm.
darth_vader-
2014-04-17
Pa vi Europa podržavajte islamiste, koljače i zvijeri...
Guest- Guest
Šta razhebe emanićipaćiju nikako ne može biti nešto loše ...al ozbiljno ....nije šala.Fénix wrote:Pa vi Europa podržavajte islamiste, koljače i zvijeri...
2014-04-11
Nije to losa ideja... Stizu furesti! :)
Žicu na granicu, a tko ju takne, šarac ga smakne.
istina za tjedan dana uhljebi bi jeli papire, uredski materijal, kolegice i tastature za pisanje kazni i igranje onlajn tetrisaupravo_sa_jebachine wrote:ja bih volio da krene taj val i da razjebe turističku sezonu na jadranu.
Kermit-
2014-04-17
naljutili se momci, ručak nije bio halal
2014-04-15
pa dobro ljudi, jesul izbjeglice cestice ili val
2014-04-19
Dobro pa švabe moraju čistiti ispred i poslje svojih gostijushaby wrote:
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Miro Bulj: Vlada Hrvatske se prema Hrvatima u BiH odnosi kao prema Indijancima
» Njemačka vlada strahuje da bi moglo doći do porasta naslija prema imigrantima
» Milanović “Mađari rade zid prema barbarima, prema Srbima”
» silina mržnje prema Thompsonu i prema hrvatskim braniteljima
» Ribic:'Prema kome da budemo solidarni?Prema kapitalistima..'
» Njemačka vlada strahuje da bi moglo doći do porasta naslija prema imigrantima
» Milanović “Mađari rade zid prema barbarima, prema Srbima”
» silina mržnje prema Thompsonu i prema hrvatskim braniteljima
» Ribic:'Prema kome da budemo solidarni?Prema kapitalistima..'
Page 1 of 2