SLOVENIJA: SVAKA ODRASLA OSOBA MOĆI ĆE KUPITI DO 10 GRAMA MARIHUANE
Page 1 of 1
SLOVENIJA: SVAKA ODRASLA OSOBA MOĆI ĆE KUPITI DO 10 GRAMA MARIHUANE
Slovenski socijaldemokrati u postupak su stavili zakon o regulaciji kanabisa, koji propisuje da bilo koja odrasla osoba može kupiti do deset grama marihuane u ljekarni. Nadaju se kako će se zakon već sredinom veljače naći u parlamentu.
Zakon ograničava posjedovanje na količinu do deset grama. Teoretski, dakle, svaki bi pojedinac mogao kupiti dnevno deset grama kanabisa, pod pretpostavkom da kod sebe nema količinu veću od tih deset grama. Tko ima više, riskira kaznu od 1000 eura. Osim toga, zakon bi zabranjivao i poklanjanje kupljene marihuane. I u ovom slučaju, zakon predviđa novčanu kaznu od 1000 eura.
S druge strane, slovenski stručnjak za narkotike, Milan Krek pita se zašto je postavljeno ograničenje na samo deset grama, zašto nema granice za primjerice 25 grama, ukoliko je marihuana legalna i nije štetna.
"Ako je sve regulirano zakonom, prodavali bismo marihuanu. Ljekarna mora prodavati lijekove koji imaju odobrenje u Sloveniji i koji su na raspolaganju. Tako se u slovenskim ljekarnama već neko vrijeme (ako imate valjan recept) mogu nabaviti lijekovi na bazi sintetičkih kanabinoida.", rekli su iz ljubljanske ljekarne Bitenc.
Slovensko crno tržište marihuane teško je oko 20 tona, koliko se preproda svake godine, a procjenjuje se da se okrene između 140 i 200 milijuna eura. To je, naravno, vrlo velik gospodarski potencijal, a navode se i primjeri iz inozemstva.
"Sa samo djelomičnom zamjenom crnog tržišta, s uređenom prodajom i legalizacijom, oporezivi prihodi od PDV-a premašili bi 20 milijuna godišnje.",izračunao je Krek i dodao kako će se izdaci potrebni za provedbu zakona brzo vratiti zahvaljujući znatno višim prihodima od PDV-a.
http://www.mixmagadria.com/read/slovenija-svaka-odrasla-osoba-moi-e-kupiti-do-10-grama-marihuane-novosti/
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: SLOVENIJA: SVAKA ODRASLA OSOBA MOĆI ĆE KUPITI DO 10 GRAMA MARIHUANE
uskoro slovenija zavrti kao mi od turizma
dragi moji partizani i usrase
dragi moji partizani i usrase
2014-04-12
Kupiti ali u ljekarni.....ma kako ne.
Zašto bih kopovao u ljekarni od farmaceutske kompanije
iz Canade.
Sam ću uzgajati i prodavati ako želim.
Procvala bi RH kad bi dopustili da slobodno možeš
imati 5 stabljika doma.
iz Canade.
imati 5 stabljika doma.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
kome bi prodavao ako svatko moze posadit ?Yehudi wrote:Kupiti ali u ljekarni.....ma kako ne.
iz Canade.
imati 5 stabljika doma.
a drzava kontrolirala/zaradila ?
2014-04-12
Similar topics
» Je li svaka slijepa osoba Andrea Bocelli?
» Slovenija : Azilanti će moći da budu odbijeni već na granici
» OTOČANI BIJESNI: Privatnici će moći dobiti koncesije uz more za ravno 0 kuna, a moći će naplaćivati i ulaz na plaže?
» 2 Grama Mozga
» 2 Grama Mozga
» Slovenija : Azilanti će moći da budu odbijeni već na granici
» OTOČANI BIJESNI: Privatnici će moći dobiti koncesije uz more za ravno 0 kuna, a moći će naplaćivati i ulaz na plaže?
» 2 Grama Mozga
» 2 Grama Mozga
Page 1 of 1