Tabak: F-16 je teško sranje
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Tabak: F-16 je teško sranje
https://sh.wikipedia.org/wiki/Finski_rat
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šta se dešava ako im vlada Švedske ne želi dati nešto Gripena ?
Evo ja ću ti objasnit šta je jednostavnije moguće i šta kraće. Bez Gripena nema napada jer F-16 treba pistu a to bi Rusi na onim ravnicama odma stukli. Dakle treba avion koji polijeće s ceste. To mogu i sovjetski al svi su sovjetski avioni koji ukrajina ima stari 30-ak i više godina. Dakle i inferiorniji i po tehnologiji. I sad ti oćeš napad a trebaš imati tri puta više vojske i ovdje dakle avijacije koja k tome mora biti na razini i čak ako je moguće tehnološki superiornija od ove šta Rusi imaju. To Ukrajina nema bez Gripena.
Vrijeme prolazi, Ukrajina gubi 20-ak sovjetskih lovaca godišnje najmanje i sve ih je teže nać po skladištima okolo, ostatak Europe je umoran itd.
E sad ti u takvoj situaciji dopusti njemu predah i daj primirje i on obnavlja kopnenu vojsku a šta je to ? To je opasnost za Baltik.
Lijepo nek oni uživaju a đeneeral galaksije će da pije kapućino i češat mudo jer to je sve ekipa koja podržava Komšića u BiH pa eto kad su im Rusi toliko napeti neka se odu da biju gore s njima prsa o prsa a nama se više skinu s kurca skupa s tim njihovim Komšićem.
Evo ja ću ti objasnit šta je jednostavnije moguće i šta kraće. Bez Gripena nema napada jer F-16 treba pistu a to bi Rusi na onim ravnicama odma stukli. Dakle treba avion koji polijeće s ceste. To mogu i sovjetski al svi su sovjetski avioni koji ukrajina ima stari 30-ak i više godina. Dakle i inferiorniji i po tehnologiji. I sad ti oćeš napad a trebaš imati tri puta više vojske i ovdje dakle avijacije koja k tome mora biti na razini i čak ako je moguće tehnološki superiornija od ove šta Rusi imaju. To Ukrajina nema bez Gripena.
Vrijeme prolazi, Ukrajina gubi 20-ak sovjetskih lovaca godišnje najmanje i sve ih je teže nać po skladištima okolo, ostatak Europe je umoran itd.
E sad ti u takvoj situaciji dopusti njemu predah i daj primirje i on obnavlja kopnenu vojsku a šta je to ? To je opasnost za Baltik.
Lijepo nek oni uživaju a đeneeral galaksije će da pije kapućino i češat mudo jer to je sve ekipa koja podržava Komšića u BiH pa eto kad su im Rusi toliko napeti neka se odu da biju gore s njima prsa o prsa a nama se više skinu s kurca skupa s tim njihovim Komšićem.
2014-04-11
Ljudi u Europi bi, poručuje, trebali shvatiti jednu, kako kaže, jednostavnu istinu. "Ako Ukrajina ne uspije, tada će se njihove zemlje neizbježno morati boriti izravno protiv Rusije. Jeftinije je sada pomoći Ukrajini da zaustavi agresivno Rusko carstvo nego da se sami s njim bore na bojnom polju za pet do 10 godina. Krajnje desničarske stranke koje su protiv potpore Ukrajini de facto su Putinovi saveznici i djeluju protiv interesa vlastitih zemalja", zaključuje on.
Trijumf nizozemskog ‘piromana‘ tek je početak? ‘Europa je umorna, Putin tajnom taktikom sije kaos‘
Eto, ako im Šveđani ne daju Gripene nego dopuste predah on će obnoviti vojsku u punoj snazi i napasti Baltik.
Sretno vm svima.
LP od GF5
Trijumf nizozemskog ‘piromana‘ tek je početak? ‘Europa je umorna, Putin tajnom taktikom sije kaos‘
Eto, ako im Šveđani ne daju Gripene nego dopuste predah on će obnoviti vojsku u punoj snazi i napasti Baltik.
Sretno vm svima.
LP od GF5
2014-04-11
i ti padaš na svako sranje...vuksadinare wrote:... sa manom da ti sve mora dati dozvolu za uporabu u ratu.. zato je orban otkantao svede..mi imamo one brodske svedske rakete koje ne smijes servisirati i modificirati bez svedske dozvole.. dakle sto se tice svedskog oruzja skupio a osim pjesackog za sve ostalo moras tranziti dozvole sve da.. a sto se tice tabaka njemu su svedi napunili djepove lovom kao lobistu.. sto bi mi sa gripe om ako za svaki kurac moras tratiti dozvolu svedaT. wrote:i tabaku dolazi iz guzice u glavu...
još samo onaj zaluđeni rusofob akrap tvrdi da ukrajina pobjeđuje...
i eroo, normalno...
gripen je ono što nam je trebalo...
uzlijeće i slijeće s 800 m ceste, gorivo i naoružanje se puni u roku 10 min. i opet je u zraku...
za rafale će trebati produživati postojeće piste...
pa za što služi borbeni avion nego za uporabu u ratu...
znači, uzmeo gripene i zaratimo ...
avion ne smije poletiti dok iz švedske ne dobijemo odobrenje...
poštom preporučeno s povratnicom ?
o bogteneje*o...
i šta ako poleti avion bez odobrenja, tužiće nas ?
Danska je pristala povećati dodatna sredstva za fond koji financira potporu Ukrajini za 308 milijuna eura 2023. i 3,15 milijardi eura 2025.-2027.
---
Tako i triba. Ta neću vas ja valjda branit na tom Baltiku. Švedska vlada isto neka pripremi dvi miljarde eura za desetak Gripena, obuku i naoružanje. To su vam sve računi jer podržavate Komšića. VADITE PARE.
---
Tako i triba. Ta neću vas ja valjda branit na tom Baltiku. Švedska vlada isto neka pripremi dvi miljarde eura za desetak Gripena, obuku i naoružanje. To su vam sve računi jer podržavate Komšića. VADITE PARE.
2014-04-11
bilo bi im svima pametnije da ulože pare u obnovu hićinog "atlantskog zida"....
mine, bunkeri, mitraljeska gnijezda...
od tamo im prijeti veća opasnost nego sa istoka...
mine, bunkeri, mitraljeska gnijezda...
od tamo im prijeti veća opasnost nego sa istoka...
Nek oni vade pare. Žalit će toga Komšića idućih tisuću godina.
Znam ja di su oni a di sam ja. Ja sam doveja F-16 sebi poviše glave i podrža Orbana i Ficu i radim kineski zid oko sebe a oni nek se gori čačkaju da im rusko carstvo ne izbije u Europu i na Baltik. Malo gledaj mapu pa će ti sve bit jasno šta ja izvodim.
Ujedno sam mu mjesec dana prije napada reka da ako mi napadne zapadnu Ukrajinu da će se vračati u crnim kesama u Rusiju i postavio vojni tabor ( sebe kao GF5 ) na Karpate i da će se na kraju čačakat na istoku Ukrajine al da me za to nije brige.
Znam ja točno šta izvodim cijelo vrijeme. Sto koraka unaprijed.
Znam ja di su oni a di sam ja. Ja sam doveja F-16 sebi poviše glave i podrža Orbana i Ficu i radim kineski zid oko sebe a oni nek se gori čačkaju da im rusko carstvo ne izbije u Europu i na Baltik. Malo gledaj mapu pa će ti sve bit jasno šta ja izvodim.
Ujedno sam mu mjesec dana prije napada reka da ako mi napadne zapadnu Ukrajinu da će se vračati u crnim kesama u Rusiju i postavio vojni tabor ( sebe kao GF5 ) na Karpate i da će se na kraju čačakat na istoku Ukrajine al da me za to nije brige.
Znam ja točno šta izvodim cijelo vrijeme. Sto koraka unaprijed.
Last edited by RayMabus on 24/11/2023, 22:55; edited 1 time in total
2014-04-11
ako mi je išta drago, to je da smo nas dva, kao jedni od rijetkih normalnih, ostali na ovome forumu pisati...
ja doduše kao laik smrtnik...
ja doduše kao laik smrtnik...
F16 Rusija poskida bez problema.
Ukrajina bi vecu stetu napravila da naduva balone, okaci
eksploziv i pusti ka Rusiji.
Tamo dizu u vazduh, Rusi trose rakete da ih skidaju.
Gomila balona.
F16, njih 30 skinu sa 30 raketa, Ukrajinci vise ne kukaju za
Zapadnim oruzjem, jer vide da je kurac.
Isto po Balkanu digli sebi cenu, dosao Rus i to sada ne
vredi nista.
Turcin kao kupuje a pravi svoj Stealth.
Ne zna se ko koga laze.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ruski borbeni avion MiG-35 prošao je borbena testiranja na frontu u Ukrajini i dokazao da ovaj model aviona prevazilazi sve što ukrajinske oružane snage imaju, kada su u pitanju sistemi vazduh-vazduh, piše magazin "Military Watch".
2014-04-11
Ruski PZO ne može obraniti ni sam sebe, a kamo li što drugo oborit.Serbinho-3 wrote:
F16 Rusija poskida bez problema.
S400 im Ukri uništavaju ko za šalu.
Ne bih nikad poželio da Rusi dožive ono šta sve F16 može.
Već sam na nešto od toga sugerirao u jednom komentaru,
ali to ne razumiju ljenčuge i neuki.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
A najbolji od najboljih Su57, šta je s njim?RayMabus wrote:Ruski borbeni avion MiG-35 prošao je borbena testiranja na frontu u Ukrajini i dokazao da ovaj model aviona prevazilazi sve što ukrajinske oružane snage imaju, kada su u pitanju sistemi vazduh-vazduh, piše magazin "Military Watch".
Sic! Pogledajte šta radi F16, na primjer u Siriji i Gazi.Ništa od toga još nisam vido od ruskih aviJuna.
Šta je s "neoborivim", super i "oh-in-sploh", Kinžalima da ih ne vidimo više na ukrajinskom nebu?
MiG 35 je taman ko glineni golub, za vježabanje ukr. PZO u gađanu (IRIS-T SLM, NASAMS, Patriot...).
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ne piše ti da je bolji od Su-57 a niti se isti spominje. Piše ti samo da je bolji od svega šta Ukri trenutno imaju ( mala napomena: nemaju još F-16 ) kad je u pitanju borba zrak zrak tj avion protiv aviona a Ukri imaju Su-27 i Mig-29 još iz sovjetske ere.
Ništa u tom tekstu nije pogrešno a još kad shvate da je bojište Ukrajine ograničeno i da im i nije potreban veliki Sukhoj ( radi dometa tj dužine leta ) i da dosta toga mogu i s Mig-ovi te da im je vojni proračun prenategnut a MiG je jeftiniji od Sukhoja bit će veselja.
Da ne spominjem da se isti može koristit na Baltiku, Kavkazu itd di su isto teritoriji bojišta ograničeni i nema potrebe za velikim dometom ( dužinom leta ) pa ne treba Sukhoj uvijek nego može i ovaj MiG koji je manji a ujedno mu je i jedinična cijena proizvodnje manja pa ispadne jeftinije a to je sad bitno zbog toga jer je ruski vojni proračun prenapregnut pa moraju štedit di mogu.
Ništa u tom tekstu nije pogrešno a još kad shvate da je bojište Ukrajine ograničeno i da im i nije potreban veliki Sukhoj ( radi dometa tj dužine leta ) i da dosta toga mogu i s Mig-ovi te da im je vojni proračun prenategnut a MiG je jeftiniji od Sukhoja bit će veselja.
Da ne spominjem da se isti može koristit na Baltiku, Kavkazu itd di su isto teritoriji bojišta ograničeni i nema potrebe za velikim dometom ( dužinom leta ) pa ne treba Sukhoj uvijek nego može i ovaj MiG koji je manji a ujedno mu je i jedinična cijena proizvodnje manja pa ispadne jeftinije a to je sad bitno zbog toga jer je ruski vojni proračun prenapregnut pa moraju štedit di mogu.
2014-04-11
Glavni projektant kompanije United Aircraft Corporation (UAC) Sergej Korotkov poručio je da je MiG-35 izvršio zračne udare u ovom ratu.
- Ovaj borbeni avion već sudjeluje u svim operacijama koje se izvršavaju. Da, moramo obaviti još testnih letova i tada će Ministarstvo obrane donijeti konačnu odluku, rekao je Korotkov za RIA Novosti na upit o tome hoće li MiG-35 uskoro ići i u serijsku proizvodnju.
Inače, riječ o stroju koji Rusi označavaju kao borbeni avion 4++ generacije i tvrde da koristi naprednije verzije mlaznih motora Klimov RD-33 (MK), ima naprednu avioniku, te vrlo važno - AESA radar.
To bi značilo da je korak iza pete generacije aviona (poput američkog F-35 ili ruskog Su-57), a ispred 4+ generacije aviona (recimo francuski Rafale, europski Eurofighter, nove verzije američke F-16-ice itd.). Riječ je oznaci koju prvenstveno koristi Moskva, dok mnogi na Zapadu na nju ne obraćaju pozornost te su skeptičnim prema stvarnim mogućnostima ovog aviona kojeg neki nazivaju tek dorađenijom verzijom kultnog MiG-a 29.
Rusi tvrde da je njihov najnoviji MiG prvi put letio iznad Ukrajine. Navodno ih ima samo šest
- Ovaj borbeni avion već sudjeluje u svim operacijama koje se izvršavaju. Da, moramo obaviti još testnih letova i tada će Ministarstvo obrane donijeti konačnu odluku, rekao je Korotkov za RIA Novosti na upit o tome hoće li MiG-35 uskoro ići i u serijsku proizvodnju.
Inače, riječ o stroju koji Rusi označavaju kao borbeni avion 4++ generacije i tvrde da koristi naprednije verzije mlaznih motora Klimov RD-33 (MK), ima naprednu avioniku, te vrlo važno - AESA radar.
To bi značilo da je korak iza pete generacije aviona (poput američkog F-35 ili ruskog Su-57), a ispred 4+ generacije aviona (recimo francuski Rafale, europski Eurofighter, nove verzije američke F-16-ice itd.). Riječ je oznaci koju prvenstveno koristi Moskva, dok mnogi na Zapadu na nju ne obraćaju pozornost te su skeptičnim prema stvarnim mogućnostima ovog aviona kojeg neki nazivaju tek dorađenijom verzijom kultnog MiG-a 29.
Rusi tvrde da je njihov najnoviji MiG prvi put letio iznad Ukrajine. Navodno ih ima samo šest
2014-04-11
--
Ovu priču zanemarite jer Mig odavno gleda prodat nekome te avione a nema kupaca. Prevedeno: Svaki cigo svoga konja hvali. I onako u stvarnim borbenim uvjetima pitanje je jel ti ulaziš u njegov il on u tvoj teren jer situacija di se može to vidit koji je avion bolji zahtjeva situaciju jedan na jedan i da se nitko ne miješa dakle ničiji PZO itd.
Puno bitnije vam je ono gore šta sam vam ja rekao a to je da je jači o ukrajinskih Su-27 i MiG 29 koji su iz sovjetskog doba jer ih je Ukrajina naslijedila nakon raspda SSSR-a te da mu je jedinična cijena manja od Sukhoja lovca i da im za ovakve ratove koji su prostorno ograničeni i ne treba veliki lovac većeg dometa dakle Sukhoj a da je ruski vojni proračun prenapregnut i da treba štedit a ovo je štednja.
--
Ovu priču zanemarite jer Mig odavno gleda prodat nekome te avione a nema kupaca. Prevedeno: Svaki cigo svoga konja hvali. I onako u stvarnim borbenim uvjetima pitanje je jel ti ulaziš u njegov il on u tvoj teren jer situacija di se može to vidit koji je avion bolji zahtjeva situaciju jedan na jedan i da se nitko ne miješa dakle ničiji PZO itd.
Puno bitnije vam je ono gore šta sam vam ja rekao a to je da je jači o ukrajinskih Su-27 i MiG 29 koji su iz sovjetskog doba jer ih je Ukrajina naslijedila nakon raspda SSSR-a te da mu je jedinična cijena manja od Sukhoja lovca i da im za ovakve ratove koji su prostorno ograničeni i ne treba veliki lovac većeg dometa dakle Sukhoj a da je ruski vojni proračun prenapregnut i da treba štedit a ovo je štednja.
2014-04-11
Još jedan razlog zašto bi se oni mogli odlučiti na nekakvu ograničenu serijsku proizvodnju ovih su problemi njihove avio industrije. Ovaj rat će potrajat a njima treba lovaca a njihova avio industrija ne može izbaciti dovoljno motora za Sukhoj a ovaj motor koristi samo Mig.
RD-33MK "Morskaya Osa" (ruski: Morskaâ Osa: "Morska osa") najnoviji je model razvijen 2001. Namijenjen je pogonu brodskih lovaca MiG-29K i MiG-29KUB, no također je usvojen za MiG -35 . RD-33MK razvija 7% veći potisak, digitalno je kontroliran FADEC i bezdimni je za razliku od ranijih RD-33 motora, ima povećani potisak naknadnog izgaranja na 9000 kilograma sile (88 000 N; 20 000 lbf) i suhu težinu 1145 kilograma (2524 lb) u usporedbi s osnovni model kroz suvremene materijale korištene na ohlađenim lopaticama, iako zadržava istu duljinu i najveći promjer. Dodani su sustavi za smanjenje vidljivosti infracrvenog i optičkog potpisa. Vijek trajanja je povećan na 4000 sati. RD-33MK osigurava sposobnost uzlijetanja bez pomoći za brodske lovce, zadržava svoje performanse u vrućim klimatskim uvjetima i time osigurava povećanje borbene učinkovitosti za najnoviju varijantu lovca MiG-29.
Indijski Hindustan Aeronautics Limited dobio je licencu za proizvodnju za varijantu RD-33MK 2007. i do sada je proizveo 140 motora do 2020.
https://en.wikipedia.org/wiki/Klimov_RD-33
RD-33MK "Morskaya Osa" (ruski: Morskaâ Osa: "Morska osa") najnoviji je model razvijen 2001. Namijenjen je pogonu brodskih lovaca MiG-29K i MiG-29KUB, no također je usvojen za MiG -35 . RD-33MK razvija 7% veći potisak, digitalno je kontroliran FADEC i bezdimni je za razliku od ranijih RD-33 motora, ima povećani potisak naknadnog izgaranja na 9000 kilograma sile (88 000 N; 20 000 lbf) i suhu težinu 1145 kilograma (2524 lb) u usporedbi s osnovni model kroz suvremene materijale korištene na ohlađenim lopaticama, iako zadržava istu duljinu i najveći promjer. Dodani su sustavi za smanjenje vidljivosti infracrvenog i optičkog potpisa. Vijek trajanja je povećan na 4000 sati. RD-33MK osigurava sposobnost uzlijetanja bez pomoći za brodske lovce, zadržava svoje performanse u vrućim klimatskim uvjetima i time osigurava povećanje borbene učinkovitosti za najnoviju varijantu lovca MiG-29.
Indijski Hindustan Aeronautics Limited dobio je licencu za proizvodnju za varijantu RD-33MK 2007. i do sada je proizveo 140 motora do 2020.
Aplikacije
RD-33- Iljušin Il-102
- Mikoyan MiG-29
- Mikoyan MiG-33
- Mikoyan MiG-35
https://en.wikipedia.org/wiki/Klimov_RD-33
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Amerika : Bradley je teško sranje
» Predsedniče, vama je teško jer niste članica EU, a nama je teško jer jesmo članica EU
» Tabak i Selak su lobisti Grippena
» Vojni analitičar Tabak:'HV je od 2020 ojačao za 40% a od 2013 za čak 80%'
» Rusofil Tabak:'Ako je to tocno.Onda se radi o teskoj svinjariji'
» Predsedniče, vama je teško jer niste članica EU, a nama je teško jer jesmo članica EU
» Tabak i Selak su lobisti Grippena
» Vojni analitičar Tabak:'HV je od 2020 ojačao za 40% a od 2013 za čak 80%'
» Rusofil Tabak:'Ako je to tocno.Onda se radi o teskoj svinjariji'
Page 2 of 2