Užas iz Pentagona: ukrajinska ofanziva ne ide jer su se Rusi ukopali bolje nego što smo procijenili
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Užas iz Pentagona: ukrajinska ofanziva ne ide jer su se Rusi ukopali bolje nego što smo procijenili
Ukrajinska protuofenziva sporija je od očekivanog
WASHINGTON, 7. srpnja (Reuters) - Ukrajinska protuofenziva protiv ruskih snaga ide sporije nego što su neki očekivali, ali još je prerano donositi zaključke o izgledima Kijeva za dobitke na bojnom polju, rekao je u petak visoki dužnosnik Pentagona.
Sjedinjene Države i drugi saveznici proveli su mjesece gradeći Ukrajinu takozvanu "čeličnu planinu" oružja i obučavajući ukrajinske snage tehnikama kombiniranog naoružanja kako bi pomogli Kijevu da probije moćnu rusku obranu tijekom svoje protuofenzive.
Ali Rusija je također provela mjesece ukopavajući se u obrambene položaje, okružujući ih minama i gradeći teško naoružane utvrde koje su učinile ukrajinsko napredovanje na istoku i jugu sporim i krvavim.
Colin Kahl, glavni politički savjetnik Pentagona, rekao je novinarima da je Rusija bila uspješnija u kopanju "nego što se možda u potpunosti cijenilo".
Izrazio je uvjerenje da Kijev daje sve od sebe u teškoj borbi.
"Prerano je prosuđivati kako protuofenziva ide na ovaj ili onaj način jer smo na početku sredine", rekao je Kahl u Pentagonu.
"Još uvijek istražuju ruske linije (i) ruska područja tražeći slabe točke. A pravi test bit će kada ih identificiraju, koliko brzo mogu iskoristiti te slabe točke." streljiva za koje se Pentagon nada da će pomoći osigurati da Ukrajina ima dovoljno vatrene moći.
"Želimo biti sigurni da Ukrajinci imaju dovoljno topništva da ih održe u borbi u kontekstu trenutne protuofenzive i zato što stvari idu malo sporije nego što su se neki nadali", rekao je.
Neki američki dužnosnici, govoreći pod uvjetom anonimnosti, izrazili su optimizam da Kijev ima sve potrebno oružje, uključujući punjenja za razminiranje i minske plugove.
Ukrajina također može imati jedinstvenu priliku nakon prošlomjesečne oružane pobune vođe ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina, za koju američki dužnosnici kažu da je razotkrila korozivne učinke rata predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini.
U četvrtak je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao da je Prigožin još uvijek u Rusiji s tisućama boraca grupe Wagner.
Kahl je u petak odbio nagađati o Prigožinu.
"Prigozhin: Gdje je, što namjerava, nemam pojma", rekao je. "Jasno je da ruska država pokušava sustavno razgraditi njegovo carstvo i staviti dijelove na različita mjesta. Mislim da se tek treba utvrditi što Putin ima u konačnici za Prigožina i ostatke Wagnera."
https://www.reuters.com/world/europe/ukraines-counter-offensive-slower-than-expected-too-soon-judge-pentagon-2023-07-07/
------------------------------
Čim im nađu slabu točku, Rusi su gotovi.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas iz Pentagona: ukrajinska ofanziva ne ide jer su se Rusi ukopali bolje nego što smo procijenili
Da. Samo im je opet pala kišica u Zaporožju a teška mehanizacija ne može preko blata a Zelenski mora donijeti neki plijen zapadnim gospodarima a otvara mu se Bahmut i mora slat tamo trupe a to znači da nema dovoljno za anglosaski proboj prema Azovkom moru i Krim i na Krim.
Budete shvatili zašto ja imam pet zvjezdica na svom činu generala GF.
ODVLAČENJE TIH TRUPA SAD GORE ZNAČI DA ANGLOSASI NEĆE IMATI DOVOLJNO TRUPA NA LJETO KAD SE PROSUŠI TO TLO U ZAPOROŽJU ZA PRODOR PREMA AZOVSKOM MORU I KRIMU I NA KRIM.
ODVLAČENJE TIH TRUPA SAD GORE ZNAČI DA ANGLOSASI NEĆE IMATI DOVOLJNO TRUPA NA LJETO KAD SE PROSUŠI TO TLO U ZAPOROŽJU ZA PRODOR PREMA AZOVSKOM MORU I KRIMU I NA KRIM.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Užas iz Pentagona: ukrajinska ofanziva ne ide jer su se Rusi ukopali bolje nego što smo procijenili
Mene nitko nikad nije pobijedija pa neće ni anglosasi ni đeneral Šojgu.
Anglosasi ne mogu napravit prodor prema Azovskom moru i Krimu i na Krim a moraju donijeti neku pobijedu i nudi im se Bahmut i to je poraz đenerala Šojgua.
Samo ja pobijeđujem.
Anglosasi ne mogu napravit prodor prema Azovskom moru i Krimu i na Krim a moraju donijeti neku pobijedu i nudi im se Bahmut i to je poraz đenerala Šojgua.
Samo ja pobijeđujem.
2014-04-11
Opet im je pala kiša na zaporoškom bojištu. Nije puno al dovoljno da nakvasi zemlju opet. Jučer sam vidio neke snimke tamo i zemlja je još mokra a na nebu su bili oblaci. Dakle ipak još ništa za sada ovdje nego SVI NA BAHMUT.
https://www.meteoblue.com/en/weather/maps/bakhmut_ukraine_713174#coords=9/47.4292/36.1268&map=cloudsAndPrecipitation~hourly~auto~sfc~none
Enlarge this imageClick to see fullsize
SVI NA BAHMUT.
Zapisi iz dnevnika galaktičkog generala.
Kišica im je usrala juriš preko Zaporožja i suvog korita Dnjepra. Dejstvuje se po njima na Dnjepru svime i svačim. Već je početak sedmog mjeseca a Zelenski nije donio nikakvi plijen svojim zapadnim gazdama da oni opravdaju toliko i daljnje slanje vojne pomoći Ukrajini. U Bahmutu se Wagner povukao a glavni obrambeni general im je na ispitivanju dakle nije na svojoj poziciji itd i otvorila se rupa a tamo i nije tolika ravnica nego brežuljci i nema toliko gibanja po pravcu jer se sve odvija na relativno malom prostoru oko grada i izvan njega a tu glavnu ulogu igra pešadija.
Vjetar je povoljan.
Zajedrimo prema Bahmutu.
https://www.meteoblue.com/en/weather/maps/bakhmut_ukraine_713174#coords=9/47.4292/36.1268&map=cloudsAndPrecipitation~hourly~auto~sfc~none
SVI NA BAHMUT.
Zapisi iz dnevnika galaktičkog generala.
Kišica im je usrala juriš preko Zaporožja i suvog korita Dnjepra. Dejstvuje se po njima na Dnjepru svime i svačim. Već je početak sedmog mjeseca a Zelenski nije donio nikakvi plijen svojim zapadnim gazdama da oni opravdaju toliko i daljnje slanje vojne pomoći Ukrajini. U Bahmutu se Wagner povukao a glavni obrambeni general im je na ispitivanju dakle nije na svojoj poziciji itd i otvorila se rupa a tamo i nije tolika ravnica nego brežuljci i nema toliko gibanja po pravcu jer se sve odvija na relativno malom prostoru oko grada i izvan njega a tu glavnu ulogu igra pešadija.
Vjetar je povoljan.
Zajedrimo prema Bahmutu.
2014-04-11
Oružane snage Ukrajine postigle su značajne taktičke uspjehe u području Bakhmuta, - ISW
Konkretno, ofenziva se uspješno odvija u području naselja Yagidne, sjeverno od Bakhmuta.
Konkretno, ofenziva se uspješno odvija u području naselja Yagidne, sjeverno od Bakhmuta.
2014-04-11
Bitka kod Bakhmuta najduža je i najkrvavija u ratu u Ukrajini. Ruske snage preuzele su kontrolu nad gradom u istočnoj regiji Donbas u svibnju. Ukrajinska 80. zračno- desantna brigada intenzivno je uključena u tu bitku, a nakon nedavnih uspjeha ukrajinske vojske blizu Bahmuta, vraćaju se u to područje i očekuju da će biti “vrlo zauzeti idućih tjedana”RayMabus wrote:Da. Samo im je opet pala kišica u Zaporožju a teška mehanizacija ne može preko blata a Zelenski mora donijeti neki plijen zapadnim gospodarima a otvara mu se Bahmut i mora slat tamo trupe a to znači da nema dovoljno za anglosaski proboj prema Azovkom moru i Krim i na Krim.
https://www.geopolitika.news/vijesti/ukrajinska-vojska-napreduje-na-juznom-boku-bahmuta-vratila-se-80-zracno-desantna-brigada/
2014-04-11
Samo se vi ukopavajte... iskopat će vas Ukri. Ili zakopat.
marcellus wrote:Samo se vi ukopavajte... iskopat će vas Ukri. Ili zakopat.
Čim im nađu slabu točku. Još traže. Polako.
crvenkasti-
2014-04-17
Meni se i ne žuri. Meni triba pat pozicija kakva takva jer su izbori u demokraciji svako četiri godine a ja skidam Komšičevce. Rat u Ukrajini mi je sporedan.
Danas se ništa bitno ne dešava. Prođe još jedan dan u međusobnom čačaknju a kako prođe tako dan tako jesen i jesenje kiše sve bliže i anglosasija ne može na Azov i Krim i besni su.
Baš mi puca kurac. Ja uvik dobijen šta ja oću a oni svi neka se slikaju.
Danas se ništa bitno ne dešava. Prođe još jedan dan u međusobnom čačaknju a kako prođe tako dan tako jesen i jesenje kiše sve bliže i anglosasija ne može na Azov i Krim i besni su.
Baš mi puca kurac. Ja uvik dobijen šta ja oću a oni svi neka se slikaju.
2014-04-11
Evo im sad opet kiša u Zaporožju. Sad oni pucaju po šavovima jer oni bi na Azov i Krim a ne mogu jer ne može teška mehanizacija po blatu i sad jebi ga daj šta daš a to je ajmo svi na Bahmut.
https://www.meteoblue.com/en/weather/maps/bakhmut_ukraine_713174#coords=7/47.399/34.962&map=cloudsAndPrecipitation~hourly~auto~sfc~none
Reka san vam da ja ne gubim ratove pa se vi mislite. Moran se osigurat jer ne znam kakvi će biti rezultati izbora u Španjolskoj koji su 23.07
https://www.meteoblue.com/en/weather/maps/bakhmut_ukraine_713174#coords=7/47.399/34.962&map=cloudsAndPrecipitation~hourly~auto~sfc~none
Reka san vam da ja ne gubim ratove pa se vi mislite. Moran se osigurat jer ne znam kakvi će biti rezultati izbora u Španjolskoj koji su 23.07
2014-04-11
2014-04-11
U međuvremenu:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/alarm-u-berlinu-rusi-se-stit-koji-se-gradio-od-45-ljudi-ih-zele-ovo-se-jos-nije-dogodilo-15353473
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/alarm-u-berlinu-rusi-se-stit-koji-se-gradio-od-45-ljudi-ih-zele-ovo-se-jos-nije-dogodilo-15353473
2014-04-11
Zamisli samo: kako nije sram te krajnje desničare u Njemačkoj, nacionaliste šta im stalno raste podrška.
To su isti oni nacionalisti koje vi ne volite kad ste Hrvatskoj rekli da odjebe jer ćete vi Komšića i građansku BiH i svoje ljevičare jer vi ne volite nacionaliste.
JEBAT ĆU VAN MAJKU.
To su isti oni nacionalisti koje vi ne volite kad ste Hrvatskoj rekli da odjebe jer ćete vi Komšića i građansku BiH i svoje ljevičare jer vi ne volite nacionaliste.
JEBAT ĆU VAN MAJKU.
2014-04-11
crvenkasti wrote:marcellus wrote:Samo se vi ukopavajte... iskopat će vas Ukri. Ili zakopat.
ne brini ti ništa. Nać će nasin satelit
Misliš ovako?crvenkasti wrote:
Čim im nađu slabu točku, Rusi su gotovi.
Tako to ide duž cijele fronte. Smaranje šarana je u tijeku.
marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:Samo se vi ukopavajte... iskopat će vas Ukri. Ili zakopat.
Treba opet pokušati kod Pyatikhatkija.
Zadnjih 75 pokušaja da se tu probiju je bilo neuspješno, ali možda ju baš tu ta slaba točka ruske obrane koju Ukri traže.
Ne možeš znati ako ne pokušaš.
crvenkasti-
2014-04-17
Rusi su odista dobro ukopani, tako da asanacija terena na kraju neće biti ni potrebna.crvenkasti wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:Samo se vi ukopavajte... iskopat će vas Ukri. Ili zakopat.
Zadnjih 75 pokušaja da se tu probiju je bilo neuspješno, ali možda ju baš tu ta slaba točka ruske obrane koju Ukri traže.
Čakaju se. Jedni drugima uništavaju ljudstvo i tehniku. Dan prošao a nekakvih pomaka nema a jesen se bliži a s njime i prve obilne jesenske kiše.
Znači sve je ok. Pat pozicija. Idemo dalje.
Znači sve je ok. Pat pozicija. Idemo dalje.
2014-04-11
Eroo wrote:Rusi su odista dobro ukopani, tako da asanacija terena na kraju neće biti ni potrebna.crvenkasti wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:Samo se vi ukopavajte... iskopat će vas Ukri. Ili zakopat.
Molim te da više ne odgovaraš idiotskim upisima na moje postove.
Napišeš takvo sranje da čitateljima zgadiš i moju početnu foru.
crvenkasti-
2014-04-17
Eroo wrote:Rusi su odista dobro ukopani, tako da asanacija terena na kraju neće biti ni potrebna.crvenkasti wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:Samo se vi ukopavajte... iskopat će vas Ukri. Ili zakopat.
e. ko onaj ilegalac što je skrivo partizane, sakrio ih tako dobro da ih još nisu našli
Similar topics
» Ukrajinska ofanziva - 1. FAZA
» Ukrajinska ofanziva - 2.FAZA
» Ukrajinska ofanziva - 2.FAZA
Page 1 of 2