Srbija i Mađarska potpisali sporazume o strateškom partnerstvu
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Onda ne možeš imat s Hrvatskom to isto. BY BY Mađarska.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/srbija-i-madarska-potpisali-sporazume-o-strateskom-partnerstvu-Suljo-ovo-je-povijesni-korak-15347609
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/srbija-i-madarska-potpisali-sporazume-o-strateskom-partnerstvu-Suljo-ovo-je-povijesni-korak-15347609
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Srbija i Mađarska potpisali sporazume o strateškom partnerstvu
Uzmimo Gábora Böröndija, načelnika mađarskog glavnog stožera. Prošlog mjeseca opisao je nacističku invaziju na Poljsku u rujnu 1939. kao "lokalni rat" koji je doveo do Drugog svjetskog rata zbog nedostatka "mirovnog procesa".
Ni riječi o nacističkim zločinima ili o sovjetskoj invaziji na istočnu Poljsku koja je brzo uslijedila nakon njemačkog napada sa zapada. Nije ni čudo što je poljski veleposlanik u Budimpešti bio bijesan.
Koliko je poznato, Mađarska se nije ispričala za Böröndijeve izjave o Poljskoj.
Događa se točno ono što je Putin htio kada je počeo rat: ‘U srcu EU gradi se mafijaška država!‘
A šta bi se on ispričava kad je prije toga Hitler napad Češku i pripojija Sudetsku oblast a oni u dogovoru s njime dijelove Slovačke itd.
On to tako misli pa prema tome ne mora se on ispričavat jer on to tako vidi i tako misli.
A onako ja mislim da je vama odzvonilo nakon te njegove izjave jer je ipak riječ o vojsci a on je vrhovni zapovijednik iste.
Ni riječi o nacističkim zločinima ili o sovjetskoj invaziji na istočnu Poljsku koja je brzo uslijedila nakon njemačkog napada sa zapada. Nije ni čudo što je poljski veleposlanik u Budimpešti bio bijesan.
Koliko je poznato, Mađarska se nije ispričala za Böröndijeve izjave o Poljskoj.
Događa se točno ono što je Putin htio kada je počeo rat: ‘U srcu EU gradi se mafijaška država!‘
A šta bi se on ispričava kad je prije toga Hitler napad Češku i pripojija Sudetsku oblast a oni u dogovoru s njime dijelove Slovačke itd.
On to tako misli pa prema tome ne mora se on ispričavat jer on to tako vidi i tako misli.
A onako ja mislim da je vama odzvonilo nakon te njegove izjave jer je ipak riječ o vojsci a on je vrhovni zapovijednik iste.
2014-04-11
Prva bečka arbitraža , također poznata kao Bečki diktat , bila je rezultat konferencije održane 2. studenog 1938. u bečkom Belvedereu , na kojoj su područja južne Slovačke i Karpatske Ukrajine s većinskim mađarskim stanovništvom odvojena od Čehoslovačke i predana Mađarskoj .
Arbitražna presuda u korist Mađarske bila je jedna od posljedica Münchenskog sporazuma . Zajedno s tim sporazumom, činio je dio plana nacističke Njemačke da raspusti državu Čehoslovačku . S druge strane, Mađarska je nastojala srednjoročno vratiti cijelu Slovačku pod svoju vlast.
Već u studenom 1937. Adolf Hitler je obećao Mađarima neodređeni dio Čehoslovačke. Početkom 1938. predstavnici Mađarske, mađarskih i nekih njemačkih stranaka u Čehoslovačkoj ciljano su radili na razbijanju zemlje. Dana 11. veljače 1938. godine u Budimpešti je dogovoreno da se "Čehoslovačka mora slomiti". Dana 17. i 18. travnja 1938. u Varšavi je grof Esterházy , jedan od političkih vođa slovačke mađarske manjine, predstavio plan koji je izradila mađarska vlada koji je predviđao raspad Čehoslovačke i pripajanje cijele Slovačke Mađarskoj. Mikloš Kozma, pristaša mađarskog regenta Miklósa Horthyja , otvoreno je 12. travnja 1939., dakle nakon Bečke arbitraže, priznao da su “zahtjevi za mađarskim manjinama u susjednim zemljama bili samo taktika usmjerena na postizanje strateškog cilja – ponovne uspostave Velike ” . Mađarska , koja ispunjava cijeli Karpatski bazen – trebala bi se približiti”.
Enlarge this imageClick to see fullsize
https://de.wikipedia.org/wiki/Erster_Wiener_Schiedsspruch
Malo se previše zajebavate s nekim stvarima a kad su one vojne prirode onda postaje opasno jer taj Orbanov načelnik vojske nije samo opravdao nacistički napad na Poljsku nego i komadanje Češke i Slovačke dakle i to pa Ukrajine a onda ima kasnije i Rumunjska.
Znači sve te zemlje poviše sebe i oko sebe ste vi sad vojno okrenili protiv sebe s tom izjavom.
Lijepo, lijepo vam ide.
Bit će još lijepše kad na izborima u Rumunjskoj rumunjski nacionalisti osvoje hrpu glasova a sad su na 22 posto i rastu stalno u anketama.
Arbitražna presuda u korist Mađarske bila je jedna od posljedica Münchenskog sporazuma . Zajedno s tim sporazumom, činio je dio plana nacističke Njemačke da raspusti državu Čehoslovačku . S druge strane, Mađarska je nastojala srednjoročno vratiti cijelu Slovačku pod svoju vlast.
Već u studenom 1937. Adolf Hitler je obećao Mađarima neodređeni dio Čehoslovačke. Početkom 1938. predstavnici Mađarske, mađarskih i nekih njemačkih stranaka u Čehoslovačkoj ciljano su radili na razbijanju zemlje. Dana 11. veljače 1938. godine u Budimpešti je dogovoreno da se "Čehoslovačka mora slomiti". Dana 17. i 18. travnja 1938. u Varšavi je grof Esterházy , jedan od političkih vođa slovačke mađarske manjine, predstavio plan koji je izradila mađarska vlada koji je predviđao raspad Čehoslovačke i pripajanje cijele Slovačke Mađarskoj. Mikloš Kozma, pristaša mađarskog regenta Miklósa Horthyja , otvoreno je 12. travnja 1939., dakle nakon Bečke arbitraže, priznao da su “zahtjevi za mađarskim manjinama u susjednim zemljama bili samo taktika usmjerena na postizanje strateškog cilja – ponovne uspostave Velike ” . Mađarska , koja ispunjava cijeli Karpatski bazen – trebala bi se približiti”.
Enlarge this imageClick to see fullsize
https://de.wikipedia.org/wiki/Erster_Wiener_Schiedsspruch
Malo se previše zajebavate s nekim stvarima a kad su one vojne prirode onda postaje opasno jer taj Orbanov načelnik vojske nije samo opravdao nacistički napad na Poljsku nego i komadanje Češke i Slovačke dakle i to pa Ukrajine a onda ima kasnije i Rumunjska.
Znači sve te zemlje poviše sebe i oko sebe ste vi sad vojno okrenili protiv sebe s tom izjavom.
Lijepo, lijepo vam ide.
Bit će još lijepše kad na izborima u Rumunjskoj rumunjski nacionalisti osvoje hrpu glasova a sad su na 22 posto i rastu stalno u anketama.
2014-04-11
SAD KA STE POSTPISALI STRATEŠKI SPORAZUM SA SRBIJOM NA ŠTA STE PRISILI GENERALA GALAKTIČKE KONFEDERACIJE NAJVIŠEG RANGA ?
PRISILI STE GA NA TO DA UKLONI OPASNOST POVIŠE SVOJE GLAVE.
BY BY MAĐARSKA
PRISILI STE GA NA TO DA UKLONI OPASNOST POVIŠE SVOJE GLAVE.
BY BY MAĐARSKA
2014-04-11
immortal likes this post
MAĐARSKI IRIDENTIZAM
Jel tako ? Je.
Evo sad ću vas napucat nogon u guzicu iz svih tih država i završiti tu priču.
AJ BOG
Jel tako ? Je.
Evo sad ću vas napucat nogon u guzicu iz svih tih država i završiti tu priču.
AJ BOG
2014-04-11
svi se nešto čudom čude o ponašanju mađara i orbana koji nosi šalove velike mađarske i slika se pored takve karte,pa gdje ste do sad bili?
Putinova karta Europe objavljena u srpnju 2012.godine:
nisu rusi glupi,obećavaju i huškaju budaletine(čitaj srbe i mađare)a u stvarnosti ih boli kiki za njih a i da im i hoće pomoći oko tih "velikih"ostvarenja ne mogu ni sebe izvući iz gluposti u koju su bezglavo ušli.Bilo bi to sve smiješno da zapravo nije za plakat.
nisu rusi glupi,obećavaju i huškaju budaletine(čitaj srbe i mađare)a u stvarnosti ih boli kiki za njih a i da im i hoće pomoći oko tih "velikih"ostvarenja ne mogu ni sebe izvući iz gluposti u koju su bezglavo ušli.Bilo bi to sve smiješno da zapravo nije za plakat.
vili40-
2015-08-02
Eto i Komšića!
Ovo je logo rumunjskih nacionalista koji su na izborima 2020 dobili 9 posto glasova a sad po anketama imaju 22 posto i rastu i dalju u anketama.
Nije slučajno šta je na slici podebljana državna granica Rumunjske prema Mađarskoj jer znaju da ste vi mađarski iridentisti i ovako su vam odma poručili bez puno priče da se GONITE U TRI PIČKE MILE MATERINE.
Nije slučajno šta je na slici podebljana državna granica Rumunjske prema Mađarskoj jer znaju da ste vi mađarski iridentisti i ovako su vam odma poručili bez puno priče da se GONITE U TRI PIČKE MILE MATERINE.
2014-04-11
Sve to stoji al ja ne reagiram dok nisu vojne stvari u pitanju.vili40 wrote:svi se nešto čudom čude o ponašanju mađara i orbana koji nosi šalove velike mađarske i slika se pored takve karte,pa gdje ste do sad bili?
Dakle ti ćeš stratešku vojnu suradnju s četnicima. Novopostavljeni načelnik vojnog stožera mu priča kako je napad nacista na Poljsku bio lokalni rat. Dakle i nacistički upad u Češku i njihovo komadanje Čehoslovačke je ok. Malo Rumunjske onda isto. Dijelove Ukrajine. Također im je i Staljinov napad na baltičke države i Finsku također ok.
Odlično.
Koja je moja najdraža taktika ?
Napad je najbolja obrana.
Sad Rumunjska nije priznala Kosovo dok ovi jesu ( nije Orban al očito ne povlači to priznanje dakle igraju dvostruku igru jer im je u osnovi u interesu slaba Srbija pa da oni dominišu ) i sad će fino rumunjski nacionalisti gore pa neka se oni fino svađaju.
A mi ćemo tv i kokice.
2014-04-11
RayMabus wrote:Onda ne možeš imat s Hrvatskom to isto. BY BY Mađarska.
Samo idioti i nepismeni kreteni misle da postoji ljubav medju narodima.Gdje su oni glupi forumski idioti koji su slavodobno tvrdili da srbe nitko ne voli?Ovo shto Madjarska radi je na obostranu korist i Srbije i Madjarske.Srbiji treba netko unutar EU da joj druka planove uglavnom germana a madjarska igra na dugachku stazu planirajuci i pretpostavljajuci dogadjaje koji slijede u Europi i svijetu.Madjarska zna i ima jako dobre informacije iz Amerike sta se deshava tamo pa na osnovu tih informacija i onih iz Europe pametni ljudi logichno pretpostavljaju dogadjaje i na osnovu toga grade nove odnose koji ce donijeti neke plodove u buducnosti.Madjari nisu glupi vec su svjesni da su srpsko-hrvatski odnosi otishli u sto pichki materinih i da se nece zasigurno normalizirati slijedecih 100 god.Hrvatska je u Yu imala geostrateshku prednost zato shto je iza nje stajao cijeli Yu narod pa ni Italiji a ni Madjarskoj nije padalo napamet da chak imaju i neke geostrateshke snove u svezi sadashnjeg teritorija koji kontrolira Hrvatska.Medjutim kako rekoh te su se okolnosti promijenile i buduce vrijeme ce donijeti pun kurac problrema glupim hrvatima koji su vjerovali u takozvane zapadnr vrijednosti i demokraaciji a posebno da mogu egzistirati kao zasebna drzava ako se stave pod kishobran NATO i Njemachke koja je u dva svjetska rata devastirana do te mjere da nema vishe nikakve shanse da se oporavi kao nekakva velika silna drzava.Elem,madjari jako promishljeno grade svoju strategiju pa ce u datim za njih povoljnim okolnostima zatraziti nazad Medjumurje i Rijeku a Italijani Istru i Dalmaciju chija je i bila vjekovima njihova ali su glupi srbi ginuli da je "oslobode" od italijana i predaju "braci"hrvatima.Ja vjerujem da su tu lekciju nauchili zauvijek i da ce u buducnosti pljeskati ruchicama kadda se pojave digici i madjaroni da to vracaju nazad u svoj posjed,isto kqo shto sada rade rusi koji vracaju svoje jer su "braci "ukrajincima dali dio svoje zemlje misleci da su im stvarno braca dok nisu shvatili da su ti idioti u stanju napraviti takvu shtetu rusima samo da ih ameri unishte a onda bi i ukri imali koristi jer bi dobili neke teritorije koje nikada nisu ni bile u njihovom vlasnishtvu.Tako su i glupi hrvati pomislili da ce dobiti dio BiH ako budu korisne budale zapada mjesto da su se poshteno i fer dogovorili sa svojim susjedima o granicama i zajednichkoj suradnji.A jebi ga ,tako to biva u zivotu kod pokvarenog pojedinca a i kod pokvarenih naroda.Kada najebu onda se chude kako su najebali.A da su pet puta mjerili a jednom rezali vjerojatno ne bi toliko puta bili na pogreshnoj strani povijesti.
Last edited by mentalitet on 20/6/2023, 20:45; edited 1 time in total
Jebe me se.
Ako ćeš s četnicima vojnu stratešku suradnju ne možeš s menom.
Eto dobro si rekao ne postoji ljubav nego samo interesi.
I ja imam interese.
AJ BOG
I ja imam interese.
AJ BOG
2014-04-11
RayMabus wrote:Jebe me se.
I ja imam interese.
AJ BOG
Ali ne mozesh se ponashati kao uvrijedjena mlada nakon shto ju je frajer jebo i rekao joj .necu te zeniti,nego hladnom glavom razmisliti zashto oni to rade i na osnovu toga donositi mudre poteze da opet ne najebesh.Metaforichki recheno,ta mlada nikad vishe nece vjerovati na lijepe rijechi bilo kojem mushkarcu iako ce mozda njihove namjere biti iskrene nego ce reci,de ti mene prvo zeni pa cesh tek onda dobiti pichke.Ali Hrvatska vjeruje iako su je izjebali svi od reda i zato medju njima vazi kao kurva koju je lako Shvacash li poantu?
Last edited by mentalitet on 20/6/2023, 20:52; edited 1 time in total
Ne čitaš ti dobro šta ja pišem jel ?
Problem je mađarski iredentizam.
Nisi pročita onu rečenicu da ću ih sad izbaciti iz svih tih država okolo i završiti tu priču.
Malo bolje čitaj.
Nisi pročita onu rečenicu da ću ih sad izbaciti iz svih tih država okolo i završiti tu priču.
Malo bolje čitaj.
2014-04-11
Ja san zajeban igrač. S menom se ne zajebavaš.
Iridentizam u Rumunjskoj je mađarski iridnetizam gdje god bio pa tako i u Hrvatskoj.
DOVIĐENJA
Iridentizam u Rumunjskoj je mađarski iridnetizam gdje god bio pa tako i u Hrvatskoj.
DOVIĐENJA
2014-04-11
RayMabus wrote:Ne čitaš ti dobro šta ja pišem jel ?
Malo bolje čitaj.
Ma jarane ti cesh im pushit kurac jer sila ne moli boga,Desit ce vam se kao shto se desilo srbima u Hrvatskoj pod okriljem i planovima NATO pakta jer rusi dolaze i sigurno ce biti prekrajanje europskih granica opet.Dobro,ne bi bilo prvi puta .Eto u zadnjih 100 god. ,u koliko je drzava zivjela Hrvatska?Ako mislish ili bilo tko drugi da se to vishe ne moze desiti onda ste fakat idioti.Dochim ,vecina glupih 'rvata tako misli josh uz to bi i pola ili cijelu BiH a protjerala je iz svoje zemlje 500 tisuca hrvata,dok oni koji su ostali i nemaju kamo otic ne zele da radjaju i hrane svoju djecu da bi 200 'rvatskih obitelji i dalje dobro zivjelo u toj vukojebini.
Bože s kim ja raspravljam.mentalitet wrote:RayMabus wrote:Ne čitaš ti dobro šta ja pišem jel ?
Malo bolje čitaj.
Ma jarane ti cesh im pushit kurac jer sila ne moli boga,Desit ce vam se kao shto se desilo srbima u Hrvatskoj pod okriljem i planovima NATO pakta jer rusi dolaze i sigurno ce biti prekrajanje europskih granica opet.Dobro,ne bi bilo prvi puta .Eto u zadnjih 100 god. ,u koliko je drzava zivjela Hrvatska?Ako mislish ili bilo tko drugi da se to vishe ne moze desiti onda ste fakat idioti.Dochim ,vecina glupih 'rvata tako misli josh uz to bi i pola ili cijelu BiH a protjerala je iz svoje zemlje 500 tisuca hrvata,dok oni koji su ostali i nemaju kamo otic ne zele da radjaju i hrane svoju djecu da bi 200 'rvatskih obitelji i dalje dobro zivjelo u toj vukojebini.
Odi se liječiti na psihijatriju.
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
Ti to stvarno tako misliš kako Rusi dolaze i ta priča. To ti ozbiljno.
Sad će ti ozbiljno general GF5 otkint par sela tamo prema Vasiljivki.
Sad će ti ozbiljno general GF5 otkint par sela tamo prema Vasiljivki.
2014-04-11
Za tebe isto vrijedi ono šta sam Crvenome jučer napisa na ovoj temi:
Ti ćeš Crveni opet plakat kad ih Ukrajinci odbace s onu stranu rijeke u Vasiljivki a znaš zašto.
Zato šta će majčica Rusija biti sve udaljenija od majčice Srbije i još će ruska komanda sama minirat mostove i imaš šest km vodene prepreke tu ( ima i dalje u unutrašnjosti ta riječica al je više nekakvi jarak i kanal pa nije toliko široka ko ovdje na ušću ).
Odesa je sve dalje i dalje. LP od GF5.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
by RayMabus Yesterday at 22:08Ti ćeš Crveni opet plakat kad ih Ukrajinci odbace s onu stranu rijeke u Vasiljivki a znaš zašto.
Zato šta će majčica Rusija biti sve udaljenija od majčice Srbije i još će ruska komanda sama minirat mostove i imaš šest km vodene prepreke tu ( ima i dalje u unutrašnjosti ta riječica al je više nekakvi jarak i kanal pa nije toliko široka ko ovdje na ušću ).
Odesa je sve dalje i dalje. LP od GF5.
2014-04-11
RayMabus wrote:Bože s kim ja raspravljam.mentalitet wrote:RayMabus wrote:Ne čitaš ti dobro šta ja pišem jel ?
Malo bolje čitaj.
Odi se liječiti na psihijatriju.
Chuj majketi tip koji je umislio da je neki kurac GF (previshe gledash nauchno fantastichne filmove) meni govori da idem na lijechenje.Ne jarane,to je znak da neke stvari ne mozesh povezati jer te jebu emocije i jer ih ne zelish chuti kao i vecina tvojih 'rvata ovdje sa foruma.Jedno pitanje,Shta bi ti rekao svome sinu koji dolazi svako jutro kuci pijan i drogiran:Evo sine josh love,samo se ti bodi i uzivaj ili bi mu jebo mater shakom u glavu i zatvorio ga u podrum mjesec dana i otishao pobiti one dilere koji su ga doveli do takvog stanja.Eto ,odgovori sebi,ne trebash meni.
Aj ti odjebi Šešelju.
Ide par bataljuna Ukra prema Vasiljivki.
Ide par bataljuna Ukra prema Vasiljivki.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Mađarska sklopila važne sporazume s Rusijom
» Srbija i UAE potpisali bezvizni režim
» Zoka i haiku gluposti: Mađarska može raditi što hoće, ali Mađarska tu nije bitna, Hrvatska ima rješenje
» Dr. Ivan Kirin: Razgovarat ćemo o ukidanju Zakona o životnom partnerstvu
» MATEMATIKA VJERE: Imamo konačnu cifru kojom porezni obveznici plaćaju vatikanske sporazume
» Srbija i UAE potpisali bezvizni režim
» Zoka i haiku gluposti: Mađarska može raditi što hoće, ali Mađarska tu nije bitna, Hrvatska ima rješenje
» Dr. Ivan Kirin: Razgovarat ćemo o ukidanju Zakona o životnom partnerstvu
» MATEMATIKA VJERE: Imamo konačnu cifru kojom porezni obveznici plaćaju vatikanske sporazume
Page 1 of 3