Ruska invazija na Ukrajinu
Page 12 of 50
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
I za kraj, jedno ne baš toliko, a da ipak da. Ili ne.
Treba dvaput, ako koliko dva je tri.
Treba dvaput, ako koliko dva je tri.
crvenkasti- Posts : 29696
2014-04-17
Rijetko kad se mi događa da ovakve stvari odgledam 2x ito od početka
do kraja, ovaj put se mi to dogodilo.
Pojave se mi dvije emocije: u početku empatija i do ovih nesretnika, ali onda
to nestane. Upitam se šta uopće tu rade, s kojim ciljem? Došli su ubijati ljude
koje ne poznaju, koji im ništa nisu nažao učinili...
Ovi mladići ispred njih su nečiji sinovi, braća i očevi, koji ništa drugo ne rade
osim što brane svoju obitelj od nasilnika, ubica i kriminalaca. Ukri nemaju drugi izbor,
a oni su ga imali...Empatija je u ovom slučaju suvišna.
do kraja, ovaj put se mi to dogodilo.
Pojave se mi dvije emocije: u početku empatija i do ovih nesretnika, ali onda
to nestane. Upitam se šta uopće tu rade, s kojim ciljem? Došli su ubijati ljude
koje ne poznaju, koji im ništa nisu nažao učinili...
Ovi mladići ispred njih su nečiji sinovi, braća i očevi, koji ništa drugo ne rade
osim što brane svoju obitelj od nasilnika, ubica i kriminalaca. Ukri nemaju drugi izbor,
a oni su ga imali...Empatija je u ovom slučaju suvišna.
To sam upravo učinio, bez memova. Memovi su za priglupe, jer nisu u stanjucrvenkasti wrote:
Treba dvaput
izraziti svoje emocije u pisanom obliku.
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Ukri bi rekli: " Bahato zdorovja pogibšemu!" (puno zdravljalja poginulom).
Od tranšeje do tranšeje, nema druge...
Dobro jutro radni narode Crne Gore.
Tko danas vodi ?
Još se čačkaju između sebe. Neće ovako nikad u taj Nato uć ta Ukjrajina.
Danas je najduži dan u godini. Počelo lito. Amo mi na kupanje, jebeš njih tamo gore u pripizdini gornjoj i njihova majmunska posla. Kad im dopizdi prestat će se mlatit toljagama jedni druge.
Tko danas vodi ?
Još se čačkaju između sebe. Neće ovako nikad u taj Nato uć ta Ukjrajina.
Danas je najduži dan u godini. Počelo lito. Amo mi na kupanje, jebeš njih tamo gore u pripizdini gornjoj i njihova majmunska posla. Kad im dopizdi prestat će se mlatit toljagama jedni druge.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Zvanični Kijev i dalje očekuje pomoć i isporuke oružja iz zemalja NATO-a, pre svega onih evropskih „suseda“ koji i dalje poseduju velike zalihe municije kompatibilne sa ruskim i ukrajinskim sistemima.
Iako SAD prednjače po vrednosti vojne pomoći Ukrajini, sa više od 46 milijardi dolara, odmah iza njih iz Evropske unije je Poljska, sa gotovo 2,5 milijardi dolara u oružju i municiji. Tu je i Velika Britanija, koja više nije EU-članica, sa više od četiri milijarde dolara, ali je ovo oružje i oprema većim delom „nekompatibilno“ sa snagama bezbednosti Ukrajine. Ovo je i jedan od glavnih faktora – Kijevu su preko potrebni oružani sistemi koji su „poznati“ jedinicama na terenu, poput već pomenutih aviona MiG-29.
Iako su se američki raketni sistemi HIMARS i Javelin pokazali odličnim u odvraćanju ruske invazije, za svaki ovakav sistem su potrebne posebne obuke, te dosta vremena, a vreme je upravo ono čega Ukrajina sada ima najmanje.
Sakriveno iza ‘željezne zavjese’: Rusko oružje u rukama NATO vojnika
ŠTA KOJI KURAC ? RATOVAT ĆETE MALO DUŽE PA ĆETE IMAT VRIMENA ZA OBUKU. ŠTA KOMPLICIRATE SVE KOJU PIZDU MATERINU VIŠE.
Iako SAD prednjače po vrednosti vojne pomoći Ukrajini, sa više od 46 milijardi dolara, odmah iza njih iz Evropske unije je Poljska, sa gotovo 2,5 milijardi dolara u oružju i municiji. Tu je i Velika Britanija, koja više nije EU-članica, sa više od četiri milijarde dolara, ali je ovo oružje i oprema većim delom „nekompatibilno“ sa snagama bezbednosti Ukrajine. Ovo je i jedan od glavnih faktora – Kijevu su preko potrebni oružani sistemi koji su „poznati“ jedinicama na terenu, poput već pomenutih aviona MiG-29.
Iako su se američki raketni sistemi HIMARS i Javelin pokazali odličnim u odvraćanju ruske invazije, za svaki ovakav sistem su potrebne posebne obuke, te dosta vremena, a vreme je upravo ono čega Ukrajina sada ima najmanje.
Sakriveno iza ‘željezne zavjese’: Rusko oružje u rukama NATO vojnika
ŠTA KOJI KURAC ? RATOVAT ĆETE MALO DUŽE PA ĆETE IMAT VRIMENA ZA OBUKU. ŠTA KOMPLICIRATE SVE KOJU PIZDU MATERINU VIŠE.
2014-04-11
EPP će iz svoje obitelji izbaciti Fidesz Viktora Orbána, ali ne i Vučićev SNS. Ništa mu zapadni lideri neće zamjeriti
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/lider-s-kojim-se-druze-i-na-kojeg-racunaju-evo-zasto-se-zapad-toliko-divi-aleksandru-vucicu-15348017
ZATO ĆE FINO TAJ EPP POPUŠIT NA NADOLAZEĆIM IZBORIMA.
https://en.wikipedia.org/wiki/Next_Austrian_legislative_election
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/lider-s-kojim-se-druze-i-na-kojeg-racunaju-evo-zasto-se-zapad-toliko-divi-aleksandru-vucicu-15348017
ZATO ĆE FINO TAJ EPP POPUŠIT NA NADOLAZEĆIM IZBORIMA.
https://en.wikipedia.org/wiki/Next_Austrian_legislative_election
2014-04-11
Zaboravite i na skijanje u toj Austriji jer su Alpe na visokim nadmorskim visinama i onda se led brže topi. Također zaboravite i na hidro potencijale.
Znam ja vašu politiku na Balkanu: U BiH podržavat Komšića i radit protiv mene a vama u Srbiji ovog četnika.
Znam ja vašu politiku na Balkanu: U BiH podržavat Komšića i radit protiv mene a vama u Srbiji ovog četnika.
2014-04-11
Pripremite se na pokolj na idućim izboprima u Austriji a koji su iduće godine na jesen jer ste na onom sastanku EU tri dana prije napada rekli Hrvatskoj da odjebe i da ćete vi opet Komšića.
Vidi krasnoga stabla. Jedno mijesto je rezervirano i za VAS.
Vidi krasnoga stabla. Jedno mijesto je rezervirano i za VAS.
2014-04-11
Treba im trpat još jer migranti su u osnovi podstanari i jednom kad se nađu na tlu te EU a mogu birat di će radit ići će tamo di je trava zelenija.
Enlarge this imageClick to see fullsize
Enlarge this imageClick to see fullsize
2014-04-11
Znaš zašto volim vješati ljude i gledati ih kako umiru odnosno kako im duša napušta tijelo ?
Zato šta me to veseli.
PA PA
KOGA NEMA TAJ NE POSTOJI
Prijestolja čine sedmi zbor nebeske hijerarhije. Oni personificiraju Božju pravdu i autoritet. Prema Denyju Aeropagitu, oni su potpuno gluhi za sve ljudske napasti i imaju privilegiju služiti kao sjedište Boga i temelj svijeta, otuda i njihov naziv. Oni provode božansku pravdu kako bi organizirali materijalni svijet i nadahnuli predstavnike reda u njemu. Izraz "pravda" ovdje ne treba shvatiti u smislu zakona , već u smislu dosljednosti između stvarnosti i božanskog plana: radi se više o pravednosti nego o pravdi u uobičajenom smislu riječi.
Zato šta me to veseli.
PA PA
KOGA NEMA TAJ NE POSTOJI
Prijestolja čine sedmi zbor nebeske hijerarhije. Oni personificiraju Božju pravdu i autoritet. Prema Denyju Aeropagitu, oni su potpuno gluhi za sve ljudske napasti i imaju privilegiju služiti kao sjedište Boga i temelj svijeta, otuda i njihov naziv. Oni provode božansku pravdu kako bi organizirali materijalni svijet i nadahnuli predstavnike reda u njemu. Izraz "pravda" ovdje ne treba shvatiti u smislu zakona , već u smislu dosljednosti između stvarnosti i božanskog plana: radi se više o pravednosti nego o pravdi u uobičajenom smislu riječi.
2014-04-11
Oni provode božansku pravdu kako bi organizirali materijalni svijet i nadahnuli predstavnike reda u njemu.
-
Sad ćemo vas "NADAHNUTI".
Ljeto traje tri mjeseca a danas je počelo a ovi su malo zapeli tako da počmite brojati sitno do trentuka "NADAHNUĆA" tj sezone grijanja.
-
Sad ćemo vas "NADAHNUTI".
Ljeto traje tri mjeseca a danas je počelo a ovi su malo zapeli tako da počmite brojati sitno do trentuka "NADAHNUĆA" tj sezone grijanja.
2014-04-11
Jebiga, triki u ratu su dozvoljeni, čak i poželjni..
Kakav pogled Rusa, kad mu ovaj kaže "Mi Ukrajinci..".
Kakav pogled Rusa, kad mu ovaj kaže "Mi Ukrajinci..".
Ako Zapad smisli neki zakon po kojem će moći zadržati one zamrznute ruske milijarde što su se našle u njihovim bankama, ja mislim da bi Ero trebao dobiti nešto.
Ako umre, onda njegova djeca ili unuci.
Ako umre, onda njegova djeca ili unuci.
crvenkasti-
2014-04-17
Ero sam želi da, kad se vrati iz "Kafane kod malog Janše", ga dočeka toplo bosansko jelo koje hanumica napravi. Naravno, tanjur a ispod oveći pladanj koji će promptno moći prenijet do PC-a, jerbo mu u kafani dođu najbolje ideje šta dalje srati na forumu (btw. ne popije on puno - tri Laška, od čega mu ono treće plati gazda jerbo mu je Ero simpa).
Trofejni T-72B3, koji je naletio na MRAP MaxxPro u području Vremjevskog ruba u smjeru Donjecka. Tenk je evakuirao MRAP, ali ga je u tom trenutku pogodila ruska bespilotna letjelica kamikaza "Lancet", uslijed meteža došlo je do sudara.
2014-04-11
U jednoj slici opisana cijela ta njihova ofenziva: tenk T-72 kojeg su prethodno najvjerovatnije u Harkivskoj ofenzivi maznuli Rusima prilokom udara ruskog drona Lanceta u kaosu se popeo na kabinu oklopnog vozila američkog MRAP-a i završio s tenkovskom cijevi u podu.
Pametnom dovoljno.
Čaj i keksići. Odmorite.
Pametnom dovoljno.
Čaj i keksići. Odmorite.
2014-04-11
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu