Episkop Hrvatske pravoslavne crkve u prvom redu na prosvjedu!
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Episkop Hrvatske pravoslavne crkve u prvom redu na prosvjedu!
Ne znam. Danas sam čuo taj izraz od Milanovića i učinio mi se zgodan.bakho wrote:Što znači 'filonacistički'?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Misliš Tepeš?lobo1 wrote:
net.hr.Tipiš Serbo Jugoslawe...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
U kojem kontekstu? Nacionalsocijalizma?maggie13 wrote:sama rijec kaze...netko tko voli naciste..bakho wrote:Što znači 'filonacistički'?
bakho-
2015-10-22
jastreb wrote:Misliš Tepeš?lobo1 wrote:
net.hr.Tipiš Serbo Jugoslawe...
No manijak mislim tipično Serbo Jugoš ok..
2014-04-18
ne nuzno,mislim.bakho wrote:U kojem kontekstu? Nacionalsocijalizma?maggie13 wrote:sama rijec kaze...netko tko voli naciste..bakho wrote:Što znači 'filonacistički'?
2014-04-12
Ne mješam, SPC im ne priznaje autokefalnost i drže ih za sektu što apriori znači da im ni narodnost ne priznaju, ja jednostavnpo ne vidim drugo objašnjenje zašto to rade a ako postoji onda neka neko pojasni ovo što radi SPC makedoncima i crnogorcima, HPC neću uopoće u ovo uvlačiti.Starhemberg wrote:Miješaš kruške i jabuke, nitko njima ne osporava etničku pripadnost, nego ostale pravoslavne crkve ne priznaju makedonsku i crnogorsku, barem ne još. To ne znači da država te crkve zabranjuje.tre911 wrote:Nisi razumio, ako postoje kao nacionalne manjine zašto im SPC ne prizna autokefalnost? Dakle ne smatra ih za makedonce nego za srbe a ista stvar je i sa crnogorcima.Starhemberg wrote:Postoje kao nacionalna manjina u Srbiji, isto kao i Bugari, Rusi, Ukrajinci...tre911 wrote:Kako makedonci mogu biti pravoslavci kada im SPC ne priznaje autokefalnost i smatra ih srbima isto kao i za crnogorce? Kod SPC je to specifikum i ne znam da se takvo što igdje drugdje primjenjuje naročito ne među katolicima kojima pripadnost nekomu narodu ne predstavlja nikakvu zapreku kao što je to u slučaju SPCa.Starhemberg wrote:Rusi, Bugari, Ukrajinci, Makedonci...?tre911 wrote:Ne debilko, katolika imaš u RH koliko voliš drugih naroda dočim u srbiji ne možeš biti pravoslavac a da nisi srbo.pizzon wrote:a katolici su po automatizmu hrvati. to je ok !?
52
1048
1579
Guest- Guest
episkop he. sektas. ko je njega postavio.
ajde ne kenjaj oćeš da mi ósnujemo
skc. naka nasi katolici izaberu papu
nemoj više da se brukaš
ajde ne kenjaj oćeš da mi ósnujemo
skc. naka nasi katolici izaberu papu
nemoj više da se brukaš
Guest- Guest
da li sektas ima neki papir
ako ne iz bg neka je iz
carigrada jerusalima. atine
móskve a neka je i pape
ne moze samo iz ustaškog -stozera-
ako ne iz bg neka je iz
carigrada jerusalima. atine
móskve a neka je i pape
ne moze samo iz ustaškog -stozera-
Guest- Guest
dzango wrote:Ovaj episkop je ustaša. Prati malo fabulu.redder4 wrote:provocator wrote:Jel i taj episkop arlaukao: ZA DOM... SPREMNI!!! A Tepeš?
PROKI - ne kaki ; ČETNIK arlauče ČETNIČKI po Hrvatskoj - IDIOTE !!
Dzango; " FABULA " mi je poznata - vi SRbi ćete to morati među sobom riješiti i u to ne želim da se uplićem - no u svakom slućaju ovaj post je bio povezan i s drugim mojim postovima gdje sam DENUNCIRAO ovog " DUŠEBRIŽNIKA " PROKE koji svoju tobožnju pamet i mudrost pokušava PODVALITI - NEUPUĆENIMA - pri tome glumatajući nekog " PRAVEDNIKA " - pitanje je samo TKO ga još financira za ovakvo djelovanje - hajdemo " RAZMIŠLJATI " ??
Guest- Guest
nisam proučavao izvor te riječi ali "episkop" mi ne paše kao čin za popa, zvuči ka skraćenica za "periskop šta ga koristi epikur", katolici imaju bolje činove, kardinal, kontrakardinal, skup, biskup, nadbiskup prve klase
slvšaj malo pazljivi vokabular
koji koriste katolički sveštenici
u rimu vatikanu
koji koriste katolički sveštenici
u rimu vatikanu
Guest- Guest
Udba trkelja. Biskup je ishodišno episkop (episkopos>piskopos>piskop>biskop>>biskup). Odatle i onaj projektor za knjige (episkop).
Glupost. Episkop dolazi od Bioskop, a to je nakon crkvenog raskola značilo "bivši (bi)skup" ili "on je bio skop")Regoč wrote:Udba trkelja. Biskup je ishodišno episkop (episkopos>piskopos>piskop>biskop>>biskup). Odatle i onaj projektor za knjige (episkop).
udba- Posts : 4945
2015-11-10
a epikur dolazi onda od episkopa pa su stvari onda puno jasnije :DDDDudba wrote:Glupost. Episkop dolazi od Bioskop, a to je nakon crkvenog raskola značilo "bivši (bi)skup" ili "on je bio skop")Regoč wrote:Udba trkelja. Biskup je ishodišno episkop (episkopos>piskopos>piskop>biskop>>biskup). Odatle i onaj projektor za knjige (episkop).
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» POCAST RUSKIM NOVINARIMA STRADALIM OD SRPSKE RUKE ILI UZVODJENJE HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ...POSTOJI LI TO ZAKONSKI??
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Čim su počele mise Mamić u prvom redu
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Ukrajinci iščekuju odvajanje od Ruske pravoslavne crkve
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Čim su počele mise Mamić u prvom redu
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Ukrajinci iščekuju odvajanje od Ruske pravoslavne crkve
Page 4 of 4