Austrija: Srbija može ostat ruska kujica i ne mora dati sankcije Putinu
Page 1 of 1
Austrija: Srbija može ostat ruska kujica i ne mora dati sankcije Putinu
Europska unija razumije da nisu sve države spremne pridružiti se antiruskim sankcijama, rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg tijekom neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije u petak.
“Svijet ne treba dijeliti na crno i bijelo i govoriti da se svi trebaju pridružiti sankcijama. Znamo da je to nerealno. Ali postoji razlika između onih koji se ne pridružuju sankcijama i onih koji ih namjerno zaobilaze”, rekao je.
Istaknuo je da je Europska unija blizu dogovora o još jednom paketu sankcija. Po njegovom mišljenju, Europska unija mora imati mogućnost primijeniti trgovinska ograničenja protiv trećih zemalja koje su uključene u zaobilaženje sankcija i koje pomažu u slanju sankcionirane robe iz Europe u Rusiju. “Nedvojbeno, pred nama su teški razgovori o nekim trećim zemljama”, rekao je diplomat.
EU: Austrijski ministar tvrdi da pridruživanje svih zemalja antiruskim sankcijama nije realno
“Svijet ne treba dijeliti na crno i bijelo i govoriti da se svi trebaju pridružiti sankcijama. Znamo da je to nerealno. Ali postoji razlika između onih koji se ne pridružuju sankcijama i onih koji ih namjerno zaobilaze”, rekao je.
Istaknuo je da je Europska unija blizu dogovora o još jednom paketu sankcija. Po njegovom mišljenju, Europska unija mora imati mogućnost primijeniti trgovinska ograničenja protiv trećih zemalja koje su uključene u zaobilaženje sankcija i koje pomažu u slanju sankcionirane robe iz Europe u Rusiju. “Nedvojbeno, pred nama su teški razgovori o nekim trećim zemljama”, rekao je diplomat.
EU: Austrijski ministar tvrdi da pridruživanje svih zemalja antiruskim sankcijama nije realno
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
2014-04-11
Re: Austrija: Srbija može ostat ruska kujica i ne mora dati sankcije Putinu
Tko se želi pridružiti EU morat će udariti sankcije Putinu a tko ne želi ne mora.
Pa ti vidi.
Pa ti vidi.
2014-04-11
Rat u Ukrajini je nekoliko europskih zemalja natjerao da se ponovno osmisle. Finska i Švedska požurile su se pridružiti NATO-u. Njemačka se odvikla od ruskog plina i koncentrirala na jačanje svojih oružanih snaga. Austrija se, s druge strane, pokazala vrlo tromom. Istina, pridružila se sankcijama Rusiji i obećala da će više trošiti na obranu. Ali ostaje čvrsto vezana za ideju neutralnosti, zbog čega tijekom sukoba, za kojeg njeni susjedi misle da predstavlja egzistencijalnu prijetnju, izgleda izrazito ambivalentno. Njena druga najveća banka, Raiffeisen, prošle je godine više od polovice profita ostvarila u Rusiji. U travnju prošle godine, sadašnji kancelar Karl Nehammer postao je prvi zapadni čelnik koji je nakon invazije posjetio Putina u Moskvi, neuspješno igrajući na kartu graditelja mostova između Rusije i njezinih neprijatelja.
Austrijanci sebe vole zamišljati kao male Nijemce koji žive u dobro uređenom alpskom tipu društva i pitoreske. Kako stvari stoje, piše The Economist, prikladnija analogija uskoro bi mogla biti Mađarska koja se pod Orbanom neviđeno zbližila s Rusijom. Slobodarska stranka, stranka tvrde desnice, upravo ona koja je potaknula zavrzlamu na Ibizi, vodi u svim anketama uoči izbora zakazanih za iduću godinu. Članovi te stranke nedavno su izašli iz parlamenta tijekom videobraćanja ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. To teško da sluti na dobro.
Putin je u srcu Europe našao neprocjenjivog saveznika: ‘Ovo ne sluti na dobro...‘
Austrijanci sebe vole zamišljati kao male Nijemce koji žive u dobro uređenom alpskom tipu društva i pitoreske. Kako stvari stoje, piše The Economist, prikladnija analogija uskoro bi mogla biti Mađarska koja se pod Orbanom neviđeno zbližila s Rusijom. Slobodarska stranka, stranka tvrde desnice, upravo ona koja je potaknula zavrzlamu na Ibizi, vodi u svim anketama uoči izbora zakazanih za iduću godinu. Članovi te stranke nedavno su izašli iz parlamenta tijekom videobraćanja ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. To teško da sluti na dobro.
Putin je u srcu Europe našao neprocjenjivog saveznika: ‘Ovo ne sluti na dobro...‘
2014-04-11
Baš lijepo. Eto vi iz desnog centra nećete dati premijera jer ste pali na niske grane a premijera daje ona stranka koja ima najveću podršku.
https://en.wikipedia.org/wiki/Next_Austrian_legislative_election
https://en.wikipedia.org/wiki/Next_Austrian_legislative_election
2014-04-11
A recimo da počmeš pričati kako zemlje Zapadnog Balkana moraju uskladit viznu politiku s EU dakle vanjsku politiku s EU općenito u šta spadaju i sankcije Putinu pa možda ti birači u Austriji i povjeruju da ti radiš za njih a ne za Srbiju ( Rusiju ) ?
Šta kažeš o tome ?
To je nešto diametralno suprotno od ove tvoje današnje izjave :
Europska unija razumije da SRBIJA nije spremna pridružiti se antiruskim sankcijama, rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg tijekom neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije u petak.
“Svijet ne treba dijeliti na crno i bijelo i govoriti da se SRBIJA treba pridružiti sankcijama. Znamo da je to nerealno. Ali postoji razlika između onih koji se ne pridružuju sankcijama i onih koji ih namjerno zaobilaze”, rekao je.
Šta kažeš o tome ?
To je nešto diametralno suprotno od ove tvoje današnje izjave :
Europska unija razumije da SRBIJA nije spremna pridružiti se antiruskim sankcijama, rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg tijekom neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije u petak.
“Svijet ne treba dijeliti na crno i bijelo i govoriti da se SRBIJA treba pridružiti sankcijama. Znamo da je to nerealno. Ali postoji razlika između onih koji se ne pridružuju sankcijama i onih koji ih namjerno zaobilaze”, rekao je.
2014-04-11
Austrijanac, nas covek. Madjarska, Austrija, Srbija, fino saradjujemo.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
znači sad ćete vi biti austrijski konjušari i mađarske kurviceSerbinho-3 wrote:Austrijanac, nas covek. Madjarska, Austrija, Srbija, fino saradjujemo.
2015-08-08
michaellcmacha wrote:znači sad ćete vi biti austrijski konjušari i mađarske kurviceSerbinho-3 wrote:Austrijanac, nas covek. Madjarska, Austrija, Srbija, fino saradjujemo.
A što ćemo onda mi Hrvati?
crvenkasti-
2014-04-17
Taj ministar vanjski poslova Austrije će letit uskoro jer se ja ravnam po Komšiću.
Za njih vrijedi ista stvar kao i kod Meloni kad sam je podržao da dođe na vlast a ona glasi ovako : Ja znam da mi ni ovi drugi ne pašu al za razliku od tebe koji si mi rekao da odjebem na onom sastanku EU ovi drugi su antiislamisti pa sigurno ne podržavaju Komšića dok si ti em četnik em Komšićevac a ovi drugi su eventualno u najboljem slučaju samo četnici al su zato antiKomšićevci.
AMO DALJE.
Za njih vrijedi ista stvar kao i kod Meloni kad sam je podržao da dođe na vlast a ona glasi ovako : Ja znam da mi ni ovi drugi ne pašu al za razliku od tebe koji si mi rekao da odjebem na onom sastanku EU ovi drugi su antiislamisti pa sigurno ne podržavaju Komšića dok si ti em četnik em Komšićevac a ovi drugi su eventualno u najboljem slučaju samo četnici al su zato antiKomšićevci.
AMO DALJE.
2014-04-11
Similar topics
» "Tramp će Putinu dati Krim, Ukrajinu i Siriju
» Nije dao sankcije Putinu i još ga nagrađuju
» EK : BiH mora proradit na ilegalnim imigracijama ako želi ostat u bezviznom režimu
» Srbija - užas: pogledajte ovo i ostat ćete šokirani
» Austrija mora postati "tvrđava"
» Nije dao sankcije Putinu i još ga nagrađuju
» EK : BiH mora proradit na ilegalnim imigracijama ako želi ostat u bezviznom režimu
» Srbija - užas: pogledajte ovo i ostat ćete šokirani
» Austrija mora postati "tvrđava"
Page 1 of 1