Dogovor oko oporbe: Rusija podržava Kurde a SAD traži ulazak Vojske islama
Page 1 of 1
Dogovor oko oporbe: Rusija podržava Kurde a SAD traži ulazak Vojske islama
Kako prenose izvori, Rusija i SAD nalaze se na korak do postizanja kompromisa glede sudionika u sirijskim mirovnim pregovorima koji bi trebali započeti ovog tjedna u Ženevi. Prema zadnjim informacijama u pregovorima bi trebale na kraju sudjelovati dvije odvojene sirijske opozicijske delegacije.
Naime, SAD podupire sudjelovanje islamističke militantne skupine Jaysh al-Islam (Vojska Islama) iza koje stoji Saudijska Arabija (ranije su se zvali Liwa al-Islam, odnosno Brigada Islama, a riječ je o većinski salafističkoj skupini - nisu željeli ući u sastav pobunjeničke FSA, kritični su prema Hamasu zbog veza s Iranom, a Rusija ih smatra terorističkom organizacijom), dok se Rusija tome oštro protivi. Moskva se zalaže za to da na strani opozicije budu zastupljeni umjereniji akteri kao što su Qadri Jamil, bivši sirijski zamjenik premijera, i Saleh Muslim, jedan od šefova sirijske kurdske organizacije PYD.
Navodno kompromis uključuje pristajanje Moskve da Vojska Islama bude nazočna dok bi zauzvrat Washington dopustio da budu nazočne dvije opozicijske delegacije.
http://www.advance.hr/vijesti/kompromis-izmedu-moskve-i-washingtona-po-pitanju-sirijskih-pregovora-dvije-opozicijske-delegacije-i-sudjelovanje-ekstremisticke-skupine-vojska-islama/
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Dogovor oko oporbe: Rusija podržava Kurde a SAD traži ulazak Vojske islama
Nemogu ameri bez saudijskih vehabija i kvit.
2015-08-06
Trump će biti ubijen ili će im jebat mamicu. (ovima kod kuće prvo)
Nadam se da će dobiti republikansku nominaciju da pomete liberalčnu žgadiju.
2015-08-06
epikur37 wrote:Nadam se da će dobiti republikansku nominaciju da pomete liberalčnu žgadiju.
Jedino da se dogodi ne znam kakva prevara na oči sviju da ga sjebu.
Izmeću 5-6 kandidata on ima 40-50% podrške
glasam za Trumpa na izborima
2014-04-14
prvi put da sam pročita nešto pametno od tebe.. prvi putWinter is coming wrote:glasam za Trumpa na izborima
Guest- Guest
Kako bi žutarnji rekao konstruktivna demokratska oporba i pobunjeniciepikur37 wrote:Nemogu ameri bez saudijskih vehabija i kvit.
Kermit-
2014-04-17
da je Ron Paul u pitanju Trump je isto insajder, znači netko ga gura sa razlogomRiplex wrote:epikur37 wrote:Nadam se da će dobiti republikansku nominaciju da pomete liberalčnu žgadiju.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:da je Ron Paul u pitanju Trump je isto insajder, znači netko ga gura sa razlogomRiplex wrote:epikur37 wrote:Nadam se da će dobiti republikansku nominaciju da pomete liberalčnu žgadiju.
Pa općenito od Amerike ne očekujem nešto pozitivno na globalnom planu, tko god da pobijedi.
Jedino njihovo slabljenje kao hegemona može biti dobra vijest.
2015-08-06
čiji su ono kurdi saveznici :))epikur37 wrote:
Naime, SAD podupire sudjelovanje islamističke militantne skupine Jaysh al-Islam (Vojska Islama) iza koje stoji Saudijska Arabija (ranije su se zvali Liwa al-Islam, odnosno Brigada Islama, a riječ je o većinski salafističkoj skupini - nisu željeli ući u sastav pobunjeničke FSA, kritični su prema Hamasu zbog veza s Iranom, a Rusija ih smatra terorističkom organizacijom), dok se Rusija tome oštro protivi. Moskva se zalaže za to da na strani opozicije budu zastupljeni umjereniji akteri kao što su Qadri Jamil, bivši sirijski zamjenik premijera, i Saleh Muslim, jedan od šefova sirijske kurdske organizacije PYD.
kompromis bi mogao biti s jedne kozojebi iz vojske islama, a s druge kozojebi iz hezbolaha, a ovo je smiješno sa kurdima, kakko ih svaki put šutnu...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Bu ti Zlovenka first lady Tko će živit od Ere kad ju krene hvalitWinter is coming wrote:glasam za Trumpa na izborima
Guest- Guest
karneval je završio i maske su pale, sada i službeno možemo kazati da se svjetionik u borbi za ljudska prava zalaže uvođenje šerijata u siriju...epikur37 wrote:
Naime, SAD podupire sudjelovanje islamističke militantne skupine Jaysh al-Islam (Vojska Islama) iza koje stoji Saudijska Arabija (ranije su se zvali Liwa al-Islam, odnosno Brigada Islama, a riječ je o većinski salafističkoj skupini - nisu željeli ući u sastav pobunjeničke FSA
2015-09-14
Nekada su ovi licemjeri za osovinu zla proglasili Iran-Sj.Koreju-Irak i Kubu.
danas je po meni došlo do promjene(ako ju je uopće ikad i bilo) i ja danas smatram za osovinu zla ove zemlje:
Dakle osovina zla:
SAD-Saudijska Arabija-Turska-Njemačka.
P.S. Njemačka je ovdje najmanje zlo,ali i najgluplje.
danas je po meni došlo do promjene(ako ju je uopće ikad i bilo) i ja danas smatram za osovinu zla ove zemlje:
Dakle osovina zla:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
njemačka je pod okupacijom tako da i nema samostalnu politiku...jastreb wrote:Nekada su ovi licemjeri za osovinu zla proglasili Iran-Sj.Koreju-Irak i Kubu.
Dakle osovina zla:
2015-09-14
ne postoji svijet u crno bijeloj boji ili podjeli. Situacija je siva. Za prosječnog Ukrainca na vrhu piramide osovine zla je Rusija. Za prosječnog Kurda to je Turska. Za Sirijskog šita to je Arabija, Turska pa eventualno Amerika. Za arapskog sunita u Alepu predvodnici osovine zla su Rusi pa Iran. itd. Dok sa Sirijskog Arapskog Šita, Rusija i Iran su spasitelji.jastreb wrote:Nekada su ovi licemjeri za osovinu zla proglasili Iran-Sj.Koreju-Irak i Kubu.
Dakle osovina zla:
Osovina zla je u očima promatrača.
Iako nevidim razloga zašto bi Njemačka bila,jer nikoga ne napada, čak i Poljaci se ne plaše Njemaca, vjerojatno tvoja ospjednutost sa drugim svjetskim ratom pa i dalje u Njemačkoj vidiš naciste, a nisi jedini znam par ljudi takvih.
Osovina zla je u očima promatrača
Guest- Guest
za Hrvate 91-95 osovina zla je bila vjerojatno Srbija-Crna Gora - pa njihovi vanjsko politički saveznici Britanija/Francuska
Guest- Guest
Njemačku sam ondje uvrstio ne zbog nacizma. Već zbog kukavičke i štetočinske sluganske politike koja će uništiti Europu.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
sluganjske politike. kome to vrši njemačka sluganjsku politiku? Britanci govore da previše su naklonjeni Rusiji? koga njemci slušaju? Putina?jastreb wrote:Njemačku sam ondje uvrstio ne zbog nacizma. Već zbog kukavičke i štetočinske sluganske politike koja će uništiti Europu.
Guest- Guest
Husejina Ubamu sluša Merkel, eto koga moraju
slušati Njemci.
Možda bi se na kraju i sam dosjetio ali eto reka
sam ti tako da ne razbijaš glavu.
slušati Njemci.
Možda bi se na kraju i sam dosjetio ali eto reka
sam ti tako da ne razbijaš glavu.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Similar topics
» Uf ovo je gore od uvjeta za Kosovo za ulazak u EU!Eu pod točkom 2 kao uvjet za ulazak u EU traži od Srbije prekid specijalnih odnosa sa Republikom Srpskom
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» Grmoja napao lijevi dio oporbe i Možemo:'Niste nas pozvali na dogovor o prosvjedu. Ovo je strančarenje i radite u interesu HDZ-a.'
» 76 posto građana podržava ulazak BiH u EU
» Čak 56 posto građana Crne Gore podržava ulazak u NATO
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» Grmoja napao lijevi dio oporbe i Možemo:'Niste nas pozvali na dogovor o prosvjedu. Ovo je strančarenje i radite u interesu HDZ-a.'
» 76 posto građana podržava ulazak BiH u EU
» Čak 56 posto građana Crne Gore podržava ulazak u NATO
Page 1 of 1