USA: Rusi hteli Dog Fight u Siriji, ali mi nismo
Page 1 of 1
USA: Rusi hteli Dog Fight u Siriji, ali mi nismo
[size=33]Pukovnik Džo Bucino portparol Centralne komande CENTCOM američke vojske koja pokriva zonu Bliskog istoka i Centralne Azije saopštio je da su ruski piloti pokušali da se bore protiv američkih aviona iznad Sirije, što je postalo obrazac kako je on rekao sve agresivnijeg ponašanja Rusa na nebu iznad Sirije.[/size]
https://www.kurir.rs/planeta/4153650/centralna-komada-americke-vojske-ruski-piloti-pokusali-blisku-borbu-sa-americkim-na-nebu-iznad-sirije
https://edition.cnn.com/2023/04/29/europe/russia-fighter-pilots-dogfight-us-jets-syria-intl-hnk/index.html
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Re: USA: Rusi hteli Dog Fight u Siriji, ali mi nismo
Vise na linku materijala.
Ovo je za Marc-ovu teoriju, kako su USA avioni superiorni.
Jesu, ali kada nalete njih 15 na 1.
Ovde beze, jer su naleteli stvarno na Ruse a ne Iracane, Srbe i slicno.
Pojeli bi ih ko Vuk Magarca, SU-35.
Ovo je za Marc-ovu teoriju, kako su USA avioni superiorni.
Jesu, ali kada nalete njih 15 na 1.
Ovde beze, jer su naleteli stvarno na Ruse a ne Iracane, Srbe i slicno.
Pojeli bi ih ko Vuk Magarca, SU-35.
2014-08-25
Od početka ožujka ruski su zrakoplovi prekršili protokole deeskalacije ukupno 85 puta, rekao je američki dužnosnik, što uključuje letenje preblizu koalicijskih baza te prelaske preko dogovorene linije. To također uključuje 26 slučajeva u kojima su naoružani ruski zrakoplovi nadlijetali američke i koalicijske položaje u Siriji. “Čini se da je ovo u skladu s novim načinom djelovanja ruskih zračnih snaga”, rekao je dužnosnik.
Američki piloti, navodno, su odbili sudjelovati u provokacijama i pridržavaju se protokola deeskalacije dodao je dužnosnik. SAD ima još oko 900 vojnika u Siriji.
Ruski avioni sve agresivniji prema američkim avionima iznad Sirije, tvrde iz Pentagona
Američki piloti, navodno, su odbili sudjelovati u provokacijama i pridržavaju se protokola deeskalacije dodao je dužnosnik. SAD ima još oko 900 vojnika u Siriji.
Ruski avioni sve agresivniji prema američkim avionima iznad Sirije, tvrde iz Pentagona
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Sjedinjene Američke Države nepouzdan su prijatelj te Irak ne bi smio dopustiti prisutnost američkih vojnika na svom tlu, rekao je iranski vrhovni vjerski vođa ajatolah Ali Khamenei iračkom predsjedniku Abdulu Latifu Rašidu. Iran održava snažne veze s Irakom i protivi se američkoj vojnoj prisutnosti u Iraku i zemljama Perzijskog zaljeva jer je zapadna vojna intervencija uzrok nesigurnosti u regiji.
“Amerikanci nisu irački prijatelji. Amerikanci nisu ničiji prijatelji pa nisu lojalni čak ni svojim prijateljima u Evropi”, citirali su državni mediji Khameneija. Američke agencije za nacionalnu sigurnost istražuju curenje tajnih dokumenata koji upućuju na to da je SAD špijunirao saveznike, uključujući Ukrajinu.
“Prisutnost čak i jednog Amerikanca u Iraku previše je”, rekao je Khamenei Rašidu koji je stigao u posjet Teheranu s predstavništvom u svrhu jačanja veza između dviju susjednih zemalja. SAD ima oko 2500 vojnika u Iraku koji savjetuju i pomažu lokalnoj vojsci u borbi protiv grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL).
“Irak želi produbiti odnose s Iranom i riješiti neka preostala pitanja između dviju zemalja”, rekao je Rašid, ne osvrćući se u izjavi na veze Iraka i SAD-a.
Francuska agencije podsjeća da su obje zemlje znatno pridonijele pobjedi nad ISIL-om u Iraku u kojem SAD još drži svojih 2500 vojnika. Amerikanci imaju nekih 900 svojih vojnika i u Siriji, većinom na sjeveroistoku kojim upravljaju Kurdi i u okviru koalicije koju vodi SAD u borbi protiv ostataka ISIL-a. Peta flota američke mornarice stacionirana je u Bahreinu.
“Prisutnost stranih vojnika i stranaca u regiji ne smatramo korisnom”, rekao je iranski predsjednik Ebrahim Raisi na zajedničkoj konferenciji za novinare s iračkim kolegom. “Prisustvo Sjedinjenih Američkih Država remeti sigurnost regije”, poručio je Raisi. Naši odnosi s Irakom temelje se na zajedničkim interesima, a amerikanci misle na vlastite interese, a ne na interese zemalja u regiji”, zaključio je.
“Amerikanci nisu irački prijatelji. Amerikanci nisu ničiji prijatelji pa nisu lojalni čak ni svojim prijateljima u Evropi”, citirali su državni mediji Khameneija. Američke agencije za nacionalnu sigurnost istražuju curenje tajnih dokumenata koji upućuju na to da je SAD špijunirao saveznike, uključujući Ukrajinu.
“Prisutnost čak i jednog Amerikanca u Iraku previše je”, rekao je Khamenei Rašidu koji je stigao u posjet Teheranu s predstavništvom u svrhu jačanja veza između dviju susjednih zemalja. SAD ima oko 2500 vojnika u Iraku koji savjetuju i pomažu lokalnoj vojsci u borbi protiv grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL).
“Irak želi produbiti odnose s Iranom i riješiti neka preostala pitanja između dviju zemalja”, rekao je Rašid, ne osvrćući se u izjavi na veze Iraka i SAD-a.
‘Američka prisutnost remeti sigurnost regije’
Irak i Iran ratovali su osam godina 80-ih no odnosi tih dviju zemalja s većinskim šiitskim stanovništvom znatno su se smirili nakon pada Sadama Huesina i njegovog režima kojim su dominirali suniti. Irak je postao bitan ekonomski partner Islamskoj Republici Iran kojoj je zapad nametnuo niz sankcija, a ona isporučuje Iraku plin i struju te robu široke potrošnje.Francuska agencije podsjeća da su obje zemlje znatno pridonijele pobjedi nad ISIL-om u Iraku u kojem SAD još drži svojih 2500 vojnika. Amerikanci imaju nekih 900 svojih vojnika i u Siriji, većinom na sjeveroistoku kojim upravljaju Kurdi i u okviru koalicije koju vodi SAD u borbi protiv ostataka ISIL-a. Peta flota američke mornarice stacionirana je u Bahreinu.
“Prisutnost stranih vojnika i stranaca u regiji ne smatramo korisnom”, rekao je iranski predsjednik Ebrahim Raisi na zajedničkoj konferenciji za novinare s iračkim kolegom. “Prisustvo Sjedinjenih Američkih Država remeti sigurnost regije”, poručio je Raisi. Naši odnosi s Irakom temelje se na zajedničkim interesima, a amerikanci misle na vlastite interese, a ne na interese zemalja u regiji”, zaključio je.
2014-04-11
RayMabus wrote:
To Marc ne pusta, nego gde njih 15 zatuku 1, sto nije bio ni osposobljen za vazduh vazduh borbu. Propaganda je Cudo. Ovi ne bi odmah napali da je to neko drugi bio, ovako ko popisani cute i kmece.
2014-08-25
Meni se čini da je Putin nervozan i očajan zbog predstojeće ukrajinske ofenzive a koju obilato sponzorira i vodi Amerika pa im želi ovako pokazati da njega ima i dole i da bi se sukob mogao proširiti itd.
Mislim da je to odgovor na zašto odjednom takva takitka jer ne rade ti piloti to na svoju ruku nego im je vojni vrh naredio a zna se tko je u Rusiji u osnovi vojni vrh :
Od početka ožujka ruski su zrakoplovi prekršili protokole deeskalacije ukupno 85 puta, rekao je američki dužnosnik, što uključuje letenje preblizu koalicijskih baza te prelaske preko dogovorene linije. To također uključuje 26 slučajeva u kojima su naoružani ruski zrakoplovi nadlijetali američke i koalicijske položaje u Siriji. “Čini se da je ovo u skladu s novim načinom djelovanja ruskih zračnih snaga”, rekao je dužnosnik.
Mislim da je to odgovor na zašto odjednom takva takitka jer ne rade ti piloti to na svoju ruku nego im je vojni vrh naredio a zna se tko je u Rusiji u osnovi vojni vrh :
2014-04-11
Bukvalno ih maltretiraju, ali Marc vidi nesto trece. Realno, Amerikanci nemaju sa cime ni da odgovore, jer su Rusi daleko superiorniji. Amerikanac odgovara vise preko opcije, "Zavadi, pa Vladaj", NVO, ljudskih prava, u tudjem dvoristu, svoje nece prvo pocistiti a ni kasnije, zatim Burgera, Pepsi, Iphone, i Zapadnog nacina zivota ili Istocnog nacina zivota.
2014-08-25
Ukrajinska ofenziva će bit a on neka i dalje filozofira.
Njegov problem dole je šta on nema svoju kopnenu vojsku pa da dole vodi neki rat tj da posjeduje kopnenu vojsku koja će slušati izričito njegove zapovijedi a ova od Asada je umorna od ratovanja a Iranci tu opet su u manjim grupama koje obućavaju, špijuniraju itd a i da ih je više ni oni nisu njegova vojska pa da im on naređuje kad će ići ginit za cara Putina i njegovo blaženstvo presvetog Kirila i svetu rusku crkvu i majčicu Rusiju.
Njegov problem dole je šta on nema svoju kopnenu vojsku pa da dole vodi neki rat tj da posjeduje kopnenu vojsku koja će slušati izričito njegove zapovijedi a ova od Asada je umorna od ratovanja a Iranci tu opet su u manjim grupama koje obućavaju, špijuniraju itd a i da ih je više ni oni nisu njegova vojska pa da im on naređuje kad će ići ginit za cara Putina i njegovo blaženstvo presvetog Kirila i svetu rusku crkvu i majčicu Rusiju.
2014-04-11
Imaju al se ne žele zamarat sa budalom. Odjebali ga pa ga ignoriraju.Serbinho-3 wrote:Bukvalno ih maltretiraju, ali Marc vidi nesto trece. Realno, Amerikanci nemaju sa cime ni da odgovore, jer su Rusi daleko superiorniji. Amerikanac odgovara vise preko opcije, "Zavadi, pa Vladaj", NVO, ljudskih prava, u tudjem dvoristu, svoje nece prvo pocistiti a ni kasnije, zatim Burgera, Pepsi, Iphone, i Zapadnog nacina zivota ili Istocnog nacina zivota.
2014-04-11
Asad čeka rezultate izbora u Turskoj koji su za dva tjedna da vidi oće li Erdogan past. Erdogan je taj koji je njemu doveo vojsku na sjever Sirije i tako vojno pomogao i zaštito te njegove pobunjenike i ako Erdogan padne ovi praktički ostaju bez glavnog sponzora.
SDF-controlled territory (green) and Turkish-occupied territory (red) in October 2019
SDF-controlled territory (green) and Turkish-occupied territory (red) in October 2019
2014-04-11
Asadu ne smetaju toliko ti na istoku ako će se držat te tamo svoje zone jer se tu radi uglavnom većinski o Kurdima a s kojima on ima neke dogovore na terenu i oni mu nisu ugroza u smislu da ga žele skinuti s vlasti nego žele svoj dio Sirije di žive i da ih ovaj pusti na miru nego mu smeta ta oporba na sjeveru koja ga želi skinit s vlasti a koju podržava Turska a konkretno Erdogan i njegova stranka al u osnovi sam Erdogan je glavni pa s padom njega ovi gube jedinog sponzora.
2014-04-11
Erdogan moze da padne, jer podrzava nesto Putina, ne kompletno, jer gleda da se ne zameri kompletno Zapadu, ali mu bas i nije prijatno, kada gleda sebe na TV, kako su ga obesili za jaja u Stokholmu, nakon cega histerise po NATO Paktu, nakon Perfomansa u Stokholmu. Erdogan nije Putin, lako ga izprovocirati. Ako Erdogan padne i dodje neko pro Zapadni, ima da ih vuku za nos i usi, tu i tamo neku samar. Videcemo, mada je pokusao da igra na vise scena i trazi svoju ulogu po Svetskim scenama, jer su tretirani od strane Zapada kao Turci, kako ih vec gledaju po Nemackoj, Austriji, 10 Bezirk. Gledaju tako manje vise sve ostale, Evropa je to, kolevka Civilizacije, mada i mnogo toga ostalog, poput Fasizma, Duskriminacije, Stalkinga, Mobbinga i mase ostalog.
2014-08-25
Erdogan ako i pobijedi na predsjedničkima najvjerovatnije gubi većinu u parlamentu a već to njega slabi kad je vladanje unutar Turske u pitanju tako da čak i u toj situaciji ta oporba na sjeveru Sirije je dosta oslabljena jer im je Erdogan jedini saveznik.
Amerika želi Erdogana izbacit iz Sirije jer on njima tamo pravi probleme.
Amerika želi Erdogana izbacit iz Sirije jer on njima tamo pravi probleme.
2014-04-11
Ako Erdogan izgubi izbore treba odma presjeć putnu komunikaciju ovim pobunjenicima na zapadu Sirije jer očito je da je plan Amerike da kad zbaci Erdogana onda preuzme kontrolu nad istima i da ih ona naoružava i vodi protiv Assada a s ciljem izbacivanja Rusije, Irana i Kine iz Sirije a samim time i Mediterana.RayMabus wrote:Asad čeka rezultate izbora u Turskoj koji su za dva tjedna da vidi oće li Erdogan past. Erdogan je taj koji je njemu doveo vojsku na sjever Sirije i tako vojno pomogao i zaštito te njegove pobunjenike i ako Erdogan padne ovi praktički ostaju bez glavnog sponzora.
Dakle Assad, Iran i Hezbolah ( šijtske milicije ) moraju već sad pripremiti trupe za takav scenarijo a s ciljem da odsjeću putne komunikacije ovima na zapadu Sirije s ovima u središnjem dijelu a koji su pod kontrolom Amerike i Zapada kako ih ne bi oni preuzeli i naoružavali a s konačnim ciljem zbacivanja Assada s vlasti a samim time i Irana, Rusije i Kine iz Sirije te obala Mediterana.
2014-04-11
Similar topics
» Rusi taracaju Amere u Siriji
» Dok svijet gleda prema Siriji, Rusi kuju planove u Europi
» Hrvatski borbeni robot u Siriji: Rusi ratuju tehnologijom razvijenom u Zagrebu
» Leibach:'Iritirali su jugoslavenske komuniste,sada Zelenskog.Nismo htjeli reci da su svi Rusi losi.'
» VIDEO) RUSI OBJAVILI BRUTALNU STATISTIKU: Evo čime smo i kako oborili američke rakete u Siriji
» Dok svijet gleda prema Siriji, Rusi kuju planove u Europi
» Hrvatski borbeni robot u Siriji: Rusi ratuju tehnologijom razvijenom u Zagrebu
» Leibach:'Iritirali su jugoslavenske komuniste,sada Zelenskog.Nismo htjeli reci da su svi Rusi losi.'
» VIDEO) RUSI OBJAVILI BRUTALNU STATISTIKU: Evo čime smo i kako oborili američke rakete u Siriji
Page 1 of 1