Inflacija u Argentini najviša u zadnja tri desetljeća
Page 1 of 1
Iz argentinskog industrijskog sektora upozoravaju da bi inflacija do kraja godine mogla da poraste na 140 posto. Cijene u toj zemlji svakodnevno se mijenjaju, a mnogi Argentinci jedva preživljavaju.
A neš ti inflacije. Pa šta je to 140 posto ? Ništa. To malo naštampaš i ideš dalje.
A neš ti inflacije. Pa šta je to 140 posto ? Ništa. To malo naštampaš i ideš dalje.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Inflacija u Argentini najviša u zadnja tri desetljeća
Okrenuli se Zapadu.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
RayMabus wrote:Iz argentinskog industrijskog sektora upozoravaju da bi inflacija do kraja godine mogla da poraste na 140 posto. Cijene u toj zemlji svakodnevno se mijenjaju, a mnogi Argentinci jedva preživljavaju.
Pa i u USA je u zadnja 4 desetljeca.Jebo te kada sam ovdje doshao placao sam galon benzina 0.90$ a sada placam 6.00$ a sirova nafta je jeftinija nego shto je tada bila.Naj interesantnije je bilo ono kada su ameri napali Irak ,mjesto da benzin pojeftini on je poskupio za duplo iako su ameri pljachkali irachku naftu i dovozili je nemilice u Texas gdje su je lagerovali u vec prazne bushotine i tako pljachkali glupe amere a i irachki narod.
mentalitet wrote:RayMabus wrote:Iz argentinskog industrijskog sektora upozoravaju da bi inflacija do kraja godine mogla da poraste na 140 posto. Cijene u toj zemlji svakodnevno se mijenjaju, a mnogi Argentinci jedva preživljavaju.
Pa i u USA je u zadnja 4 desetljeca.Jebo te kada sam ovdje doshao placao sam galon benzina 0.90$ a sada placam 6.00$ a sirova nafta je jeftinija nego shto je tada bila.Naj interesantnije je bilo ono kada su ameri napali Irak ,mjesto da benzin pojeftini on je poskupio za duplo iako su ameri pljachkali irachku naftu i dovozili je nemilice u Texas gdje su je lagerovali u vec prazne bushotine i tako pljachkali glupe amere a i irachki narod.
Florida je ranije bila dobra , sada je kurac od ovce. Nekada jeftina, zatim se spustili sa Severa i digli cene. Ranije sam uvek bio OK za Floridu, mozda kao vratim se, ne zalim se. Vise ne mislim tako. Cikago sam barem siguran, nikad ne bih vise ziveo, cak ni Los Andjeles, skupo, ok za prosetati. Sada da me neko pita, gde bih jedino u USA mogao pristati ziveti, jeste Hjuston. Treba znati, sta, gde i kako.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
sto je inflacija u argentini -vijest..od kad znam za sebe znam i za inflaciju u argentini..njima to ko dobar dan..ko magarac navikao na batine
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» Inflacija u Hrvatskoj najviša je još od 2013
» Monstrum iz Solina dobio 50 godina zatvora, to je najviša kazna u Hrvatskoj dosad
» Najviša crkva na svijetu propada jer redovito mokre po njenim zidovima. I nije jedina..
» Tolerancija opet jaše u Argentini
» izbori u argentini , iz loseg u katastrofalno
» Monstrum iz Solina dobio 50 godina zatvora, to je najviša kazna u Hrvatskoj dosad
» Najviša crkva na svijetu propada jer redovito mokre po njenim zidovima. I nije jedina..
» Tolerancija opet jaše u Argentini
» izbori u argentini , iz loseg u katastrofalno
Page 1 of 1