Užas: brazilski presjednik tokom posjete Kini tražio hitno ukidanje dolara
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Užas: brazilski presjednik tokom posjete Kini tražio hitno ukidanje dolara
Lula hitno traži uvođenje BRICS valute koja će zamijeniti dolar
(Bloomberg) -- Brazilac Luiz Inacio Lula da Silva pozvao je zemlje BRICS-a da osmisle alternativu za zamjenu dolara u vanjskoj trgovini, podupirući kineski križarski rat protiv američke globalne dominacije baš dok se priprema za sastanak s predsjednikom Xi Jinpingom u Pekingu.
Lula je to rekao u četvrtak tijekom posjeta Novoj razvojnoj banci sa sjedištem u Šangaju, instituciji koju su stvorile zemlje BRICS-a, koje, uz Brazil i Kinu, uključuju Rusiju, Indiju i Južnoafričku Republiku. Bivša predsjednica Brazila Dilma Rousseff nova je izvršna direktorica banke.
"Zašto institucija poput BRICS banke ne može imati valutu za financiranje trgovinskih odnosa između Brazila i Kine, između Brazila i svih ostalih zemalja BRICS-a?" rekao je on. “Tko je odlučio da je dolar (trgovinska) valuta nakon završetka zlatnog pariteta?”
Peking je pojačao napore da potakne korištenje vlastite valute u vanjskoj trgovini. Prošlog su mjeseca Brazil i Kina poduzeli korake kako bi olakšali podmirivanje svojih vanjskotrgovinskih operacija u juanima ili realima, s navedenim ciljem smanjenja troškova eliminacijom treće valute iz transakcija.
Brazilski ministar financija Fernando Haddad, koji prati Lulu na njegovom putu u Kinu, rekao je da se lokalne valute već koriste u bilateralnoj trgovini putem instrumenata kao što su kreditne potvrde. Cilj je, dodao je, proširiti mehanizme koji omogućuju namirenje trgovinskih operacija bez posredovanja treće valute.
"Prednost je izbjegavanje ludačke košulje koja je nametnuta nužnošću podmirenja trgovinskih operacija u valuti zemlje koja nije uključena u transakciju", rekao je novinarima u Šangaju.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-04-13/lula-supports-brics-currency-to-replace-dollar-in-foreign-trade#xj4y7vzkg
---------------------------
Jel njemu jasno da to znači da će milijuni Amerikanaca i zapadnih Europljana morati živjeti u siromaštvu?
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: brazilski presjednik tokom posjete Kini tražio hitno ukidanje dolara
Xi pozvao na dublju praktičnu suradnju s Brazilom
Kina i Brazil trebali bi produbiti praktičnu suradnju i iskoristiti potencijal za zajednički rad u sektorima uključujući poljoprivredu, energetiku i izgradnju infrastrukture, rekao je u petak kineski predsjednik Xi Jinping, a njegove riječi prenijeli su državni mediji.
Na sastanku s brazilskim predsjednikom Luizom Inaciom Lulom da Silvom u Pekingu, Xi je rekao da je Kina odnose s Brazilom postavila kao diplomatski prioritet, izvijestila je državna televizija CCTV.
Dvojica čelnika također su razgovarala o ukrajinskoj krizi i složili su se da su dijalog i pregovori jedini održivi način izlaska iz krize, javlja CCTV.
Lula je u srijedu doputovao u Šangaj u službeni posjet Kini.
"Imamo izvanredan odnos s Kinom, odnos koji svakim danom postaje sve jači", rekao je brazilski predsjednik prije sastanka sa Xijem.
Brazil i Kina trebaju surađivati kako odnos ne bi bio samo od komercijalnog interesa, dodao je.
Kina i Brazil trebali bi produbiti praktičnu suradnju i iskoristiti potencijal za zajednički rad u sektorima uključujući poljoprivredu, energetiku i izgradnju infrastrukture, rekao je u petak kineski predsjednik Xi Jinping, a njegove riječi prenijeli su državni mediji.
Na sastanku s brazilskim predsjednikom Luizom Inaciom Lulom da Silvom u Pekingu, Xi je rekao da je Kina odnose s Brazilom postavila kao diplomatski prioritet, izvijestila je državna televizija CCTV.
Dvojica čelnika također su razgovarala o ukrajinskoj krizi i složili su se da su dijalog i pregovori jedini održivi način izlaska iz krize, javlja CCTV.
Lula je u srijedu doputovao u Šangaj u službeni posjet Kini.
"Imamo izvanredan odnos s Kinom, odnos koji svakim danom postaje sve jači", rekao je brazilski predsjednik prije sastanka sa Xijem.
Brazil i Kina trebaju surađivati kako odnos ne bi bio samo od komercijalnog interesa, dodao je.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
BRICS zemlje imaju veci GDP od Zapada, video u Alo ili gde vec, bio naslov. Zapad pred velikim izazovom, ali ne mora da brine, tu je Poljska
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Pametno. Lula mi je i prije izgledao kao racionalan političar kojemu je jedan od prioriteta vanjske politike bilo diskretno odjebavanje SAD-a. Sad u jeku geopolitičkih promjena je to manje diskretno a više otvoreno.
RayMabus likes this post
AlfaOmega wrote:Pametno. Lula mi je i prije izgledao kao racionalan političar kojemu je jedan od prioriteta vanjske politike bilo diskretno odjebavanje SAD-a. Sad u jeku geopolitičkih promjena je to manje diskretno a više otvoreno.
Cijeloj Latinskoj Americi je pun kurac amera i njihove hegemonije'Kina i Rusija nikoga ne uvjetuju shto treba raditi i kako zivjeti kao ameri i to je osnovni dio problema.Shtampanjem love bezochno obespravljuju one koji poshteno rade diljem svijeta pa zato chak i u Africi male zemlje pochinju polako jebati mater amerikancima.Ovdje je smishljen i fashizam i komunizam koji je izvozen u Njemachku i Rusiju.To su proshla vremena i nadam se da je cijelom svijetu doshlo iz guzice u glavu naravno da nekoma nije koji zive josh u doba komunizma i fashizma kao vecina ovih bolida na forumu koji sav svoj virtualni i stvarni svijet dozivljaju sa zakashnjenjem od 100 god. pa tako se i ponashaju te su im ustashe ,chetnici i komunisti glavna tema u njihovim mozgovima dok stvarni svijet promiche pored njih pa im poslije kriv netko drugi kad im neko kaze,"Jarane ,prosho vlak".Onda opet kriv netko drugi.Ja vidim ovdje kod mene da je vecina ljudi nezadovoljna i bash neshto titra u zraku kao pred gradjanski rat u bivshoj YU.Evo dobra stranica na kojoj americhki patrioti jebu majku ovim shto upravljaju svijetom i nashim zivotima.Chak i Meksiko razmishlja da se prikljuchi BRIKS_u,onda mozesh misliti koliko je sati.
MORE PROMINENT COUNTRIES ABANDONING THE US DOLLAR AND IGNORE U.S. PLEA TO BOOST OIL PRODUCTION
https://sonar21.com/more-prominent-countries-abandoning-the-us-dollar-and-ignore-u-s-plea-to-boost-oil-production/
Triba naoružat Argentinu da napadne Engleze na Fucklandu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Triba naoružat Argentinu da napadne Engleze na Fucklandu.
Eto konachno i od tebe dobar i logichan zakljuchak iz kojega se vidi tko je svjetski tlachitelj i hegemon.Ja organski ne podnosim tlachitelje bilo koje vrste i provinencije pa taman da mi je rodjeni brat.Vidish ,to cijeli svijet vidi i zato je protiv zapada koji je atrofirao i nalazi se u stanju raspadanja shto ne znachi da na zapadu nije bilo dobrih ideja i stvari za cijelo chovjechanstvo.Ja osobno ne navijam za nikoga nego branim ono shto je normalno.Shto cesh ti od svoje zemlje tisucama kilometara udaljen i k tome to josh smatrati svojim zato shto si vojno jachi.Ma marsh u Englesku i tamo prodaji muda za bubrege svom narodu,ako on zeli da te trpi,bujrum Jarane,ali ostavi da ja zivim kako hocu i zelim i nikakvih problema nece biti.Dochim,ti anglosaksonsko germanski narodi su nauchili da zive od porobljavanja i pljachke pa se navikli kao shto se alkoholichar navikne na alkohol i izgube osjecaj za realnost pa misle da su i dan danas neki kurac na ovoj planeti.
Samo šta se ja ne šalim.
Evo uvod : Britanija podržava Komšića a ja znam da oni imaju mornaricu i vojni proračun i ako budu morali trčat dole potrošit će dosta za gorivo plus moraju opet držat više vojske na tom Fucklandu šta opet košta i tamo sam im odvukao vojsku a njima su Fucklandi ipak puno bitniji od nekakve BiH.
Nisam ja tu rečenicu izustio tek tako : Triba naoružat Argentinu da napadne Engleze na Fucklandu.
Evo uvod : Britanija podržava Komšića a ja znam da oni imaju mornaricu i vojni proračun i ako budu morali trčat dole potrošit će dosta za gorivo plus moraju opet držat više vojske na tom Fucklandu šta opet košta i tamo sam im odvukao vojsku a njima su Fucklandi ipak puno bitniji od nekakve BiH.
Nisam ja tu rečenicu izustio tek tako : Triba naoružat Argentinu da napadne Engleze na Fucklandu.
2014-04-11
Argentina se suočava s jednom od najvećih svjetskih stopa inflacije dok se bori ispuniti program kredita Međunarodnog monetarnog fonda, vrijedan 44 milijarde dolara. MMF je u svom izvještaju o izgledima za svjetsku ekonomiju prognozirao da će argentinska ekonomija rasti za samo 0,2 posto.
2014-04-11
Um čini ratnika a ne oružje.
I sad im prodaš nekakvi komad oružja po pristupačnoj cijeni, npr neki Iskander koji može gađat sve brodove u južnom Atlantiku te avione parkirane na pisti na tom Fucklandu...i tako to...malo dižeš tenzije jer ionako ovima na vlasti zbog krize nekakvi nacionalizam populizam i skretanje teme s ekonomije koja ne stoji dobro dobro dođe da se raja ne okrene na njih na vlasti itd i onda pola Argentine ti vuće porijeklo iz Italije i onda Talijani počmu navijat za Argentinu i vikat fuck Englezi itd...
Baciš im kosti i onda se oni pokolju između sebe a ti stojiš sa strane i navijaš za obje strane pojednako.
Napisat ću sa ovu rečenicu za konkretan primjer ovdje :
Baciš im kosti ( Fuckland ) i onda se oni ( Latinosi dakle i Talijani te anglosasi dakle Englezi ) pokolju između sebe a ti stojiš sa strane i navijaš za obje strane pojednako.
I sad im prodaš nekakvi komad oružja po pristupačnoj cijeni, npr neki Iskander koji može gađat sve brodove u južnom Atlantiku te avione parkirane na pisti na tom Fucklandu...i tako to...malo dižeš tenzije jer ionako ovima na vlasti zbog krize nekakvi nacionalizam populizam i skretanje teme s ekonomije koja ne stoji dobro dobro dođe da se raja ne okrene na njih na vlasti itd i onda pola Argentine ti vuće porijeklo iz Italije i onda Talijani počmu navijat za Argentinu i vikat fuck Englezi itd...
Baciš im kosti i onda se oni pokolju između sebe a ti stojiš sa strane i navijaš za obje strane pojednako.
Napisat ću sa ovu rečenicu za konkretan primjer ovdje :
Baciš im kosti ( Fuckland ) i onda se oni ( Latinosi dakle i Talijani te anglosasi dakle Englezi ) pokolju između sebe a ti stojiš sa strane i navijaš za obje strane pojednako.
2014-04-11
Serbinho-3 wrote:BRICS zemlje imaju veci GDP od Zapada, video u Alo ili gde vec, bio naslov. Zapad pred velikim izazovom, ali ne mora da brine, tu je Poljska
osim kine sve ostalo nema ništa, fukara.
a što se lule tiče to je komunjara lopovčina i bitanga, no eto zapad je htio njega a ne bolsonara...
Kad prime Meksiko, kako će se zvati?
BRIMCS? MRIBCS? CRIMBS?
Kako?
BRIMCS? MRIBCS? CRIMBS?
Kako?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti-
2014-04-17
Ministar ekonomije Serđo Masa sastao se u petak sa prvom zamenicom generalnog direktora MMF-a Gitom Gopinat kako bi razgovarali o ekonomskim posledicama najgore suše u Argentini do sada, dodaje američka agencija.
Vladine donacije i subvencije su smanjile nivo ekstremnog siromaštva, ali je upitno koliko dugo država može da nastavi sa subvencijama, dok pokušava da preokrene dubok fiskalni deficit i smanji potrošnju, u uslovima nestašice dolara, i kada je suša pogodila poljoprivredni sektor, dodaje Blumberg.
SUŠA NAPRAVILA OZBILJNE PROBLEME: Argentina nastoji da ponovo revidira ugovor sa MMF?
Vladine donacije i subvencije su smanjile nivo ekstremnog siromaštva, ali je upitno koliko dugo država može da nastavi sa subvencijama, dok pokušava da preokrene dubok fiskalni deficit i smanji potrošnju, u uslovima nestašice dolara, i kada je suša pogodila poljoprivredni sektor, dodaje Blumberg.
SUŠA NAPRAVILA OZBILJNE PROBLEME: Argentina nastoji da ponovo revidira ugovor sa MMF?
2014-04-11
Dolar im realno usporava ekonomiju.
USA nastampa koliko im treba i nema
zime.
USA nastampa koliko im treba i nema
zime.
2014-08-25
Lula pod hitno traži novu pravomoćnu presudu koja će ga baciti u zatvor.
Guest- Guest
Vidim HOA fees ladno u USA nagurali po 700, 800 dolara mesecno. Imas stan i toliko te kosta mesecno odrzavanje. Platis porez jos, koji je tek samaranje, zatim kredit, sta ti ostane, ne mozes ni to zaraditi. Trazis prvi semafor da prosis. Onda vidim one hepo kockice iz Srbije za Lutriju Green Card, kako dobiti, gledali film u bioskopu i ajde kao u USA. Tamo ni za lebac nemaju a kamoli jogurt, Srbija, kukali na Tita, sada se slikaju sa Maldiva, dva puta u Dubai u dva meseca, naznace da se zna da je drugi put, oboje na drzavnoj sisi. Kakva Amerika crna... Ja mogu 91.000 bruto da dobijem i da mi urade papire, ali za sta da radim, 800$ HOA fees, porez. Dolar van USA ima vrednost, ali u USA, isti ima vrednost ko dinar kod Slobe. Nastampaju i gadjaju se ciframa. Kafa mozda 10$ u Starbucks.
2014-08-25
pa točno to trpaju taj BRICS kao neki savez.marcellus wrote:Serbinho-3 wrote:BRICS zemlje imaju veci GDP od Zapada, video u Alo ili gde vec, bio naslov. Zapad pred velikim izazovom, ali ne mora da brine, tu je Poljska
osim kine sve ostalo nema ništa, fukara.
a što se lule tiče to je komunjara lopovčina i bitanga, no eto zapad je htio njega a ne bolsonara...
ovi osim imena BRICS nemaju ništa ali baš ništa zajedničko. savez je kada zemlje imaju kao NATO ili saveznici u WW2 ili Varšavski Ugovor ili EU, čak ovaj Ruski kvazi savez sa nekim ex-sssr državama , neke potpisane sporazume, trgovačke, vojne, ekonomske, reicmo mi u Eu imamo zajedničko tržište, zajednički sustav carina prema trećim zemljama (od USA do Kine) itd.. ovaj BRICS nema ništa ali baš ništa , neki neformalno druženje zemalja .
osim Kine, ostalo je kurac na biciklu.
e da ne treba zaboraviti da Kina i Indija se nevole nikako :D možeš mislit kako bi oni u savez a asevi se mlate i ubijaju svaki dan na granici koja ih dijeli. godišnje nekoliko desetaka kineza i indijaca pogine zbog graničnih sukoba jer su Kinezi vojno prije 50ak godina osvojili jednu regiju za koju indija smatra da je njihova.
Indija je uvijek bila sila za sebe, tamo od samostalnosti su koketirali od socijalizma do kapitalizma od suradnje sa sssr-om do suradnje sa zapadom. sa kinom su nikako. sada su zadnje vrijeme skloniji zapadu. tu u regiji je pakistan Kineski jači saveznik i Kina ulaže dosta love u Pakistansku vojnu industriju a to indijcima smeta. međutim to ne smeta pakistanu da prodaje uredno streljivo Ukrajincima.
šta dalje ostaje? S(južno afrička republika)- teška vukojebina ali baš teška. onih par milijuna bijelaca koje nisu otjerali to ih drži od toga da doslovno budu Zimbabve.
Brazil?
ta država ovisi tko je na vlasti. a ovi debili na zapadu su se i svih snaga trudili sa sruše Bolsonara sa vlasti, ali baš su se trudili. Bidenova administracija , zapadne korporacije , index, EU, deboteuijesto(ok on je otvarao teme pro-lula anti Bolsonaro) svi su se trudili da sruše Bolsonara koji je bio veći zapadnjak od samih woke zapadnjaka.. ovi woke sa zapada su htjeli da pobjedi woke-ljevičar Lula koji je naravno odjeba woke-ljevicu sa zapada i otišao ljevičarima iz Kine u zagrljaj. mislim realno boli me krc i za zapad, i istok i brics, nije mi jasno šta se srbi napaljuju na to, kao da će im Rusi ili Kinezi ili Arapi ginuti za Kosovo ili Republiku Srpsku ili ludi serbinjo i mentalitet su tvrdili da će Kinezi prisiliti Slovence da izruče svoje "optužene za ratne zločine" Srbiji .
kako da , neće vam nitko rješavati vaše nacionalne frustracije , kao i u realnom svijetu nitko ti ne može pomoći sa vlasitim frustracijama osim sam sebi
marcellus likes this post
jeste rusija se godinu dana
koprca oko granice
to je dokaz vrednosti
od svih neostvarenih ciljeva
dosli su do situacije da se
brane ..
najbolje da zapale sve $
sto imaju ...
tako budale zamisljaju
potiskivanje $...
koprca oko granice
to je dokaz vrednosti
od svih neostvarenih ciljeva
dosli su do situacije da se
brane ..
najbolje da zapale sve $
sto imaju ...
tako budale zamisljaju
potiskivanje $...
2020-04-21
Nije sve u parama.
Triba in se posrat u usta jer taj sud jedino ne sudi Amerikance koji su donijeli zakon da su oni izuzeti od međunarodnog gonjenja a svi ostali po nalogu Amerike nisu.
“Vladajuća stranka je odlučila, ocijenivši pametnim da se Južnoafrička Republika povuče iz ICC-a”, rekao je Ramaphosa na konferenciji za novinare nakon posjeta finskog predsjednika Saulija Niinista. Stranka ANC je tijekom vikenda imala sastanak o tom pitanju. Objasnio je da je to odlučeno jer vladajuća stranka smatra da sud ICC nepravedno tretira neke zemlje.
https://www.geopolitika.news/vijesti/juzna-afrika-zeli-izaci-iz-medunarodnog-kaznenog-suda-icc/
Triba in se posrat u usta jer taj sud jedino ne sudi Amerikance koji su donijeli zakon da su oni izuzeti od međunarodnog gonjenja a svi ostali po nalogu Amerike nisu.
“Vladajuća stranka je odlučila, ocijenivši pametnim da se Južnoafrička Republika povuče iz ICC-a”, rekao je Ramaphosa na konferenciji za novinare nakon posjeta finskog predsjednika Saulija Niinista. Stranka ANC je tijekom vikenda imala sastanak o tom pitanju. Objasnio je da je to odlučeno jer vladajuća stranka smatra da sud ICC nepravedno tretira neke zemlje.
https://www.geopolitika.news/vijesti/juzna-afrika-zeli-izaci-iz-medunarodnog-kaznenog-suda-icc/
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Šta je tražio direktor CIA-e tokom posjete Libiji?
» IRSKA - poziv na hitno ukidanje 8. amandmana Ustava
» Austrijski vicekancelar pozvao na hitno ukidanje sankcija Rusiji
» Trump uveo Kini carine od 50 milijardi dolara
» Trump uvodi carine Kini od 60 milijardi dolara
» IRSKA - poziv na hitno ukidanje 8. amandmana Ustava
» Austrijski vicekancelar pozvao na hitno ukidanje sankcija Rusiji
» Trump uveo Kini carine od 50 milijardi dolara
» Trump uvodi carine Kini od 60 milijardi dolara
Page 1 of 2