PAZI SAD GOVANA : Smeta im kolaps tržišta nekretnina jer će banke propast jer neće imat koga derat a vamo kukaju da nema djece
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: PAZI SAD GOVANA : Smeta im kolaps tržišta nekretnina jer će banke propast jer neće imat koga derat a vamo kukaju da nema djece
Četvrti put su podržali preglasavanje Hrvata u BiH a to više nije slučajnost nego trajna geostrategija.
Drugim riječima postavili su stvari : ili mi ili vi.
Eto ja sam general GF5 i ja nema problema s tom vašom filozofijom.
Tri dana nakon toga počeo ruski napad na Ukrajinu.
Fino pat pozicija a Komšičevci gube izbore.
Neka vam to bude lekcija i nešto za promišljanje kad sam vam rekao da dobro proučite onaj dio da ako budem trebao pobiti negativne vanzemaljce ovdje da se neću libiti niti atomsku bombu upotrijebiti tj izbrisati sav život na površini ove planete kako bih pobio i njih.
Neka vam to bude lekcija i nešto za promišljanje kad sam vam rekao da dobro proučite onaj dio da ako budem trebao pobiti negativne vanzemaljce ovdje da se neću libiti niti atomsku bombu upotrijebiti tj izbrisati sav život na površini ove planete kako bih pobio i njih.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: PAZI SAD GOVANA : Smeta im kolaps tržišta nekretnina jer će banke propast jer neće imat koga derat a vamo kukaju da nema djece
Pa dobro, sad mozemo revat o Juri I BobanuSora wrote:osim kaj smo imali vrhunsku tehnologiju i stručnjake koji su mogli proizvesti sve , od igle do mosta kao što je krčki koji je bio svojedobno najduži lučni most u svijetumarcellus wrote:Nije ni prije 150 godina vrijednost firme bila u strojevima, nego tehnologiji i znanju (koji su izradili te strojeve). To je bolno spoznala jugoslavija kad je na ime "ratne odštete" pokrala njemačke strojeve od telefunkena (tako je nastao ei niš) i drugih firmi da bi "proizvodila". I onda su idućih desetljeća proizvodili ono što su nijemci proizvodili tridesetih godina. Svijet je otišao naprijed, a jugi su ostali - strojevi.
imali smo sve to u RK, TPK, Prvomajskoj RISu..i td
te u PLIVI, imunološkom itd
ti samo truć truć kaj da te plaćaju da pljuješ po Jugi
ah da ..i plaćaju
Srbi onu Spremte se...
Muslimani IIahije I Kaside
A toga u Jugi nije moglo bit
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
RayMabus wrote:Četvrti put su podržali preglasavanje Hrvata u BiH a to više nije slučajnost nego trajna geostrategija.
Sasvim sam na kraju večeri
A jarka su svjetla izblijedjela u plavo
Mislio sam na ženu
Tko me je možda volio
nikad nisam znao
Znaš da sam oduvijek bio sanjar (proveo život trčeći naokolo)
I tako je teško promijeniti se
Čini se da se ne mogu smiriti
Ali snovi koje sam vidio u posljednje vrijeme
Nastavi ispadati i izgarati i ispadati isto
Zato me stavite na autocestu
Pokaži mi znak
Idite do krajnjih granica
Još jednom
Možete provesti sve svoje vrijeme zarađujući novac
Možete potrošiti svu svoju ljubav praveći vrijeme
Kad bi se sutra sve raspalo
Bi li i dalje bio moj?
I kada tražiš svoju slobodu (čini se da nikoga nije briga)
I ne možete pronaći vrata
(Ne mogu ga pronaći nigdje)
Kad se nema u što vjerovati
Ipak se vraćaš
Trčiš natrag
Vraćaš se po još...
Stavite me na autocestu
Pokaži mi znak
Još jednom
Još jednom
(Idi do krajnjih granica)
Časak...
dođi
Još jednom
2014-04-11
Ne shvaćate neke stvari baš najbolje meni se čini.
Netko vam kaže da će u krajnjem slučaju izbrisati i vas s površine ove planete ako jedino tako bude mogao pobiti te negativne vanzemaljce i njihovu kopilad i vama je to nestvarno.
Šta mislite da ste ?
Nešto posebno pa vam neće nitko ništa ?
Netko vam kaže da će u krajnjem slučaju izbrisati i vas s površine ove planete ako jedino tako bude mogao pobiti te negativne vanzemaljce i njihovu kopilad i vama je to nestvarno.
Šta mislite da ste ?
Nešto posebno pa vam neće nitko ništa ?
2014-04-11
Budete vi takvi batina dobili pa ćete se vi opametit i doć sebi i taj vaš umišljeni ego po sistemu nama nitko ništa ne može bacit u koš za smeće.
Malo ste previše u Europi živili u miru i navikli se da šefujete i da ste glavni.
Sad ćete vidit tko je glavni.
Malo ste previše u Europi živili u miru i navikli se da šefujete i da ste glavni.
Sad ćete vidit tko je glavni.
2014-04-11
Sjedinjene Države nalaze se pred ‘kreditnim lomom‘ (credit crunch, eng.). Radi se o kontrakciji ponude kredita koja je uzrokovana s više faktora, a povijesna iskustva govore kako je teže dobivanje kredita jedan od najozbiljnijih glasnika recesije.
Na zaoštravanje uvjeta odobravanja kredita američke bankare ponajviše je ponukala kriza povjerenja u banke, za koju se čini da je samo primirena. Klijenti banaka koje su propale ili bile pod pritiskom tijekom nedavne američke bankarske drame već sada strahuju za refinanciranje odnosno uvjete financijskog praćenja njihovih biznisa. Ne radi se tu samo o startup i tech kompanijama koje je pratila u Silicon Valley Bank; ona je bila čvrsto pozicionirana i u vinarstvu te nekretninama. Druga značajna banka koja se našla u...
SAD je pred totalnim kreditnim slomom: Ako Amerika završi u recesiji, znate li što čeka Europu?
KMMMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
PROPALI DA BOG DA.
Na zaoštravanje uvjeta odobravanja kredita američke bankare ponajviše je ponukala kriza povjerenja u banke, za koju se čini da je samo primirena. Klijenti banaka koje su propale ili bile pod pritiskom tijekom nedavne američke bankarske drame već sada strahuju za refinanciranje odnosno uvjete financijskog praćenja njihovih biznisa. Ne radi se tu samo o startup i tech kompanijama koje je pratila u Silicon Valley Bank; ona je bila čvrsto pozicionirana i u vinarstvu te nekretninama. Druga značajna banka koja se našla u...
SAD je pred totalnim kreditnim slomom: Ako Amerika završi u recesiji, znate li što čeka Europu?
PROPALI DA BOG DA.
2014-04-11
Evo sad će opet poskupit nafta dakle nova inflacija pa se jbte :
Cijene nafte porasle su na međunarodnim tržištima prema 85 dolara, poduprte slabijim dolarom i procjenama ulagača da se američka središnja banka možda bliži završetku ciklusa podizanja kamatnih stopa.
Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila viša za 65 centi nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 84.83 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 92 centa višoj cijeni, od 80.66 dolara.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/cijene-nafte-porasle/2454236.aspx
Treba opet dignit te kamatne stope u Americi i Europi. Nećemo ovako nikad pobjedit Putina i brata Xia.
Treba usporit goipodarski rast tako da se stanovništvo ne zadužuje i ove banke propadnu.
Cijene nafte porasle su na međunarodnim tržištima prema 85 dolara, poduprte slabijim dolarom i procjenama ulagača da se američka središnja banka možda bliži završetku ciklusa podizanja kamatnih stopa.
Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila viša za 65 centi nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 84.83 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 92 centa višoj cijeni, od 80.66 dolara.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/cijene-nafte-porasle/2454236.aspx
Treba opet dignit te kamatne stope u Americi i Europi. Nećemo ovako nikad pobjedit Putina i brata Xia.
Treba usporit goipodarski rast tako da se stanovništvo ne zadužuje i ove banke propadnu.
2014-04-11
TU STOKU ŠTA TRČI KOD TIH BANKARA DA IM DAJU PARE ZA OVO I ONO TRIBA KRVNIČKI MLATIT.
TE KAMATNE STOPE TRIBA DIGNIT NA 30 POSTO PA TI TRČI KOD NJIH I PODRŽAJI TAJ SISTEM.
ETO TI NAFTA IDE GORE PA SE JBTE.
KINA DOMINIŠE.
TE KAMATNE STOPE TRIBA DIGNIT NA 30 POSTO PA TI TRČI KOD NJIH I PODRŽAJI TAJ SISTEM.
ETO TI NAFTA IDE GORE PA SE JBTE.
KINA DOMINIŠE.
2014-04-11
LOMI SVE
https://www.ex-iskon-pleme.com/t54405-slom-francuskog-bankarskog-sustava
IMAJU PREVIŠE BANAKA IZ FRANCUSKE A KOJE SU MEĐU TOP BANKAMA U EUROPI
Na piku su mi već neko vrijeme otkako sam to otkrio prije dva mjeseca
LOMI SVE
https://www.ex-iskon-pleme.com/t54405-slom-francuskog-bankarskog-sustava
IMAJU PREVIŠE BANAKA IZ FRANCUSKE A KOJE SU MEĐU TOP BANKAMA U EUROPI
Na piku su mi već neko vrijeme otkako sam to otkrio prije dva mjeseca
LOMI SVE
2014-04-11
Sad kad je Makron podrža Kinu američka centralna banka treba namjerno malo opet podignit te kamatne stope tako da Europa počme propadat i njega maknemo.RayMabus wrote:Sjedinjene Države nalaze se pred ‘kreditnim lomom‘ (credit crunch, eng.). Radi se o kontrakciji ponude kredita koja je uzrokovana s više faktora, a povijesna iskustva govore kako je teže dobivanje kredita jedan od najozbiljnijih glasnika recesije.
PROPALI DA BOG DA.
Nema revolucije bez krvi.
2014-04-11
Povećanje od 0.25 posto od strane centralne američke banke za sad bi bilo dovoljno.
U slučaju napada Kine na Tajvan imat jednog Makrona na čelu druge države u EU je opasno.
Amo. KRENI.
U slučaju napada Kine na Tajvan imat jednog Makrona na čelu druge države u EU je opasno.
Amo. KRENI.
2014-04-11
Kina će pobjedit Japan i Ameriku na Pacifiku u budućem sukobu ako ne uklonite Makrona.
2014-04-11
Da vas posjetim : politika jedne Kine.
Bude li jedna Francuska držala ovu politiku da se EU ne treba tamo miješati u slučaju kineskog napada na Tajvan i tako to a šta očekujete od drugih država u Europi koje su manje npr Hrvatske ?
Izgubit ćete rat na Pacifku ne uklonite li ga prije.
Bude li jedna Francuska držala ovu politiku da se EU ne treba tamo miješati u slučaju kineskog napada na Tajvan i tako to a šta očekujete od drugih država u Europi koje su manje npr Hrvatske ?
Izgubit ćete rat na Pacifku ne uklonite li ga prije.
2014-04-11
Izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da Europska unija ne treba samo slijediti Ameriku u slučaju sukoba s Kinom nego da treba razviti svoje vojne kapacitete kako bi postala treća supersila na svijetu uzburkale su strasti u Europi više nego u Washingtonu. Mnogo je čudnih elemenata u Macronovim izjavama, kao i u motivima. Je li on to rekao pod dojmom pompoznog dočeka koji su mu Kinezi priredili, ili je toliko samouvjeren kad se radi o Francuskoj i EU da stvarno misli da treba ostati postrani, ili ima neke druge interese? Ali zar EU već sada nije treća vojna supersila na svijetu?
Ona to jest ako se zbroje obrambeni kapaciteti svih 27 zemalja članica. No ono što Macron želi jest EU kao vojnu supersilu koja neće ovisiti o Amerikancima, koja će
Opasne Macronove izjave već su podijelile Europu: Kina je sretna, a iznenađuje reakcija Washingtona
Ona to jest ako se zbroje obrambeni kapaciteti svih 27 zemalja članica. No ono što Macron želi jest EU kao vojnu supersilu koja neće ovisiti o Amerikancima, koja će
Opasne Macronove izjave već su podijelile Europu: Kina je sretna, a iznenađuje reakcija Washingtona
2014-04-11
Kompanija Airbus saopćila je u petak da je jedna od najvećih kineskih kompanija za iznajmljivanje letjelica GDAT potpisala ugovor za nabavku 50 helikoptera H160, što je posljednji u nizu dogovora potpisanih tokom posjete francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Kini.
U zajedničkom saopćenju objavljenom nakon sastanka, Kina i Francuska pozdravile su dogovor o kupovini helikoptera, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.
Ranije ove sedmice Airbus je najavio otvaranje druge proizvodne linije u Kini, pošto se očekuje da se putovanja vrate na nivoe od prije pandemije korona virusa.
Airbus je prošle godine povukao dvije isporuke zbog zapadnih sankcija Rusiji.
Izvršni direktor Airbusa Guillaume Faury krenuo je u jačanje srednjoročnih ciljeva proizvodnje i produbljivanje pristupa ključnom tržištu najavom nove proizvodne linije u Kini u četvrtak.
U zajedničkom saopćenju objavljenom nakon sastanka, Kina i Francuska pozdravile su dogovor o kupovini helikoptera, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.
Ranije ove sedmice Airbus je najavio otvaranje druge proizvodne linije u Kini, pošto se očekuje da se putovanja vrate na nivoe od prije pandemije korona virusa.
Pad isporuka aviona
Isporuke Airbusa su pale za 11 posto na industrijskoj osnovi, na 127 mlaznih aviona u prvom tromjesečju, u poređenju sa 142 letjelice u istom rrazdoblju prošle godine.Airbus je prošle godine povukao dvije isporuke zbog zapadnih sankcija Rusiji.
Izvršni direktor Airbusa Guillaume Faury krenuo je u jačanje srednjoročnih ciljeva proizvodnje i produbljivanje pristupa ključnom tržištu najavom nove proizvodne linije u Kini u četvrtak.
2014-04-11
H160 je konstruisan da bude modularan helikopter, omogućavajući njegovoj vojnoj verziji da sa jednom platformom obavlja različite zadatke, od ubacivanja komandosa do presretanja u vazduhu, vatrene podrške, protivbrodske borbe, kako bi se kroz program HIL zadovoljile potrebe Armije, Mornarice i Ratnog vazduhoplovstva.
– Ponosni smo što se HIL smatra strateškim programom. Želeo bih da se zahvalim ministarstvu, francuskoj agenciji za nabavke DGA i Oružanim snagama na njihovom poverenju i blisku saradnju koja je pomogla da se stvore uslovi da se program pokrene u okviru postojećeg zakona o vojnom budžetu. To će omogućiti ubrzanje zamene vazduhoplova starije generacije, uz optimizaciju podrške i dostupnopnosti francuske državne helikopterske flote – rekao je generalni direktor Erbas Helikoptersa Bruno Even.
– Naši timovi su posvećeni da 2026. isporuče vazduhoplov koji zadovoljava potrebe francuskih oružanih snaga u smislu dostupnosti, performansi i sposobnosti, omogućujući mu da brzo postane novi reper na svetskom tržištu vojnih helikoptera srednje nosivosti –
https://tangosix.rs/2019/29/05/u-francuskoj-predstavljena-vojna-verzija-novog-helikoptera-h160/
Vidi pa to je protupodmornički helikopter. Baš zgodno.
2014-04-11
Gospodo draga, ljudi u crnom a kojima je jedini cilj jačanje SAD i vi ste duboka država tamo ovaj vam šuruje vojno s Kinom i jača njene vojne kapacitete za desant na Tajvan.
Ako ga ne prikoljete na vrijeme Kina dobija rat na Pacifiku.
Amo diži kamtne stope 0.25 posto.
Ako ga ne prikoljete na vrijeme Kina dobija rat na Pacifiku.
Amo diži kamtne stope 0.25 posto.
2014-04-11
marcellus wrote:prckov wrote:Ili bi mozda dobro rjesenje bilo da centralne banke opet snize kamati na 0%, ono u slucaju da je jos koja kospicarna ostala da nije njihova da oligarsi i to pokupuju
kaže središnja banka nisu oni krivi za inflaciju i njihova 0 posto kamata nego pohlepni kapitalisti jebalo nanu
https://www.vecernji.hr/vijesti/najveci-krivci-za-inflaciju-su-pohlepni-poduzetnici-pandemiju-i-rat-iskoristili-su-za-profiterstvo-1671257
pa to je njihova istina. U nadolazecem progresivnom sistemu svako ima svoju istinu. Apsolutna istina i cinjenice ne postoje, sve je narativ i nista nema referentnu tocku na koju se moze pozvat kad nesto tvrdi. Nista nije fiksno i sve je promjenjivo. Uostalom braca oligarsi (nase) Bidenove demokracije drze sve medije, tako da je njihova istina najglasnija, pa posljedicno i najuvjerljivija
2014-04-19
Podrška suradnji Makrona dakle EU i Kine i jačanja kineskih vojnih kapaciteta u desantu na Tajvan.
I onako je samo jedna Kina. Nema dvije. Ta neka američka kurac palac
.......
Ja nisam to ( ljudi ) nego anđeoska hijerrhija.
Dakle prevedeno : KAOS JE RED KOJI VI A NE JA NE RAZUMIJETE.
Kad se susretnu red i haos, haos će uvijek pobijediti.
Vi živite u sistemu koji treba red kako bi ovi na vrhu mogli vladati. Dana vam je prividna sloboda al ste robovi novca i drugih mehanizama koje je ta elita na vrhu nametnula a ista želi vladati cijelom planetom i sad se sukobila s društvenim poretkom kojem je za pobjedu dovoljan i haos i srušila je taj prvi poredak nepovratno.
Enlarge this imageClick to see fullsize
I onako je samo jedna Kina. Nema dvije. Ta neka američka kurac palac
.......
Kaos je red koji ljudi ne razumiju.Baciš im kost i sad će se oni poklat između sebe.
Ti stojiš sa strane i navijaš za obje strane pojednako.
Zapamtite : Ja nikad ne gubim ratove.
Ja nisam to ( ljudi ) nego anđeoska hijerrhija.
Dakle prevedeno : KAOS JE RED KOJI VI A NE JA NE RAZUMIJETE.
Kad se susretnu red i haos, haos će uvijek pobijediti.
Vi živite u sistemu koji treba red kako bi ovi na vrhu mogli vladati. Dana vam je prividna sloboda al ste robovi novca i drugih mehanizama koje je ta elita na vrhu nametnula a ista želi vladati cijelom planetom i sad se sukobila s društvenim poretkom kojem je za pobjedu dovoljan i haos i srušila je taj prvi poredak nepovratno.
Enlarge this imageClick to see fullsize
Last edited by RayMabus on 12/4/2023, 12:25; edited 1 time in total
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja uopće nisam pričao o jurišu na banke na taj način nego o jurišu na banke da ljudi povuću pare iz istih.AssadNaPodmornici wrote:pa tako bi ti bilo na kraju i u toj socijalističkoj revoluciji koju bi pokrenuli jastreb i ray mabus.crvenkasti wrote:marcellus wrote:naravno, kako yoda reče opljačkao bi se novac građana, kao što je uostalom juga kad joj je usfalilo para posegla za novcem građana u bankama ("stara devizna štednja" odnosno pušiona)
Mi smo si financirali svoju novu državu tako što smo opljačkali Jugoslaviju tj. Srbe.
I to ne samo tako što smo im otimali stanove i kuće, veš mašine i frižidere.
Kako su hrvatske vlasti krajem 1991. izvozili iz Hrvatske kamione nevažećih jugo-dinara u BiH gdje su ih mijenjali za njemačke marke
Ali to je bilo opravdano, jer su oni nas pljačkali 50 godina.
Jedini je problem što je lova od pljačke presušila, a Srbi više neće ni da čuju za nas.
Što ćemo sad?
išli bi okolo kamioni i šleperi sa bezvrijednom kunom i pokušali bi je utrpati negdje u neku trgovinu za konzervu graha ili šaku eura ili dolara.
ljudi misle da banke skladište pare nekih miljardera koje su opljačkali od građana i da banke ne mogu propasti.
i te kako propadaju banke i to banke najviše propadaju u vremenima jeftinog novca(ili tiskanja novca ili ovo što je EU/USA radila).
mogu objasniti proces ..kasnije
a naravno u samoj banci nema novca koliko ti misliš da ima.. ako RH građani imaju na banci pucam iz glave 400 milijardi kn štednje, nije to lova od todorića, tedeskog, rimca..takvi asevi nemaju u banci para za pokrit dvi plaće i svi žive na dug -
tamo se nalazi cca 400 miljardi štednje najviše srednjeg sloja i radničke klase a banka tu lovu i posuđuje todoriću, rimcu, tedeskom itd. i onda kada proglasiš juriš na banke, odeš tamo a trezori prazni jer je lova plasirana. a čim si napravio juriš, tih 400 milijardi kn štednje odjedanput ne vrijedi kurca jer si uništio financijski sustav. a todorićev dug posušen. to pokušavam ovima ispod prosječnim IQ revolucionarima objasnit.. ili kada je ludi jastreb govorio da bi nacionalizira IT firme, kao da "država stekne posjed nad sredstvima za proizvodnju"(država čitaj HDZ sa ekipom rođenom u Hercegovini).
a šta onda? dođeš u infobip , zaplješniš računala koja koštaju kao jedna radnička plaća i skužiš da vrijednost firme nije u strojevima kao što je bilo prije 150godina kada su marx i engels pisali, nego je u zanju zaposlenika. svatko danas može postati vlasnik sredstva za proizvodnju. kupiš na njuškalu solidan laptop za 300€ i eto posta si kapitalist
To se odnosi na juriš na šaltere i povlačite lovu iz istih da ostanu bez kapitala.
onda morate pozurit prije nego vam uvedu digitalnu lovu. Doduse prvo ce nam to uvalit kao pilot program a onda u potpunosti zamjenit kes. Onda ce tu digitalnu lovu programirat da je mozete trosit za samo odredene stvari. Takode i koliko i gdje mozete trosit a bome i po potrebi ako nam je nisko ESG bodovanje i presusit konto. Kako ono Ajanovic pred rat u BiH veli - "nema para i nece ih ni bit"
2014-04-19
sto se Macrona tice, kad god se UN i ljevicarski globalisticki narativ pode propitivat i dovodit u pitanje odjednom se kao zapad bori protiv Kine i brani Tajvan. Ono da covjek pomisli da Bidenov woke komunizam nije ko prst i nokat sa kineskim komunistima. Mozda se varam, al sumnjam
da, woke je nemoraksisticko smece a logistiku im kroz javno-privatno partnerstvo pruzaju velike korporacije. Svako iz osobnog interesa. Ruka ruku mije
da, woke je nemoraksisticko smece a logistiku im kroz javno-privatno partnerstvo pruzaju velike korporacije. Svako iz osobnog interesa. Ruka ruku mije
Last edited by prckov on 12/4/2023, 12:35; edited 1 time in total
2014-04-19
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Pad cijena nekretnina na dva velika svjetska tržišta
» Njemačke banke traže da ih financira država, kukaju da ne mogu bez rentijerstva
» Kolaps Deutsche Banke!?!
» Neka pati koga smeta
» neka pati koga smeta
» Njemačke banke traže da ih financira država, kukaju da ne mogu bez rentijerstva
» Kolaps Deutsche Banke!?!
» Neka pati koga smeta
» neka pati koga smeta
Page 5 of 6