USA Makronu:Ne talasaj
Page 1 of 1
USA Makronu:Ne talasaj
https://www.kurir.rs/vesti/beograd/4141892/nocni-prevoz-u-beogradu-bice-potpuno-besplatan-aleksandar-sapic
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Re: USA Makronu:Ne talasaj
Vidi Makron da nema leba od Zapada a sa Istokom jedva da
funkcionise.
Pokusava spustiti loptu, ali ga Uncle Sam upozorava.
Otisao bi on uz Kinu, pa i Nemci, ali nema da moze.
Mozda najbolji model za Ukrajinu, ali Ukrajina je ili Istocna
ili Zapadna marioneta Rusije ili Zapada.
Kombinacija sa Kinom, dovela bi ih u sukob sa obe strane i
velikim delim susednih zemalja.
Partija saha.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Nakon što je posjetio Kinu, predsjednik Francuske Emmanuel Macron je poručio da Evropa treba postati svjetska sila koja se ne oslanja na SAD i voditi svoju politiku. Nakon njegovog obraćanja stigao je odgovor američkog republikanskog senatora Marka Rubija.
Nakon njegove izjave oglasio se jedan od utjecajnijih američkih političara, republikanski senator iz Floride Marko Rubio. On je poručio da, ukoliko Macron govori u ime cijele Evrope, SAD bi mogle ostaviti Evropu da se sama bavi Ukrajinom kako bi se Amerika fokusirala na pitanje Tajvana te da bi SAD "uštedili puno novca".
"Uz činjenicu da Macron glumi super silu i šalje trupe na sjever Afrike da se bore protiv terorista, ali ne može ih čak ni poslati tamo. Mi ih moramo dostaviti tamo i vratiti ih nazad", rekao je Rubio.
Naglasio je da se cijela Evropa, posebno Francuska već 70 oslanja na SAD kad je u pitanju odbrana.
"Dobar je trenutak da pitamo da li je Macron govorio u ime cijele Evrope jer je Kina jako oduševljena njegovim riječima", rekao je.
Oštro upozorenje Macronu iz SAD-a: Ako govori u ime Evrope, mogli bi se sami baviti Ukrajinom
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Pa ja mislim da si ti u pravu i da bi trebalo neku anketu napravit jeste li za Ameriku i Englesku ili ste za Francusku i Njemačku ?
Al bolje to sprovest tu anketu ove zime kad malo smrzne.
Ako bi sad radili bilo bi više za vas a ja više volin kad ste vi pola pola jer kad je Bosna u pitanju onda ste svi složni i za Komšića pa onda bolje malo kasnije tu anketu napravit pa da bude bar približno pola pola pa ću ja sa strane stajat i navijat za obje strane pojednako.
Javna potpora Kijevu opada - pola stanovništva zemlje više ne podržava slanje oružja! Četiri od pet Nijemaca misli da je važnije brzo okončati rat nego da Ukrajina pobijedi
‘Postali su trojanski konj u srcu Europe! U toksičnoj su ljubavnoj vezi i s Xijem i s Putinom...‘
Matematički su jako male šanse da budu dvije blage zime u Europi za redom.
Al bolje to sprovest tu anketu ove zime kad malo smrzne.
Ako bi sad radili bilo bi više za vas a ja više volin kad ste vi pola pola jer kad je Bosna u pitanju onda ste svi složni i za Komšića pa onda bolje malo kasnije tu anketu napravit pa da bude bar približno pola pola pa ću ja sa strane stajat i navijat za obje strane pojednako.
Javna potpora Kijevu opada - pola stanovništva zemlje više ne podržava slanje oružja! Četiri od pet Nijemaca misli da je važnije brzo okončati rat nego da Ukrajina pobijedi
‘Postali su trojanski konj u srcu Europe! U toksičnoj su ljubavnoj vezi i s Xijem i s Putinom...‘
Matematički su jako male šanse da budu dvije blage zime u Europi za redom.
2014-04-11
neverovatno detinjasta izjava
2020-04-21
Pa neka ga malo. Nije zabavno kad smo svi isti.pizzon wrote:neverovatno detinjasta izjava
2014-04-11
U intervjuu za Fox News, Trump je izjavio kako je administracija aktuelnog predsjednika Bidena oslabila položaj Amerike na međunarodnoj sceni i to do te mjere da je Washington izgubio podršku svojih tradicionalnih saveznika.
"Trenutno imate lud svijet, a a Sjedinjene Američke Države apsolutno nemaju pravo glasa u njemu", rekao je Trump.
Trump se konkretno osvrnuo i na ponašanje francuskog predsjednika Emmanuela Macrona kojem je zamjerio odlazak u Kinu i sastanak sa rukovodstvom ove zemlje.
"Macron, koji je moj prijatelj, je otišao u Kinu i sastao se sa Xi Jinpingom. Poljubio je njegovu stražnjicu. U Kini! Odmah sam rekao da se Francuska okreće Kini", ističe Trump.
Trump kritikovao Macrona zbog posjete Kini: Ljubi stražnjicu Xi Jinpingu
"Trenutno imate lud svijet, a a Sjedinjene Američke Države apsolutno nemaju pravo glasa u njemu", rekao je Trump.
Trump se konkretno osvrnuo i na ponašanje francuskog predsjednika Emmanuela Macrona kojem je zamjerio odlazak u Kinu i sastanak sa rukovodstvom ove zemlje.
"Macron, koji je moj prijatelj, je otišao u Kinu i sastao se sa Xi Jinpingom. Poljubio je njegovu stražnjicu. U Kini! Odmah sam rekao da se Francuska okreće Kini", ističe Trump.
Trump kritikovao Macrona zbog posjete Kini: Ljubi stražnjicu Xi Jinpingu
2014-04-11
Page 1 of 1