Kako je sedam pijanih Njemaca okupiralo Beograd.Povijest koju nikad nismo(smjeli) ucili!
Page 9 of 9
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Kako je sedam pijanih Njemaca okupiralo Beograd.Povijest koju nikad nismo(smjeli) ucili!
cigan koji sere
Gast- Guest
Re: Kako je sedam pijanih Njemaca okupiralo Beograd.Povijest koju nikad nismo(smjeli) ucili!
Sjećam se da je Ivica Kostelić jednom izjavio da se osjeća "kao njemački vojnik 22. lipnja 1941. godine" i mislio da je rekao nešto super.
Poslije se čudio što su ga Nijemci i Austrijanci zbog te izjave htjeli umlatiti.
Vebere, jel smiješ ti u Njemačkoj govoriti da si jebesosavac?
Ili ti je to samo za po Hrvatskoj?
Poslije se čudio što su ga Nijemci i Austrijanci zbog te izjave htjeli umlatiti.
Vebere, jel smiješ ti u Njemačkoj govoriti da si jebesosavac?
Ili ti je to samo za po Hrvatskoj?
crvenkasti-
2014-04-17
čim se krmeljavi raspiše, znaš da je sve ok.
2014-12-30
veber wrote:čim se krmeljavi raspiše, znaš da je sve ok.
Dok sam ja tu, nikad nećeš biti sam.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:veber wrote:čim se krmeljavi raspiše, znaš da je sve ok.
Dok sam ja tu, nikad nećeš biti sam.
Ti si mu tacnije familija.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
vuksadinare wrote:...po zadatku ta skupina njemaca trebala je izvidjati u dubinu do 2 km..ispitati teren i uspostaviti mostobran odnosno osigurati ih..ali prelaskom rijeke docekalo ih je iznenadnjenje 16 vojnika i podoficir kraljevine jugoslavije koji su imali polozaj gotovo na obali..spustili su oruzje i predali se...nakon njih predako se nekoliko vojnika u rovu stotinjak metara dalje...grupa njemaca sa psom povela ih je kao osiguranje ali kako su nailazili na koju skupinu jugoslavenskih vojnika oni su se predavali i tako skoro sve do ulaska u grad..
i onda su im 'rvati krivi... a njemci došli iz smjera pančeva
Pa nismo bili tamo da ih branimo, automatski smo krivi!marcellus wrote:vuksadinare wrote:...po zadatku ta skupina njemaca trebala je izvidjati u dubinu do 2 km..ispitati teren i uspostaviti mostobran odnosno osigurati ih..ali prelaskom rijeke docekalo ih je iznenadnjenje 16 vojnika i podoficir kraljevine jugoslavije koji su imali polozaj gotovo na obali..spustili su oruzje i predali se...nakon njih predako se nekoliko vojnika u rovu stotinjak metara dalje...grupa njemaca sa psom povela ih je kao osiguranje ali kako su nailazili na koju skupinu jugoslavenskih vojnika oni su se predavali i tako skoro sve do ulaska u grad..
Šandor Winnetou wrote:Pa nismo bili tamo da ih branimo, automatski smo krivi!marcellus wrote:vuksadinare wrote:...po zadatku ta skupina njemaca trebala je izvidjati u dubinu do 2 km..ispitati teren i uspostaviti mostobran odnosno osigurati ih..ali prelaskom rijeke docekalo ih je iznenadnjenje 16 vojnika i podoficir kraljevine jugoslavije koji su imali polozaj gotovo na obali..spustili su oruzje i predali se...nakon njih predako se nekoliko vojnika u rovu stotinjak metara dalje...grupa njemaca sa psom povela ih je kao osiguranje ali kako su nailazili na koju skupinu jugoslavenskih vojnika oni su se predavali i tako skoro sve do ulaska u grad..
nismo bili tamo? Šteta...
mislim, propustit tako dobar tulum...
marcellus wrote:Šandor Winnetou wrote:Pa nismo bili tamo da ih branimo, automatski smo krivi!marcellus wrote:vuksadinare wrote:...po zadatku ta skupina njemaca trebala je izvidjati u dubinu do 2 km..ispitati teren i uspostaviti mostobran odnosno osigurati ih..ali prelaskom rijeke docekalo ih je iznenadnjenje 16 vojnika i podoficir kraljevine jugoslavije koji su imali polozaj gotovo na obali..spustili su oruzje i predali se...nakon njih predako se nekoliko vojnika u rovu stotinjak metara dalje...grupa njemaca sa psom povela ih je kao osiguranje ali kako su nailazili na koju skupinu jugoslavenskih vojnika oni su se predavali i tako skoro sve do ulaska u grad..
nismo bili tamo? Šteta...
mislim, propustit tako dobar tulum...
marcellus wrote:crvenkasti wrote:Partizani su četnici, ustaše su partizani, a Rusi su Nijemci.
otprilike tako danas stoje stvari, da.
Eto vidiš da sam Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Inače upravo sam njuškajući po ovom našao da su Srbi Heinzu Guderianu dali orden Svetog Save nakon što su ih pregazili Guderianovi tenkovi
Zapravo nešto prije :D
https://en.wikipedia.org/wiki/Heinz_Guderian#Invasion_of_France_and_the_Low_Countries
Order of St. Sava 1st Class (21 November 1939)
https://en.wikipedia.org/wiki/Heinz_Guderian#Invasion_of_France_and_the_Low_Countries
Order of St. Sava 1st Class (21 November 1939)
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Recipients_of_the_Order_of_St._Sava
Ne zasljepljuje me svjetlost
pe peče me vrelina
iz navike pogledam niz ulicu
toliko boliš me.
pe peče me vrelina
iz navike pogledam niz ulicu
toliko boliš me.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Legendarna fotka!Jastreba nismo smjeli slikati
» Dačić o CG: Kamo sreće da se nikad nismo ni spajali
» Loši đaci: Talibani učili kako se radi bomba...
» "Ovo nismo radili nikad"
» Dačić o CG: Kamo sreće da se nikad nismo ni spajali
» "Ovo nismo radili nikad"
Page 9 of 9