ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa

Go down

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa Empty Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa

Post by Serbinho-3 7/3/2023, 00:06

https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a1683796/Cena-pirinca-u-Srbiji.html
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa Empty Re: Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa

Post by Serbinho-3 7/3/2023, 00:13

To ih neko dobro uradio. Prodao pricu o susi i izvlace na pricu preko 1000 dingera. Za ove Balkance je i Al Kapone bio mala beba. Taj Arborio cu videti koliko traze. Danas uzeo neki Scotti, ponuda, pola cene, valjda 1.69 za kg. Ja to i ne jedem, kupim jer je na popustu. Stara Skola 90-ih, Sankcije Ratovi, Segedin, bice rata.

Onaj crni pirinac uvek kupim u ponudi, stoje, taj je skup, zato ga i uzmem. Braon je jeftiniji, ali opet skup. Ovaj crn tamo nije za sitne pare, retko da to neko jede,  osim mene.  Eto, otprilike tako. To je tekst od prosle godine, sada verovatno jos skuplji, Rat, Susa. Italijanski pirinac se trazi, nisam ni znao a pred nosem mi u ponudi cesto.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa Empty Re: Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa

Post by AssadNaPodmornici 7/3/2023, 00:34

riža?
nema glutena to je plus.  ali u suštini uglavnom prazne kalorije. ja preferiram kvinoju kao zamjenu. ukusnija je  i zdravija, jest malo skuplja, ali brale mili na hrani ne štedim.

danas sam za ručak skuha crnu kvinoju(bijela je ukusnija meni) , 3 jaja u tvrdo, dvi sardine, začini, češnjak itd. 
3jaja i 2 sardine, 50ak grama proteina nisamo moga disati.. 
a realno trošak ovoga ručka je 6eura, a praktički dobio sve hranjive elemente.. aj pojeo sam i jedan manji kolač i malo keksa tokom dana, dakle nisam se ipak idealno hranio :/

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 7/3/2023, 00:37

ako vas zanima hrana bogata proteinima, sardine su i dalje jeftine unatoč skoku sa cijenama , a možda najkvalitetnija hrana što možete jesti. 

jaja iako su dupla skuplja i dalje su po meni jeftina. naravno uzimam jaja iz slobodnog uzgoja da barem kokice malo trčkaraju po livadi,  25kn u špara/lidla pak takvih jaja iz slobodnog uzgoja. .dakle 35centi. ja sam danas sve skupa izija 6 jaja, dakle malo više od 2€

sa 6 jaja, to je 36grama proteina, još pojedeš nešto proteinsko i zadovoljio si se za taj dan proteinima ako nisi sportski aktivan..
međutim igram dva puta tjedno nogomet i 2x idem u teretanu.. stoga pokušavam cca 100grama+ dnevno proteina.. nekada se počastim pa si za večer ispečem recimo pola kg mesa i pojedem.. "počastim" u smislu da to nije financijski skupo, koliko mi se neda peći :D

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 7/3/2023, 10:20

hrana je jeftina tj. nikad jeftinija racunajuci i ovaj poremecaj oko kovid/rata
usluge oko hrane su postale skupe skoro na razini EU
zadnjih par godina 1/5-6 prihoda trosim na prehranu/domacinstvo sto odlicno ako pogledam razdoblje prije 10-ak g. kad taj omjer bio 1/3
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by marcellus 7/3/2023, 10:29

debotoijusto wrote:hrana je jeftina tj. nikad jeftinija racunajuci i ovaj poremecaj oko kovid/rata
usluge oko hrane su postale skupe skoro na razini EU
zadnjih par godina 1/5-6 prihoda trosim na prehranu/domacinstvo sto odlicno ako pogledam razdoblje prije 10-ak g. kad taj omjer bio 1/3

što je zanimljivo jer od djetinjstva slušam kako će glad i nesetašica hrane biti najveći svjetski problem u dogledno vrijeme, to su bile projekcije znanstvenika i rimskog kluba pedesetih - šezdesetih

onda je iduća baba roga bila nestašica nafte, trebala je posve nestati oko 2000. uz tadašnju potrošnju iako danas znamo da je ima za idućih 100 godina iako se potrošnja od sedemdesetih upeterostručila

Onda su baba roge bile ozonska rupa koja je čudom nestala iako je priča bila da će ozonu trebat 1000 godina da se oporavi, i dolazeće ledeno doba

onda je baba roga bila nestašica pitke vode

onda klimatske promjene

jesam nešto zaboravio?

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa Facebook_meme_Global_Cooling_11

2014-04-16

Back to top Go down

Post by debotoijusto 7/3/2023, 10:44

zaboravio si AI koji nas porobi dogodine i otme 68 milijuna radnih mjesta
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by marcellus 7/3/2023, 10:47

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa Nty-timeline

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa Nty-timeline2

znanost onda nije znala ali sad zna

Sirotinjska hrana, skuplja sada od mesa Newsweek20cooling

ni onda nije znala

2014-04-16

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 7/3/2023, 11:21

hrana jest jeftinija i dostupnija ali je puno lošije kvalitete. 
recimo od kada su znanstvenici mjerili količinu minerala i vitamina u voću i povrću, iz desetljeća u desetljeće su zaključili da ima pun k manje vitamina. mislim da u prosjeku današnje voće/povrće ima doslovno trećinu minerala i vitamina što je imalo tamo prije 80ak godina. 
jbg to je posljedica industrijskog uzgoja hrane, realno bi trebao jesti 3x više povrća i voća da uneseš sve minerale i vitamine.. zato čak i ja sam počeo trošiti dodatke na prehranu tu i tamo.. 

nažalost i meso je najebalo, tipa prije je meso bilo ono što se danas zove "eko ili organski uzgojeno".. (a time i jaja, mlijeko). danas jebiga meso natrpano je antibioticima, hrane se GMO žitaricama umjesto sa ispaše a oni ludi britanci su čak krave hranili koštanim brašnom što je uzrokovalo kravlje ludilo.

ali dobra vijest je što jača svijest o tim stvarima.. jebiga ako su na polici jaja iz "baterijskog uzgoja" a to je gdje jadna koka cijeli život stoji u kavezu 50cm*50cm i jede GMO žitarice , onda možeš misliti kakvo je to jaje u odnosu na koku koja šeće livadom.. tu ja dam par desetaka centi više i uzmem jaje iz slobodnog uzgoja.. znam i to nije idealno, jer postoje kriteriji koliko koka mora biti vanka i koliko se smije hraniti žitaricama a koliko sama mora iz prirode naći hrane, ali to je opet puno bolje nego iz baterijskog.. i malo skuplje ali isplati se.

meso i kod nas već imaš farme gdje se krave samo hrane na ispaši, ili već imaš mesnice gdje se krave barem veći dio vremena hrane na ispaši a manji dio žitaricama.
čak i ludi Burger King recimo ima visoke standarde za svoje meso, mora toliko i toliko sati provesti na ispaši, nesmiju im davati toliko i toliko antibiotika itd.. odeš sa druge strane u prosječni restoran, a on u burger stavi meso uvezeno iz brazila koje se hranilo GMO sojom..  

a ove pekare, slatko i takva sranja što nažalost tu i tamo konzumiran, to ne da nema nikakvu prehrambenu vrijednost nego kombinacija margarina, šećera, biljnih ulja - to izaziva upalne procese u tijelu i tijelo troši ove oskudne minerale da razgradi taj otrov

eto moj komentar na sve to.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by veber 7/3/2023, 12:35

samo sirotinju brine cijena hrane.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 7/3/2023, 12:43

i oni koji ne jedu tartar ili sirova jaja ili sirovu ribu, školjke i rake nemaju straha od bilo čega.
teže debilane zelenih i sličnih.
nakon 73C je pasterizacija, nakon 100 nikaj ne preživi.
teže debilane.
jesti možeš sve.
u ravnoteži.

kćer i ja se ubijemo u srdelama, hladnim s kvasinom.
jebote zubatac u odnosu na hladnu srdelu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics