Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 33 of 50
Page 33 of 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Oko 400 ruskih osuđenika stiglo je u Ukrajinu kako bi pojačali Wagnerove plaćenike koji se bore za Moskvu u toj zemlji, navodi se u saopćenju ukrajinske vojske.Eroo wrote:Kako sad to? Ako je vjerovati Konošenku Bahmut je tijekom 9 mjeseci već 12x oslobođen, šta ne?AlfaOmega wrote:Jedini prohodan pravac za Ukre prema Bakhmutu. Uništena borbena vozila sa strane daju naslutiti pod kakvom je vatrom ovaj pravac.
Usput, priča se da se Prigožin (zbog velikih gubitaka) sprema na novu mobilizaciju po ludnicama i staračkim domovima.
Zna li se šta o tome?
Stiglo 400 ruskih zatvorenika da pomognu Wangerovim plaćenicima
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Rusi opet izgubili najmoderniji T-90M tenk.
Prva je greška kada su se povlačili , umjesto da idu u rikverc, ovi okrenu guzicu - najmekši dio tenka i idu lagano.
E da to se radi zato jer postoji problem kod svih sovjetskih tenkova, idu vrlo sporo nazad, iako je moguće da T-90M vjerojatno ide dosta brže u rikverc, tko hoće može googlati, ali kladim se da je OK.
i barem kada idu tako glupo nazad, trebaju top okrenuti prema UKR položajima čisto da se pokrivaju, pošto T90M bi trebao imati vrhunske senzore, optiku, mogli su vidjeti te Ukrajince na kilometre i pucati po njima prije nego oni na njih.. Ukrajinci vjerojatno čekali u zaklonu, javi ti dron da su ove budale okrenule top i onda ga ti spizdiš sa straga.
još jedan spizdeni ruski tenk.. nisam usporava snimku, ali ovaj je vjerojatno dobio javelin u čelo, to je sranje sa Javelinom(sranje za Ruse ) jer raketa pogodi tenk sa vrha gdje mu je tanak oklop. Čak i sovjetski tenkovi su nakrcani oklopom sprijed mogu praktički preživjeti skoro sve što ih pogodi sprijeda(osim ako ih ne pogodi osiromašeni uranij), međutim sa vrha svi tenkovi na planeti su tanki. gledao sam situacije gdje i posada preživi javelin, sve ovisi gdje dođe do penetracije. ovdje mislim da nije bilo živih, nisam analizira snimku možda je netko istrča
vidio sam još snimki sa Marinke nešto uništenog RU oklopa. znam da se prije par dana pričalo da su Rusi pokrenuli napad na Marinku (666 puta u godinu dana) , i da su malo napredovali, ali ono kada vidiš par zagorenih tenkova i oklopnih vozila, nema od toga kruva.
Sa druge strane navodno su Ukrajinci pokrenuli manje kontra napade kod Avdijevke i Bahmuta gdje su očistili nešto Ruskih rovova i pomali crtu. Kasnije pogledam druge izvore da potvrdim šta je bilo od svega toga.
naravno i Ukrajincima je pakao.
Kako rekoh Rusi su naučili koristiti neke sustave. Imaju hrpu izviđačkih dronova, i kada ovi otkriju UKR skladište na fronti, Ruska avijacija napada sa modificiranim sovjetskim bombama koje je pretvorila u precizno oružje(kao ameri sa svojim JDAM sustavima)
ovakvih snimki ima svako dnevno. Iako često ne vidimo jel šta uništeno, ne vjerujem da su Rusi bezveze gađali. možda koji put, ali svakako ovo je sranje. Ne znam kako će biti moguće izvoditi kontra napade na Ruse a tebe ovako neometano gađa avijacija.
Sa druge strane ako Ukrajinci približe zapadne/sovjetske SAM sustave prvoj crti, često ih otkriju dronovi i unište kao što smo vidjeli hrpu snimki
ne vjerujem da UKR može dobiti rat bez da suzbije Rusku avijaciju. možda luđačkim napadom diljem fronte, gdje bi došlo do masovnog proboja fronte i gdje bi Ru avijacija imala previše meta da ih zaustavi i bila bi konfuzna situacija ako bi došlo do brzog prodora Ukr oklopa i lakih jihad mobile jedinica.. tako u Harkivskoj ofenzivi Ukrajinci su tako brzo ušli u teritorij da ovi nisu znali gdje gađati. dok ti pozoveš napad, ovi su već pogazili tvoju poziciju. međutim u slučaju sporog napredovanja, jednostavno Rusi će zvati avijaciju koja će uništavati Ukrajince. biti će gdni gubici
Treba jodu zamoliti da te pusti da češće ovdi pišeš, baš je duhovit taj način na koji ga "spuštaš" Rusima.Eroo wrote:Kako sad to? Ako je vjerovati Konošenku Bahmut je tijekom 9 mjeseci već 12x oslobođen, šta ne?AlfaOmega wrote:Jedini prohodan pravac za Ukre prema Bakhmutu. Uništena borbena vozila sa strane daju naslutiti pod kakvom je vatrom ovaj pravac.
Usput, priča se da se Prigožin (zbog velikih gubitaka) sprema na novu mobilizaciju po ludnicama i staračkim domovima.
Zna li se šta o tome?
a pustim ga pa as spama i svađa se. pustio bih ja njega da piše i normalno, jebe me se što je bio korona nacist, bilo pa prošlo , svima će suditi Bog, ali as as zaspama 15videa u 15postova u 15minuta, onda reciklira stara videa i totalno zaguši temu. širi hrpu i dezinformacija, kada mi dođe sa pričom poginulo 200 000 ruskih vojnika i uništeno 5000 tenkova i 800 aviona, kao kada ringo dođe sa istom pričom ubijeno 200 000 ukrajinaca, uništeno par stotina himarsa, i tisuće tenkova. aj šibaj odmah i briši i čisti.
. i onda se još zakači mentalitet, ringo, i ray sa komšićem i 5zvjezdica galaksijom i ode sve ukurac.
ovo što si ti stavio je legit snimka, Oryx ekipa već analizira snimku i gleda da li je koji gubitak novi . više je bilo snimki cesti za Bahmut, gdje je bila ukrajinska tehnika uništena sa strane, OK nisu to kolone tehnike, ali svako par stotina metara neki uništeni komad željeza. nešto se skloni, nešto gurne sa strane, sve to treba stavljati u Oryx bilježnicu. jednostavno cesta je u dometu minobacača i dronova, normalno da će put biti pakao.. dovoljno je da 0.5% vozila koja idu gore-dolje budu pogođene , vjerujem da dnevno ide stotine ljudi u svakom smjeru(tipa par desetaka vozila u jednom smjeru par desetaka u drugim), čak bih i rekao da i nisu neki gubici na cesti s obzirom koliko ima prometa.
još je "poetična" snimka, jer ukrajinski oklop ide u smjeru Bahmuta tamo iz smjera grada suklja dim i čuju se eksplozije ono idu u pakao.
sami ukrajinci tvrde međusobno da im je to najgori dio fronta, jer ovi luđaci iz wagnera se ratuju kao u onom filmu Enemy at The Gates --- imaš zadatak da odradiš, nema povlačenja, izvrši zadatak ili izgini, povlačenje se kažanja likvidacijom na licu mjesta. ako preživiš pola godine slobodan si. ironično čak i crvena armija je vrlo vrlo rijetko koristila takve metode, ali kod wangera to funkcionira na svakodnevnoj bazi. plus prođu solidnu obuku i imaju rezultate iako u prosjeku imaju manje tenkova i oklopa nego regularna RU vojska. ukrajinci sami tvrde da im je horor se ratovati u bahmutu i da su njima gubici ogromni.
čim negdje netko stavi link "u bahmutu gubici su 1:10 u korist ukrajinaca" , ma jesu kurac. možda su bili 1:3 dok su wagnerovci bili van grada, ali ako su ukrajinci gubici 1:2 , mogu se lupati nogom u guzicu, s obzirom da ih Rusi gađaju TOS bacačima vatre , imaju dronova, i tuku avijacijom koja za razliku od prošle godine udara brutalno i precizno. opet čak unatoč takvom omjeru snaga uz pravilne rotacije, manje snage, obranu, taktike, moožda postignu 1:2, ali kažem možda, realni broj ne znamo, moguće da je i 1:1 a to je totalno neisplativo za ukrajince..
ostaje jedino nada da wagneru nije ostalo još puno najtežih zatvorenika, plus oni koji su mobilizirani prije 5-6mjeseci kada je bila najveća mobilizacija po zatvorima, uskoro će na slobodu, zato Prigožin i kmeči i zato regularna RU vojska šalje pojačanje da štite bokove, dok ostatak Wangera juriša na zadnji par km2 grada
. i onda se još zakači mentalitet, ringo, i ray sa komšićem i 5zvjezdica galaksijom i ode sve ukurac.
ovo što si ti stavio je legit snimka, Oryx ekipa već analizira snimku i gleda da li je koji gubitak novi . više je bilo snimki cesti za Bahmut, gdje je bila ukrajinska tehnika uništena sa strane, OK nisu to kolone tehnike, ali svako par stotina metara neki uništeni komad željeza. nešto se skloni, nešto gurne sa strane, sve to treba stavljati u Oryx bilježnicu. jednostavno cesta je u dometu minobacača i dronova, normalno da će put biti pakao.. dovoljno je da 0.5% vozila koja idu gore-dolje budu pogođene , vjerujem da dnevno ide stotine ljudi u svakom smjeru(tipa par desetaka vozila u jednom smjeru par desetaka u drugim), čak bih i rekao da i nisu neki gubici na cesti s obzirom koliko ima prometa.
još je "poetična" snimka, jer ukrajinski oklop ide u smjeru Bahmuta tamo iz smjera grada suklja dim i čuju se eksplozije ono idu u pakao.
sami ukrajinci tvrde međusobno da im je to najgori dio fronta, jer ovi luđaci iz wagnera se ratuju kao u onom filmu Enemy at The Gates --- imaš zadatak da odradiš, nema povlačenja, izvrši zadatak ili izgini, povlačenje se kažanja likvidacijom na licu mjesta. ako preživiš pola godine slobodan si. ironično čak i crvena armija je vrlo vrlo rijetko koristila takve metode, ali kod wangera to funkcionira na svakodnevnoj bazi. plus prođu solidnu obuku i imaju rezultate iako u prosjeku imaju manje tenkova i oklopa nego regularna RU vojska. ukrajinci sami tvrde da im je horor se ratovati u bahmutu i da su njima gubici ogromni.
čim negdje netko stavi link "u bahmutu gubici su 1:10 u korist ukrajinaca" , ma jesu kurac. možda su bili 1:3 dok su wagnerovci bili van grada, ali ako su ukrajinci gubici 1:2 , mogu se lupati nogom u guzicu, s obzirom da ih Rusi gađaju TOS bacačima vatre , imaju dronova, i tuku avijacijom koja za razliku od prošle godine udara brutalno i precizno. opet čak unatoč takvom omjeru snaga uz pravilne rotacije, manje snage, obranu, taktike, moožda postignu 1:2, ali kažem možda, realni broj ne znamo, moguće da je i 1:1 a to je totalno neisplativo za ukrajince..
ostaje jedino nada da wagneru nije ostalo još puno najtežih zatvorenika, plus oni koji su mobilizirani prije 5-6mjeseci kada je bila najveća mobilizacija po zatvorima, uskoro će na slobodu, zato Prigožin i kmeči i zato regularna RU vojska šalje pojačanje da štite bokove, dok ostatak Wangera juriša na zadnji par km2 grada
Još jedna zanimljiva stvar. Onaj navodno uništeni novi T-90M tenk, izgleda da su ukrainci fejkali video.
Dakle zaista video počinje sa T-90M tenkom kako se povlači, međutim u kasnijoj fazi videa ubačen je neki drugi uništeni tenk ili novi video ili stari(manje bitno ima ekipa koja se bavi time tkz Oryx)
tko želi evo analize sa youtuba
vidim da ga je Oryx ekipa strpala u gubitak, however oni rade reviziju ako netko primjeti da je duplikat ili neki drugi tenk, tako tko ima otvoren twiter profil može im poslati ovaj link .. onda oni svako par tjedana naprave reviziju svih gubitaka i miču ako je prošvercan neki gubitak kao ovo naprimjer
Dakle zaista video počinje sa T-90M tenkom kako se povlači, međutim u kasnijoj fazi videa ubačen je neki drugi uništeni tenk ili novi video ili stari(manje bitno ima ekipa koja se bavi time tkz Oryx)
tko želi evo analize sa youtuba
vidim da ga je Oryx ekipa strpala u gubitak, however oni rade reviziju ako netko primjeti da je duplikat ili neki drugi tenk, tako tko ima otvoren twiter profil može im poslati ovaj link .. onda oni svako par tjedana naprave reviziju svih gubitaka i miču ako je prošvercan neki gubitak kao ovo naprimjer
Hahahahah
Inače na Krimu je 15% etničkih Ukrajinaca(oni su naravno za Ukrainu), 12% etničkih Tatara(oni su uglavnom za Ukrajinu) i 2/3 etničkih Rusa koji su pretpostavljam za Rusiju.
Inače na Krimu je 15% etničkih Ukrajinaca(oni su naravno za Ukrainu), 12% etničkih Tatara(oni su uglavnom za Ukrajinu) i 2/3 etničkih Rusa koji su pretpostavljam za Rusiju.
Mora san par puta pogledat te snimke da vidim šta je točno. Poprilično mutno al bitna je ta zadnja snimka di ga pogodi a ovaj kao da ima oslobođen prostor gore straga dok taj novi tenk nema jer mu taj zadnji dio kupole strši iza i prikrije od gore tijelo tenka...tako da mi se čini da je ta snimka lažna jer ne izgleda ko ovaj noviji tenk.
Više mi liči na T-72 ( taj šta je pogođen na toj mutnoj snimci ) jer on nema kupolu s tim izdužetkom strga ( suprotno od di je cijev topa na kupoli ) i kod njega jest iza brisani prostor tj čistina iza pošto nije kupola s produžetkom koji strši i pokriva tijelo tenka.
Više mi liči na T-72 ( taj šta je pogođen na toj mutnoj snimci ) jer on nema kupolu s tim izdužetkom strga ( suprotno od di je cijev topa na kupoli ) i kod njega jest iza brisani prostor tj čistina iza pošto nije kupola s produžetkom koji strši i pokriva tijelo tenka.
2014-04-11
Oryx ekipa obradila UKR gubitke sa ceste za Bahmut- neki su novi , neki već dokumentirani
opet pogođeno još jedno skladište nafte na Krimu ali šteta je nešto manja
Ruski antifašisti digli još jednu željezničku kompoziciju u Rusiji. I jučer su jednu. Ovo je dva puta u dva dana. Navodno je željeznica prenosila materijal za rat.
Inače ne znam jel ovo dobro
Dakle planovi UKR kontra ofanzive su dostupni samo Ukrajincima koji rade na njoj, nema valjda Amera u planiranju(možda rade neke sitnice).
Vjerujem da bi im NATO oficiri sigurno pomogli i dali neke dobre prijedloge. a sa druge strane Ukrajinci se opravdano straše da bi onda te informacije preko ovih zapadnjaka došle do Rusa.
Ruski antifašisti digli još jednu željezničku kompoziciju u Rusiji. I jučer su jednu. Ovo je dva puta u dva dana. Navodno je željeznica prenosila materijal za rat.
Inače ne znam jel ovo dobro
Dakle planovi UKR kontra ofanzive su dostupni samo Ukrajincima koji rade na njoj, nema valjda Amera u planiranju(možda rade neke sitnice).
Vjerujem da bi im NATO oficiri sigurno pomogli i dali neke dobre prijedloge. a sa druge strane Ukrajinci se opravdano straše da bi onda te informacije preko ovih zapadnjaka došle do Rusa.
i jedna dobra vijest već par dana nisam vidio ruske dronove lancet da su razvalili neku zapadnu haubicu ili neki zapadni/sovjetski PZO sustav.
Bit ce da ih stede za vrijeme moguceg ukrajinskog napada.AssadNaPodmornici wrote:i jedna dobra vijest već par dana nisam vidio ruske dronove lancet da su razvalili neku zapadnu haubicu ili neki zapadni/sovjetski PZO sustav.
Ni ukrajinci primjerice ne koriste himarse, upitno je koliko se cega akumuliralo za vece operacije.
To je najveca nepoznanica ,a bit ce kljucno na terenu.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
puštaju neke stare snimke Rusi, vidio sam iz drugog mjeseca uništili jedan KRAB i još jedan S-300 , ali slažem se i prije je bilo komentiranja da jedni i drugi akumuliraju resurse za taj okršaj.dijagram wrote:Bit ce da ih stede za vrijeme moguceg ukrajinskog napada.AssadNaPodmornici wrote:i jedna dobra vijest već par dana nisam vidio ruske dronove lancet da su razvalili neku zapadnu haubicu ili neki zapadni/sovjetski PZO sustav.
Ni ukrajinci primjerice ne koriste himarse, upitno je koliko se cega akumuliralo za vece operacije.
pazi Rusija i dalje unatoč ovim gubicima i unatoč zapadnoj pomoći i dalje ima na fronti više tenkova nego UKR , a nakon one pušione kod Ugljedara nema više masovnih snimki Ruskih tenkova.
naravno Ukrajinci im svaki dan unište 2-3 tenka na fronti ali i izgube 1 tenk, ali očito se radi o gomilanju resursa.
Meni naravno najveći misterij predstavljaju ovi Američki dronovi kamikaze koji bi trebali imati istu ulogu kao i lancet. To su Switchblade 300 i 600 i PhoneixGhost..
od svega imamo samo 10-15 snimki Switchblade 300 dronova koji napadaju pješadiju ...ovih drugih bi trebalo biti na +1000
zašto nema Switchblade 600 dronova a Ukrajinci su ih navodno dobili na stotine pa i tisuće.
Ili su teško smeće ili ih čak i Ukrajinci štede za napad. Switchblade 600 su idealni , jer bi trebali biti kao Lancet čak i bolji, recimo kada Rusi krenu u kontra napad sa rezervom da skrše Ukrajinski proboj negdje , onda bi sa rojem tih dronova mogao skršiti im protunapad.
Iz istog razloga bi Ukrajinci trebali nagomilati i hrpu izviđačkih dronova koji bi uz pomoć satelita i svega ostaloga , mogli imati nadzor nad frontom.
Zatim Ukr avijacija, ako su uvježbali, koristit će one JDAM bombe(ono što Rusi koriste kada stavljam snimke) i tako uništavati Ruske fortifikacije na prvoj crti . Pri tome ako ih "nacilja Ruska PZO", imaju HAARM projektile.
Po meni najveći problem će biti Ruska avijacija kada gledam kako destruktivno izgleda bacanje onih pola tona bombi. i Rusi su kao i Ameri razvili svoju JDAM verziju da glupe sovjetske ogromne bombe pretvore u precizno oružje koje mogu lansirati sa 40,50km udaljenosti(pa i više tvrde Rusi). ne znam kako to riješit.. moraš dovesti PZO sustave velikog dometa doslovno na prvu crtu , ili poslati Mig-29etke i Su27 naoružane sa onim starijim zrak-zrak raketama da ih love .. jedino ako i Mig-29tke nisu modificirani da mogu ispaliti novije zapadne zrak-zrak rakete većeg dometa.. svakako gadno će biti Ukrajincima za probiti .
Ukrajincima bi odlično došle GLSMDB rakete 150km dometa , ali to se spominjalo da će to tek dobijati krajem godine, jer su one nedavno razvijene pa se tek valjda proizvode ili bi se trebali proizvesti.. ne bi bilo loše , da Ruse na fronti iznenade sa udarima 150km iza fronte, to bi im bio šok za logistiku i komandu.
pazi sve ovo kordinirati, ovo je stvarno nešto masovno.
AssadNaPodmornici wrote:puštaju neke stare snimke Rusi, vidio sam iz drugog mjeseca uništili jedan KRAB i još jedan S-300 , ali slažem se i prije je bilo komentiranja da jedni i drugi akumuliraju resurse za taj okršaj.dijagram wrote:Bit ce da ih stede za vrijeme moguceg ukrajinskog napada.AssadNaPodmornici wrote:i jedna dobra vijest već par dana nisam vidio ruske dronove lancet da su razvalili neku zapadnu haubicu ili neki zapadni/sovjetski PZO sustav.
pazi Rusija i dalje unatoč ovim gubicima i unatoč zapadnoj pomoći i dalje ima na fronti više tenkova nego UKR , a nakon one pušione kod Ugljedara nema više masovnih snimki Ruskih tenkova.
naravno Ukrajinci im svaki dan unište 2-3 tenka na fronti ali i izgube 1 tenk, ali očito se radi o gomilanju resursa.
Meni naravno najveći misterij predstavljaju ovi Američki dronovi kamikaze koji bi trebali imati istu ulogu kao i lancet. To su Switchblade 300 i 600 i PhoneixGhost..
od svega imamo samo 10-15 snimki Switchblade 300 dronova koji napadaju pješadiju ...ovih drugih bi trebalo biti na +1000
zašto nema Switchblade 600 dronova a Ukrajinci su ih navodno dobili na stotine pa i tisuće.
Ili su teško smeće ili ih čak i Ukrajinci štede za napad. Switchblade 600 su idealni , jer bi trebali biti kao Lancet čak i bolji, recimo kada Rusi krenu u kontra napad sa rezervom da skrše Ukrajinski proboj negdje , onda bi sa rojem tih dronova mogao skršiti im protunapad.
Iz istog razloga bi Ukrajinci trebali nagomilati i hrpu izviđačkih dronova koji bi uz pomoć satelita i svega ostaloga , mogli imati nadzor nad frontom.
Zatim Ukr avijacija, ako su uvježbali, koristit će one JDAM bombe(ono što Rusi koriste kada stavljam snimke) i tako uništavati Ruske fortifikacije na prvoj crti . Pri tome ako ih "nacilja Ruska PZO", imaju HAARM projektile.
Po meni najveći problem će biti Ruska avijacija kada gledam kako destruktivno izgleda bacanje onih pola tona bombi. i Rusi su kao i Ameri razvili svoju JDAM verziju da glupe sovjetske ogromne bombe pretvore u precizno oružje koje mogu lansirati sa 40,50km udaljenosti(pa i više tvrde Rusi). ne znam kako to riješit.. moraš dovesti PZO sustave velikog dometa doslovno na prvu crtu , ili poslati Mig-29etke i Su27 naoružane sa onim starijim zrak-zrak raketama da ih love .. jedino ako i Mig-29tke nisu modificirani da mogu ispaliti novije zapadne zrak-zrak rakete većeg dometa.. svakako gadno će biti Ukrajincima za probiti .
Ukrajincima bi odlično došle GLSMDB rakete 150km dometa , ali to se spominjalo da će to tek dobijati krajem godine, jer su one nedavno razvijene pa se tek valjda proizvode ili bi se trebali proizvesti.. ne bi bilo loše , da Ruse na fronti iznenade sa udarima 150km iza fronte, to bi im bio šok za logistiku i komandu.
pazi sve ovo kordinirati, ovo je stvarno nešto masovno.
Vjerojatno ce biti nekih iznenadjenja, sredstava koja do sada nisu koristena kod ukrajinaca.
Vazno ce biti i koja kvaliteta kao i kvantitet.
Ipak za uspjeh ce kljucne biti same snage, brojnost i spremnost ljudstva da izvrsi zadatke.
Slicno je s rusima.
Tezit ce odbiti napad, sprijeciti vece i sire prodore, a ako se dogode vrsiti obranu po dubini za sto se spremaju.
Sto i kako, a pogotovo kada ce se odigrati mozemo samo nagadjati.
O stanju suprotstavljenih vojski nedovoljno znamo, kao i o planovima kako i gdje bi se operacije izvodile.
dijagram-
2015-08-09
dijagram objasni..
da se vratimo na rat. rusi su i sinoć izveli napade iranskim dronovima. ukraijnci standardno tvrde da su oborili 90% dronova a onih par što je prošlo je pogodilo civilne objekte..
u realnosti ima više izvješća o pogocima, navodno je pogođeno skladište nafte u Kirovgradu, da ne ispadne da samo Ukrajinci Rusima gađaju skladišta nafte
Ukrajinci napali Kremlj lol
rusko skladište streljiva negdje na fronti. imajte na umu za ove snimke, da postoji uvijek dobra šansa da su snimljene negdje drugdje .. tipa postoji šansa da je ovo ukr skladište uništeno prošle godine pa sada ovi to prodaju kao rusko. jedni i drugi to non stop rade, zato i stavljam videa od dobrih izvora ali i oni ne znaju sve
zato obično pratim komentare ispod ovih videa,
što se tiče napada ovih UKR dronova na Kremlj, neki Ukrajinci tvrde da im je sve to sumnjivo, da Putin je napao sam sebe, tu su bile kamere itd, da traži izliku da se ne pojavi na paradi ili da je otkažu za 9.maja..
kakva parada, ako ti je velika većina oružja i vojnika u ukrajini, ili su već poginuli i uništeni, sa čime da paradiraju
da se vratimo na rat. rusi su i sinoć izveli napade iranskim dronovima. ukraijnci standardno tvrde da su oborili 90% dronova a onih par što je prošlo je pogodilo civilne objekte..
u realnosti ima više izvješća o pogocima, navodno je pogođeno skladište nafte u Kirovgradu, da ne ispadne da samo Ukrajinci Rusima gađaju skladišta nafte
Ukrajinci napali Kremlj lol
rusko skladište streljiva negdje na fronti. imajte na umu za ove snimke, da postoji uvijek dobra šansa da su snimljene negdje drugdje .. tipa postoji šansa da je ovo ukr skladište uništeno prošle godine pa sada ovi to prodaju kao rusko. jedni i drugi to non stop rade, zato i stavljam videa od dobrih izvora ali i oni ne znaju sve
zato obično pratim komentare ispod ovih videa,
što se tiče napada ovih UKR dronova na Kremlj, neki Ukrajinci tvrde da im je sve to sumnjivo, da Putin je napao sam sebe, tu su bile kamere itd, da traži izliku da se ne pojavi na paradi ili da je otkažu za 9.maja..
kakva parada, ako ti je velika većina oružja i vojnika u ukrajini, ili su već poginuli i uništeni, sa čime da paradiraju
Ne stignem pratiti nista od posla, a kad bacim oko na vijesti iste su danas kao i prije tri mjeseca.
Ne znam koliko je propagande u izvjescima jedne i druge strane ali sigurno je svaka iskoristena u tu svrhu.
Neke cinjenice se ne mogu skriti, evidentno je da se unistavaju borbena vozila, skladista, pa i zgrade i civilna infrastruktura, poneka letjelica itd.
To se vidi, ne moze se nijekati.
Sve drugo se laze i pokusava iskoristiti na najbolji nacin.
Koliko se unisti projektila sam Bog zna, koliko PZO presretne, koliko prodje, koliko je vojnika poginulo, koliko ranjeno, koliko tenkova izbaceno iz stroja, sve se pumpa i to je normalno.
Davno sam rekao da te brojke i nisu bitne, takve su kakve jesu, bitno je ono sto je ostalo, cime snage raspolazu, kojim sredstvima, kojim kolicinama municije kakvim ljudstvom itd.
To ce odluciti nastavak rata a ne broj do danas poginulih, unistene tehnike ili pogotovo oborenih raketa.
Naravno da nije nevazno je li poginulo 50000, 100000 ili milijun vojnika neke strane.
No i da je milijun za buducnost puno je vaznije koliko ih danas jos imaju i kakvog su stanja.
Tocne podatke ne znamo, sigurno se daju sasvim krive brojke, no znamo da su gubitci veliki i u ljudstvu i tehnici na obje strane. To je sigurno tako.
Znamo i da su za sada podnosljivi jer rat se nastavlja bez vecih pomaka na terenu, jos uvijek se djeluje diljem fronta, mozda manje ali to je taktika i stednja za odlucnije bitke koje se ocekuju.
Drugo, ova dubinska djelovanja dronovima po ruskom teritoriju, a rusi to rade po ukrajini od pocetka, govore o spremnosti ukrajinaca na djelovanje i znatno jacim sredstvima i po bilo kojoj oblasti rusije pa i samoj Moskvi.
To je dodatni element pokazivanja misica i odlucnosti da se ide do kraja.
Ocekivao sam i ranije napad na Moskvu kao simbolican pokazatelj da ce i oni tuci njih i tamo cim se domognu oruzja kojim su to u stanju ciniti.
Nema respekta velike sile, ovim im ukrajinci jebu mater definitivno.
Civilima u rusiji ovo nece biti svejedno.
Rusima se ovim porucuje niste sigurni ni u Moskvi, nema opustanja, nema sigurnosti, vec ste u dometu a sto mozete ocekivati ubuduce zamislite, pa sad i dalje tucite Kijev, Lavov itd.
Ne znam koliko je propagande u izvjescima jedne i druge strane ali sigurno je svaka iskoristena u tu svrhu.
Neke cinjenice se ne mogu skriti, evidentno je da se unistavaju borbena vozila, skladista, pa i zgrade i civilna infrastruktura, poneka letjelica itd.
To se vidi, ne moze se nijekati.
Sve drugo se laze i pokusava iskoristiti na najbolji nacin.
Koliko se unisti projektila sam Bog zna, koliko PZO presretne, koliko prodje, koliko je vojnika poginulo, koliko ranjeno, koliko tenkova izbaceno iz stroja, sve se pumpa i to je normalno.
Davno sam rekao da te brojke i nisu bitne, takve su kakve jesu, bitno je ono sto je ostalo, cime snage raspolazu, kojim sredstvima, kojim kolicinama municije kakvim ljudstvom itd.
To ce odluciti nastavak rata a ne broj do danas poginulih, unistene tehnike ili pogotovo oborenih raketa.
Naravno da nije nevazno je li poginulo 50000, 100000 ili milijun vojnika neke strane.
No i da je milijun za buducnost puno je vaznije koliko ih danas jos imaju i kakvog su stanja.
Tocne podatke ne znamo, sigurno se daju sasvim krive brojke, no znamo da su gubitci veliki i u ljudstvu i tehnici na obje strane. To je sigurno tako.
Znamo i da su za sada podnosljivi jer rat se nastavlja bez vecih pomaka na terenu, jos uvijek se djeluje diljem fronta, mozda manje ali to je taktika i stednja za odlucnije bitke koje se ocekuju.
Drugo, ova dubinska djelovanja dronovima po ruskom teritoriju, a rusi to rade po ukrajini od pocetka, govore o spremnosti ukrajinaca na djelovanje i znatno jacim sredstvima i po bilo kojoj oblasti rusije pa i samoj Moskvi.
To je dodatni element pokazivanja misica i odlucnosti da se ide do kraja.
Ocekivao sam i ranije napad na Moskvu kao simbolican pokazatelj da ce i oni tuci njih i tamo cim se domognu oruzja kojim su to u stanju ciniti.
Nema respekta velike sile, ovim im ukrajinci jebu mater definitivno.
Civilima u rusiji ovo nece biti svejedno.
Rusima se ovim porucuje niste sigurni ni u Moskvi, nema opustanja, nema sigurnosti, vec ste u dometu a sto mozete ocekivati ubuduce zamislite, pa sad i dalje tucite Kijev, Lavov itd.
dijagram-
2015-08-09
michaellcmacha and AssadNaPodmornici like this post
Od početka sam zastupao stajalište da zapad potpuno nepotrebno kompromisira i kalkulira kadbsu u pitanju smrtonosna srrdstva i oružja dometa makar do 300 km. Ukrajini se moralo omogućiti da potpuno ravnopravno i ekvivalentno djeluje po ruskim kako vojnim tako i ciljevima vojne potpore, znači sva infrastruktura po dubini ruskog teritorija. S obzirom da su usa i gb jamčili sigurnost i odsustvo bilo kakvog oblika ugroze, a pogotovo otvorenu agresiju sa ciljem okupacije suverenog ukrajinskog teritorija, ubijanja legitimnog političkog vodstva države, činjenja masovnih ratnij zločina nad ukrajinskim civilima, bili su i jesu i nadalje dužni opskrbiti ukrajinu svim potrebnim i dostatnim strdststrdstvima kako bi sese ukrajina i obranila i protjerala agresora sa svog teritorija...
2015-08-08
Nitko ti to ( svoje dalekometne rakete ) normalan neće dati a da onda ti s time gađaš Rusiju. To im ni SAD ne dopušta a kamo li će tko drugi. Možeš ti ( Ukrajina ) kad ih dobiješ al onda nema više iduće ture. To je izrazito osjetljivo političko i vojno pitanje da ja tebi dam nešto moje a ti s time gađaš Rusiju. Smisao vojske je zaštita države a ne uvlačenje u rat iste zbog tamo neke treće države. Dakle prevedeno ostaje ti da im razvijaš industriju dronova i raketa zemlja zemlja kako bi oni sami s tim raketama koje su proizvedene u Ukrajini gađali šta god oće tamo tako da nisi ti izravno uključen jer nisu tvoji dronovi nit rakete nego ukrajinski pa neka se Putin njima obrati a ne tebi tj Americi il bilo kojoj državi koja podržava Ukrajinu.michaellcmacha wrote:Od početka sam zastupao stajalište da zapad potpuno nepotrebno kompromisira i kalkulira kadbsu u pitanju smrtonosna srrdstva i oružja dometa makar do 300 km. Ukrajini se moralo omogućiti da potpuno ravnopravno i ekvivalentno djeluje po ruskim kako vojnim tako i ciljevima vojne potpore, znači sva infrastruktura po dubini ruskog teritorija. S obzirom da su usa i gb jamčili sigurnost i odsustvo bilo kakvog oblika ugroze, a pogotovo otvorenu agresiju sa ciljem okupacije suverenog ukrajinskog teritorija, ubijanja legitimnog političkog vodstva države, činjenja masovnih ratnij zločina nad ukrajinskim civilima, bili su i jesu i nadalje dužni opskrbiti ukrajinu svim potrebnim i dostatnim strdststrdstvima kako bi sese ukrajina i obranila i protjerala agresora sa svog teritorija...
2014-04-11
Na jugu Rusije zapalila se naftna rafinerija nakon napada dronom
Dio pogona naftne rafinerije na jugu Rusije zapalio se nakon napada dronom, objavila je ruska državna agencija Tass rano u četvrtak pozivajući se na lokalne hitne službe. Tass je rekao da se incident dogodio u rafineriji Ilsky u blizini crnomorske luke Novorosijsk. Citirao je izvor koji je rekao da gori rezervoar goriva, ali nije dao detalje.Ukrajina rijetko preuzima odgovornost za ono što Moskva kaže da su česti napadi bespilotnim letjelicama Ukrajine na njezinu infrastrukturu i vojne ciljeve, posebno u regijama blizu Rusije. Prošlog je lipnja rafinerija nafte Novošahtinsk u ruskoj regiji Rostov, koja graniči s Ukrajinom, obustavila rad nakon što su dvije bespilotne letjelice napale njezina postrojenja.
Prevedeno: Ukrajinska protuofenziva je počela.
2014-04-11
michaellcmacha wrote:Od početka sam zastupao stajalište da zapad potpuno nepotrebno kompromisira i kalkulira kadbsu u pitanju smrtonosna srrdstva i oružja dometa makar do 300 km. Ukrajini se moralo omogućiti da potpuno ravnopravno i ekvivalentno djeluje po ruskim kako vojnim tako i ciljevima vojne potpore, znači sva infrastruktura po dubini ruskog teritorija. S obzirom da su usa i gb jamčili sigurnost i odsustvo bilo kakvog oblika ugroze, a pogotovo otvorenu agresiju sa ciljem okupacije suverenog ukrajinskog teritorija, ubijanja legitimnog političkog vodstva države, činjenja masovnih ratnij zločina nad ukrajinskim civilima, bili su i jesu i nadalje dužni opskrbiti ukrajinu svim potrebnim i dostatnim strdststrdstvima kako bi sese ukrajina i obranila i protjerala agresora sa svog teritorija...
Najveća greška zapada čak i nije nesposobnost predviđanja da će Rusija napasti Ukrajini. Ogroman broj idiota u zapadnim think tankovima nije uopće razumio što Rusija uopže želi.
Silom obnoviti rusko carstvo sa slaboumnim idiotom na njegovom čelu koji igra šah u 4 dimenzije.
Ti si bio manje milosrdan od mene kada si idiotima koji su vjerovali u takve idiotarije, pa sad mudro šute, rekao što im je odmah trebalo reći. Ja sam bio puno suzdržaniji i to je bila moja dosadašnja najveća geostrateška pogreška.
Nekada jednostavno moraš reći ljudima tko su i što su.
To se ionako prije ili kasnije shvati od strane većine i tu pogrešku zato nisam ponovio u procjeni rezultata ove posljednje (očito ne i zadnje) ruske agresije što sam i otvoreno napsao više puta.
Međutim, budala uvijek ima i nikada svi neće razumjeti čak niti osnovne stvari pa tako i one po kojima vrhunski zapadni borbeni lovci presretači eto jadni nisu u stanju izaćin na kraj s tehnologijom iz ww2, pa čak niti ww1 (dronovi), a često niti sa onom iz 19. stoljeća (baloni) - ne samo oni probni kineski kakti metereološki.
Ali Kinezi su vojni diletanti pa nije za čuđenje da su pokušali sa takvim idiotarijama.
Svejedno, ne znam koliki idiot moraš biti pa da prihvatiš takve stavove,
Druga je priča ostatak odgoja ili bolje rečeno ispiranja uma iz vremena komunizma o Rusiji koja je nepobjediva svemirska sila, a popušili bi ww2 samo tako, kao od šale, da nisu primili ogromne zalihe MTS savezničke pomoći čega praktički nitko od vjernika komunizma nije bio svijestan.
Guest- Guest
To su gluposti i ukratko sam pojasnio o čemu se radi... I naravno ne mislim ponavljati... Nije ovo ni prvi a ni zadnji rat, i upravo stoga je trulo kompromiserstvo i kalkulantski odnos prema situaciji poguban za kompromisere i kalkulante bez krajnje računice...RayMabus wrote:Nitko ti to ( svoje dalekometne rakete ) normalan neće dati a da onda ti s time gađaš Rusiju. To im ni SAD ne dopušta a kamo li će tko drugi. Možeš ti ( Ukrajina ) kad ih dobiješ al onda nema više iduće ture. To je izrazito osjetljivo političko i vojno pitanje da ja tebi dam nešto moje a ti s time gađaš Rusiju. Smisao vojske je zaštita države a ne uvlačenje u rat iste zbog tamo neke treće države. Dakle prevedeno ostaje ti da im razvijaš industriju dronova i raketa zemlja zemlja kako bi oni sami s tim raketama koje su proizvedene u Ukrajini gađali šta god oće tamo tako da nisi ti izravno uključen jer nisu tvoji dronovi nit rakete nego ukrajinski pa neka se Putin njima obrati a ne tebi tj Americi il bilo kojoj državi koja podržava Ukrajinu.michaellcmacha wrote:Od početka sam zastupao stajalište da zapad potpuno nepotrebno kompromisira i kalkulira kadbsu u pitanju smrtonosna srrdstva i oružja dometa makar do 300 km. Ukrajini se moralo omogućiti da potpuno ravnopravno i ekvivalentno djeluje po ruskim kako vojnim tako i ciljevima vojne potpore, znači sva infrastruktura po dubini ruskog teritorija. S obzirom da su usa i gb jamčili sigurnost i odsustvo bilo kakvog oblika ugroze, a pogotovo otvorenu agresiju sa ciljem okupacije suverenog ukrajinskog teritorija, ubijanja legitimnog političkog vodstva države, činjenja masovnih ratnij zločina nad ukrajinskim civilima, bili su i jesu i nadalje dužni opskrbiti ukrajinu svim potrebnim i dostatnim strdststrdstvima kako bi sese ukrajina i obranila i protjerala agresora sa svog teritorija...
2015-08-08
Bog je odlučio drukčije Miha.
by RayMabus Sun 23 Jan -
Ako nisi stavio ulog brige te na koju će stranu pasti novčić.
Reka san da jedino ako se približe Karpatima da ću reagirat jer mi je to preblizu a ovo ostalo ...pa ako vi želite ratovat, tolike ste budale, a pa potucite se i istrijebite međusobno. Bit će manje kretena na ovoj planeti.
23.01.2022
by RayMabus Sun 23 Jan -
Ako nisi stavio ulog brige te na koju će stranu pasti novčić.
Reka san da jedino ako se približe Karpatima da ću reagirat jer mi je to preblizu a ovo ostalo ...pa ako vi želite ratovat, tolike ste budale, a pa potucite se i istrijebite međusobno. Bit će manje kretena na ovoj planeti.
23.01.2022
2014-04-11
Page 33 of 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema