Denkverbot
Page 34 of 46
Page 34 of 46 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40 ... 46
Re: Denkverbot
Pa na mene svi događaji ostavljaju isti trag. U stvari, gotovo da ga i ne ostavljaju.
Ali, aj dobro evo jedan primjer.
Izašo sam vani, bila neka proslava u kvartu.
Onda mi je jedna ženska (koja je bila u društvu jednog muškarca), za koju sam 100% siguran da je ne poznajem i da s njom nisam imao nikakvog kontakta, pružila ruku da se pozdravi samnom.
Onda sam joj pružio ruku i pitao je odakle se mi to poznajemo.
Ona je rekla da tu iz kvarta, iako je nisam nikad primjetio.
Usput mi je rekla i svoje ime i prezime.
Onda sam ja nju upitao: "A tko sam ja?"
Onda mi je ona odgovorila: "Nebitno."
Onda mi je jedna ženska (koja je bila u društvu jednog muškarca), za koju sam 100% siguran da je ne poznajem i da s njom nisam imao nikakvog kontakta, pružila ruku da se pozdravi samnom.
Guest- Guest
Hmm, jel ti se uz put osmjehnula, namignula?cassa nuowa wrote:Pa na mene svi događaji ostavljaju isti trag. U stvari, gotovo da ga i ne ostavljaju.
Nije. Pričala je ko neka štreberica, koja je sve što bi rekla, unaprijed naučila napamet. Bez imalo emocija.mativka wrote:Hmm, jel ti se uz put osmjehnula, namignula?cassa nuowa wrote:Pa na mene svi događaji ostavljaju isti trag. U stvari, gotovo da ga i ne ostavljaju.
Guest- Guest
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
Ne mislim ništa. Ovo je sve očekivano za mene.mativka wrote:Što misliš o današnjim vezama i njihovim temeljima?
A i po statistikama vidim da je sve ošlo kvragu. Pogotovo u gradovima.
A ja sam znao da će se to dogodit kad-tad jer sam odavno skužio di ovaj svijet ide. Tako da se s tim ne opterećujem. Ja to ne mogu promjenit. Ovo "novo i napredno" je bacilo svijet u živo blato i ja ne vidim kako će se iz toga izvuć.
Sve ono što vrijedi danas se doživljava kao nazadno.
Guest- Guest
Ni meni se ne sviđa pravac u kojem svijet ide.cassa nuowa wrote:Ne mislim ništa. Ovo je sve očekivano za mene.mativka wrote:Što misliš o današnjim vezama i njihovim temeljima?
A i po statistikama vidim da je sve ošlo kvragu. Pogotovo u gradovima.
A ja sam znao da će se to dogodit kad-tad jer sam odavno skužio di ovaj svijet ide. Tako da se s tim ne opterećujem. Ja to ne mogu promjenit. Ovo "novo i napredno" je bacilo svijet u živo blato i ja ne vidim kako će se iz toga izvuć.
Sve ono što vrijedi danas se doživljava kao nazadno.
Što je tome zaslužno?
Nove tehnologije, naglasak na materijalnom svijetu, naglasak na JA i moje potrebe, nedostatak duhovnosti, empatije, svjesnosti o prolaznosti...?
O tome sam puno pisao po forumu. Sve to što si nabrojala.mativka wrote:
Ni meni se ne sviđa pravac u kojem svijet ide.
Što je tome zaslužno?
Nove tehnologije, naglasak na materijalnom svijetu, naglasak na JA i moje potrebe, nedostatak duhovnosti, empatije, svjesnosti o prolaznosti...?
Plus još dosta toga...
Npr. favoriziranje životinja nad djecom, propagiranje rodne ideologije, seksualna nakarada, ismijavanje uloge oca i majke zamjenskim roditeljom1 i roditeljom2 (uništenje tradicionalne obitelji), mržnja prema raznim religijama, težnja ka uništavanju nacionalnog i ljudskog identiteta, oskvrnjavanje narodnih običaja i tradicija, nazivanje pametnim nekakvih predmete poput telefona, klupe, ploče, štednjaka, automobila... (onda čovjek automatski postaje gluplji),itd.itd...
Uglavnom, zajednički nazivnik svemu tome je ljudska glupost.
Guest- Guest
Kao da sve to gore navedeno nije dovoljno već se dodatno gura i pojam nebinarne osobe kao društveno prihvatljive.
Meni se zavrti u glavi od svih tih pojmova.
Meni se zavrti u glavi od svih tih pojmova.
Treba sebe dovesti u stanje da ti se nikad ne zavrti u glavi zbog nekakvih pojmova.
Ono: "Na jedno uho uđe, a na drugo izađe."
I onda opet nastaviš po svome.
Ono: "Na jedno uho uđe, a na drugo izađe."
I onda opet nastaviš po svome.
Guest- Guest
Inteligentan i nesretan, jer je za pretpostaviti kako su glup i inteligentan stalne, a sretan i nesretan nestalnlna stanja.mativka wrote:Evo par konkretnih pitanja:
Je li bolje biti glup i sretan ili inteligentan i nesretan?
Je li bolje biti debela nepušačica ili mršava pušačica?
Je li bolje držati se novotarija u vezi prehrane ili se držati tradicije svog kraja?
Je li bolje učiti iz svojih grešaka ili iz tuđih?
Je li bolje biti timski igrač ili samostalan?
Je li bolje imati naočnjake kao za konje ili slobodan vid?
Mršava pušačica, jer je lakše ostaviti se cigaretov nego smršaviti.
Držati se tradicije, jer tradicija filtrira novotarije.
Iz tuđih, ako je moguće.
Timski igroč, jer je snoga u broju.
Bolje je imati naočnjake, lakše se fokusirati..
2014-04-16
Evo, stigli i različiti odgovori.
Sad o njima možemo (i ne moramo) konstruktivno raspravljat.
Ja, na primjer, ne vidim tu snagu u broju koju je kolega aben spomenuo.
Guest- Guest
6 m 14x16 mi je greda bila, i moro sun je dignuti 3 metra uvis na stup, i unda još pogoditi u buže za ankere. Tribalo mi je celo popodne, prvo jedun kroj gori, pa drugi, pa osigirati da ne pade, pa unda namestiti na buže, pa pomalo doli, dašćicu po dašćicu, jer moro paralelo ulaziti na obadvo ankera...cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
Da sun bi spreman na tim, uvrh glove 10 min posla..
2014-04-16
I kakve to veze ima s igračima?aben wrote:6 m 14x16 mi je greda bila, i moro sun je dignuti 3 metra uvis na stup, i unda još pogoditi u buže za ankere. Tribalo mi je celo popodne, prvo jedun kroj gori, pa drugi, pa osigirati da ne pade, pa unda namestiti na buže, pa pomalo doli, dašćicu po dašćicu, jer moro paralelo ulaziti na obadvo ankera...cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
Guest- Guest
Kao i obično, vrlo zanimljivi odgovori koji u isto vrijeme nude i rješnja.aben wrote:Inteligentan i nesretan, jer je za pretpostaviti kako su glup i inteligentan stalne, a sretan i nesretan nestalnlna stanja.mativka wrote:Evo par konkretnih pitanja:
Je li bolje biti glup i sretan ili inteligentan i nesretan?
Je li bolje biti debela nepušačica ili mršava pušačica?
Je li bolje držati se novotarija u vezi prehrane ili se držati tradicije svog kraja?
Je li bolje učiti iz svojih grešaka ili iz tuđih?
Je li bolje biti timski igrač ili samostalan?
Je li bolje imati naočnjake kao za konje ili slobodan vid?
Mršava pušačica, jer je lakše ostaviti se cigaretov nego smršaviti.
Držati se tradicije, jer tradicija filtrira novotarije.
Iz tuđih, ako je moguće.
Timski igroč, jer je snoga u broju.
Bolje je imati naočnjake, lakše se fokusirati..
Na žalost, jedinka protiv čopora ima jako male šanse preživljavanja.cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
U tom slučaju neka se ne bori s čoporom.mativka wrote:Na žalost, jedinka protiv čopora ima jako male šanse preživljavanja.cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
Guest- Guest
Igroč je to obavi za 4 ure, a igročima bi tribalo 4 mincassa nuowa wrote:I kakve to veze ima s igračima?aben wrote:6 m 14x16 mi je greda bila, i moro sun je dignuti 3 metra uvis na stup, i unda još pogoditi u buže za ankere. Tribalo mi je celo popodne, prvo jedun kroj gori, pa drugi, pa osigirati da ne pade, pa unda namestiti na buže, pa pomalo doli, dašćicu po dašćicu, jer moro paralelo ulaziti na obadvo ankera...cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
2014-04-16
To je ovo di zapad gre; zno se da je snoga u broju, ali se otkrilo da je i totalitarizam u broju. Zoto ograničeno koristimo kooperaciju, i nakon toga pojdemo u svoju individualnu kuću...mativka wrote:Na žalost, jedinka protiv čopora ima jako male šanse preživljavanja.cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
2014-04-16
Po mom mišljenju s tim se bave građevinski radnici,a ne igrači.aben wrote:Igroč je to obavi za 4 ure, a igročima bi tribalo 4 mincassa nuowa wrote:I kakve to veze ima s igračima?aben wrote:6 m 14x16 mi je greda bila, i moro sun je dignuti 3 metra uvis na stup, i unda još pogoditi u buže za ankere. Tribalo mi je celo popodne, prvo jedun kroj gori, pa drugi, pa osigirati da ne pade, pa unda namestiti na buže, pa pomalo doli, dašćicu po dašćicu, jer moro paralelo ulaziti na obadvo ankera...cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
Mislim da raspravu ne činiš konstruktivnom, nego skrećeš na drugu temu, koja me inače nimalo ne zanima.
I dalje ne vidim nikakvu snagu u broju koja se odnosi na igrače.
Guest- Guest
A ok,cassa nuowa wrote:Po mom mišljenju s tim se bave građevinski radnici,a ne igrači.aben wrote:Igroč je to obavi za 4 ure, a igročima bi tribalo 4 mincassa nuowa wrote:I kakve to veze ima s igračima?aben wrote:6 m 14x16 mi je greda bila, i moro sun je dignuti 3 metra uvis na stup, i unda još pogoditi u buže za ankere. Tribalo mi je celo popodne, prvo jedun kroj gori, pa drugi, pa osigirati da ne pade, pa unda namestiti na buže, pa pomalo doli, dašćicu po dašćicu, jer moro paralelo ulaziti na obadvo ankera...cassa nuowa wrote:Evo, stigli i različiti odgovori.
Mislim da raspravu ne činiš konstruktivnom, nego skrećeš na drugu temu, koja me inače nimalo ne zanima.
I dalje ne vidim nikakvu snagu u broju koja se odnosi na igrače.
Kad igroči u nogometu izgubu jednoga zbog crvenoga kartona, imaju 60% šanse da će izgubiti i susret, a samo 20% da će dobiti.
2014-04-16
U svakom sportu ekipe startaju s istim brojem igrača. Nitko nema brojčanu prednost.aben wrote:
A ok,
Kad igroči u nogometu izgubu jednoga zbog crvenoga kartona, imaju 60% šanse da će izgubiti i susret, a samo 20% da će dobiti.
Dalje sve ide po pravilima igre.
Guest- Guest
Page 34 of 46 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40 ... 46
Page 34 of 46