Orešković na aparatima, dobio 30 dana da se digne iz kome
Page 1 of 1
Orešković na aparatima, dobio 30 dana da se digne iz kome
Orešković zvao predsjednicu: Dobio je još 30 dana za Vladu
Predsjednica Kolinda Grabart Kitarović je to učinila na zahtjev mandatara Tihomira Oreškovića. Predsjednica je potpisala odluku i ona je odmah stupila na snagu
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je u petak navečer mandataru Vlade Tihomiru Oreškoviću još 30 dana za sastavljanje te predstavljanje Vlade i njezinog programa u Hrvatskome saboru, doznaje Hina iz Ureda predsjednice.
Predsjednica je to učinila na Oreškovićev zahtjev, potpisala odluku i ona je odmah stupila na snagu.
U Saboru cijeli dan traje rasprava o povjerenju novoj Vladi, a u ponoć istječe 30 dana u kojem je mandatar dužan Saboru predstaviti članove Vlade i njezin program. Ustavom je predviđeno da mandatar može od predsjednice zatražiti još 30 dana.
Kako se doznaje, Orešković je to učinio iz predostrožnosti ako se ne stigne glasovati o povjerenju novoj vladi do ponoći.
http://www.24sata.hr/politika/ovo-je-predstava-u-kojoj-ce-oreskovic-biti-sef-rekvizitera-457692
Ako fokus ove vlade bude samo na javnom dugu i proračunu to govori da se nastavlja politika prethodnih vlada jer se ne vidi da je daleko važniji problem u monetarnom i bankarskom sustavu te HNB-u.
- Stezanje, rezanje i strategija interne devalvacije bit će nažalost okosnica ekonomske politike nove Vlade. Taj scenarij smo već vidjeli i to nigdje u svijetu nije dalo rezultate - poručio je.
Lovrinović je ponovio da je Most po pitanju gospodarstva odstupio od svog izvornog programa i postavlja se pitanje tko su njegovi stvarni autori.
- Na temelju nedavnih izjava iz Austrije čini se da su kreatori ekonomske politike bankari prije svega inozemni. Nikada u Hrvatskoj nisu bile potrebne državničke odluke i snažni potezi u zaštiti nacionalnih interesa koja bi ozdravilo društvo. Toga nisam nažalost vidio jasno u prezentaciji. Ovdje nedostaje znanja, odlučnosti, profesionalnosti i na temelju ovog što sam vidio niste me uvjerili da ćete ići u dobrom smjeru. Zbog građana kojima sam dao obećanje važnije mi je zaštiti svoj obraz i njihove interese - izjavio je. Poručio je da će Vlada, ako će vući dobre poteze spreman se ispričati i priznati da je bio u velikoj zabludi, a spreman im je kaže i pomoći.
- Mislim da je došlo vrijeme da kažemo što mislimo. Dosta je bilo obmanjivanja i šupljih govora- zaključio je Lovrinović koji unatoč uskrati potpore novoj Vladi očekuje da će ona biti izabrana.
Očekuje se da će Lovrinović povući Juru Martinovića i Ivana Mišića te da će oni osnovati svoj klub. Naime, ranije se neslužbeno moglo čuti da to žele jer su razočarani jer nisu dobili funkcije u izvršnoj vlasti.
http://www.24sata.hr/politika/ovo-je-predstava-u-kojoj-ce-oreskovic-biti-sef-rekvizitera-457692
Guest- Guest
Re: Orešković na aparatima, dobio 30 dana da se digne iz kome
Komunist Lovrinović ruši Oreškovićev nadrikapitalizam.
Guest- Guest
Re: Orešković na aparatima, dobio 30 dana da se digne iz kome
pade klerokapitalfašizam!
2014-04-15
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Similar topics
» Marokanac u Zagrebu. Ukrao mobitel našoj curi, dobio batine i godinu dana zatvora(kasnije ide deportacija)
» Kome će Zoran Milanović dati fotelju,a kome tvrdu stolicu?
» Bunjac u kolovozu: Pandemija ne postoji. Bunjac kad je dobio koronu: 12 dana pakla
» Srpski sportski komentatori:'Nikad nečemo biti objektivni kad igraju hrvatski klubovi ili reprezentacija. Kome pravo a kome krivo.'
» Hase on the road again : Najviše glasova je dobio dobio Hasanbegović (1227)
» Kome će Zoran Milanović dati fotelju,a kome tvrdu stolicu?
» Bunjac u kolovozu: Pandemija ne postoji. Bunjac kad je dobio koronu: 12 dana pakla
» Srpski sportski komentatori:'Nikad nečemo biti objektivni kad igraju hrvatski klubovi ili reprezentacija. Kome pravo a kome krivo.'
» Hase on the road again : Najviše glasova je dobio dobio Hasanbegović (1227)
Page 1 of 1