Ruska invazija na Ukrajinu
Page 2 of 50
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Imam dilemu: domet 27 km. Očigledno se radi o municiji. Čudi me da ruske haubice odreda imaju domet ispod 24 km.Šandor Winnetou wrote:Top ne može dosegnuti elevaciju haubice pa stoga i ne može imati ubacnu putanju projektila kao haubica ili minobacač. Naime kod topa se može samo do 45 stupnjeva dignuti cijev, haubica to radi znatno višeo od 45 stupnjeva. Svojevremeno sam na ovoj tematici ubio onog zadarskog dilera, lažnog židova i lažnog branitelja (yehudi ) na ovoj tematici pošto je tvrdio da je u ratu bio na haubicama 130 mm no kao topnik nije znao osnovnu razliku između topa i haubice a kamoli podjelu na ciljničkim spravama a da sad ne nabrajam dalje što sve taj metilj nije mogao povezati.Eroo wrote:PS: Rekoše da je top i ne haubica. Ne vidim razliku, a i zašto bi?
Osnovna varijanta je CCCP, a HR ima kineske kopije. Ima ih pozamašan broj, od toga u pričuvi oko 50-ak (čini mi se).
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Dužina cijevi plus jače punjenje no to zahtjeva bolje materijale za cijev i zadnjak te za povratne mehanizme zapadnih sustava za razliku od ruskih sustava. Zato su ruski proizvodi dugotrajniji od zapadnih ali i neprecizniji i sa manjim dometom. Rusi inače koriste podjelu 60-00 na ciljničkim sprtavama što je nepreciznije od zapadnih sustava koji koriste 64-00 podjelu no rusima nikada to i nije bilo bitno jer su uvijek išli na masovnost kako ljudi tako i tehnike i streljiva, na tome im je i zasnovana vojna doktrina, ne stoji uzalud uzrečica da život ruskog vojnika nikada nije vrijedio ni pišljive kopejke.Eroo wrote:Imam dilemu: domet 27 km. Očigledno se radi o municiji. Čudi me da ruske haubice odreda imaju domet ispod 24 km.Šandor Winnetou wrote:Top ne može dosegnuti elevaciju haubice pa stoga i ne može imati ubacnu putanju projektila kao haubica ili minobacač. Naime kod topa se može samo do 45 stupnjeva dignuti cijev, haubica to radi znatno višeo od 45 stupnjeva. Svojevremeno sam na ovoj tematici ubio onog zadarskog dilera, lažnog židova i lažnog branitelja (yehudi ) na ovoj tematici pošto je tvrdio da je u ratu bio na haubicama 130 mm no kao topnik nije znao osnovnu razliku između topa i haubice a kamoli podjelu na ciljničkim spravama a da sad ne nabrajam dalje što sve taj metilj nije mogao povezati.Eroo wrote:PS: Rekoše da je top i ne haubica. Ne vidim razliku, a i zašto bi?
Osnovna varijanta je CCCP, a HR ima kineske kopije. Ima ih pozamašan broj, od toga u pričuvi oko 50-ak (čini mi se).
Upravo zbog razlike u dometu, ukrajinske ih haubice unuštavaju kod Uhledara, bez mogućnostiŠandor Winnetou wrote:Dužina cijevi plus jače punjenje no to zahtjeva bolje materijale za cijev i zadnjak te za povratne mehanizme zapadnih sustava za razliku od ruskih sustava. Zato su ruski proizvodi dugotrajniji od zapadnih ali i neprecizniji i sa manjim dometom. Rusi inače koriste podjelu 60-00 na ciljničkim sprtavama što je nepreciznije od zapadnih sustava koji koriste 64-00 podjelu no rusima nikada to i nije bilo bitno jer su uvijek išli na masovnost kako ljudi tako i tehnike i streljiva, na tome im je i zasnovana vojna doktrina, ne stoji uzalud uzrečica da život ruskog vojnika nikada nije vrijedio ni pišljive kopejke.Eroo wrote:Imam dilemu: domet 27 km. Očigledno se radi o municiji. Čudi me da ruske haubice odreda imaju domet ispod 24 km.Šandor Winnetou wrote:Top ne može dosegnuti elevaciju haubice pa stoga i ne može imati ubacnu putanju projektila kao haubica ili minobacač. Naime kod topa se može samo do 45 stupnjeva dignuti cijev, haubica to radi znatno višeo od 45 stupnjeva. Svojevremeno sam na ovoj tematici ubio onog zadarskog dilera, lažnog židova i lažnog branitelja (yehudi ) na ovoj tematici pošto je tvrdio da je u ratu bio na haubicama 130 mm no kao topnik nije znao osnovnu razliku između topa i haubice a kamoli podjelu na ciljničkim spravama a da sad ne nabrajam dalje što sve taj metilj nije mogao povezati.Eroo wrote:PS: Rekoše da je top i ne haubica. Ne vidim razliku, a i zašto bi?
na protuartiljerijski odgovor. Razlika u dometu minimalno 6, pa čak i 12 km.
NATO standard za municiju haubica je minimalno 30 km, a ruski od 18 do 24 km.
Na snimcima oko Uhledara gledamo katastrofične ruske gubitke u ljudstvu i oklopu.
Šandor Winnetou likes this post
Uf, od toga imam traume.Šandor Winnetou wrote:
Rusi inače koriste podjelu 60-00 na ciljničkim sprtavama što je nepreciznije od zapadnih sustava koji koriste 64-00 podjelu
Na obuci smo morali pretvarat jednu podjelu u drugu.
Guest- Guest
Iako je i dalje visok gubitak u ruskoj živoj sili, ta je upola manji nego
prethodnih dana. Vjerujem da je razlog katastrofa o kojoj se govori
u prethodnom postu.
prethodnih dana. Vjerujem da je razlog katastrofa o kojoj se govori
u prethodnom postu.
Ovo se događa kad nema međusobne podjele informacija u realnom vemenu.
Slična situacija se im događa kao na tekućem traku.
Najprije prvi, a ond ai drugi na ise grablje.
Slična situacija se im događa kao na tekućem traku.
Najprije prvi, a ond ai drugi na ise grablje.
Zadnji pogodak je rezultat M982 Excalibur. Vidimo učinak mnoštva fragmenata,
koji je smrtan i za pješadiju u krugu 50 m (poluprečnik!). Domet je preko 40, pa čak i
preko 50km. Projektili GPS navođeni.
koji je smrtan i za pješadiju u krugu 50 m (poluprečnik!). Domet je preko 40, pa čak i
preko 50km. Projektili GPS navođeni.
Bio si topnik?zoro osvetnik wrote:Uf, od toga imam traume.Šandor Winnetou wrote:
Rusi inače koriste podjelu 60-00 na ciljničkim sprtavama što je nepreciznije od zapadnih sustava koji koriste 64-00 podjelu
Rezultat HIMARSa, a možda i habuce, a la Pz H 2000...ili američke M777, na primjer.
Ovo je nešto novo, što pobliže objašnjava rusko stradavanje oklopa, koje smo
vidjeli u nekoliko zadnjih postova.
vidjeli u nekoliko zadnjih postova.
PS:
A-ha, to je to. zajebana stvar. U svakom slučaju ukrajinsko iznenađenje za rusku ofanzivu.
A-ha, to je to. zajebana stvar. U svakom slučaju ukrajinsko iznenađenje za rusku ofanzivu.
Bio sam u topničkom divizionu (tako se onda zvao). Radio sam svašta.Šandor Winnetou wrote:Bio si topnik?zoro osvetnik wrote:Uf, od toga imam traume.Šandor Winnetou wrote:
Točnije topničko-raketni divizion. Kasnije bojna.
Guest- Guest
Topništvo je umjetnost.
Treba se poklopiti pun kurac pojedinosti da pogodiš cilj. Za to se ide u školu. Da pravilno ispališ granatu ili raketu.
Pogodak neke granate ili rakete je produkt rada na desetina ljudi koji se međusobno ni ne vide. (Tako je onda bilo).
I kad projektil ubije nekoga na suprotnoj strani, postavlja se pitanje tko ga je ubio...
Da li onaj koji je izračunao elemente, da li onaj koji je podesio sprave, da li onaj koji je uvalio projektil u cijev, da li onaj koji je potegao konop ili stisnuo gumb, da li onaj koji je s ćuke poslao korekciju, da li onaj koji je prenio podatke...
Uglavnom, direktno nisam ubio nikoga, a indirektno sam ih pobio pun kurac.
Treba se poklopiti pun kurac pojedinosti da pogodiš cilj. Za to se ide u školu. Da pravilno ispališ granatu ili raketu.
Pogodak neke granate ili rakete je produkt rada na desetina ljudi koji se međusobno ni ne vide. (Tako je onda bilo).
I kad projektil ubije nekoga na suprotnoj strani, postavlja se pitanje tko ga je ubio...
Da li onaj koji je izračunao elemente, da li onaj koji je podesio sprave, da li onaj koji je uvalio projektil u cijev, da li onaj koji je potegao konop ili stisnuo gumb, da li onaj koji je s ćuke poslao korekciju, da li onaj koji je prenio podatke...
Uglavnom, direktno nisam ubio nikoga, a indirektno sam ih pobio pun kurac.
Guest- Guest
Eroo wrote:Ne vidim razliku, a i zašto bi?
Boli te kurac.
crvenkasti-
2014-04-17
Baš tako.crvenkasti wrote:Eroo wrote:Ne vidim razliku, a i zašto bi?
Boli te kurac.
2016-07-22
Eroo wrote:PS:
KAKO SE OVE SLIKE MOGU VIDIT
Gast- Guest
2016-07-22
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu