ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Učiteljice više neće predavati tjelesni u nižim razredima. Zapošljava se novih 1500 ljudi u školama!

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Učiteljice više neće predavati tjelesni u nižim razredima. Zapošljava se novih 1500 ljudi u školama! Empty Učiteljice više neće predavati tjelesni u nižim razredima. Zapošljava se novih 1500 ljudi u školama!

Post by debotoijusto 12/2/2023, 09:33

Prema planu Ministarstva znanosti i obrazovanja, učiteljice razredne nastave bit će oslobođene obveze održavanja nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Umjesto njih u planu je da učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole tjelesni drže magistri kineziologije.

Kako neslužbeno doznajemo, za tu bi potrebu u iduće četiri godine u školama trebalo zaposliti oko 1500 kineziologa. Od ove jeseni, kada je predviđeno da eksperimentalni program cjelodnevne škole krene u 50-ak škola odabranih javnim pozivom, u njima bi trebalo zaposliti prvih 50-ak kineziologa. Puni kapacitet očekuje se u školskoj godini 2027./28. kada bi sve škole trebale prijeći u jednu smjenu i prihvatiti koncept cjelodnevne škole.

Intencija je s jedne strane rasteretiti učiteljice razredne nastave, od kojih se očekuje da preuzmu rad na drugim programima u okviru cjelodnevne škole, koja podrazumijeva rad škola do popodnevnih sati. Na taj način učiteljice ne bi gubile normu. S druge strane, razlog prepuštanja TZK-a kineziolozima u projektu cjelodnevne škole jest i prevencija pretilosti djece, s obzirom na podatak da su Hrvati među najdebljim nacijama u EU.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/uciteljice-vise-nece-predavati-tjelesni-u-nizim-razredima-zaposljava-se-novih-1500-ljudi-u-skolama-15305054
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Učiteljice više neće predavati tjelesni u nižim razredima. Zapošljava se novih 1500 ljudi u školama! Empty Re: Učiteljice više neće predavati tjelesni u nižim razredima. Zapošljava se novih 1500 ljudi u školama!

Post by debotoijusto 12/2/2023, 09:37

dakle vako 1 500 novih s visokim koef. place zatim 3 000 kuhara kojih nema na trzistu jednosmjenski rad i obroci... bude ovo najskuplje besplatno obrazovanje koje u konacnici iznjedri 320 000 ekonomista i 230 000 odvjetnika
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Učiteljice više neće predavati tjelesni u nižim razredima. Zapošljava se novih 1500 ljudi u školama! Empty Re: Učiteljice više neće predavati tjelesni u nižim razredima. Zapošljava se novih 1500 ljudi u školama!

Post by catabbath 12/2/2023, 13:42

Klinci danas su onako poluinvalidi, stvarno bi se neko stručan trebao pizabaviti njihovim tjelesnim zdravljem.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 12/2/2023, 14:37

catabbath wrote:Klinci danas su onako poluinvalidi, stvarno bi se neko stručan trebao pizabaviti njihovim tjelesnim zdravljem.
točno to.
negdje sam pročitao komentar a slažem se, da bi realno tjelesni trebao biti najvažniji predmet u školi, važniji od ostalih predmeta.
današnja dica su u sve većem postotku fizički(pa time i mentalni) invalidi.

neko je negdje prokomentira, da bi tjelsni umjesto 2x tjedno koji se odradi prekokurca ako i toliko , trebao biti svaki dan, da je bolje izbaciti ili smanjiti druge predmete i slažem se sa time. većina toga u školi ti je ionako ispiranje mozga ili bubanje, povijest, zemljopis, sve to može biti 1x tjedno umjesto 2x i uvaliti tjelesni. Hrvatski ne treba biti svaki dan, nego 3x tjedno. aj jedino ne bih dirao matematiku jer ona je temelj dosta toga. umjesto svega toga uvaliti tjelesni. zaposliti difovce, pa i druge ako nema difovaca, da drže treninge recimo iz nogometa ili bilo kojeg sporta jedan dana, jedan dan opće vježbe itd.
ovo sa bubanjem u štrebanjem u školi sve se to nadoknadi , a bogami ako dite nema fizičku aktivnost u ranoj dobi a sve ih manje ima, takve stvari se ksnije ne mogu nadoknaditi i kasnije ti navrišiš 20godina , ja sam skužio još u moje vrime da je bilo likova koji nisu imali nikakvu motoriku , recimo ne možeš raditi na građevini, u industriji ili biti kapetan glisera jahti ako nemaš normalne motoričke vještine a sve više i više dice uopće to ne razvija

2018-06-14

Back to top Go down

Post by darth_vader 12/2/2023, 14:47

Moj trenira vaterpolo...talent je, igra odlično poziciju sidruna, igrači Juga njegove i starije generacije se odbijaju od njega, ali zato jebeni tjelesni... katastrofa. Nisu svi za sve. Neće ni ovi uhljebi popraviti to stanje. Tko želi da mu dite ne bude zapušteno tjelesno, lipo ima barem danas sportova za upisati koliko god hoćeš...članarine čisto simbolične. Za školu je taman dovoljno da baci dva-tri baluna i odu na čik pauzu dok se dica natežu oko lopte...da treneri do četvrtog razreda. Triba ukinuti i vjeronauk i ostale gluposti u školi, pojačati jedino matematiku.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by dijagram 12/2/2023, 15:09

darth_vader wrote:Moj trenira vaterpolo...talent je, igra odlično poziciju sidruna, igrači Juga njegove i starije generacije se odbijaju od njega, ali zato jebeni tjelesni... katastrofa. Nisu svi za sve. Neće ni ovi uhljebi popraviti to stanje. Tko želi da mu dite ne bude zapušteno tjelesno, lipo ima barem danas sportova za upisati koliko god hoćeš...članarine čisto simbolične. Za školu je taman dovoljno da baci dva-tri baluna i odu na čik pauzu dok se dica natežu oko lopte...da treneri do četvrtog razreda. Triba ukinuti i vjeronauk i ostale gluposti u školi, pojačati jedino matematiku.

Nista strasno, i Mandzukic je imao trojku iz tjelesnog.
Mogu misliti koji kineziolog mu je to dodijelio:)

Glede novih nastavnika, mislim da je krajnje vrijeme da budu transrodni ili slicno.
Od nekud se mora poceti, najbolje od male djecice:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by veber 12/2/2023, 16:41

škola samo usmjerava.
sve kreće od kućnog odgoja i nekih vlastitih želja.
pogledajmo krmka žaka. lik veli da ima poremećaj genski pa se deblja.
s druge strane u aušvicu nije bilo niti jednog žaka.
lik ko i onaj trogirski noj kaj je od dijete umro, pojedu 3 kile vratine, 2 porcije ćevapa, pol janjeta. i imaju poremećaj prehrane.
vježbaj pizda ti msterina, kak je onaj lik izjavio.
tjelesni do puberteta treba biti usmjerem prema sticanju navika, a ne sadizma tipa kostelić ili vlašić.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 12/2/2023, 17:04

darth_vader wrote:Triba ukinuti i vjeronauk i ostale gluposti u školi, pojačati jedino matematiku.

Dobro bi bilo kada bi pri tome bili svjesni kako je matematika samo formalna znanost koja makar to može, ipak ne mora imati ama baš ništa zajedničko sa realnim stanjima u bilo kojem segmentu života.
U biti ima odlične predispozicije da postane sama sebi svrhom, ukoliko se pogrešno razumiju njeni potencijali.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Gast 12/2/2023, 17:11

veber wrote:škola samo usmjerava.
lik ko i onaj trogirski noj kaj je od dijete umro, pojedu 3 kile vratine, 2 porcije ćevapa, pol janjeta. i imaju poremećaj prehrane.
tjelesni do puberteta treba biti usmjerem prema sticanju navika, a ne sadizma tipa kostelić ili vlašić.

aj i od tebe nešta suvislo

bio bi red da se ishrana uvede ,,, bitnija je od tjelesnog ,,, barem danas
Gast
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 12/2/2023, 18:16

Školski sustav je fašizam. Točka.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 12/2/2023, 21:52

škutor wrote:
veber wrote:škola samo usmjerava.

aj i od tebe nešta suvislo

bio bi red da se ishrana  uvede ,,, bitnija je od tjelesnog ,,, barem danas
a, tvoji upisi su suvisli?
kao?
koje debilane oko tjelesnog? pa tko je imao djecu zna da tamo do 6-7-8 ti imaš tjelesni s njim. barem moji frendovi i ja.
tek u pubertetu kreće formiranje tijela i uma.

danas je svijet-svijet zabrana.

moj pradjed je doručkovao špek, luk i rakiju i onda bi obišao kmetove. u jesenje doba-doba berbi imao je svoju posebnu kobilu koja bi ga uvijek vratila doma.
što je prabaka kasnije napravila s njim, nije poznato.

djeca su nekada pomagala u gospodarstvu i učila. 
učila o životu.
sada imamo pravobraniteljice od djece do pedofila.

s jedne strane u hr. roditelji se fakat ubijaju od posla da bi preživjeli.
opet s druge strane balavurdija ima mob u rangu rabljenog auta s pol godine TUV u njemačkoj.
to je odraz našeg društva.

i u njemačkoj je slično, samo što pretilost zahvaća niže slojeve i auslenderske slojeve.
turci, sirijci, marokanci ili grci. sva ta djeca imaju 20% previše. dok recimo kod kineske populacije nema previše debele djece.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 12/2/2023, 21:58

i dok smo imali vinograde bila je jedna bačva od nekih 3000l i mi djeca smo išli unutra ribat one naslage vinske kiseline.
bili smo povlašteni jer se to radilo s toplom vodom. moj otac je to radio s hladnom vodom.

da slučajno imam nejač koja bi mogla ući u takvu bačvu-odmah bi došle pravobraniteljice da iskorištavam djecu. i slična sranja.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by darth_vader 12/2/2023, 22:03

Nitko se od nas nije ka klinac napatija, a imali smo realno sve...današnji klinci imaju sve pa puta 10... roditelji su postali retardirani. To je.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 12/2/2023, 22:15

darth_vader wrote:Nitko se od nas nije ka klinac napatija, a imali smo realno sve...današnji klinci imaju sve pa puta 10... roditelji su postali retardirani. To je.
pa ja jesam.
u drugom ili trećem OŠ

mislim da se zvala natalija. ili gordana. 
ili darija

baš sam patio.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 12/2/2023, 22:21

ali da se nadovežem.
moja djeca su sve van osnovnog sama morala skupit/kupit.

recimo kćer treba novi lap za fax.
radi kćeri.
zna da joj ga mogu kupiti odmah ali isto tako je odgojena, kaj je moje, kaj sam orao i kopao to je moje.

i neka se odriče. kada pola skupi meni će dati lovu i ja ću joj kupit.
djecu učim da nikaj nije besplatno i da lova vrijedi samo onda kada ju potrošiš.

debili koji uzmu mob na rate da bi debilček od djeteta bio frajer ili frajerica su za strpat u društveno korisni rad.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by aben 12/2/2023, 22:24

Država zno samo resti

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 12/2/2023, 22:32

aben wrote:Država zno samo resti
bitno da ti znaš srati s te sise.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by darth_vader 12/2/2023, 22:37

Doša je Veber, bižmo...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 12/2/2023, 22:51

darth_vader wrote:Doša je Veber, bižmo.
i bolje vam je.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by aben 12/2/2023, 23:24

veber wrote:
aben wrote:Država zno samo resti
bitno da ti znaš srati s te sise.

Koja je alternativa? Da se zaposli 1500 ljudi u nasilnom pokušaju da se u umjetnom okruženju na 4.5 uri tjedno nadoknadu sve rozlike motoričkog razvoja u našen i njihovon djetinjstvu- na moj trošak?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics