Aleksandr Dugin zagonetno: "S čeburaškoj nam ne pobedit". Na što li je mislio?
Page 1 of 1
Aleksandr Dugin zagonetno: "S čeburaškoj nam ne pobedit". Na što li je mislio?
Aleksandr Dugin zagonetno: "S čeburaškoj nam ne pobedit".
Na što li je mislio?
Na što li je mislio?
Re: Aleksandr Dugin zagonetno: "S čeburaškoj nam ne pobedit". Na što li je mislio?
Nastavak:
Tekst je donio Denis Kazanski, bez dodatnog objašnjenja.Prijevod njegovog upisa sam strojno preveo na engleski,
ali iz toga nije jasno kakvi i kome šalje poruku , koja je za nas koji nismo s ruskim na TI, poprilično dvoumna.
Naime, u tekstu Putinovog glavnog ideologa (tako kažu) Aleksandra Dugina se pojavljuje jedan naziv "čeburaska",
koji po sve sudeći pogovorni, pa zato i nema izravnog prijevoda na engleski.
Dugin otprilike kaže da "Čeburaška" nije ono što Rusiji treba, jer se s njom ne može pobijediti.
Dalje nastvalja kako se rusija mora ponovo uzdići i preporoditi u stanje tradicije etc, kakva je bila prije jednog stoljeća.
Samo, zaboga, na što je mislio kad je rekao da se to neće desiti s maloumnom "čeburaška"?
Uspio sam pročeprkati značenje naziva "čeburaška". Dvije su mogućnosti i obe su veoma zanimljive i sadržajne:
1.) Čeburaška - poznata nam lutka, koju kad položiš uvijek se postavi u uspravan položaj
2.) Čeburaška - vilenjačko stvorenje s velikim očima i ušima (!)
Mislim da je Dugin, kao filozof, imao u mislima oba značenja.
Pod 2.) mi pada na pamet presvetli Prigožin. ...da Kadirova i ne spominjem.
Pod 1.) bi mogli biti kadri za koje kažemo da su svevremenski i za sve režime.
Preferiram značenje pod 2.), mada se ne mogu oteti dojmu da je Dugin mislio i na dio "kadra" oko Putina
koi bi se morao riješiti. Poznavatelji odnosa u Kremlju već duže vrijeme govore o dvije struje između
kojih Putin doslovce pliva...sad na jednu, sad na drugu stranu.
Tekst je donio Denis Kazanski, bez dodatnog objašnjenja.Prijevod njegovog upisa sam strojno preveo na engleski,
ali iz toga nije jasno kakvi i kome šalje poruku , koja je za nas koji nismo s ruskim na TI, poprilično dvoumna.
Naime, u tekstu Putinovog glavnog ideologa (tako kažu) Aleksandra Dugina se pojavljuje jedan naziv "čeburaska",
koji po sve sudeći pogovorni, pa zato i nema izravnog prijevoda na engleski.
Dugin otprilike kaže da "Čeburaška" nije ono što Rusiji treba, jer se s njom ne može pobijediti.
Dalje nastvalja kako se rusija mora ponovo uzdići i preporoditi u stanje tradicije etc, kakva je bila prije jednog stoljeća.
Samo, zaboga, na što je mislio kad je rekao da se to neće desiti s maloumnom "čeburaška"?
Uspio sam pročeprkati značenje naziva "čeburaška". Dvije su mogućnosti i obe su veoma zanimljive i sadržajne:
1.) Čeburaška - poznata nam lutka, koju kad položiš uvijek se postavi u uspravan položaj
2.) Čeburaška - vilenjačko stvorenje s velikim očima i ušima (!)
Mislim da je Dugin, kao filozof, imao u mislima oba značenja.
Pod 2.) mi pada na pamet presvetli Prigožin. ...da Kadirova i ne spominjem.
Pod 1.) bi mogli biti kadri za koje kažemo da su svevremenski i za sve režime.
Preferiram značenje pod 2.), mada se ne mogu oteti dojmu da je Dugin mislio i na dio "kadra" oko Putina
koi bi se morao riješiti. Poznavatelji odnosa u Kremlju već duže vrijeme govore o dvije struje između
kojih Putin doslovce pliva...sad na jednu, sad na drugu stranu.
Re: Aleksandr Dugin zagonetno: "S čeburaškoj nam ne pobedit". Na što li je mislio?
PS:
U svakom slučaju osobno očekujem potrese u Kremlju, a posebno
ako ne uspiju u Donbasu do proljeća, kako su planirali.
U svakom slučaju osobno očekujem potrese u Kremlju, a posebno
ako ne uspiju u Donbasu do proljeća, kako su planirali.
Similar topics
» Dugin: Hegemoniji Zapada došao je kraj
» Dugin: Kakva nam pobjeda Rusije treba
» Aleksandar Dugin: Amerika priprema građanski rat u Europi!?!
» Dugin: Ako Rusija pobijedi Srbi će napraviti veliku Srbiju
» Dugin poručio Rusima: Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat
» Dugin: Kakva nam pobjeda Rusije treba
» Aleksandar Dugin: Amerika priprema građanski rat u Europi!?!
» Dugin: Ako Rusija pobijedi Srbi će napraviti veliku Srbiju
» Dugin poručio Rusima: Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat
Page 1 of 1