ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nije mi baš najjasnije...

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Nije mi baš najjasnije... Empty Nije mi baš najjasnije...

Post by RayMabus Tue 10 Jan - 21:59

Kako vas troje možete potpisivati tako nešto u ime drugih država bez pitanja.

Nije mi baš najjasnije... Michel-stoltenberg-leyen-reuters

Alijansa i Evropska unija potpisali su novi zajednički dokument, s ciljem jačanja bilateralne saradnje u jeku ruske invazije na Ukrajinu te izazova koje postavlja Kina.

NATO i EU potpisali novu zajedničku deklaraciju o saradnji
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Nije mi baš najjasnije... Empty Re: Nije mi baš najjasnije...

Post by RayMabus Tue 10 Jan - 22:03

Stoltenberg se složio da su NATO i EU zajedno podržavali Ukrajinu te dodao da bi ojačana vojna sposobnost unije bila korisna i za Alijansu i pozvao članice bloka koje nisu dio NATO-a da podrže zajedničke inicijative s njom.

--

Dakle ti znaš i ovo dvoje koje predstavljaju EU isto to znaju i u njihovo ime i bez da ih išta pitaju to potpisuju. Da ne znaš ne bi to tražio od istih a tražiš u ovoj rečenici poviše.

Zaista ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Tue 10 Jan - 22:34

RayMabus wrote:

Nije mi baš najjasnije... Michel-stoltenberg-leyen-reuters

Zlo. Ove treba sve smjestiti u zatvor.

Kad će ovoj tuki suđenje za malverzacije sa cjepivom?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 10 Jan - 22:43

Nije mi baš najjasnije... 53444710
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 10 Jan - 23:11

Briti se ovih kretena riješili elegantno.

Nije mi baš najjasnije... How-di10

A ka ono skupa su za NATO i okupaciju Ukrajime...Tu će skupa i popušit.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Tue 10 Jan - 23:13

Zamisli ti to ono netko u tvoje ime potpisuje nekakve deklaracije s nekim a ti o tome pojma nemaš.

Sutra će ti reći da si ti to potpisa.

Pa tko je to potpisa ?

Vas troje između sebe.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Tue 10 Jan - 23:31

Zamisli sad dopilotaju negativni vanzemaljci iz svemira i onda Ursula i ovaj čelavi s njima potpišu nekakvu deklaraciju a ti o tome pojma nemaš a potpisuju je u tvoje ime.

Uzet ću vam ja to nalive pero s kojim te deklaracije potpisujete.

Nećete više potpisivat ništa.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 0:00

NATO je vanjska organizacija dakle vanjski poslovi.

Ja ne znam šta ste vi tu potpisali i šta vi tamo potpisujete samo mi je jasno da potpisujete nekakve vanjsko političke stvari u ime EU dakle država članica u njihovo ime a da ove o tome istome uopće nemaju pojma.

Taj dio mi je jasan. Bit će problema.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 0:12

EU nije Bidenova i vaša ljevičarska prčija.

Ako vi ne kužite da je NATO vanjska politika ili kužite to al želite EU podčiniti nekakvim vladajućim strukturama kojima i vi sami pripadate ....

Houston we have a problem.

A ja sam doktor za rješavanje problema.

Posebno nekih. Recimo tih kako neka šačica ljudi na pozicijama moći želi uzurpirati vlast i odluke država i naroda prenijeti na sebe.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 0:27

Samo Borrelli ( ministar vanjskih poslova EU ) i to samo uz suglasnost svih članica EU ima pravo uređivati vanjsku politiku EU.

Ja tu vidim sljedeće : da je vi uređujete a da neke države članice EU o tome nemaju pojma ( to i sami navodite jer ih zovete na usklađivanje s politkom NATO-a iako nisu članice istoga dakle očito vama dvoje iz EU iste nisu dale taj pristanak da vi to uređujete jer je to vanjska politika EU ).

Dakle : ili vi želite uzurpirati vlast državama ....ili vi to potpisujete a ne znate da je EU samostalan subjekt a da je NATO vanjski subjekt tj vanjska politika ili predajete Pentagonu suverenitet EU a sve kako bi vi isto ostali na poziciji moći i skupa s njime oduzeli suverenitet članicama EU.

Šta je god od ovoga odgovor nije dobro.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 0:40

Švedska i Finska žele sad u NATO. Cipar ne može ni da oće jer ga blokira Erdogan i situaija na sjeveru otoka. Malta mislim da je vojno neutralna.

Nije mi baš najjasnije... Pict--political-map---eu-and-nato-european-membership-of-the-eu-and-nato-map.png--diagram-flowchart-example

Dakle u konačnici ja vidim ovdje dvije države koje su u EU a nisu NATO a to su Irska i Austrija kojima ste vi sad rekli nešto.

Šta ste im rekli ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 0:47

Jebo vas oni koji vas je postavija na te pozicije.

Vi niste vladari nego službenici.

Znači vi ćete naknadno obavijestit tu Irsku i Austriju da ste u njihovo ime popisali neku vanjsku politiku itd a one nek se jebu i šta one oće.

Ma zamisli ti to.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 1:45

Dio 5, Vanjsko djelovanje Unije

Dio 5, u člancima 205 do 222, bavi se vanjskom politikom EU-a. Članak 205. navodi da vanjske akcije moraju biti u skladu s načelima navedenim u Poglavlju 1. Naslovu 5. Ugovora o Europskoj uniji. Članci 206. i 207. uspostavljaju zajedničku trgovinsku (vanjsku trgovinsku) politiku EU-a. Članci 208. do 214. bave se suradnjom u razvoju i humanitarnom pomoći trećim zemljama. Članak 215. bavi se sankcijama, dok se članci 216. do 219. bave postupcima za sklapanje međunarodnih ugovora s trećim zemljama. Članak 220. nalaže Visokom predstavniku i Komisiji da se uključe u odgovarajuću suradnju s drugim međunarodnim organizacijama, a članak 221. uspostavlja izaslanstva EU-a. Članak 222, klauzula o solidarnosti kaže da su članovi dužni priteći u pomoć sučlanu koji je izložen terorističkom napadu, prirodnoj katastrofi ili katastrofi izazvanoj ljudskim djelovanjem. To uključuje i uporabu vojne sile.

https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_on_the_Functioning_of_the_European_Union
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 1:47

Članak 220

(bivši članci 302. do 304. UEZ-a)

1. Unija će uspostaviti sve odgovarajuće oblike suradnje s tijelima Ujedinjenih naroda i njihovim specijaliziranim agencijama, Vijećem Europe, Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju i Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj.

Unija će također održavati odgovarajuće odnose s drugim međunarodnim organizacijama.

2. Visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i Komisija provode ovaj članak.

https://eur-lex.europa.eu/EN/legal-content/summary/eu-external-action.html

Nije mi baš najjasnije... 200px-Josep_Borrell_%2849468484246%29

Josep Borrell, trenutačni visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 1:50

Kao što rekoh : Ne vidim nigdje Borrellija.

Možete to šta ste potpisali bacit u smeće.

Pravno je nevažeće.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 1:55

Zajedničku deklaraciju potpisali su generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel na ceremoniji održanoj u sjedištu NATO-a u Briselu.

---

Ti Mišel ne možeš potpisivat te dokumente. Zato je to pravno nevažće jer je NATO strana ( neka druga ) međunarodna institucija.

Nisi ovlašten za to.

I sad ću ti uzet to naliv pero i nabit ću ti ga u guzicu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 2:09

Charles Michel belgijski je političar koji obnaša dužnost predsjednika Europskog vijeća od 2019. Prethodno je bio premijer Belgije između 2014. i 2019.

Michel je postao ministar za razvojnu suradnju 2007. (31 godina) i ostao je na tom položaju sve dok nije izabran za čelnika frankofonog liberalnog Reformističkog pokreta (MR) u veljači 2011.

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Michel
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 2:13

Uloga predsjednika je uglavnom politička, priprema rad Europskog vijeća, organizira i predsjedava njegovim sastancima, nastoji pronaći konsenzus među članovima i podnosi izvješće Europskom parlamentu nakon svakog sastanka; predsjednik će također "na svojoj razini i u tom svojstvu osigurati vanjsko zastupanje Unije u pitanjima koja se tiču njezine zajedničke vanjske i sigurnosne politike, ne dovodeći u pitanje ovlasti visokog predstavnika Unije za vanjske poslove i sigurnost".

https://en.wikipedia.org/wiki/President_of_the_European_Council

A upravo si to sad napravio.

predsjednik će također "na svojoj razini i u tom svojstvu osigurati vanjsko zastupanje Unije u pitanjima koja se tiču njezine zajedničke vanjske i sigurnosne politike, ne dovodeći u pitanje ovlasti visokog predstavnika Unije za vanjske poslove i sigurnost
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 11 Jan - 2:21

Loše ti se piše.

Prekršio si jedan zakon i jedno pravilo.

Uzurpirao si mjesto visokog predstavnika EU za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpisao umjesto njega deklaraciju s drugom međunarodnom organizacijom.

Zakon je dio pet, članak 220 o djelovanju EU a pravilo koje si prekršio je da ti s te pozicije predsjednika vijeća EU nećeš dovoditi u pitanje ovlasti viskog predstavnika Unije za vanjske poslove i sigurnost.

Pripremi papire za otkaz.

Nije mi baš najjasnije... 19vhrz
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 Wed 11 Jan - 4:39

Suva inteligencija.

Bore se sa Rusijom njih 50 i prozivaju Kinu.

Njima su zapravo svi neprijatelji.

Klasicni Fasisti, koji ce na kraju ostati izolovani od

ostatka Sveta.

Vekovima bi okolo isli kao Kolonizatori i vrsljali.

Cuj Kina a onda sutradan ode u istu da prodaje one Nemacke

kante od automobila.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics