ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije!

Go down

Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije! Empty Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije!

Post by Serbinho-3 18/12/2022, 14:42

Izvor B92.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije! Empty Re: Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije!

Post by Serbinho-3 18/12/2022, 14:45

Zaboleo ga dolazak Kampaca pa traži da "večiti" napuste ABA ligu - Vesti - Euroleague - Sport
www.b92.net
Čini se da je iskusnog stručnjaka posebno pogodila vest o transferu Fakunda Kampaca u redove Crvene zvezde.
Košarkaš je u subotu uveče stigao u Beograd i očekuje se da svakog časa bude i ozvaničen njegov dolazak u redove kluba sa Malog Kalemegdana.
[size=13]Možda vas zanima

[/size]
  • Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije! 1245339364639e2a3a6b949755954210_214x153x192500

Kampaco sleteo u Beograd VIDEO

• Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije! 61328184639e187607040227800997_214x153x0082848

Ovo su najbolji igrači Evrolige: Lesor u Top 5, Vildosa 20.

• Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije! 350207819639dba45e6f46938862138_214x153x313600

Laprovitola "preskočio" Kampaca

• Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije! 2030861676639dbdf30b95a734976469_214x153x731200

Alba "naciljala" francuskog centra

[size][size]
Petroviću je zasmetalo što dva beogradska kluba imaju jake budžete, pa otuda traži da igraju samo u elitnom takmičenju.
"Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu bila, razvojna liga za mlade igrače", napaisao je Petrović na Tviteru.
Inače, regionalni mediji prenose kako je Crvena zvezda dala jaču ponudu za Kampaca i od Reala i Olimpijakosa.
Prenosi se da će ove sezone zaraditi 1,8 miliona evra i 2,5 ako ostane i sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.[/size][/size]
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije! Empty Re: Aco Petrovic: Cetnici, more MRS BRE iz Jugoslavije!

Post by Serbinho-3 18/12/2022, 14:48

Donekle je u pravu.

Zvezda potukla Real i Olimpijakos u finansijskoj ponudi, dok Cibona ne 

znam ni da li postoji.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2022, 07:18

Tko zna oće li se ta ABA liga nastavit igrat a ako i da u kojem formatu. Sad je rat u Ukrajini pa je to na naslovnicama a sport manje. Evo ovo malo SP u nogometu jer je to ipak nogomet i SP u istom pa par tjedana malo da makneš misli s ovog posranog rata tamo i cijele situacije itd.

A generalno kad je klub isuviše jak u odnosu na druge u nekom natjecanju onda to malo ubija poantu. Nemam neku ideju. Oćeš nešto idealno al moraš se ravnat po Europi i kako su tamo natjecanja pa ne možeš ništa sam kreirat bez njih.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2022, 08:05

NIKOLA JOKIĆ je u pobjedi Denvera nad Charlotteom 119:115 odigrao utakmicu dostojnu aktualnog i dvostrukog uzastopnog MVP-a najjače lige. NBA je ovakvu partiju čekao još od Wilta Chamberlaina 1968. godine. Jokić je do 81. triple-doublea u karijeri došao s 40 poena uz šut iz igre 13/26 i 12/17 slobodnih bacanja, zatim osobno rekordnih 27 skokova te 10 asistencija.

Monstruozni Jokić. Rekord karijere za utakmicu koju je NBA čekao preko 50 godina

Ovi Jokić je igračina samo takva.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 19/12/2022, 12:59

RayMabus wrote:Tko zna oće li se ta ABA liga nastavit igrat a ako i da u kojem formatu. 

ABA je jaka liga.

Dodje jako ime iz Denver Nuggets-a i reprezentacije Argentine.

Odbije Real Madrid i Olimpijakos.

To u fudbalu neces videti.

Sada, ne znam kakva je vizija bila iste, kada su je pravili, 

ali nesto retko gde dolaze i velika imena i jaki igraci sa Zapada.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by niels 19/12/2022, 21:36

ABA liga je bila zamišljena kao način da se privuče kapital i talenti u košarku na većem tržištu.

Na papiru, odlična ideja. U stvarnosti, to se desilo ili državnim projektima ili uspješnim klubovima. Nakon nekog vremena, prvi su postali isključivo drugi. Novac veže novac, kao i drugdje u životu.

Hrvatska košarka je na nivou s Ciprom, Luksemburgom, Armenijom...ima talenata kao i uvijek, ali selekcija je užasna, o mladim igračima nitko ne vodi brigu, ni zdravstveno, nutricionistički, rehabilitacijski, atletski, fizički, kondicijski, tehnički ni taktički...

Nema sponzora, nema infrastrukture ni interesa medija, dvorane prazne.

Ono najgore, samouki klinci na predispozicije osvoje međunarodne turnire, ali vršnjaci ih dostignu i prestignu obukom u matičnim klubovima, to više ni nije konkurencija.

Zvezda se digla jako, Partizanu se bio vratio Žac i to je puno, ali Partizan još ne smije pogledati prema Zvezdi.

Ostali, realno, razočaranje (Crna Gora, BiH, Slovenija, Makedonija) ili katastrofa (Hrvatska).

Mi se moramo vratiti u realne okvire, naši klubovi u ABA ligi su kao Medveščak u KHL.

Treba se vratiti u A-1 ligu, HNS mora osigurati module edukacije i obuke za trenere za mlađe uzraste i sportske psihologe (jest, dotle je došlo) i rasporediti ih po klubovima, plaćati za 10% od odštete za transfer.

S okvirom znanja, Hrvatska bi mogla biti početna točka produkcije mladih igrača. S igračima dolaze i rastu ekipe, treneri, jake utakmice, publika i mediji, a onda dolaze i sponzori.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 19/12/2022, 21:43

Pa uostalom - Dario Šarić. Vidim ga kao juniora i zgrozim se, igra obranu rukama, gura djecu od koje je veći. Nekoordiniran, nesiguran s loptom, bez automatizama, ništa.

Ivica Zubac, ovdje nitko nije čuo za momka, otišao za Lakerse, pa u D-League, par puta u rezervne momčadi, napredovao stepenicu po stepenicu, bez preskakanja...on ni danas nije vrhunski igrač, ali je među top blokerima i skakačima NBA lige.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 19/12/2022, 21:52

Nikola Jokić je najbolji igrač NBA lige u zadnjih 3-4 godine.

Gura se Dončić i ok, nije Dončić dobio svoj status poštom. Ali najprije igra za sebe i nije vođa ekipe. Dallas će ga držati dok im se isplati, tj. dok se ne pojavi odlični bijeli/latino Amerikanac, ili dok on sam ne padne.

Jokić je puno konzistentniji, uz onakvu naprednu statistiku možeš biti i low-key, kako je bio svojedobno Olayuwon. Uzalud guranje Embiida, a svaka mu čast, ali Jokić je za njih nepojmljiv, nerješiv i nezaustavljiv.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 19/12/2022, 21:55

Serbinho-3 wrote:
RayMabus wrote:Tko zna oće li se ta ABA liga nastavit igrat a ako i da u kojem formatu. 

ABA je jaka liga.

Dodje jako ime iz Denver Nuggets-a i reprezentacije Argentine.

Odbije Real Madrid i Olimpijakos.

To u fudbalu neces videti.

Sada, ne znam kakva je vizija bila iste, kada su je pravili, 

ali nesto retko gde dolaze i velika imena i jaki igraci sa Zapada.

Ma Aco laže.

On sam je pričao o “komercijalnoj komponenti” kad se išlo u ABA ligu, pa kad su je širili na Srbiju.

Normalno da to nije trebala biti razvojna liga, ali sada nam treba razvojna liga i skrb o mladim košarkašima.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 19/12/2022, 21:57

Problem su treneri ili Dunsteri.

To su neki, koji rade taj posao sa strane a da ih ispitas

kao sto ti znas, video bi da nemaju blage veze.

Prosao sam fudbal i kosarku, video i znam pricu.

Sada kada ti das takvim dunsterima mlade igrace,

iste upropaste.

Otuda ni Srbija vise ne pravi iste a ni trenere.

Treba znati analizirati, videti.

Tito je pozitivna prica i zelja za trenerom.

Treba videti sta zna.

Ja sam bio kod jednog samo, sto je stvarno

objasnjavao, ostali te kao puste igraj i oni kao

gledaju ko vredi.

Veci kvalitet je bio na ulicnim terenima Novog

Beograda ili najjaci teren, rupa takozvana u Bloku

70, gde su dolazili i igraci profesionalni da igraju.

To bi otprilike bilo to, potrebno je znati raditi sa igracima

i napraviti iste.

Pokojni Aca Janjic iz Partizana je meni govorio da je

napravio 24 ili 32 igraca, koji su postali kosarkasi.

Video jednog da se izvukao do 201 cm, ziv se kidao

sto nije osetio da ce izrasti.

On je vec u Osnovnoj Skoli skenirao, pratio rast, sve

kompletno i tu je bila baza KK Partizan u 20 Oktobar

Osnovnoj Skoli.

Staklene table, pod zeleni, neka plastika, dobra sala,

cak mesta i za gledaoce.

Aca Petrovic je u pravu na neku stranu, jer Zvezda i

Partizan ne prave igrace, vec tuku i Real Madrid i

Olimpijakos oko pojacanja.

Dve godine, 4 miliona eura ugovor.

Klubovi isto unakaze igrace, otuda i basket ekipe

sa 3 igraca, gde ce se razvijati sa prijateljima,

Turniri i onda mozes prikljuciti i kosarkaskom timu.

Tu su pokazali da su bez premca, ako nemaju neke

trenere da odlucuju ko ce igrati, sta i kako.

Ljudi znaju da igraju, to im je u genima, samo ih

treba pustiti i ne blokirati.

Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by niels 19/12/2022, 23:18

E, ali ako talenat pljušti s neba, ne pljušti znanje.

Trener mora, od pionira do juniora, igrače tehnički i taktički obučiti, da steknu pravilne automatizme (makar, ja nisam za to da se igračima prirodne stvari šabloniziraju, ali skok-šut postoji samo jedan).

Ostalo, na terenu, uključiti će mozak, neće, tu ti, ja, dragi Bog…smo bespomoćni. Uvijek sam govorio: ako promaši zicer, u napadu proigravati igrača koga on “čuva”. Jer je takav mentalitet, to samo trener u najranijoj dobi može prepoznati i ispraviti, to su loše navike. 

Samo pravi trener može napraviti pravog igrača, koji analizira igru, na terenu vidi što će biti za tri sekunde, pravilno se pozicionira i donese ekipi prednost. I obratno, na takvim igračima rastu treneri.

Košarka je velikodušna, od pobjede korist imaju svi.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 19/12/2022, 23:22

Ma znam, u Zagrebu se haklalo najviše u Gajnicama, dolazili su cibosi pod normalno.

Onda su došli treneri s laptopima i zabranili sve osim “njihovih” treninga.

Profesionalac na basketu nauči razmišljati izvan šablona, a i prava košarka, zar se sve akcije ne svode na to? Izolacija, 2x2, 3x3, to je košarka.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/12/2022, 01:37

niels wrote:
Nema sponzora, nema infrastrukture ni interesa medija, dvorane prazne.
Ima infratrukture. Mediji su ipak počeli prenosit koju utakmicu domaće lige. Nema sponzora i dvorane prazne il u najboljem slučaju poluprazne.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/12/2022, 00:00

niels wrote:E, ali ako talenat pljušti s neba, ne pljušti znanje.

Trener mora, od pionira do juniora, igrače tehnički i taktički obučiti, da steknu pravilne automatizme (makar, ja nisam za to da se igračima prirodne stvari šabloniziraju, ali skok-šut postoji samo jedan).

Ostalo, na terenu, uključiti će mozak, neće, tu ti, ja, dragi Bog…smo bespomoćni. Uvijek sam govorio: ako promaši zicer, u napadu proigravati igrača koga on “čuva”. Jer je takav mentalitet, to samo trener u najranijoj dobi može prepoznati i ispraviti, to su loše navike. 

Samo pravi trener može napraviti pravog igrača, koji analizira igru, na terenu vidi što će biti za tri sekunde, pravilno se pozicionira i donese ekipi prednost. I obratno, na takvim igračima rastu treneri.

Košarka je velikodušna, od pobjede korist imaju svi.

Znam jednog otprilike, dosta je objasnjavao.

Ostali, uglavnom gledaju kako igraju, nije to nista.

Trener u basketu je neko, ko uci, objasnjava sta i kako.

Ako krenu presing, akcije za anti presing, gomilu mogucih

situacija.

Nemas trenere, nemas organizaciju, imas talente, propadnu.

Spanija nema visoke ljude, ali to malo sto nadju, dobro spreme.

Kod nas u Knez Mihajlovoj nadjes odmah tim, ima visokih, ali

ne znaju da ih nauce.

Sreca, gledaju youtube, kradu fore, sami se izgradjuju.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/12/2022, 00:06

Onaj Misko iz Mega Basket, iskoristio sansu.

Video da tu nema nikoga, dunsteri neki pogubljeni

i krenuo da radi za sebe, menadzerise, milione uzeo.

Zna da organizuje malo i to je to.

Talenata puno, on ih uvali i to bi bilo to.

Velika je steta koliko je igraca baceno a mogli su

postati igraci.

Treneri valjda ni licencu nemaju, dok su se gurali

i ti matori igraci, onda dele lovu sa tima iz kluba

da igraju.

Onda im i tu kriv Misko.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics