Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 22 of 50
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Ako Iranci budu slali, slat će i Izrael.
Bibi je u sedlu.
Bibi je u sedlu.
Charles III- Posts : 757
2022-09-14
AssadNaPodmornici likes this post
Charles III wrote:Snažne eksplozije na lijevoj obali oblasti Kherson. Kahovka, Gornostaevka, Askania Nova, Oleshki, Skadovsk, Novotroitskoye, Novoalekseevka, Tavrichanka, Velika Lepetiha....
"Eksplozije su istovremene, očito je da se radi o akciji širih razmjera. U tijeku je čišćenje ruskih postrojbi sa Kinburnškog poluotoka sa lijeve strane Dnjepra..."
https://en.wikipedia.org/wiki/Kinburn_Peninsula
Zanimljivo zapadni dio kinburnškog poluotoka pripada oblasti Mikolajev. Istocno je dakako Hersonska oblast.
Eto, nevolja se Rujama na jugu sprema. Bitno da su oni napredovali 2 cm prema Bahmutu.
Veselo u Rusiji.
Civilni barbari napali uniformirane barbare. Lijepo! Šteta što se nisu poubijali.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
Rusko pješaštvo u karakterističnim pozama na frontu kod Bakhmuta.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
Zarobljeni i napušteni ruski tenkovi i borbena vozila u Ukrajini, odavno su se okrenuli protiv svojih bivših vlasnika, a takav je slučaj i s glavnom samohodnom haubicom 2S19 Msta, koja je dobila ime po ruskoj rijeci Msti.
Kad je krenula u veljači u napad na Ukrajinu, Rusija je imala oko 850 ovih samohodnih haubica teških 42 tone. Devet mjeseci kasnije, Rusi su izgubili čak 91 Mstu, moguće i više, no neovisni analitičari za ovu brojku imaju konkretne dokaze. I ne samo što su ih izgubili za daljnje ratovanje protiv Ukrajinaca, nego je dobar dio moćnih haubica ostao dobro očuvan i sad praši po ruskim vojnicima. Forbes piše kako su najmanje 34 haubice 2S19 koje su pale u ukrajinske ruke potpuno ispravne.
"To je dovoljno za opremanje cijele topničke brigade, navodi Forbes. Samohodnu haubicu pokreće dizelski motor snage 840 konjskih snaga, a njihovi topovi od 152 milimetra imaju domet do 36 km. Taj prilično dugi domet, trebao je haubice držati podalje od prve crte i stoga doista začuđuje kako ih je toliko palo u ukrajinske ruke.
Haubice 2S19 doživjele su istu sudbinu kao stotine tenkova, borbenih vozila i drugih haubica koje su razbijene ruske pukovnije ostavile za sobom nakon dosadašnjih ukrajinskih ofenziva. Jedna ukrajinska bojna zaplijenila je tako 10 modernih tenkova T-80 i pet samohodnih haubica 2S5 Giacint kalibra 152 mm samo u nekoliko dana kad su osvojili grad Izjum. Prema podacima neovisnih analitičara, u šest mjeseci borbi do 1. rujna, Rusi su izgubili 61 haubicu 2S19. Dva mjeseca kasnije, otpisi haubica porasli su za još trećinu. Očito je da ruske baterije odbacuju sve više i više svojih velikih topova dok se povlače.
Za ukrajinsku vojsku to je sjajan artiljerijski dobitak. Prije ruske invazije u veljači, Ukrajinci su imali samo 35 komada 2S19, a umjesto toga su većinu svojih baterija opremili starijim 2S1 i 2S3. Nedavni ukrajinski gubici uključuju najmanje tri 2S19, ali 34 velika topa koja su zarobili od Rusa više nego nadoknađuju te gubitke. Ukrajinska vojska uspjela je praktički u svojim protuofenzivama gotovo udvostručiti vlastiti inventar moćnih haubica.
U bijegu glavom bez obzira Putinove trupe za sobom ostavile preko 90 svojih najboljih haubica. Agresor je tako uspio opremiti cijelu topničku brigadu ukrajinske vojske!
Kad je krenula u veljači u napad na Ukrajinu, Rusija je imala oko 850 ovih samohodnih haubica teških 42 tone. Devet mjeseci kasnije, Rusi su izgubili čak 91 Mstu, moguće i više, no neovisni analitičari za ovu brojku imaju konkretne dokaze. I ne samo što su ih izgubili za daljnje ratovanje protiv Ukrajinaca, nego je dobar dio moćnih haubica ostao dobro očuvan i sad praši po ruskim vojnicima. Forbes piše kako su najmanje 34 haubice 2S19 koje su pale u ukrajinske ruke potpuno ispravne.
"To je dovoljno za opremanje cijele topničke brigade, navodi Forbes. Samohodnu haubicu pokreće dizelski motor snage 840 konjskih snaga, a njihovi topovi od 152 milimetra imaju domet do 36 km. Taj prilično dugi domet, trebao je haubice držati podalje od prve crte i stoga doista začuđuje kako ih je toliko palo u ukrajinske ruke.
Haubice 2S19 doživjele su istu sudbinu kao stotine tenkova, borbenih vozila i drugih haubica koje su razbijene ruske pukovnije ostavile za sobom nakon dosadašnjih ukrajinskih ofenziva. Jedna ukrajinska bojna zaplijenila je tako 10 modernih tenkova T-80 i pet samohodnih haubica 2S5 Giacint kalibra 152 mm samo u nekoliko dana kad su osvojili grad Izjum. Prema podacima neovisnih analitičara, u šest mjeseci borbi do 1. rujna, Rusi su izgubili 61 haubicu 2S19. Dva mjeseca kasnije, otpisi haubica porasli su za još trećinu. Očito je da ruske baterije odbacuju sve više i više svojih velikih topova dok se povlače.
Za ukrajinsku vojsku to je sjajan artiljerijski dobitak. Prije ruske invazije u veljači, Ukrajinci su imali samo 35 komada 2S19, a umjesto toga su većinu svojih baterija opremili starijim 2S1 i 2S3. Nedavni ukrajinski gubici uključuju najmanje tri 2S19, ali 34 velika topa koja su zarobili od Rusa više nego nadoknađuju te gubitke. Ukrajinska vojska uspjela je praktički u svojim protuofenzivama gotovo udvostručiti vlastiti inventar moćnih haubica.
U bijegu glavom bez obzira Putinove trupe za sobom ostavile preko 90 svojih najboljih haubica. Agresor je tako uspio opremiti cijelu topničku brigadu ukrajinske vojske!
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nisam navodio takve stvari i spominjao stare crte te kako ce lako vratiti sve.Charles III wrote:@dijagram
Ranije si govorio da kad bi se Ukri vratili na pozicije od prije 24.02. da bi uzeli ostatak Donbasa bez problema.
Mogli bi mu prici sa sjevera, zapada i juga ali mogli su i ranije.
Zar su sad toliko jači da bi dobro utvrđene Ruse sa Rusijom iza sebe i hrpom mobiliziranih branitelja uspjeli istjerati od tamo?
O ruskim ofenzivnim kapacitetima je glupo pričati , zanimaju me defenzivni.
Mogu li se Rusi nakon što ostanu bez juga Ukrajine (a to je izvjesno) i budu vraćeni na pozicije cca one od prije 24.02., mogu li oni dobrom obranom zadržati Krim i dio Donbasa koji drže od 2014.?
Mozda si to tako shvatio , ja sam govorio ovo:
Nakon proboja na sjeveru i zauzimanja istocnog kupjanska te prije nego se oslobodio Izjum, dao sam ovu procjenu,
Rusi ne mogu zadrzati stanje na terenu, morat ce se povlaciti, skratiti front, i ono sto ostane pokusati braniti s naglaskom pokusati.
Za to imaju neku sansu, onda sam postavio kartu s mojom procjenom sto i gdje se rusi mogu i trebaju pozicionirati za obranu.
Tada je to vjerujem izgledalo preambiciozno i nestvarno cak i ukrofilima, ali danas smo blizu mojih predlozenih crta obrane rusije.
Evo te mape, crta je gruba, okvirna, nisam gledao naselje po naselje, ali daje orijentir na sto sam mislio.
Vec tada sam znao da hersonska oblast pada, ostavlja se i koristi Dnjepar za obranu, takodjer da ce se uzeti natrag Izjum, preci Oskil
Uzeti Liman, Svatove i starobilsk te onda sa sjevera i juga lisicansk i severodonjeck.
Ostatak rusi mogu realno uspjesno manje ili vise braniti.
To ne znaci da ovo mogu obraniti , a ne znaci niti da ukrajinci mogu, a pogotovo ne lako ostatak osloboditi.
Procjena je bila da na ovim crtama rusi imaju iztgleda obraniti, a ukrajinci tesko dalje nastaviti.
Drugim rijecima po meni rusi ovo mogu drzati, sto ne znaci da ipak ne mogu izgubiti sve.
Dalje nisam spominjao situaciju da ukrajinci vrate cijeli jug, pa tek onda idu na Donjeck, nisam jer sumnjam da ce se tako nesto dogoditi.
Spominjao jesam moguc pravac prodora ukrajinaca prema azovskom moru, tada bi razdvojili ruse, donjecki dio od krima i dijela uz dnjepar.
U toj situaciji naravno da bi se lakse oslobodio donbas jer bi isao i napad s juga.
Procjena je bila da ce se front negdje ovako stabilizirati i govorio sam da bi ukrajinci ako bi kanili osloboditi sve krenuliu i na azov, i na donbas na nacin koji evo spominjem.
Prosli bi pored velikih gradova Donjeck i Lugansk i gurali ruse na granicu, gradovi bi ostali u pozadini i tako rijeseni naknadno.
Ovo se moze dogoditi tek ako se ruska vojska dodatno desetkuje, izmori, a ukrajinci dodatno pojacaju.
Kazem moze, jer ovo nije prognoza nego tek mogucnost, kao i da mozda nece uspjeti u tome.
Koliko se stanje priblizava mojoj iznesenoj crti lako je uociti.
Za kraj, ne brkati kada nesto prognoziram i smatram da se hoce dogoditi s onim kada nesto komentiram i savjetujem sto bih i kako izveo na mjestu
ukrajinaca ili rusa.
Prognoza nakon pet dana rata bila je da rusi nece pobijediti, nece ostvariti zeljeno, morat ce ustuknuti, to je bila prognoza, smjela, tada rijetka ali ispravna.
Na koji nacin ce rat skoncati, tu ne dajem tocnu prognozu, tesko ce ukrajinci vratiti sve silom, ali mogu i vise od ove mape koju postavih, a onda ce u
jednom trenutku uslijediti pregovori koje ce nametnuti USA.
Komentirati samo daljnje bitke je nesto drugo, bit ce ih i tu je neizvjesnost puno veca.
Ako kazem kao ukrajinac napadao bih ovdje ili ovako ne govorim da cu zamisljeno i ostvariti, to nije prognoza.
Ako kazem rusi se trebaju ovdje ili ondje postaviti i tako braniti ne govorim da ce tako sigurno zadrzati sve, ni to nije prognoza:)
Nadam se da je sad jasnije.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
dijagram wrote:
Dalje nisam spominjao situaciju da ukrajinci vrate cijeli jug, pa tek onda idu na Donjeck, nisam jer sumnjam da ce se tako nesto dogoditi.
Spominjao jesam moguc pravac prodora ukrajinaca prema azovskom moru, tada bi razdvojili ruse, donjecki dio od krima i dijela uz dnjepar.
Prva rečenica je moja opcija. S tim da bi se zbivanje odvijalo otprilike ovako kako si opisao u drugoj.
Guest- Guest
Pomaka na fronti nema u smislu velikih teritorijalnih pomaka, međutim i dalje se vode žestoke borbe oko Bahmuta gdje Rusi šalju napade u ljudskm valovima... (imaju i tu ukrainci gubitaka). Oko Ulgedara/Pavlivlke gdje sam video neka videa Ukrainskih gubitaka, iako su Rusi radi pola sela izgleda popušili pola BTGa, malo su se stabilizirali pa sada ne idu luđački u smrt, nego je sada pozicijsko ratovanje što također odnosi živote na obje strane, te Kremina-Svatove front gdje Ukrainci unatoč gubicima pomalo napreduju iako i zadnjih dana slabije zbog lošeg vremena.
Operativna je pauza za jednu i drugu stranu, ne očekujem velike pokrete idućih mjesec-dva dok se ne smrzne tlo
Operativna je pauza za jednu i drugu stranu, ne očekujem velike pokrete idućih mjesec-dva dok se ne smrzne tlo
Nakon niza neuspjeha ruskih trupa na bojnom polju Moskva je sve više zabrinuta da bi Ukrajina mogla pokrenuti ofenzivu na Krim. Ruski zastupnik Andrej Guruljov pozvao je u nedjelju Kremlj da odredi razinu rizika od napada Ukrajine i NATO-a na Krim. Rusija je nezakonito anektirala Krim 2014. godine i otad je to područje pod ruskom okupacijom.
U pokušaju da ublaži strahove od potencijalnog napada na južni ukrajinski poluotok čelnik Odbora za obranu i sigurnost Vijeća Ruske Federacije, Viktor Bondarev, rekao je u ponedjeljak da Ukrajina nema moć vratiti Krim. "Ukrajina nema ni resurse, ni vojnu silu, ni potporu stanovnika Krima za ofenzivu na poluotok. ‘Krim je naš‘ nije samo slogan i hashtag. To je nepokolebljiva stvarnost", izjavio je Bondarev.
Unatoč tome, isti dan pojavile su se informacije kako Rusija priprema tajnu regrutaciju vojnika na Krimu. Prema izvješću Glavnog stožera oružanih snaga Ukrajine, tijekom vikenda je uprava Krima, koju je postavio Kremlj, vodila razgovore o slabostima i nedostacima "djelomične mobilizacije". Odlučili su početi slati pozive za regrutaciju muškarcima koji žive na Krimu. "Na privremeno okupiranom području Autonomne Republike Krim u tijeku je tajna mobilizacija u redove ruskih okupacijskih snaga", priopćeno je iz Glavnog stožera oružanih snaga Ukrajine.
Istodobno, u strahu od ukrajinske ofenzive, bogatiji sloj već je počeo bježati s poluotoka. Pojedini građani bježe u susjednu rusku pokrajinu Krasnodar kako bi izbjegli mobilizaciju."Postoji trend bijega i možemo zaključiti da se tu radi o strahu i panici da će ukrajinske oružane snage osloboditi Krim u bliskoj budućnosti", objašnjava Emil Ibragimov, voditelj obrazovne platforme Q-Hub. Bježanje civila s Krima pokazuje da Moskva više ne može uvjeriti stanovnike u narativ da će na poluotoku zavladati mir.
Ruski dužnosnici sve više dovode u pitanje rasuđivanje i ratne planove ruskog predsjednika Vladimira Putina. Protuofenzive ukrajinskih snaga diljem zemlje prisilile su Rusiju na povlačenje iz više ključnih gradova koje je zauzela tijekom sukoba ranije ove godine. Početkom studenoga ruske su trupe otišle iz Hersona, grada koji je bio posljednje rusko uporište zapadno od rijeke Dnjipro. Herson se nalazi sjeverno od Krima, a poraz u Hersonskoj oblasti predstavlja veliku prepreku Putinovu snu o stvaranju kopnenog mosta od Rusije do Krima te o daljnjim prodorima na ukrajinski teritorij.
Potaknuti pobjedama, Ukrajinci su počeli otvorenije govoriti o povratku Krima. Savjetnica Volodimira Zelenskog za Krim, Tamila Taševa, rekla je u intervjuu za The Daily Beast da bi Ukrajina mogla vratiti Krim do proljeća ili ljeta sljedeće godine, iako smatra da bi se to moglo dogoditi i ranije.
Zamjenik ukrajinskog ministra obrane Volodimir Havrilov izjavio je za Sky News kako predviđa da bi ukrajinske snage mogle biti na Krimu do kraja ove godine.
U pokušaju da ublaži strahove od potencijalnog napada na južni ukrajinski poluotok čelnik Odbora za obranu i sigurnost Vijeća Ruske Federacije, Viktor Bondarev, rekao je u ponedjeljak da Ukrajina nema moć vratiti Krim. "Ukrajina nema ni resurse, ni vojnu silu, ni potporu stanovnika Krima za ofenzivu na poluotok. ‘Krim je naš‘ nije samo slogan i hashtag. To je nepokolebljiva stvarnost", izjavio je Bondarev.
Unatoč tome, isti dan pojavile su se informacije kako Rusija priprema tajnu regrutaciju vojnika na Krimu. Prema izvješću Glavnog stožera oružanih snaga Ukrajine, tijekom vikenda je uprava Krima, koju je postavio Kremlj, vodila razgovore o slabostima i nedostacima "djelomične mobilizacije". Odlučili su početi slati pozive za regrutaciju muškarcima koji žive na Krimu. "Na privremeno okupiranom području Autonomne Republike Krim u tijeku je tajna mobilizacija u redove ruskih okupacijskih snaga", priopćeno je iz Glavnog stožera oružanih snaga Ukrajine.
Istodobno, u strahu od ukrajinske ofenzive, bogatiji sloj već je počeo bježati s poluotoka. Pojedini građani bježe u susjednu rusku pokrajinu Krasnodar kako bi izbjegli mobilizaciju."Postoji trend bijega i možemo zaključiti da se tu radi o strahu i panici da će ukrajinske oružane snage osloboditi Krim u bliskoj budućnosti", objašnjava Emil Ibragimov, voditelj obrazovne platforme Q-Hub. Bježanje civila s Krima pokazuje da Moskva više ne može uvjeriti stanovnike u narativ da će na poluotoku zavladati mir.
Ruski dužnosnici sve više dovode u pitanje rasuđivanje i ratne planove ruskog predsjednika Vladimira Putina. Protuofenzive ukrajinskih snaga diljem zemlje prisilile su Rusiju na povlačenje iz više ključnih gradova koje je zauzela tijekom sukoba ranije ove godine. Početkom studenoga ruske su trupe otišle iz Hersona, grada koji je bio posljednje rusko uporište zapadno od rijeke Dnjipro. Herson se nalazi sjeverno od Krima, a poraz u Hersonskoj oblasti predstavlja veliku prepreku Putinovu snu o stvaranju kopnenog mosta od Rusije do Krima te o daljnjim prodorima na ukrajinski teritorij.
Potaknuti pobjedama, Ukrajinci su počeli otvorenije govoriti o povratku Krima. Savjetnica Volodimira Zelenskog za Krim, Tamila Taševa, rekla je u intervjuu za The Daily Beast da bi Ukrajina mogla vratiti Krim do proljeća ili ljeta sljedeće godine, iako smatra da bi se to moglo dogoditi i ranije.
Zamjenik ukrajinskog ministra obrane Volodimir Havrilov izjavio je za Sky News kako predviđa da bi ukrajinske snage mogle biti na Krimu do kraja ove godine.
Last edited by Speare Shaker on 23/11/2022, 13:28; edited 1 time in total
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Nakon niza neuspjeha ruskih trupa na bojnom polju Moskva je sve više zabrinuta da bi Ukrajina mogla pokrenuti ofenzivu na Krim. Ruski zastupnik Andrej Guruljov pozvao je u nedjelju Kremlj da odredi razinu rizika od napada Ukrajine i NATO-a na Krim. Rusija je nezakonito anektirala Krim 2014. godine i otad je to područje pod ruskom okupacijom.
Boldano je blisko mojim predviđanjima.
Dobro, možda koji mjesec kasnije.
Guest- Guest
Neka dođu na pola puta do Krima ja bih bio presretan, nisam siguran da je to realno ali daj Bože da sam u krivu
Čitao sam neka izvješća i izjave samih vojnika na prvoj crti i većina njih ratuju od početka tako da su i iscrpljeni dakle imaš zamor personala. Tu je i oštra zima te nedostatka dizela ( ne možeš s jednim kanistrom dizela u rezervi ić pokretat masovne kopnene napade ). Ukrajinci će svakako pritiskat no ono šta je bitno je da se pošalje miljon GPS granata i uništi sva ruska vojna tehnika koja se s takvim sistemima može dohvatiti tamo pošto Rusi ne odustaju ( stavit ću izjavu Medvedeva danas dole niže ) te kako na proljeće pošto najavljuju novi mobilizacijski val ne bi imali dovoljno tehnike za pokretanje tog nekog novog ruskog kopnenog napada na Ukrajinu.AssadNaPodmornici wrote:Neka dođu na pola puta do Krima ja bih bio presretan, nisam siguran da je to realno ali daj Bože da sam u krivu
--
Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev danas je na Telegramu najavio nastavak zračnih napada na Ukrajinu. Medvedev tvrdi da su u procesu nabave dodatnih količina projektila visoke preciznosti.
"Tijekom posjeta državnom istraživačko-proizvodnom poduzeću Region razgovarali smo o povećanju isporuke oružja visoke preciznosti Oružanim snagama Rusije. Neprijatelji i dalje pažljivo kalkuliraju naša lansiranja i naše zalihe. Uzalud se nadaju da ćemo iscrpiti naše mogućnosti. Nastavit će se. Dovoljno za sve!" poručio je Medvedev.
Medvedev: Nabavljamo novo visokoprecizno oružje
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Današnje stanje. Rusi su poslali 70ak krstarećih raketa, Ukrainci tvrde da su ih oborili oko 90% međutim cijela Ukraina u mraku.. Vjerojatno je njih 60% ako ne i više pogodilo cilj.
Rusi ih očito proizvode u solidnim količinama, ja sam predviđao tipa 50ak mjesečno a ovo bi moglo biti dva puta više.
Na ratištu nema nikakvih bitnih promjena čak i količina videa se smanjuje na obje strane,
Evo USA paket pomoći težak 3milijarde kn. Radi se u uglavnom o streljivu, naravno zanimljivo se 200 Excalibur granata i neodređen broj projektila za HIMARS. I 150 HuMwee vozila. I generatori itd.
Gledam neke komentare ekipa piše da je u Ruskoj vojsci kroničan nedostatak zimske opreme, od odjeće /obuće do šatora i sustava za grijanje. Ja osobno vidim šansu u tome, pazi Ukraina je jebeno hladna. Pobijedit će rat onaj tko bolje bude grijao svoje vojnike.
Kako je Longi stavio većina Ukraina je hladna kao Lika.
To znači u roku keks imaš problema sa zdravljem na toj hladnoći. Ukrainci jednostavno trebaju Rusima udarati po logistici, snimati dronovima i udarati po artiljeriji. Ne moraju trošiti puno resursa na prednje Ruske položaje. Skrši logistiku i ovi će se smrznuti ili će morati napustiti položaj. Ukraincima cijeli zapad šalje zimske resurse. Rusi su veliku količinu zimske logistike izgubili još u prvih dva mjeseca rata, sada je situacija dosta gora
Rusi ih očito proizvode u solidnim količinama, ja sam predviđao tipa 50ak mjesečno a ovo bi moglo biti dva puta više.
Na ratištu nema nikakvih bitnih promjena čak i količina videa se smanjuje na obje strane,
Evo USA paket pomoći težak 3milijarde kn. Radi se u uglavnom o streljivu, naravno zanimljivo se 200 Excalibur granata i neodređen broj projektila za HIMARS. I 150 HuMwee vozila. I generatori itd.
Gledam neke komentare ekipa piše da je u Ruskoj vojsci kroničan nedostatak zimske opreme, od odjeće /obuće do šatora i sustava za grijanje. Ja osobno vidim šansu u tome, pazi Ukraina je jebeno hladna. Pobijedit će rat onaj tko bolje bude grijao svoje vojnike.
Kako je Longi stavio većina Ukraina je hladna kao Lika.
To znači u roku keks imaš problema sa zdravljem na toj hladnoći. Ukrainci jednostavno trebaju Rusima udarati po logistici, snimati dronovima i udarati po artiljeriji. Ne moraju trošiti puno resursa na prednje Ruske položaje. Skrši logistiku i ovi će se smrznuti ili će morati napustiti položaj. Ukraincima cijeli zapad šalje zimske resurse. Rusi su veliku količinu zimske logistike izgubili još u prvih dva mjeseca rata, sada je situacija dosta gora
Šandor Winnetou likes this post
jel se ovo zbilja rusi griju ovako, u rupama?
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
amateri raspravljaju o taktici, profesionalci o logistici...
pa profiću, jel ovaj snimak za koji pitam, stvar taktike ili logistike
unaprijed hvala na odgovoru i objašnjenju
unaprijed hvala na odgovoru i objašnjenju
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Medvedev je obišao jednu od tvornica za proizvodnju raketa.
Na temu zapadnih medija i njihovih službi, odakle Rusiji tolike zalihe projektila, Medvedev je rekao da projektila sada ima dovoljno za cijelu 2023. godinu.
Na temu zapadnih medija i njihovih službi, odakle Rusiji tolike zalihe projektila, Medvedev je rekao da projektila sada ima dovoljno za cijelu 2023. godinu.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Medvedev je rekao da projektila sada ima dovoljno za cijelu 2023. godinu.
Ma kog vraga on zna o potrebama ruskih oružanih snaga.
Guest- Guest
Crni petak u Ukrajini je počeo u srijedu.
crvenkasti-
2014-04-17
Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:Medvedev je rekao da projektila sada ima dovoljno za cijelu 2023. godinu.
Ma kog vraga on zna o potrebama ruskih oružanih snaga.
Inače, baš si mislim koliko su veš mašina morali pokrasti u Ukrajini da bi zadovoljili svoje potrebe za čipovima u tzv. pametnim raketama.
Guest- Guest
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema