Užas: BRICS blok raste, a SAD-a ostaje vanka
Page 1 of 1
Užas: BRICS blok raste, a SAD-a ostaje vanka
Egipat, Saudijska Arabija, Turska, Alžir - žure da uđu u BRICS
Ekonomski blok predvođen s pet gospodarstava u nastajanju, uključujući dva glavna rivala Sjedinjenih Država, čini se da će se proširiti dok se Washington bori za promicanje svoje globalne agende izvan tradicionalnih saveznika i partnera diljem svijeta.
Grupa, poznata po akronimu za svojih pet temeljnih članica, Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini i Južnoj Africi (BRICS), sastoji se od više od četvrtine svjetskog BDP-a i oko 40% globalne populacije. Iako BRICS nije formalni savez i postoje značajne geopolitičke razlike među članicama, njihov zajednički interes za jačanjem ekonomskih i trgovinskih mehanizama izvan zapadnog okvira pokazao je sve veću privlačnost u inozemstvu.
Nakon posljednjeg samita BRICS-a održanog u Pekingu u lipnju, Argentina i Iran prijavili su se za članstvo u organizaciji, a trenutni predsjednik bloka, Purnima Anand, rekao je ruskim medijima sljedećeg mjeseca da su Egipat, Saudijska Arabija i Turska među zemljama koje također su izrazili interes da slijede njihov primjer.
U ponedjeljak je posebna izaslanica Alžira Leila Zerrougui potvrdila da je njezina zemlja posljednja koja je službeno podnijela zahtjev za članstvo u BRICS-u, piše alžirski novinski portal Al Shorouq.
Uz potrebu uspostave "novog gospodarskog poretka" u skladu s rezolucijom Ujedinjenih naroda 3201 usvojenom 1974., govorio je o predanosti Alžira "prema izgradnji novog međunarodnog poretka koji uključuje našu kolektivnu sigurnost temeljenu na stabilnosti i prosperitetu svakoga od nas ."
Nakon Putinovih komentara krajem prošlog mjeseca, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao je na konferenciji za novinare da "Kina aktivno podupire proces širenja BRICS-a".
Istaknuo je da su čelnici BRICS-a postigli konsenzus o proširenju skupine nakon summita u Pekingu u srpnju.
https://www.newsweek.com/brazil-russia-india-china-south-africa-brics-bloc-grows-us-left-out-1757643
----------------------
Dešava se upravo onako kako je Putin predvidio.
Zapad se raspada, a Rusko - Kineski blok munjevito i nezaustavljivo raste.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: BRICS blok raste, a SAD-a ostaje vanka
Koje ste vi ljudi budale...
red wolf-
2016-02-10
Moj zivotni san je propast Engleske I gradjanski rat u USA
Da se pokolju izmedju sebe ...koja bi to divota bila
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Moj zivotni san je propast Engleske I gradjanski rat u USA
kad se probudis umij se i operi zube sinoc si preskocio i cuti se
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
I ja isto podržavam ulazak Alžira u BRICS.
Zamjenili ruski plin alžirskim i sad će im ovi ući u BRICS.
Ha ha ruganje
Zamjenili ruski plin alžirskim i sad će im ovi ući u BRICS.
Ha ha ruganje
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ja nemam san. zalažem se da svi likovi kao što si ti i slični budete poslani u rusiju.Ringo10 wrote:Moj zivotni san je propast Engleske I gradjanski rat u USA
2014-12-30
Brazil je u kurcu
Rusija je u trokurcu
Južna Afrika je močvara u svakom pogledu
Sve tri zemlje su totalno korumpirane rupčage
Kini ne ide kao nekad, malo zapelo. Indija nikad nije bila neki veliki čimbenik, muhe i sirotinja
Rusija je u trokurcu
Južna Afrika je močvara u svakom pogledu
Sve tri zemlje su totalno korumpirane rupčage
Kini ne ide kao nekad, malo zapelo. Indija nikad nije bila neki veliki čimbenik, muhe i sirotinja
Muhahahahahaaaaaa . jedan dobra strana ovog jebenog rata je metamorfoza naseg crvenog kolege. Od nekada lucidnog i na momente zanimljivog tipa sa ispodprosjcnim smislom za humor (iako ga stalno gura) dogura do pravog opancara..... Ono dno dna.... Nista ne osta od naseg crvenka. Dugmici. Nista, vise srece drugi put. Putnicima i voznom osoblju zelimo sretan put i ugodnu voznju..... Muahahahahahaa Kila jebenog mozga (trofaznog)....
2014-04-14
Ringo10 wrote:Moj zivotni san je propast Engleske I gradjanski rat u USA
a u kengurlandu će u međuvremenu cvjetat cvijeće... pa ti si podanik krune bre konju. Jasno da bi tada prvo Kina ujahala i proglasila to svojim
osim toga meni se engleska sviđa i fan sam monarhije. I SAD su ok, pogotovo texas
Last edited by marcellus on Sat 12 Nov - 20:06; edited 1 time in total
Lik luta, nema pojma ni ciji kruh jede, tipicna balkanska trupina, zivi na zapadu zeli da smrdi na Ruse a Rusije vidio nije. Otprilike kao i pogubljeni postavljac teme koji se kune u Srbiju i balavca dok mu ne pada na pamet da tamo zivi. Slucajevi za psihijatra jbg, al sve je i to ok dok ne pocnu bosti ljude nozem na ulici.marcellus wrote:Ringo10 wrote:Moj zivotni san je propast Engleske I gradjanski rat u USA
Da se pokolju izmedju sebe ...koja bi to divota bila[/quote
a u kengurlandu će u međuvremenu cvjetat cvijeće... pa ti si podanik krune bre konju. Jasno da bi tada prvo Kina ujahala i proglasila to svojim
osim toga meni se engleska sviđa i fan sam monarhije. I SAD su ok, pogotovo texas
omni-
2014-04-12
Šandor Winnetou likes this post
ma lik živi u kengurlandu a čak ne kuži da je australija jebena monarhija (i trenutno je suveren kralj charles)
Likovi koji zive u drzavama i medju ljudima koje patoloski mrze, ne dao Bog nikome takve bolesti. A samo treba imati muda malo veca nego grasak, spakovati kofere i uzivati.
omni-
2014-04-12
AssadNaPodmornici likes this post
pa to ti je ko i vladimir bakarić senior. toliko je vjerovao u yugo školstvo da je vladimir jr nakon završetka s.s. kranjčević otišao u švicu se školovat.omni wrote:Likovi koji zive u drzavama i medju ljudima koje patoloski mrze, ne dao Bog nikome takve bolesti. A samo treba imati muda malo veca nego grasak, spakovati kofere i uzivati.
doduše nije nikog pogazio.
i onaj debil svetoje je stalno bulaznio kako će u rusiju. prije rata. da jebo njemačku.
ali eto, drži se rukama, nogama i zubima u njemačkoj.
2014-12-30
omni and AssadNaPodmornici like this post
veber wrote:pa to ti je ko i vladimir bakarić senior. toliko je vjerovao u yugo školstvo da je vladimir jr nakon završetka s.s. kranjčević otišao u švicu se školovat.omni wrote:Likovi koji zive u drzavama i medju ljudima koje patoloski mrze, ne dao Bog nikome takve bolesti. A samo treba imati muda malo veca nego grasak, spakovati kofere i uzivati.
i onaj debil svetoje je stalno bulaznio kako će u rusiju. prije rata. da jebo njemačku.
aaa...ovo sam skroz zaboravio... i rujka
no dobro sad ce kotlic rujka sprema borsc
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AssadNaPodmornici likes this post
znaš u čemu je stvar?omni wrote:Likovi koji zive u drzavama i medju ljudima koje patoloski mrze, ne dao Bog nikome takve bolesti. A samo treba imati muda malo veca nego grasak, spakovati kofere i uzivati.
nisu školovani, rade kao pomoćni radnici.
vode borbu s jezikom domaćina.
kao takvi su u istom okruženju s drugima iz raznih zemalja, osuđeni na svoju malu zajednicu.
onda mrze zemlju domaćina jer su nesposobni i neprilagodljivi.
ko i svetoje koji se hvalio kako se druži s kurcima i jede kod kuraca.
i kao menadžer bi rashitao ekipu u pet ujutro u Ubahnu jer kao menadžer u audiju na preši, di su mu otpadala leđa-sam je priznao, morao je krenut s radom u šest.
pa se prekvalificirao u pomoćno zravstveno osoblje. iliti skupljača govana u staračkom domu.
naravno da nitko od njih nemre napredovati kada su im računalne sposobnosti spajanje na internet, gledanje xxx str i javljanje na forum.
2014-12-30
a, je.debotoijusto wrote:veber wrote:pa to ti je ko i vladimir bakarić senior. toliko je vjerovao u yugo školstvo da je vladimir jr nakon završetka s.s. kranjčević otišao u švicu se školovat.omni wrote:Likovi koji zive u drzavama i medju ljudima koje patoloski mrze, ne dao Bog nikome takve bolesti. A samo treba imati muda malo veca nego grasak, spakovati kofere i uzivati.
aaa...ovo sam skroz zaboravio... i rujka
no dobro sad ce kotlic rujka sprema borsc
ru(j)ka i sveže meso kod kurčina
2014-12-30
Similar topics
» Užas: Srbija pozvana u BRICS
» Užas: Meksiko se želi pridružiti BRICS-u 2024
» Užas: BRICS priprema novosti koje će šokirati svijet
» Užas: BRICS se udvosturčio, a Ursula von der Leyen i Josepa Borrell mogu samo kmečati
» Užas: Ukrajina ostaje bez američke pomoći
» Užas: Meksiko se želi pridružiti BRICS-u 2024
» Užas: BRICS priprema novosti koje će šokirati svijet
» Užas: BRICS se udvosturčio, a Ursula von der Leyen i Josepa Borrell mogu samo kmečati
» Užas: Ukrajina ostaje bez američke pomoći
Page 1 of 1