Ruska invazija na Ukrajinu
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ne zamjerite, danas se osjećam Ukrajincem...
M982A1 Excalibur rabotaet...čudo buržujske tehnike, kaže Necro.
RayMabus likes this post
Kad ove slušam i ISIL mi djeluju kao gospoda...
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
kherson i sve zapadno od dnipra su ukrajinci oslobodili.
prema vojnim ukrajinskim komentatorima tamo je bilo u pripremi 60.000 vojnika i nekoliko motoriziranih brigada s tenkovima i artiljerijom.
nakon još jednog uspješnog ukrajinskog bljeska - prvi je bio kod harkiva, sada je velika većina ovog vojnog potencijala na raspolaganju za donetsk i luhansk, možda i zaporižje, a neki američki generali ukazuju na to kako ukrajinci neće s dolaskom zime prestati s vojnim akcijama budući da su sad i tehnički i u živoj sili nadmoćni ruskom okupatoru, a o moralnoj komponenti da ne govorimo.
dobra je vijest kako iran neće rusima isporučiti balističke rakete (što ima smisla obzirom da nitko ne želi svjesno biti na strani gubitnika) i da južna koreja šalje ukrajini municiju za kalibar 155.
također je dobra vijest da himars-i sada imaju u dometu sve kopnene linije opskrbe prema krimu, posebice što zadnje procjene govore kako kerčki most neće biti osposobljen prije jeseni iduće godine, a oštećenje na željezničkom mostu je takvo da se njime promet ne odvija (vatra je na metalnoj konstrukciji odradila svoje), dok su na cestovnom mostu oštećenja konstrukcije i na ovom traku po kojem se još odvija nekakav promet veća nego se u prvi mah procijenilo.
ne bih se začudio ako se još pojedine ruske linije na sjeveru uruše vrlo skoro.
ruske vojne domine su se pokrenule.
prema vojnim ukrajinskim komentatorima tamo je bilo u pripremi 60.000 vojnika i nekoliko motoriziranih brigada s tenkovima i artiljerijom.
nakon još jednog uspješnog ukrajinskog bljeska - prvi je bio kod harkiva, sada je velika većina ovog vojnog potencijala na raspolaganju za donetsk i luhansk, možda i zaporižje, a neki američki generali ukazuju na to kako ukrajinci neće s dolaskom zime prestati s vojnim akcijama budući da su sad i tehnički i u živoj sili nadmoćni ruskom okupatoru, a o moralnoj komponenti da ne govorimo.
dobra je vijest kako iran neće rusima isporučiti balističke rakete (što ima smisla obzirom da nitko ne želi svjesno biti na strani gubitnika) i da južna koreja šalje ukrajini municiju za kalibar 155.
također je dobra vijest da himars-i sada imaju u dometu sve kopnene linije opskrbe prema krimu, posebice što zadnje procjene govore kako kerčki most neće biti osposobljen prije jeseni iduće godine, a oštećenje na željezničkom mostu je takvo da se njime promet ne odvija (vatra je na metalnoj konstrukciji odradila svoje), dok su na cestovnom mostu oštećenja konstrukcije i na ovom traku po kojem se još odvija nekakav promet veća nego se u prvi mah procijenilo.
ne bih se začudio ako se još pojedine ruske linije na sjeveru uruše vrlo skoro.
ruske vojne domine su se pokrenule.
sitting_bull-
2015-09-28
Ovaj oslobođeni dio je velik skoro pa kao pola Slovenije, iliti ga cca 10,000 km^2 .
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-profesor-zapad-je-putinu-ponudio-uvjete-za-predaju-njegov-uzi-krug-je-zainteresiran-15274234
2016-07-22
Bez obzira, na strani Anglosaksona NIKADAzganci_i_jetrica wrote:Ne znam kako ti to sebi zamišljaš Ruse, ali ne dao ti bog da ih upoznaš na svojoj koži.Ringo10 wrote:Ja Sam apsolutno na strani Rusije I to otvoreno kazem.zganci_i_jetrica wrote:
Ti si jedan od rijeđih koji nisu popušili zapadnu propagandu, ali ruska ti je očigledno rasturila gangliju...
Ja na strani Anglosaksonskih govana Amerikanaca I POSEBNO ENGLEZA nikad bit ne mogu
Ni njihovih sluga poput Ukra
A vi budite, zaboli me
Uostalom rat ce trajati 3 do 4 godine
Sve ovo sto se dogadja je posljedica pogresne strategije od pocetka kao I nekih ruskih zabluda I pogresnih procjena
Zato ce Rusi morat mijenjati strategiju I to je sve
Samo protiv njih I na strani svakoga ko je protiv njih
Ja pamtim I nisam kao ostali Hrvati Koji nemaju mozga
Ja pamtim engleski tenkovski upad u Hercegovacku banku kojim su nama slomili ekonomski kicmu
Pamtim kako su englezi pucali po nasim HVO bojovnocima kod Viteza I ubili ih nekoliko
Pamtim engleski napad na Hrvatsku.policiju u Martin Brodu I protjerivanje nase policije
Pamtim protjerivanje nasih izbjeglica iz Drvara kad im je engleski oficir na pitanje izbjeglica koja su nasa prava rekao - vi samo imate pravo da odete odavde
Pamtim kako su od nas u BiH napravili narod treceg Reda
Vi njih podrzavajte I bijedne Ukre koji su njihovo roblje I za njihove interese unistili svoju zemlju
Vi njih volite I podrzavajte ali ja NIKADA
Samo mi je zao sto sam prestar za rat pa da odem u Donbas da ubijam engleske I Americke I sve druge NATO placenike
Moja mrznja prema njima je strasna
I to Sa Rusima nema veze
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Bez obzira, na strani Anglosaksona NIKADAzganci_i_jetrica wrote:Ne znam kako ti to sebi zamišljaš Ruse, ali ne dao ti bog da ih upoznaš na svojoj koži.Ringo10 wrote:Ja Sam apsolutno na strani Rusije I to otvoreno kazem.zganci_i_jetrica wrote:
Ti si jedan od rijeđih koji nisu popušili zapadnu propagandu, ali ruska ti je očigledno rasturila gangliju...
Ja na strani Anglosaksonskih govana Amerikanaca I POSEBNO ENGLEZA nikad bit ne mogu
A vi budite, zaboli me
Sve ovo sto se dogadja je posljedica pogresne strategije od pocetka kao I nekih ruskih zabluda I pogresnih procjena
Ja pamtim engleski tenkovski upad u Hercegovacku banku kojim su nama slomili ekonomski kicmu
Pamtim kako su englezi pucali po nasim HVO bojovnocima kod Viteza I ubili ih nekoliko
Pamtim engleski napad na Hrvatsku.policiju u Martin Brodu I protjerivanje nase policije
Pamtim protjerivanje nasih izbjeglica iz Drvara kad im je engleski oficir na pitanje izbjeglica koja su nasa prava rekao - vi samo imate pravo da odete odavde
Vi njih podrzavajte I bijedne Ukre koji su njihovo roblje I za njihove interese unistili svoju zemlju
Samo mi je zao sto sam prestar za rat pa da odem u Donbas da ubijam engleske I Americke I sve druge NATO placenike
I to Sa Rusima nema veze
Svaka ti chast na ovome.To se zove iskrenost ali i patriotizam .Jebiga,ti imash mozak i pamtish dok ove amebe mozda i pamte ali nekako kroz maglu pa se to u njihovim mozgovima i nije desilo.Plus toga njima je vazno da samo rusi ne pobijede iako ce ih ova anglosaksonska i schwapska stoka guziti kasnije vishe od turaka.Potpisujem i odobravam ti svaku rijech i josh vishe cijenim tvoje upise.
Hrvati su bili, Jesu I ostat ce gomila politickih Imbecilamentalitet wrote:Ringo10 wrote:Bez obzira, na strani Anglosaksona NIKADAzganci_i_jetrica wrote:Ne znam kako ti to sebi zamišljaš Ruse, ali ne dao ti bog da ih upoznaš na svojoj koži.Ringo10 wrote:Ja Sam apsolutno na strani Rusije I to otvoreno kazem.zganci_i_jetrica wrote:
A vi budite, zaboli me
I to Sa Rusima nema veze
Svaka ti chast na ovome.To se zove iskrenost ali i patriotizam .Jebiga,ti imash mozak i pamtish dok ove amebe mozda i pamte ali nekako kroz maglu pa se to u njihovim mozgovima i nije desilo.Plus toga njima je vazno da samo rusi ne pobijede iako ce ih ova anglosaksonska i schwapska stok ita guziti kasnije vishe od turaka.Potpisujem i odobravam ti svaku rijech i Josh se vishe cijenim tvoje upise.
To je tako I jebi ga
U njihovoj poremecenoj percepciji oni vide Samo Srbe Kao crvenu krpu
A Rusi su u njihovoj svijesti Srbi
I tu pomoci nema
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
2016-07-22
RayMabus likes this post
Kad se rat završi UA će biti druga ili treća vojna sila na svijetu.
Bit će opremljena s najmodernijim oružjem i s ogromnim ratnim iskustvom.
Natravno, tada joj više neće biti potrebna vojska u današnjem broju.
Pada mi napamet da bi Ukrajinska vojska bila sjeme za buduću eu vojsku.
Bit će opremljena s najmodernijim oružjem i s ogromnim ratnim iskustvom.
Natravno, tada joj više neće biti potrebna vojska u današnjem broju.
Pada mi napamet da bi Ukrajinska vojska bila sjeme za buduću eu vojsku.
RayMabus likes this post
mentalitet wrote:Ringo10 wrote:Bez obzira, na strani Anglosaksona NIKADAzganci_i_jetrica wrote:Ne znam kako ti to sebi zamišljaš Ruse, ali ne dao ti bog da ih upoznaš na svojoj koži.Ringo10 wrote:Ja Sam apsolutno na strani Rusije I to otvoreno kazem.zganci_i_jetrica wrote:
A vi budite, zaboli me
I to Sa Rusima nema veze
Svaka ti chast na ovome.To se zove iskrenost ali i patriotizam .Jebiga,ti imash mozak i pamtish dok ove amebe mozda i pamte ali nekako kroz maglu pa se to u njihovim mozgovima i nije desilo.Plus toga njima je vazno da samo rusi ne pobijede iako ce ih ova anglosaksonska i schwapska stoka guziti kasnije vishe od turaka.Potpisujem i odobravam ti svaku rijech i josh vishe cijenim tvoje upise.
pamtim kad je vrdoljak snimao kriticke partizanske filmove strogi barba na C/B TV rekao drugovi od danas pocima stabilizacija zatim pamtim kad su podli slovenci drugu titu odsjekli nogu.... pantim i kad ste oba imala zrnce razuma
debotoijusto- Posts : 31575
2014-04-12
Šandor Winnetou likes this post
Tarviani (Hersončani) su slavilo duboko u noć.
Odjekuje Ze-Se-U...Ze-Se-U ...Ze-Se-U...(Zbrojni Sili Ukrajini...Oružane Sile Ukrajine)
Odjekuje Ze-Se-U...Ze-Se-U ...Ze-Se-U...(Zbrojni Sili Ukrajini...Oružane Sile Ukrajine)
Svašta saznaš na internetu...Možeš ih i pratit i saznat brojčano stanje.
Telefone nemaju obični vojnici, (oduszeli su im ih), samo zapovjedni kadar.
No, tamo di je Mujo tu su negdje i Turci.
Čigovi su oni šta su bacali telefone u Dnjipar?
Telefone nemaju obični vojnici, (oduszeli su im ih), samo zapovjedni kadar.
No, tamo di je Mujo tu su negdje i Turci.
Čigovi su oni šta su bacali telefone u Dnjipar?
Sovjetski tenkovi iz Poljske i Češke
Veliki dio naoružanja koje koristi ukrajinska vojska se bazira na sovjetskoj ratnoj tehnologiji, koja se snabdijeva prvenstveno iz istočne i srednje Europe, kažu vojni stručnjaci za DW. I zato što za to postoji logistika. U zrakoplovstvu Ukrajina ima samo sovjetsku opremu, u artiljeriji je miješano, kaže Serhij Hrabskij. Slična je situacija i s tenkovima i oklopnim vozilima. Postoje izuzeci, ali većinom je riječ o „sovjetskim uređajima“.
Najnoviji primjer: početkom studenoga SAD je najavio da će zajedno s Nizozemskom iz Češke u Ukrajinu isporučiti 90 moderniziranih tenkova tipa T-72. Prethodno je Ukrajina dobila stotine sličnih tenkova iz drugih zemalja, uglavnom iz Poljske. Isporučeno je i streljivo. Rat je intenzivan i oštećenja su velika, što potvrđuju i izvještaji s bojišta. „Malo je tehnologije i jedva da ima municije za sovjetske kalibre“, napisao je početkom kolovoza na Facebooku ukrajinski redatelj i vojnik Oleh Senzov koji je bio raspoređen u Bahmutu u istočnoj Ukrajini. „NATO-ovi sustavi su bolji, ali ih nema dovoljno".
Jedno drugo osjetljivo pitanje: ima li dovoljno sovjetske municije za Ukrajinu? Vlastite zalihe su još prije rata smanjene, nakon serije eksplozija u skladištima streljiva, koje su označne kao sabotaže. U istočnoj Europi više „nema mnogo" sovjetskog oružja, kaže Gressel. Tvornice oružja u tim zemljama mogu proizvesti municiju za topove, ali ne i same topove. Za sovjetske protuzračne sustave Strela i Osa sve je manje municije, koju je Kijev dobivao iz istočne Europe.
Stotine zaplijenjenih tenkova iz Rusije
Komentirajući želju Kijeva da se u potpunosti prebaci na zapadne sustave, Gressel kaže da je to „dobar i opravdan zahtjev“. Taj proces bi bio brži kada bi neke zemlje, među koje ubraja i Njemačku, brže donosile političke odluke.
Serhij Hrabskij smatra da trenutno „nije kritično“ ako u Ukrajini ponestane sovjetskog oružja. „Tko je najveći dobavljač oružja Ukrajini? Rusija“, kaže ovaj stručnjak misleći na zaplijenjenu ratnu tehnologiju. U ukrajinskom izdanju časopisa Forbes se navodi da u Ukrajini ima više zarobljene tehnologije nego što ju isporučuju vodeće zapadne zemlje. Do kraja rujna Ukrajina je zaplijenila oko 400 ruskih borbenih tenkova i oko 700 borbenih vozila. Međutim, većinom se radi o starim modelima.
Može li Ukrajina ostati bez sovjetskog oružja – i može li NATO pomoći?
Veliki dio naoružanja koje koristi ukrajinska vojska se bazira na sovjetskoj ratnoj tehnologiji, koja se snabdijeva prvenstveno iz istočne i srednje Europe, kažu vojni stručnjaci za DW. I zato što za to postoji logistika. U zrakoplovstvu Ukrajina ima samo sovjetsku opremu, u artiljeriji je miješano, kaže Serhij Hrabskij. Slična je situacija i s tenkovima i oklopnim vozilima. Postoje izuzeci, ali većinom je riječ o „sovjetskim uređajima“.
Najnoviji primjer: početkom studenoga SAD je najavio da će zajedno s Nizozemskom iz Češke u Ukrajinu isporučiti 90 moderniziranih tenkova tipa T-72. Prethodno je Ukrajina dobila stotine sličnih tenkova iz drugih zemalja, uglavnom iz Poljske. Isporučeno je i streljivo. Rat je intenzivan i oštećenja su velika, što potvrđuju i izvještaji s bojišta. „Malo je tehnologije i jedva da ima municije za sovjetske kalibre“, napisao je početkom kolovoza na Facebooku ukrajinski redatelj i vojnik Oleh Senzov koji je bio raspoređen u Bahmutu u istočnoj Ukrajini. „NATO-ovi sustavi su bolji, ali ih nema dovoljno".
Jedno drugo osjetljivo pitanje: ima li dovoljno sovjetske municije za Ukrajinu? Vlastite zalihe su još prije rata smanjene, nakon serije eksplozija u skladištima streljiva, koje su označne kao sabotaže. U istočnoj Europi više „nema mnogo" sovjetskog oružja, kaže Gressel. Tvornice oružja u tim zemljama mogu proizvesti municiju za topove, ali ne i same topove. Za sovjetske protuzračne sustave Strela i Osa sve je manje municije, koju je Kijev dobivao iz istočne Europe.
Stotine zaplijenjenih tenkova iz Rusije
Komentirajući želju Kijeva da se u potpunosti prebaci na zapadne sustave, Gressel kaže da je to „dobar i opravdan zahtjev“. Taj proces bi bio brži kada bi neke zemlje, među koje ubraja i Njemačku, brže donosile političke odluke.
Serhij Hrabskij smatra da trenutno „nije kritično“ ako u Ukrajini ponestane sovjetskog oružja. „Tko je najveći dobavljač oružja Ukrajini? Rusija“, kaže ovaj stručnjak misleći na zaplijenjenu ratnu tehnologiju. U ukrajinskom izdanju časopisa Forbes se navodi da u Ukrajini ima više zarobljene tehnologije nego što ju isporučuju vodeće zapadne zemlje. Do kraja rujna Ukrajina je zaplijenila oko 400 ruskih borbenih tenkova i oko 700 borbenih vozila. Međutim, većinom se radi o starim modelima.
Može li Ukrajina ostati bez sovjetskog oružja – i može li NATO pomoći?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ima i Hrvatska nešto tih tenkova a mora provest modernizaciju tako da mogu računat i na to u nekoj skorijoj budućnosti. Nek se nađe. Od viška glava ne boli.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
2016-07-22
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu