Užas: ruski zločinački smradovi ubili nevinog američkog dječaka.
Page 1 of 1
Užas: ruski zločinački smradovi ubili nevinog američkog dječaka.
Amerikanac koji se iskrao iz tatine kuće da se bori protiv Putina je mrtav
Skyler Greggs, 23, dao je intervju The Daily Beastu iz bolničkog kreveta u Ukrajini još u lipnju.
Skyler James Greggs, 23-godišnjak iz države Washington kojeg je intervjuirao The Daily Beast nakon što je ranjen u ukrajinskom ratu, preminuo je, otkrili su njegov otac i jedan od njegovih bivših zapovjednika.
Skylerov otac, Steve, i zapovjednik potvrdili su njegovu smrt za The Daily Beast. Zapovjednik, koji nije želio uključiti svoje ime, rekao je za Daily Beast da je Skyler umro "kao heroj" i da je bio "vrlo hrabar, čovjek velikog srca".
Zapovjednik nije htio reći gdje je Skyler umro zbog operativne sigurnosti, a ukrajinska međunarodna legija nije odgovorila na zahtjeve The Daily Beasta za komentare o njegovoj smrti.
Drugi kontakt u ukrajinskoj vojsci, koji također nije želio da mu se objavi ime, rekao je za Daily Beast da je čuo da je Skyler umro u sjeveroistočnoj Ukrajini, kada su se vojnici iz Međunarodne legije našli pod topničkom vatrom u zadnjem tjednu listopada. Nekoliko ih je ranjeno u napadu.
Posljednjih mjeseci ukrajinske snage izvele su protuofenzivu u sjeveroistočnim regijama, oslobodivši više od 300 naselja tijekom brzog prodora u rujnu.
Skyler se pridružio Međunarodnoj legiji u travnju. Dva mjeseca kasnije, u lipnju, ranjen je u blizini Kharkiva u istočnoj Ukrajini, kada je eksploziv pogodio Skylerovu postaju u blizini bojišnice.
Daily Beast susreo se sa Skylerom u bolnici gdje se oporavljao od ozljeda. Ukupno je 14 fragmenata probilo njegovo tijelo, uključujući desno stopalo, desnu ruku i rame.
Unatoč ozljedama, bio je odlučan vratiti se na bojišnicu.
"Posao nije završen", rekao je za The Daily Beast, "Nisam završio ono zbog čega sam došao."
Skyler je za Daily Beast ovog ljeta rekao da se odlučio pridružiti Međunarodnoj legiji nakon što je vidio slike Rusije kako ulazi u Ukrajinu i bio šokiran ruskim zločinima.
Međunarodna legija u Ukrajini sastoji se od stranaca i djeluje pod zapovjedništvom ukrajinskih oružanih snaga. Nejasno je koliko se Amerikanaca trenutno bori u Ukrajini.
Skyler se prisjetio kako je vidio kako ruski tenk prelazi preko civilnog automobila, što ga je potaknulo da poduzme akciju i pridruži se borbi protiv vojske Vladimira Putina.
U rodnom gradu Orcas Islandu u državi Washington, Skyler je živio s ocem, koji je bio protiv njegova odlaska u Ukrajinu. No mladić je bio uporan i odlučio se iskrasti iz svog doma i otputovati u Ukrajinu kako bi volontirao unatoč tome što nije imao vojnog iskustva.
“Nisam mogao samo sjediti. Morala sam nešto učiniti, rekla je Skyler za The Daily Beast u lipnju. “Nisam mogao samo sjediti. Imam prijatelje u Ukrajini. Tako je strašno što se događa. Morao sam nešto učiniti.”
Kada je stigao u Ukrajinu, Skyler je odmah primljen u legiju i brzo je prebačen na bojišnicu u Harkov. "Nisam se htjela činiti iskusnijom nego što jesam, pa sam im samo rekla da imam minimalno iskustvo", rekla je Skyler, "Nisam željela preuzeti odgovornost za druge."
Skyler, koji je postao mitraljezac LMG-a, rekao je za The Daily Beast da je njegova obuka u Ukrajini bila kratka i kaotična. Iz svoje bolnice je rekao da razumije ako ljudi misle da je donio "glupu" odluku.
“Postojala je prilika da odem, pa sam to morala učiniti,” rekla je Skyler, “Bilo bi, naravno, moguće da pomognem na humanitarni način, ali bila sam jako ljuta. Bio sam toliko ljut zbog ruske invazije, pa nisam mogao samo raditi u skladištu.”
Obitelj i prijatelji opisuju Skylera na Facebooku kao hrabrog, snažnog mladića dobrog srca.
U svojim posljednjim porukama ocu, Skyler je podijelio fotografije sa ženom iz jednog od oslobođenih teritorija u sjeveroistočnoj Ukrajini. Skyler je s ponosom pokazao svom ocu kako je pomogao ženi da se poveže sa svojim kćerima putem internetske veze Starlink nakon pet mjeseci razdvojenosti.
“Želio je biti primjer i da živjet svoj život u potpunosti.”
"Bit ću iskren i reći da sam u prvih nekoliko dana bio ispunjen bjesomučnom, bjesomučnom boli", rekao je Steve za The Daily Beast, objašnjavajući da je bio u kontaktu s predstavnikom Međunarodne legije, ali da nema puno informacija je osigurano.
Steve, koji sebe opisuje kao pacifista, više je puta upozorio Skyler da ne volontira. "Nije imao moje dopuštenje da ode, ali imam tonu poštovanja prema njemu", rekao je Steve.
U lipnju je Steve rekao za Daily Beast da Skyler voli čitati roman Kome zvono zvoni Ernesta Hemingwaya. Knjiga govori o mladom Amerikancu koji se pridružuje gerilskoj jedinici u Španjolskom građanskom ratu i biva teško ranjen nakon što je digao most u zrak.
“Nisam čitao knjigu desetljećima, ali možda je vrijeme da je ponovno pogledam da vidim što znači 'za kim zvona zvone',” rekao je Steve. "Znate, Skyler je uvijek želio dati sve od sebe, a ako je umro, onda je želio da to bude primjer i da živi svoj život u potpunosti."
"U akciji i vrijednostima", dodao je Steve. “Uživao je u ljudskim vezama i teško mi je kritizirati njegovu želju da pomaže ljudima. Ne mogu to kritizirati.”
https://www.thedailybeast.com/skyler-james-greggs-young-american-who-snuck-out-of-dads-house-to-fight-in-ukraine-has-died
------------------
Jadni dječak.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: ruski zločinački smradovi ubili nevinog američkog dječaka.
Htio je pomagati ljudima, a Rusi ga divljački ubili.
crvenkasti-
2014-04-17
Similar topics
» Ruski smradovi osvajaju i Libiju
» Ruski smradovi nam ne daju praviti LNG za američki plin
» Uzas u BiH!Htio ubiti kcerke pa ubio slucajno djecaka.Bacao bombe na policiju
» Nakon Američkog odustajanja od Keystone XL naftovoda, Ruski Lukoil sprema pondu za Kanadska naftna polja
» Užas: ruski tenkovi T-72 MS stigli u Srbiju
» Ruski smradovi nam ne daju praviti LNG za američki plin
» Uzas u BiH!Htio ubiti kcerke pa ubio slucajno djecaka.Bacao bombe na policiju
» Nakon Američkog odustajanja od Keystone XL naftovoda, Ruski Lukoil sprema pondu za Kanadska naftna polja
» Užas: ruski tenkovi T-72 MS stigli u Srbiju
Page 1 of 1