Užas: tri četvrtine građana Europe jede manje!
Page 1 of 1
Užas: tri četvrtine građana Europe jede manje!
Sve veći životni troškovi troškovi u Europi
71% europskih kupaca smanjuje potrošnju svakodnevnih stvari: IRI
Potrošači ostaju unutra, jedu manje, kupuju hranu kojoj je istekao rok trajanja
Gotovo tri četvrtine europskih potrošača smanjuje potrošnju na svakodnevne artikle, uključujući hranu, kako bi spojili kraj s krajem usred pogoršanja krize troškova života. Novo istraživanje pokazuje da je 71% potrošača na šest ključnih tržišta u Europi već napravilo značajne promjene u načinu na koji kupuju dok se bore da se nose s inflacijom koja doseže razine neviđene u četiri desetljeća.
Izvješće IRI-ja, tvrtke za analizu podataka i istraživanje tržišta, također je otkrilo da je 58% potrošača već izjavilo da su smanjili osnovne potrepštine, a 35% je uronilo u svoju osobnu ušteđevinu i podiglo kredite za plaćanje računa.“Očito je da spremnost potrošača na potrošnju je smanjena, a smjer putovanja će se vjerojatno pogoršati — s vjerojatnošću daljnjeg oštrog rasta cijena s obzirom na visoke ulazne troškove i nestabilnu cijenu energije,” rekla je Ananda Roy, globalna viša potpredsjednica IRI-ja.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-24/soaring-cost-of-living-crisis-brings-back-1970s-shopping-habits?leadSource=uverify%20wall
------------------------------------------------
A Putin likuje!
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: tri četvrtine građana Europe jede manje!
Ma to.im je zdravo...ionako su bili ko prasci.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Similar topics
» S manje od 15 kuna dnevno živi više od 38 tisuća građana
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» kakva smo mi država da Spomenik domovini, koji bi trebao biti ponos svih građana, moraju čuvati zaštitari od istih tih građana?
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Ne bojte se, što manje mozga imate to čipiranje manje boli i nuspojave su blaže
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» kakva smo mi država da Spomenik domovini, koji bi trebao biti ponos svih građana, moraju čuvati zaštitari od istih tih građana?
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Ne bojte se, što manje mozga imate to čipiranje manje boli i nuspojave su blaže
Page 1 of 1