Ruska invazija na Ukrajinu
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
a biti će opet neka varka ruskih genijalnih umova da srede neko nebitno selo od tri kuće u kojima žive 2 babe sa 8 zubi ukupno, cunnining plan!Noor wrote:kako ono...aha, sve ide po planuŠandor Winnetou wrote:biti ću iskren i reći da je to grob do groba traži majka(ruskinja i čečenka) sina svogaEroo wrote:Luhansk, situacija...
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Moto ruske vojske je : Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ihor ima nešto za reć oko Pavlovke:
Prijevod s ruskog:
Prijevod s ruskog:
Citao sam zanimljivu analizu
Po njoj nece biti velike Ruske ofenzive
Ni zimske ni proljetne
Surovikin je defanzivac I ne zeli velike gubitke a u ofanzivu idu znatni gubici
Njegova strategija je slicna kao americkog Sjevera protiv Juga
Sjever je Jugu nanosio tolike gubitke da u jednom momentu Jug vise nije bio u stanju da ratuje pa je kapitulirao
Tako I Rusi...Sa ovakvim gubicima Ukri mogu do kraja ljeta 2023
Poslije toga je fajront
Sad opet idu na mobilizaciju ...treba im bar 100 000 ljudi
Navodno sad imaju 360 000 vojnika a imali su skoro 800 000
Mobiliziraju do 60 Godina starosti se to je van pameti
Cak spominju mobilizaciju zena sto je takodjer van pameti
Ukri moraju nesto mijenjati jer ovo bezglavo srljanje ih vodi u skoru propast
Ako vec nije kasno
Ali jebi ga kad Sa njima vlada Amerika I Engleska
A Anglosasima treba KRV
Po njoj nece biti velike Ruske ofenzive
Ni zimske ni proljetne
Surovikin je defanzivac I ne zeli velike gubitke a u ofanzivu idu znatni gubici
Njegova strategija je slicna kao americkog Sjevera protiv Juga
Sjever je Jugu nanosio tolike gubitke da u jednom momentu Jug vise nije bio u stanju da ratuje pa je kapitulirao
Tako I Rusi...Sa ovakvim gubicima Ukri mogu do kraja ljeta 2023
Poslije toga je fajront
Sad opet idu na mobilizaciju ...treba im bar 100 000 ljudi
Navodno sad imaju 360 000 vojnika a imali su skoro 800 000
Mobiliziraju do 60 Godina starosti se to je van pameti
Cak spominju mobilizaciju zena sto je takodjer van pameti
Ukri moraju nesto mijenjati jer ovo bezglavo srljanje ih vodi u skoru propast
Ako vec nije kasno
Ali jebi ga kad Sa njima vlada Amerika I Engleska
A Anglosasima treba KRV
Last edited by Ringo10 on 7/11/2022, 00:54; edited 2 times in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Vojska iscrpljena, a osvježenja nema. Izgleda da mobilizacija ipak nije uspjela.
Možda i je uspjela , ali ni oni nisu baš svježi.
Možda i je uspjela , ali ni oni nisu baš svježi.
Ruska mobilizacija je gotova a 87 000 vojnika je do Sada rasporedjeno
Citao Sam da salju profesionalce a mobilizirani zauzimaju njihova mjesta u pozadini
Citao Sam da salju profesionalce a mobilizirani zauzimaju njihova mjesta u pozadini
2015-09-24
Koje profesionalce? Je li one šta su nekoć ratovali u Afganistanu i Čečeniji?Ringo10 wrote:Ruska mobilizacija je gotova a 87 000 vojnika je do Sada rasporedjeno
Zar su još živi?
Ukri kod Hersona imaju jednu bitnu prednost
To je rijeka Dnjepar I ona brana Koja je vec ozbiljno ostecena a Ukri je neprestano gadjaju
Opasnost potopa je vrlo realna ZA Ruse I vrlo je moguce da radi toga napuste desnu stranu Dnjepra da ne bi bili potopljeni I odsjeceni
Ali pitanje kako Ukri to misle zauzeti Ako naprave potop...ili je njima Samo bitno da Rusi odu odatle
Druga prednost Ukra je to sto ne dopustaju evakuaciju civila I kriju se iza njih I tako blokiraju Ruse Koji ne zele masovno ubijanje civila
To Ukri rade u Ugljedaru I Jos nekim bitnim mjestima
Vidjet cemo sta ce biti
Po onom Bericu Rusi polako napustaju desnu obalu Dnjepra
A sad pitanje je koliko I on zna O planovima Ruske komande a vec je promasio mnogo puta
To je rijeka Dnjepar I ona brana Koja je vec ozbiljno ostecena a Ukri je neprestano gadjaju
Opasnost potopa je vrlo realna ZA Ruse I vrlo je moguce da radi toga napuste desnu stranu Dnjepra da ne bi bili potopljeni I odsjeceni
Ali pitanje kako Ukri to misle zauzeti Ako naprave potop...ili je njima Samo bitno da Rusi odu odatle
Druga prednost Ukra je to sto ne dopustaju evakuaciju civila I kriju se iza njih I tako blokiraju Ruse Koji ne zele masovno ubijanje civila
To Ukri rade u Ugljedaru I Jos nekim bitnim mjestima
Vidjet cemo sta ce biti
Po onom Bericu Rusi polako napustaju desnu obalu Dnjepra
A sad pitanje je koliko I on zna O planovima Ruske komande a vec je promasio mnogo puta
Last edited by Ringo10 on 7/11/2022, 01:29; edited 2 times in total
2015-09-24
Ruska vojska se sastoji od profesionalaca pod ugovorom I od regrutaEroo wrote:Koje profesionalce? Je li one šta su nekoć ratovali u Afganistanu i Čečeniji?Ringo10 wrote:Ruska mobilizacija je gotova a 87 000 vojnika je do Sada rasporedjeno
Zar su još živi?
Regrute ne salju na front ...bar ZA sada
Profesionalaca imaju sad 1 170 000 vojnika Ali tu su svi moguci rodovi Sa logistikom.
Koliko je tu udarnih Ofenzivnih postrojbi to je pitanje
2015-09-24
Ringo10 wrote:Ruska vojska se sastoji od profesionalaca pod ugovorom I od regrutaEroo wrote:Koje profesionalce? Je li one šta su nekoć ratovali u Afganistanu i Čečeniji?Ringo10 wrote:Ruska mobilizacija je gotova a 87 000 vojnika je do Sada rasporedjeno
Zar su još živi?
Profesionalaca imaju sad 1 170 000 vojnika Ali tu su svi moguci rodovi Sa logistikom.
Oš reć kao imaju odlične i iskusne pilote koji do sada nisu letili?
S budalom poput tebe ne vrijedi raspravljatEroo wrote:Ringo10 wrote:Ruska vojska se sastoji od profesionalaca pod ugovorom I od regrutaEroo wrote:Koje profesionalce? Je li one šta su nekoć ratovali u Afganistanu i Čečeniji?Ringo10 wrote:Ruska mobilizacija je gotova a 87 000 vojnika je do Sada rasporedjeno
Zar su još živi?
Ne moze se normalno razgovarati
Jer ti si fanatik
E sad sta tebi znaci Ukrajina I sta su ti Rusi lose uradili u zivotu ja to ne znam
I ne zanima me
I zavrsavam sa tobom
2015-09-24
Ima onaj neki Igor Damjanovic, srpski dopisnik prilicno djeluje objektivan I racionalan
Pavlovka je pod potpunom kontrolom ruskih snaga Ali uz velike gubitke
U Hersonu situacija teska nema struje vrlo je napeto..Ali nema Ni civila desno od Dnjepra
Postupno ispustaju vodu kroz branu...smanjuju pritisak
Po njemu Ukri su vec trebali napasti masovno a odgadjanjem gube zamah Jer Rusi navlace pojacanja
To Sa povlacenjem Sa desne obale I iz Hersona, on kaze da povlace Rosgvardiju, to nesto kao zandarmerija Jer vise nema civila na tom podrucja pa nema potrebe ZA Rosgvardijom.
Ali vojska se pojacava,
Ocekuju napad na Herson koji vec kasni Jer izbori u Americi su tu...Ako su oni uopce I bitni kako se prica
Kaze on da je situacija u Kijevu apokalipticna I Klicko poziva na evakuaciju
Ali evakuacija 3 milijuna ljudi ...to zvuci suludo
Meni je ovo sve mucno I samo molim Boga da to zavrsi...Ali male su sanse
Lijepo su ovo Anglosasi zamijesili...lijepo
Svaka im cast
Pavlovka je pod potpunom kontrolom ruskih snaga Ali uz velike gubitke
U Hersonu situacija teska nema struje vrlo je napeto..Ali nema Ni civila desno od Dnjepra
Postupno ispustaju vodu kroz branu...smanjuju pritisak
Po njemu Ukri su vec trebali napasti masovno a odgadjanjem gube zamah Jer Rusi navlace pojacanja
To Sa povlacenjem Sa desne obale I iz Hersona, on kaze da povlace Rosgvardiju, to nesto kao zandarmerija Jer vise nema civila na tom podrucja pa nema potrebe ZA Rosgvardijom.
Ali vojska se pojacava,
Ocekuju napad na Herson koji vec kasni Jer izbori u Americi su tu...Ako su oni uopce I bitni kako se prica
Kaze on da je situacija u Kijevu apokalipticna I Klicko poziva na evakuaciju
Ali evakuacija 3 milijuna ljudi ...to zvuci suludo
Meni je ovo sve mucno I samo molim Boga da to zavrsi...Ali male su sanse
Lijepo su ovo Anglosasi zamijesili...lijepo
Svaka im cast
Last edited by Ringo10 on 7/11/2022, 02:35; edited 2 times in total
2015-09-24
Inace svi problemi Rusa su zato sto su podcijenili situaciju I u pocetku poslali vrlo mali broj vojnika
Zato ova mobilizacija koja prilicno kasni
A Ukri ...oni imaju probleme Sa svojim ludim ekstremizmom...Minski sporazum su razjebali
Koji ludjaci
Zato ova mobilizacija koja prilicno kasni
A Ukri ...oni imaju probleme Sa svojim ludim ekstremizmom...Minski sporazum su razjebali
Koji ludjaci
2015-09-24
Ništa ni lošeg ni dobrog, ni jedni ni drugi...Ringo10 wrote:S budalom poput tebe ne vrijedi raspravljatEroo wrote:Ringo10 wrote:Ruska vojska se sastoji od profesionalaca pod ugovorom I od regrutaEroo wrote:Koje profesionalce? Je li one šta su nekoć ratovali u Afganistanu i Čečeniji?Ringo10 wrote:Ruska mobilizacija je gotova a 87 000 vojnika je do Sada rasporedjeno
Zar su još živi?
Ne moze se normalno razgovarati
Jer ti si fanatik
E sad sta tebi znaci Ukrajina I sta su ti Rusi lose uradili u zivotu ja to ne znam
I ne zanima me
I zavrsavam sa tobom
Ja sam panslavist, a ti vjerojatno pančečenist ili pandagestanac.
Ruše kršćanske crkve po Ukrajini i ti to kao ne vidiš, samo ti znaš zašto.
...i neki srpski Berić...Ringo10 wrote:Ima onaj neki Igor Damjanovic, srpski dopisnik prilicno djeluje objektivan I racionalan
Majdanska klika je uvijek prizeljkivala rat Sa Rusijom Jer su mislilu da ce se Amerika I NATO vojni angazirati pa I nuklearnim oruzjem
Unistenje Rusije pa makar I nuklearno im je opsesija I bili su spremni na sve da to isprovociraju I ostvare
To je jedna gomila ludjaka I neonacistickih manijaka cija je vodilja iskljucivo demonska mrznja
Inace Poljake mrze jednako mozda I vise I vrlo brzo bi se okrenuli protiv njih...
Amerikanci I Englez misle da te likove mogu drzati pod kontrolom
Grijese
Unistenje Rusije pa makar I nuklearno im je opsesija I bili su spremni na sve da to isprovociraju I ostvare
To je jedna gomila ludjaka I neonacistickih manijaka cija je vodilja iskljucivo demonska mrznja
Inace Poljake mrze jednako mozda I vise I vrlo brzo bi se okrenuli protiv njih...
Amerikanci I Englez misle da te likove mogu drzati pod kontrolom
Grijese
2015-09-24
Ma Beric...ne znam, nesto mi nije uvjerljivEroo wrote:...i neki srpski Berić...Ringo10 wrote:Ima onaj neki Igor Damjanovic, srpski dopisnik prilicno djeluje objektivan I racionalan
Damjanovic mi djeluje jako objektivan
I zelim nesto posteno I objektivno
Jebes vise lazljivo navijacko izvjestavanje I propagandu...bilo ciju
2015-09-24
Eroo wrote:mentalitet wrote:Eroo wrote:Kyjiv su osnovali Balti, pa tako, nekoliko stolječa poslije i Moskvu.mentalitet wrote:Eroo wrote:Jebi/te malo svoju, dosta ste i jebavali tuđe.Došlo vam takvo vrijeme, jebiga.mentalitet wrote:Eroo wrote:Pljačkanje tuđe imovine u genima.mentalitet wrote:
DRLJAJ STARI ,jesensko je oranje:::))Nije zbog Putina nego zbog zelenog zita koje ce rusi znjeti a ne oni shto ga sijashe
PIŠE GOJKO DRLJAČA
Nema od toga ništa. Zaglibili su (ne samo Rusi, nego i rusofili) u vlastitim govnima i ne vide izlaza.
Protiče 9.-i mjesec od 3-dnevne specijalne operacije....
Ma jebem li im mater lopovsku rusku ,kradu svoje,ono shto su komunisti poklonili.Ali jebi ga ,Rus ojacho i vraca ono shto je njegovo bilo vijekovima.Kako su se usudili,pred tako mocnim Zapadadom i ja se stalno pitam::::))))
Nego, šta je to bilo "vjekovima" rusko, nepismeni stvore? Ukrajinski nacionalni prostor se prostire daleko preko Volge.
Došlo vrijeme da se to vrati povijesnim vlasnicima. I Krim, također. "Vjekovni" pljačkaši će biti protjerani u svoja staništa.
Ispod chasti mi je raspravljati sa polupismenim idiotom koji ne zna ili se pravi da ne zna da je Rusija stvorena u Kijevu i da je to ruska postojbina od prije tisucu godina.No ,sa tobom diskutirati o bilo chemu ne vrijedi jer si ostario a glup si i pokvaren ko mucak tako da Jarane ja odoh spavati a ti nastavi cheshljati to malo dlaka na svojoj celi.:::))
Oni su donijeli kršćanstvo u Kyiv, a nekoliko stoljeća poslije i u Moskvu.
Černihiv je, na primjer, crkveno pokrivao veliki dio istoka današnje Rusije i ne obratno.
Ne čitaj bajke, čitaj ozbiljne knjige, nepismeni stvore.
Nemaju današnji Rusi ništa s time, oni su bili samo roblje.
Samo ti i dalje chitaj te svoje knjige,zato i jesi propagandno nedonoshche .
Karta CCCP iz 1949. po etničkoj pripadnosti. Nisam ja kartu crtao. Gdje vidiš da bi tamo moglo
biti nešto rusko? Savjetujem ti da pogledaš koliko vremena su na Krimu Rusi bili okupatori.
Manje od 10% ukupne povijesti Ukrajine. Više prava ima na Krim Turska, kao i na Čečeniju,
Dagestan i ostale muslimanske okupirane teritorije.
Erdogan će doći po svoje kad-tada, možda i po Srbiju.
Pa kretenchino tko je tu kartu nacrtao?Komunist!Ti koliko znam si protiv komunista i uzorni si vjernik ali u panjevima .Dakle ,ovdje si dokazao da si udbash komunista bio i ostao u dushi.Pa reci jebo ga ti shto se sramish.Nije ni chudo shto su te "tvoji"demistificirali i davno skuzili tko si i shto si.Prochitaj kretenchino neshto o knezu Nevskom jer Rusija nije nastala 1949.Jebo ti bog mater i glupom chovjeku ,a samo me to moze raspizditi.Medjutim izgleda da sam ja josh gluplji kada polemiziram oko stvari i dogadjaja koji su jasni svakom srednjoshkolcu u to vrijeme,a hvali se da je zavrshio gimnaziju.Mozda si zavrshio pushenje kurca paroku pa ti sperma udarila u mozak.Idi bre lechi se :::))
Nego shto kazesh na ovo ,pa kad josh uzmesh u obzir chlan 5 NATO pakta.Gdje vidish svoju Zloveniju i Hrvatsku?
Massive U.S. Preparations for Direct War With Russia– Leaked Classified NATO Intelligence
November 3, 2022 5:59 pm by IWB
by Chris Black
Now, the information the government found out that I obtained, and does not want me revealing:
Already, military assets are being moved in to place as I write this.
US is deploying F-15s in to Romania.
Aircraft Carrier Strike Group on the move through the Mediterranean.
US/NATO Troops are being moved in to Eastern Europe.
Three weeks ago, very, VERY, quietly, the US began loading M1A1 and M1A2 Abrams Tanks onto Roll-On Roll-Off (RO-RO) vessels in the United States. It took about a week for the first of those ships to transit to Greece. Upon arrival, the tanks were unloaded.
In the past two weeks, the United States has sent slightly more than 1,000 M1A1 or A2 Abrams tanks to south-eastern Europe.
They also sent between 35,000 and 45,000 U.S. Troops in the same time period.
Prior to these tanks and troops arriving, the U.S. has the equivalent of ONE armored division in all of Europe.
See also Portland Sweeps Massive Bum Encampment and Finds 150 Stolen Cars, Tons of Trash, and Live Pigs
As of today, they have enough for THREE armored divisions, or, in the alternative, TWO armored Divisions and two or three Infantry Divisions.
Tomorrow, the Pentagon will begin AIRLIFTING weapons to Ukraine.
So Russia’s effort to avoid a conflict by diplomatic negotiation of their security concerns has been flatly and deliberately rejected.
The West clearly wants war and, it looks today, they’re going to get what they want.
Here’s the problem: If NATO enters any conflict between Russia and Ukraine, then ALL NATO COUNTRIES will immediately become legitimate targets for Russia to attack. That includes us here in the United States.
Given the fact that Russia now has hypersonic missiles which the US cannot defend against, things won’t go so well for us here.
YOU have precious little time to top-off preps to keep yourself and your family safe, warm, dry, and fed.
UPDATE ON SITUATION:
Russia Orders Two Strategic (Nuclear) Missile Complexes to “Combat Duty”; Closes Northern Sea Route in Arctic Over NATO Activities
See also Dr. Robert Malone - US/UK intelligence agencies are using counter insurgency tactics, phycological warfare & blackmail operations
archive.org/details/massive-u.-s.-preparations-for-direct-war-with-russia-leaked-classified-nato-intelligence
Anglosaski politicari su rodjeni zlocinci I sotonisti
A kod Ukra je odvratno to namjerno udaranje po civilima
Ubijanje ljudi bez skrupula
A kod Ukra je odvratno to namjerno udaranje po civilima
Ubijanje ljudi bez skrupula
2015-09-24
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
» Ruska invazija na Ukrajinu