Ruska invazija na Ukrajinu
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Civilna infrastruktura s ciljem nanošenja patnje i boli civilnom stanovništvu...RayMabus wrote:Dobro. Tu se slažem pošto ovi od početka napadaju i stambene zgrade al sad komentiramo ove napade u zadnjih par dana di je na meti isključivo energetska i druga postrojenja a ne stambene zgrade.red wolf wrote:Nije se ciljalo civilnu infrastrukturu. Isključivo se napadalo vojne ciljeve. Kao i u Srbiji.RayMabus wrote:Nego o čemu se radilo ?red wolf wrote:Ne. U Iraku se nije radilo ovo što se radi Ukrajini.RayMabus wrote:Zašto ?red wolf wrote:Koje si ti govno, pa to je za ne povjerovat. Treba te locirat i usmjerit u voljenu Rusiju.crvenkasti wrote:Državni tajnik Blinken je rekao da udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu imaju jasan cilj: "natjerati ukrajinski narod da pati".
CNN je ovo zvao "šok i strahopoštovanje" u Iraku 2003
Samo pokazuje dvostruke standarde i kako se nešto može upakirati javnosti kako tebi paše.
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
red wolf wrote:Nije se ciljalo civilnu infrastrukturu. Isključivo se napadalo vojne ciljeve. Kao i u Srbiji.RayMabus wrote:Nego o čemu se radilo ?red wolf wrote:Ne. U Iraku se nije radilo ovo što se radi Ukrajini.RayMabus wrote:Zašto ?red wolf wrote:Koje si ti govno, pa to je za ne povjerovat. Treba te locirat i usmjerit u voljenu Rusiju.crvenkasti wrote:Državni tajnik Blinken je rekao da udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu imaju jasan cilj: "natjerati ukrajinski narod da pati".
Samo pokazuje dvostruke standarde i kako se nešto može upakirati javnosti kako tebi paše.
Reci to Putinu.
crvenkasti-
2014-04-17
Da.crvenkasti wrote:red wolf wrote:
Nije se ciljalo civilnu infrastrukturu. Isključivo se napadalo vojne ciljeve. Kao i u Srbiji.
Smatraš li ti npr. TV centar vojnim ciljem?
red wolf-
2016-02-10
Neće im ništa bit. Uršula i Biden će im dati lovu američkih i evropskih poreznih platiša i kupit će struju ili gorivo za agregate i imati će struje.red wolf wrote:Civilna infrastruktura s ciljem nanošenja patnje i boli civilnom stanovništvu...RayMabus wrote:Dobro. Tu se slažem pošto ovi od početka napadaju i stambene zgrade al sad komentiramo ove napade u zadnjih par dana di je na meti isključivo energetska i druga postrojenja a ne stambene zgrade.red wolf wrote:Nije se ciljalo civilnu infrastrukturu. Isključivo se napadalo vojne ciljeve. Kao i u Srbiji.RayMabus wrote:Nego o čemu se radilo ?red wolf wrote:Ne. U Iraku se nije radilo ovo što se radi Ukrajini.RayMabus wrote:Zašto ?red wolf wrote:Koje si ti govno, pa to je za ne povjerovat. Treba te locirat i usmjerit u voljenu Rusiju.crvenkasti wrote:Državni tajnik Blinken je rekao da udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu imaju jasan cilj: "natjerati ukrajinski narod da pati".
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jesu li gađane elektrane? Nisu. Je li Srbija ostala bez struje? Nije. Gađani su isključivo vojni ciljevi.crvenkasti wrote:red wolf wrote:Nije se ciljalo civilnu infrastrukturu. Isključivo se napadalo vojne ciljeve. Kao i u Srbiji.RayMabus wrote:Nego o čemu se radilo ?red wolf wrote:Ne. U Iraku se nije radilo ovo što se radi Ukrajini.RayMabus wrote:Zašto ?red wolf wrote:Koje si ti govno, pa to je za ne povjerovat. Treba te locirat i usmjerit u voljenu Rusiju.crvenkasti wrote:Državni tajnik Blinken je rekao da udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu imaju jasan cilj: "natjerati ukrajinski narod da pati".
Reci to Putinu.
Last edited by red wolf on 22/10/2022, 23:44; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Došao je kraj petrodolara, a s njima i US hegemonije.
Pokušavam da vidim ovakvo govno poput tebe u Novom svjetskom poretku. Pošto znam kakav si guzičar, vrlo lako ćeš se prilagoditi. A možda i nećeš.
Aha, ti se bojiš da ćeš dobiti otkaz ili izgubiti posao?
Zato podržavaš US hegemoniju?
crvenkasti-
2014-04-17
Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Pokušavam da vidim ovakvo govno poput tebe u Novom svjetskom poretku. Pošto znam kakav si guzičar, vrlo lako ćeš se prilagoditi. A možda i nećeš.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:
Jesu li gađane elektrane? Nisu. Je li Srbija ostala bez struje? Nije. Gađani su isključivo vojni ciljevi.
Pa to je bar lako naći na internetu. Stvarno si glup.
8. april 1999.
U Pančevu je sa nekoliko projektila bombardovana rafinerija nafte, zatim azotara i petrohemija.
21. maj 1999.
Bombardovan kazneno-popravni dom u Istoku, usmrtivši desetine zatvorenika i radnika te ustanove. Termoelektrane „Drmno“ kod Kostolca i „Kolubara“ u Velikim Crljenima, kao i rejon oko hidroelektrane Bajine Bašte takođe su bile na meti.
Neprijatelj je koristio specijalna visokoprovodna vlakna za izazivanje kratkih spojeva.
23. maj 1999.
Bombardovana termoelektrana Obrenovac.
24. maj 1999.
Bombardovana elektroenergetska postrojenja kod Kostolca, Novog Sada i Niša, čime je prouzrokovana nestašica električne energije.
31. maj 1999.
Raketirane privatne kuće u Ripnju i Volginoj ulici na Zvezdari. Poginula je jedna osoba, dok je devet lica povređeno. Na meti je bio i predajnik Radio Beograda u Zvečkoj kod Obrenovca, po ko zna koji put su na udaru bila elektroenergetska postrojenja
crvenkasti-
2014-04-17
RayMabus likes this post
red wolf wrote:Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Tko te izdržava?
crvenkasti-
2014-04-17
Pa to vi Srbi pišete...Vama vjerovat, ne hvala.crvenkasti wrote:red wolf wrote:
Jesu li gađane elektrane? Nisu. Je li Srbija ostala bez struje? Nije. Gađani su isključivo vojni ciljevi.
8. april 1999.
U Pančevu je sa nekoliko projektila bombardovana rafinerija nafte, zatim azotara i petrohemija.
21. maj 1999.
Bombardovan kazneno-popravni dom u Istoku, usmrtivši desetine zatvorenika i radnika te ustanove. Termoelektrane „Drmno“ kod Kostolca i „Kolubara“ u Velikim Crljenima, kao i rejon oko hidroelektrane Bajine Bašte takođe su bile na meti.
Neprijatelj je koristio specijalna visokoprovodna vlakna za izazivanje kratkih spojeva.
23. maj 1999.
24. maj 1999.
Bombardovana elektroenergetska postrojenja kod Kostolca, Novog Sada i Niša, čime je prouzrokovana nestašica električne energije.
31. maj 1999.
Raketirane privatne kuće u Ripnju i Volginoj ulici na Zvezdari. Poginula je jedna osoba, dok je devet lica povređeno. Na meti je bio i predajnik Radio Beograda u Zvečkoj kod Obrenovca, po ko zna koji put su na udaru bila elektroenergetska postrojenja
red wolf-
2016-02-10
Ja sam.crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Tko te izdržava?
red wolf-
2016-02-10
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
RayMabus likes this post
Nema na CNN-u ?red wolf wrote:Pa to vi Srbi pišete...Vama vjerovat, ne hvala.crvenkasti wrote:red wolf wrote:
8. april 1999.
21. maj 1999.
23. maj 1999.
24. maj 1999.
31. maj 1999.
2014-04-11
red wolf wrote:Ja sam.crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Tko te izdržava?
Gore si napisao da ovisiš o vanzemaljcima.
crvenkasti-
2014-04-17
Šezdeseti dan bombardovanja. U noći između 22. i 23. maja grafitnim bombama NATO snage gađaju i pogađaju termoelektranu Obrenovac. Izveštaji šturo kažu - "došlo je do nestašica struje u ovom delu Srbije". Ali to je mrak koji nikada nećemo zaboraviti.
Bombardovane su termoelektrana "Kolubara", TE "Nikola Tesla" i TE "Drmno". Veliki deo Srbije, prema nekim procenama čak 70 odsto države, ostalo je bez električne energije. Naneta su teža oštećenja na trafostanicama i dalekovodima.
Mnogi delovi Beograda, Novog Sada i Niša kao i drugih gradova ostali su i bez struje i bez vode. Gađani ciljevi u Obrenovcu, Bariču, Makišu, Lipovičkoj šumi i Rakovici. dalekovod kod Obrenovca gađan je i naredne noći.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/mrak-koji-svi-pamtimo-pre-20-godina-nato-bombe-ostavile-su-nas-bez-struje-i-vode-a/4qdqkdt
Bombardovane su termoelektrana "Kolubara", TE "Nikola Tesla" i TE "Drmno". Veliki deo Srbije, prema nekim procenama čak 70 odsto države, ostalo je bez električne energije. Naneta su teža oštećenja na trafostanicama i dalekovodima.
Mnogi delovi Beograda, Novog Sada i Niša kao i drugih gradova ostali su i bez struje i bez vode. Gađani ciljevi u Obrenovcu, Bariču, Makišu, Lipovičkoj šumi i Rakovici. dalekovod kod Obrenovca gađan je i naredne noći.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/mrak-koji-svi-pamtimo-pre-20-godina-nato-bombe-ostavile-su-nas-bez-struje-i-vode-a/4qdqkdt
2014-04-11
To si tako doživio?crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ja sam.crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Tko te izdržava?
red wolf-
2016-02-10
'Kletva zelenskog' uistinu djeluje...
(Assad must go...)
(Assad must go...)
red wolf wrote:To si tako doživio?crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ja sam.crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Tko te izdržava?
Nisi u stanju napisati jednu pametnu prosto-proširenu rečenicu, a pokušavaš sebe predstaviti kao nešto nadprosječno i nadnaravno.
Zavuci se se u svoju rupu i šuti.
crvenkasti-
2014-04-17
Teško da u tome mogu nadmašit vas Srbe.crvenkasti wrote:red wolf wrote:To si tako doživio?crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ja sam.crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Tko te izdržava?
Nisi u stanju napisati jednu pametnu prosto-proširenu rečenicu, a pokušavaš sebe predstaviti kao nešto nadprosječno i nadnaravno.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Teško da u tome mogu nadmašit vas Srbe.crvenkasti wrote:red wolf wrote:To si tako doživio?crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ja sam.crvenkasti wrote:red wolf wrote:Ne. Ja ne ovisim o tvojoj ljudskoj vrsti.crvenkasti wrote:red wolf wrote:crvenkasti wrote:Kina podržava proširenje BRICS-a i Saudijsku Arabiju kao potencijalnu novu članicu.
Tko te izdržava?
A Ruse? Zar oni nisu gori od njih?
Ili Asad? Gadafi? Maduro?
Tko je najgori?
crvenkasti-
2014-04-17
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu