SDPeovska fufa za par sati u Saboru uzeti će punu plaću
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
SDPeovska fufa za par sati u Saboru uzeti će punu plaću
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sdpovka-ce-za-par-sati-u-saboru-placu-primati-godinu-dana-uzet-cu-novac-ali-zakon-treba-mijenjati/868736.aspx
Kermit-
2014-04-17
Re: SDPeovska fufa za par sati u Saboru uzeti će punu plaću
28. PROSINCA, na sjednici Sabora, za zastupnike je prisegnulo nekoliko zamjenika Milanovićevih ministara, budući da ministri i Milanović nisu mogli prisustvovati sjednici u Saboru.
Iako su u Saboru taj dan proveli svega nekoliko sati, prema Zakonu o pravima dužnosnika pripada im šest punih saborskih plaća (oko 16.000 kuna), te još šest mjeseci po pola saborske plaće. Ipak, nakon što Sabor u petak izglasa novu Vladu, stari ministri se vraćaju u Sabor, a njihovi zamjenici moraju odstupiti. Jedna od njih je mlada SDP-ova zastupnica iz Vukovara Biljana Gaća, koja je za jedan dnevni list potvrdila da će iskoristiti pravo na 12 mjeseci saborske plaće, iako je u Saboru radila svega dva sata kao zamjena ministru Predragu Matiću.
Čini se da se SDP-ovki nije svidjelo što je u članku upravo ona izabrana kao primjer za ovakvu praksu, pa se na svom Facebooku pokušala opravdati. Ali ostaje pri svojoj odluci da novac zadrži.
"Zanimljivo je da sam baš ja, kao mlada političarka izabrana za naslovnicu, ali ne treba tu puno toga dodati. To me neće obeshrabriti da nastavim raditi za svoju lokalnu zajednicu, za naše društvo, časno i transparentno. Bilo bi zanimljivo da me novinar pitao o mojoj imovinskoj kartici jer u nju bih mogla unijeti jedino svoje dvije ruke, dvije noge i ovo malo znanja i iskustva što sam stekla. Ništa drugo trenutno nemam, a ako budem imala, javnost će prva znati, baš kao i za svako moje drugo javno djelovanje.
Nakon Sabora na HZZ
Desetogodišnji volonterski rad koji nikad neće stati i desetogodišnji politički rad, ulaganje u formalno i neformalno obrazovanje, aktivistički rad u cilju općeg dobra doveo me u priliku da na određeno vrijeme dobijem veliku čast i odgovornost biti članicom najvišeg zakonodavnog tijela Republike Hrvatske. Baš kao što u članku stoji, riječju „prisežem“ moj ugovor o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa je po „sili zakona“ prekinut. Nakon što više ne budem saborska zastupnica (a ne kako u tekstu stoji da sam bila, još uvijek sam i djelujem kao saborska zastupnica) odlazim na Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Novinar me nije, kao što u članku navodi, pitao zašto sam uopće ulazila u Sabor na jedan dan (iako se ne radi o jednom danu) ako mi je stalo do stručnog osposobljavanja, jer da je, odgovorila bih mu da je i nadležnim službama trebalo nekoliko dana da prouče imam li pravo na nastavak stručnog osposobljavanja ili ne pa stoga ne čudi što ni ja to nisam znala. Novinaru sam rekla, a nije napisano, da Zakon o obvezama i pravima državnih dužnosnika treba mijenjati i da privilegije treba ukidati, trebalo ih je puno prije ukinuti. Taj Zakon nisam ja donosila, a niti sam bila u poziciji mijenjati ga, ali oni koji me poznaju znaju da se svim svojim volonterskim i aktivističkim radom i zalaganjem borim upravo za uspostavu socijalne ravnopravnosti, solidarnosti, za ukidanje privilegija koje ovo društvo dodatno čine neravnopravnim.
Novinarstvo je ozbiljan i odgovoran posao. Senzacija, nažalost, prodaje novine", zaključuje mlada SDP-ovka.
Iako su u Saboru taj dan proveli svega nekoliko sati, prema Zakonu o pravima dužnosnika pripada im šest punih saborskih plaća (oko 16.000 kuna), te još šest mjeseci po pola saborske plaće. Ipak, nakon što Sabor u petak izglasa novu Vladu, stari ministri se vraćaju u Sabor, a njihovi zamjenici moraju odstupiti. Jedna od njih je mlada SDP-ova zastupnica iz Vukovara Biljana Gaća, koja je za jedan dnevni list potvrdila da će iskoristiti pravo na 12 mjeseci saborske plaće, iako je u Saboru radila svega dva sata kao zamjena ministru Predragu Matiću.
Čini se da se SDP-ovki nije svidjelo što je u članku upravo ona izabrana kao primjer za ovakvu praksu, pa se na svom Facebooku pokušala opravdati. Ali ostaje pri svojoj odluci da novac zadrži.
"Zanimljivo je da sam baš ja, kao mlada političarka izabrana za naslovnicu, ali ne treba tu puno toga dodati. To me neće obeshrabriti da nastavim raditi za svoju lokalnu zajednicu, za naše društvo, časno i transparentno. Bilo bi zanimljivo da me novinar pitao o mojoj imovinskoj kartici jer u nju bih mogla unijeti jedino svoje dvije ruke, dvije noge i ovo malo znanja i iskustva što sam stekla. Ništa drugo trenutno nemam, a ako budem imala, javnost će prva znati, baš kao i za svako moje drugo javno djelovanje.
Nakon Sabora na HZZ
Desetogodišnji volonterski rad koji nikad neće stati i desetogodišnji politički rad, ulaganje u formalno i neformalno obrazovanje, aktivistički rad u cilju općeg dobra doveo me u priliku da na određeno vrijeme dobijem veliku čast i odgovornost biti članicom najvišeg zakonodavnog tijela Republike Hrvatske. Baš kao što u članku stoji, riječju „prisežem“ moj ugovor o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa je po „sili zakona“ prekinut. Nakon što više ne budem saborska zastupnica (a ne kako u tekstu stoji da sam bila, još uvijek sam i djelujem kao saborska zastupnica) odlazim na Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Novinar me nije, kao što u članku navodi, pitao zašto sam uopće ulazila u Sabor na jedan dan (iako se ne radi o jednom danu) ako mi je stalo do stručnog osposobljavanja, jer da je, odgovorila bih mu da je i nadležnim službama trebalo nekoliko dana da prouče imam li pravo na nastavak stručnog osposobljavanja ili ne pa stoga ne čudi što ni ja to nisam znala. Novinaru sam rekla, a nije napisano, da Zakon o obvezama i pravima državnih dužnosnika treba mijenjati i da privilegije treba ukidati, trebalo ih je puno prije ukinuti. Taj Zakon nisam ja donosila, a niti sam bila u poziciji mijenjati ga, ali oni koji me poznaju znaju da se svim svojim volonterskim i aktivističkim radom i zalaganjem borim upravo za uspostavu socijalne ravnopravnosti, solidarnosti, za ukidanje privilegija koje ovo društvo dodatno čine neravnopravnim.
Novinarstvo je ozbiljan i odgovoran posao. Senzacija, nažalost, prodaje novine", zaključuje mlada SDP-ovka.
Kermit-
2014-04-17
Biljana Gaća: 'Vjerujem da Vukovar sada, a i u budućnosti može bolje'
Kermit-
2014-04-17
Odnosio bih se s njom.
Da preduhitrim Sveca.
Da preduhitrim Sveca.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Androgena lezba, ono Jastrebe majkomilajastreb wrote:Odnosio bih se s njom.
Da preduhitrim Sveca.
Kermit-
2014-04-17
pa nebi ovo taka izoliranim štapom
Guest- Guest
Bezobrazna i beskrupolozna osoba.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
a, majketi.jastreb wrote:Odnosio bih se s njom.
Da preduhitrim Sveca.
zagorio ti?
2014-12-30
jastreb nije dugo umočio
2014-04-15
hahahahNeoliberalni portugalac wrote:pa nebi ovo taka izoliranim štapom
Kermit-
2014-04-17
dobro, imovinska kartica joj prazna, a rupa u zakonu...treba iskroistiti
2014-04-15
I onda će ti ovakvi likovi koji nemaju ni srama ni obraza vodit državu .....
Ma.
Ma.
2014-04-11
Rupa u zakonu koju su oni sami napravili sebi da mogu ovo radit.n_razbojnik wrote:dobro, imovinska kartica joj prazna, a rupa u zakonu...treba iskroistiti
Nema napredka u ovakvoj državi.
2014-04-11
Mene bi ovo bilo sram napravit jer imam integritet.
Ova nema ništa.
Ovakvi likovi a to su svi tamo jer oni pišu ove zakone nemogu vodit državu osim u propast.
Ova nema ništa.
Ovakvi likovi a to su svi tamo jer oni pišu ove zakone nemogu vodit državu osim u propast.
2014-04-11
Ti znaš da su oni, pa gledaj komentare, birali su ih takvi koji bi radili isto...dotičnu ne treba uopće optuživati za išta osim za glupost, samo se ona našla pametovati da to treba mjenjati a uz to je izuzetno socijalno osjetljiva pa ima malenu moralnu dvojbu...ali brzo je rješilaRayMabus wrote:Rupa u zakonu koju su oni sami napravili sebi da mogu ovo radit.n_razbojnik wrote:dobro, imovinska kartica joj prazna, a rupa u zakonu...treba iskroistiti
Nema napredka u ovakvoj državi.
2014-04-15
Uostalom šta se mi uopće ovome cudimo.
Jedan pogled na ovu sliku i sve je jasno .....uhlejbizam , uhljebizam ....i samo uhljebizam.
2014-04-11
Al neka otpuhao ih je MOST kojemu sam dao glas i da su i formirali vlast sa njime nebi ovo mogli radit ....zato i nisu formirali vlast sa njime .....uzmi te pare ....TO JE ZADNJE ŠTA ĆEŠ VIDIT OD POLITIKE.
2014-04-11
ljestvica je visoko podignuta
Koliko ima godina???Neoliberalni portugalac wrote:pa nebi ovo taka izoliranim štapom
22!
Zar može cura od 22 godine biti loša???
2014-04-22
U mom kraju za takve ima jedna zgodna uzrečica.
Nikad jebača od izbirača.
Nikad jebača od izbirača.
2014-04-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» najavljen policijski sat od 30. travnja u 18 sati do 4. svibnja u pet sati ujutro
» Lajpciška fufa u ozbiljnim problemima
» srpska fufa zaratila sa srpskim popom perfidijem
» Dajemo punu podršku državniku Plenkoviću
» Nikolić: Vojsku Srbije staviti u punu pripravnost
» Lajpciška fufa u ozbiljnim problemima
» srpska fufa zaratila sa srpskim popom perfidijem
» Dajemo punu podršku državniku Plenkoviću
» Nikolić: Vojsku Srbije staviti u punu pripravnost
Page 1 of 2