Ruska invazija na Ukrajinu
Page 45 of 50
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Kaj je sad ovo? Zar ovo sad nije Rusija? Džaba krečili, jebiga...
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Ovi Putin nema nikakvi vojni plan. On se zaletija i nasadija i sad kad je vidija da je pušing onda daj šta daš ( prisajedinjenje ), opća mobilizacija i ajte vi tamo ginit i glumit topovsko meso za majčicu Rusiju i da ja ostanem na tronu.
Nikakve vojne ideje oni nemaju šta sad.
Nikakve vojne ideje oni nemaju šta sad.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Srpski b92 izveštava:
Jebe ih geografija, ali računaju na glupe rusofile:
Samo tenkova 1300 ( tisuću i trista ) su izgubili do sad a šta je prošlo sedan miseci.
Russia - 6883, of which: destroyed: 4163, damaged: 160, abandoned: 307, captured: 2253
Tanks (1301, of which destroyed: 740, damaged: 50, abandoned: 53, captured: 457)
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
Russia - 6883, of which: destroyed: 4163, damaged: 160, abandoned: 307, captured: 2253
Tanks (1301, of which destroyed: 740, damaged: 50, abandoned: 53, captured: 457)
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
2014-04-11
Tim Ash, stručnjak za Rusiju u Chatham Houseu, političkom institutu sa sjedištem u Londonu, napominje da Rusija, matematički, ne može dugo izdržati ako se usporedi njihova ekonomska snaga i ona Zapada. "NATO je ekonomski blok od 40 bilijuna dolara, dok je Rusija ekonomija od 1,7 bilijuna dolara. Pritom NATO troši 2 posto svojih prihoda na vojsku, što znači da koliko god Rusija potroši, Putin nema šanse", računa.
Putinova najmoćnija poluga, prijetnja isključenjem plina Europi, mogla bi mu se obiti o glavu. Naime, čak i da ga ne šalje u Europu, ne može ga preusmjeriti u druge zemlje jer Rusija ovisi o plinovodima koji uglavnom vode u Europu.
Alternativa za isporuku plina kako bi se izbjeglo Europu bilo bi hlađenje plina tako da se kondenzira u tekućinu i transportira brodom kao ukapljeni prirodni plin (LNG). Ali Rusija za to nema potrebnu infrastrukturu.
Moskva neće moći dugo izdržati sankcije: ‘Znate li koliko na vojsku troši NATO, a koliko Rusija?‘
Putinova najmoćnija poluga, prijetnja isključenjem plina Europi, mogla bi mu se obiti o glavu. Naime, čak i da ga ne šalje u Europu, ne može ga preusmjeriti u druge zemlje jer Rusija ovisi o plinovodima koji uglavnom vode u Europu.
Alternativa za isporuku plina kako bi se izbjeglo Europu bilo bi hlađenje plina tako da se kondenzira u tekućinu i transportira brodom kao ukapljeni prirodni plin (LNG). Ali Rusija za to nema potrebnu infrastrukturu.
Moskva neće moći dugo izdržati sankcije: ‘Znate li koliko na vojsku troši NATO, a koliko Rusija?‘
2014-04-11
Eroo wrote:Srpski b92 izveštava:
Samo prije tjedan dana su Rusi bili udaljeni 35 km od Krivog Roga , a na današnji dan 85 km.
Očigledno Ukrajinci za njima bježe.
Srpska Politika donosi ekskluzivnu vest.
Nisu mogli malo sačekat da se do kraja sruši.
Bože nas sačuvaj autoritarnih režima i njihovih medija.
Nisu mogli malo sačekat da se do kraja sruši.
Bože nas sačuvaj autoritarnih režima i njihovih medija.
Ruska vojska trenira novu obuću za zimu.
Ruske službe za sigurnost iznose podatak da u zadnje vrijeme imaju jedan požar
svakih 48 sati. Ovaj ulazi u tu statistiku...Krimski most ne računam.
svakih 48 sati. Ovaj ulazi u tu statistiku...Krimski most ne računam.
"Ima jedna dobra posljedica raspada ruskog svijeta"
Pojasnio je i trenutnu poziciju Vladimira Putina.
"Mi imamo problem sada, mi imamo ozbiljne sigurnosne izazove zbog raspada ruskog svijeta. Mi već vidimo zadnja tri mjeseca, sukobi između Armenije i Azerbajdžana, vidimo situaciju u Gruziji, Kirgistan, Tadžikistan i Kazahstan. To su sve države koje spadaju u ruski svijet. Ima jedna dobra posljedica raspada ruskog svijeta, a to je raspad koncepta srpskog svijeta. Srpska politika više nema argumenata, kojima je dosad navlačila svoju politiku - sad smo mi dominantni, o nama će sve ovisiti i mi ćemo mijenjati sve ono što predsjednik Vucić radi", ističe.
Pojasnio je i s kakvim se problemima susreće Rusija posljednjih dvadesetak dana.
"Postoji veliko nezadovoljstvo brojnim smjenama unutar vojnog vrha, koje pokazuju otprilike slične one tragove i informacije koje smo imali kad je Milošević gubio ratove u bivšoj Jugoslaviji koje je počinjao. Vrlo vjerojatno bi predsjednik Putin mogao doživjeti sudbinu da ne doživi određene posljedice, ne zato što je vodio ratove nego zato što je vodio rat koji su svi očekivali da će dobiti, a praktički je doveo do unazađivanja Rusije ne za pet i deset, nego vjerojatno za sljedećih 50 godina - tehnološki, organizacijski, vojno, sigurnosno su jednostavno blokirali na svim poljima. O energetskoj politici da ne govorimo. Rusija će imati ozbiljnih problema i izazova kome prodati sve te energente koje posjeduje i po kojim cijenama", rekao je vojni analitičar.
Analitičar Akrap: Rusija očajnički želi pregovore, postoje brojni signali
Pojasnio je i trenutnu poziciju Vladimira Putina.
"Mi imamo problem sada, mi imamo ozbiljne sigurnosne izazove zbog raspada ruskog svijeta. Mi već vidimo zadnja tri mjeseca, sukobi između Armenije i Azerbajdžana, vidimo situaciju u Gruziji, Kirgistan, Tadžikistan i Kazahstan. To su sve države koje spadaju u ruski svijet. Ima jedna dobra posljedica raspada ruskog svijeta, a to je raspad koncepta srpskog svijeta. Srpska politika više nema argumenata, kojima je dosad navlačila svoju politiku - sad smo mi dominantni, o nama će sve ovisiti i mi ćemo mijenjati sve ono što predsjednik Vucić radi", ističe.
Pojasnio je i s kakvim se problemima susreće Rusija posljednjih dvadesetak dana.
"Postoji veliko nezadovoljstvo brojnim smjenama unutar vojnog vrha, koje pokazuju otprilike slične one tragove i informacije koje smo imali kad je Milošević gubio ratove u bivšoj Jugoslaviji koje je počinjao. Vrlo vjerojatno bi predsjednik Putin mogao doživjeti sudbinu da ne doživi određene posljedice, ne zato što je vodio ratove nego zato što je vodio rat koji su svi očekivali da će dobiti, a praktički je doveo do unazađivanja Rusije ne za pet i deset, nego vjerojatno za sljedećih 50 godina - tehnološki, organizacijski, vojno, sigurnosno su jednostavno blokirali na svim poljima. O energetskoj politici da ne govorimo. Rusija će imati ozbiljnih problema i izazova kome prodati sve te energente koje posjeduje i po kojim cijenama", rekao je vojni analitičar.
Analitičar Akrap: Rusija očajnički želi pregovore, postoje brojni signali
2014-04-11
Kažu razno razni zapadni analitičari kako je Rusija pušing i gotova je i čića mića gotova priča. Čekamo da izvjese bijelu zastavu i to je to i onda će ljevičarska liberalna demokratija ( a u stvarnosti liberalna ideologija jer su prijetili Talijanima ako izaberu krajnju desnicu ) vladati svijetom i svijet će biti lopta šarena i kuće će biti od mermelade a prozori od čokolade itd itd itd.
Tako ste svi mislili da će Rusija dobit ove u par dana a ja san in punih misec dana prije reka šta će in bit ako mi napadnu cijelu Ukrajinu itd itd itd.
A da niste vi malo požurili s tim vašim ukopom Rusije ?
Nije ni umrla a već joj sprovod radite.
Tako ste svi mislili da će Rusija dobit ove u par dana a ja san in punih misec dana prije reka šta će in bit ako mi napadnu cijelu Ukrajinu itd itd itd.
2014-04-11
Krim: Još jedan veliki požar. Ne znam je li ovo u stistici ili je mimo plana?
RayMabus wrote:
Tehnički (još) nije, ali je smrtno bolesna s posve izvjesnim (i skorim) ishodom.
Guest- Guest
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu