Ruska invazija na Ukrajinu
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
od njega ništa ne očekujem osim da svakim svojim upisom potvrdi da je glup ko kurac na entu potenciju.vuksadinare wrote:..a sto si ocekivao od covjeka koji je srbin a nama tvrdi da nije a onda kaze da nam nece reci sto je..da je pametan?...zivi klaunŠandor Winnetou wrote:ovo nisu istine koliko si ti glupmentalitet wrote:Ringo10 wrote:Rusi su potpuno prepustili inicijativu Ukrima
Kao da su zadovoljni s ovim što imaju ..
Imaju Donjeck i Lugansk sa basenima ugljena, imaju dio Zaporožja sa elektranama imaju Herson preko kojeg su spojili Krim i deblokirali vodu za Krim
I to je to
Sad će dovući mobilizirane rezerve vojske da to drže i gotovo
Jer Rusi imaju oko Milijun i 150 tisuće profesionalne vojske a u borbi samo 150 tisuća
Teško je dokučiti šta oni zapravo žele
Ma ne vjerujem da su zadovoljni,nego ih izvlache iz onih utvrda koje su uz pomoc zapada gradili osam godina.Pustit ce ih malo da se osjete sigurnima a tada svako najvishe grijeshi pa ce ohrabreni izletiti iz rupa gdje ce ih ruska avijacija gadjati kao glinene golubove.Jebiga u shahu ponekada morash pokloniti kraljicu da napravish mat.Svakom laiku koji se ne razumije u te ratne pizdarije je jasna jedna stvar da su rusi drzali 225% teritorija a sada drze 20,5%.Pa jebo te,ako je vrijedilo to 1,5" teritorija tolikih zrtava onda sam ja budala koja nishta ne razumije.Hajde da su uzeli barem polovinu pa bi chovjek rekao ,kapa dole,svaka chast.No,shto se inache moze ochekivati od ovih forumskih navijacha koje boli kurac za Ukrajinu vec se kroz njihove upise vidi ogroman strah od rusa pa zato i nastupaju propaganistichki hrabreci sebe,ma samo da ne dodju do nas.A kako je krenulo ,hoce.jer je vec odavno recheno da se rusi ne bore protiv Ukrajine nego protiv zapada na ukrajinskoj teritoriji koju im je poklonila KP SSSR.Uukrajini se vec nalazi oko 40.000 tisuca NATO vojnika pa zato sada zapad osniva glavnu komandu u Ramshtajnu da moze odatle komandirati,a rusi bash vole gadjati komandna mjesta.:::::)))
Šandor Winnetou- Posts : 19785
2017-12-31
kako ide ona spica u smogovcima?..oni su mislili da su veliki a u stvari su mali koji su mislili da su veliki a opet su malimelkior wrote:Kako ti nije jasno da ni Rusima nije ništa jasno i da ni oni sami ne zn aju koji im je krajnji cilj? Sve vodi i upravlja jedan čovjek - Vladimir Putin, on naređuje vojne operacije, on upravlja jedinicama na terenu, čak donosi odluke na razin i satnije. Generali i ruski vojni stožer su tu tek puki provodioci nejasnih političkih ciljeva i izavnih Putinovih zapovijedi. U tom smislu usuđujem se reći da ruskoj vojsci nije došla glave ukrajinska vojska, već ruska politika, točnije Putin i Šojgu. Uništile su ih vlastite organizacijske slabosti, vrludanje u donošenju odluka (mobilizaciju su trebali pokrenuti prije 3 mjeseca, kad je pao Severodonetsk i Lysichansk, ne sad kad ionako gube nezadrživo teritorij). Nisam siguran da je Valeriju Gerasimovu uopće jasno koji je cilj Rusije u Ukrajini: osvajanje teritorija ili nanošenje što veće štete ukrajinskoj vojsci, i uz koju cijenu?Ringo10 wrote:Ne vidim ja tu nesposobnost nego premalo vojskeŠandor Winnetou wrote:meni je naprosto fascinantno kako se ti koprcaš od početka agresije na Ukrajinu, prosto je nevjerojatno koje ti samoobmane izmisliš da bi opravdao rusku nesposobnost u svakoj akciji koju popuše od ukraRingo10 wrote:Rusi su potpuno prepustili inicijativu Ukrima
Imaju Donjeck i Lugansk sa basenima ugljena, imaju dio Zaporožja sa elektranama imaju Herson preko kojeg su spojili Krim i deblokirali vodu za Krim
I to je to
Jer Rusi imaju oko Milijun i 150 tisuće profesionalne vojske a u borbi samo 150 tisuća
Njima se profesionalna vojska skoro nije ni angažirala u pješadijskim borbama..uglavnom milicije LDNR i Čečeni uz nešto Kozaka dragovoljaca
Profiji uglavnom kao artiljerija i tenkovi
Naravno da bi popušili kad bi ostali na 100 tisuća vojnika, zato sad dovlače pojačanja
Mi smo svi mislli da im je cilj srušiti kijevsku vlast.
A nije to to
Cijela njihova strategija je vrlo čudna
Gube Harkovski pravac i niko se tamo ne uzbuđuje...osim Kadirova
Pokušavam da dokučim u čemu je kvaka. Jer morali bi biti gomila imbecila kad bi vjerovali da sa 150 tisuća vojnika mogu satrati Ukrajinu
Ima jedan srpski vojni stručnjak, dovedu ga na TV a on razbija glavu ništa mu nije jasno
Kaže ova strategija nikakvog smisla nema i objašnjenja nema...ovo je kaže, izvan svih vojnih ratnih teorija
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Kako je krenulo, do početka prosinca pada Krim.vuksadinare wrote:kako ide ona spica u smogovcima?..oni su mislili da su veliki a u stvari su mali koji su mislili da su veliki a opet su malimelkior wrote:Kako ti nije jasno da ni Rusima nije ništa jasno i da ni oni sami ne zn aju koji im je krajnji cilj? Sve vodi i upravlja jedan čovjek - Vladimir Putin, on naređuje vojne operacije, on upravlja jedinicama na terenu, čak donosi odluke na razin i satnije. Generali i ruski vojni stožer su tu tek puki provodioci nejasnih političkih ciljeva i izavnih Putinovih zapovijedi. U tom smislu usuđujem se reći da ruskoj vojsci nije došla glave ukrajinska vojska, već ruska politika, točnije Putin i Šojgu. Uništile su ih vlastite organizacijske slabosti, vrludanje u donošenju odluka (mobilizaciju su trebali pokrenuti prije 3 mjeseca, kad je pao Severodonetsk i Lysichansk, ne sad kad ionako gube nezadrživo teritorij). Nisam siguran da je Valeriju Gerasimovu uopće jasno koji je cilj Rusije u Ukrajini: osvajanje teritorija ili nanošenje što veće štete ukrajinskoj vojsci, i uz koju cijenu?Ringo10 wrote:Ne vidim ja tu nesposobnost nego premalo vojskeŠandor Winnetou wrote:meni je naprosto fascinantno kako se ti koprcaš od početka agresije na Ukrajinu, prosto je nevjerojatno koje ti samoobmane izmisliš da bi opravdao rusku nesposobnost u svakoj akciji koju popuše od ukraRingo10 wrote:Rusi su potpuno prepustili inicijativu Ukrima
I to je to
Njima se profesionalna vojska skoro nije ni angažirala u pješadijskim borbama..uglavnom milicije LDNR i Čečeni uz nešto Kozaka dragovoljaca
Profiji uglavnom kao artiljerija i tenkovi
Naravno da bi popušili kad bi ostali na 100 tisuća vojnika, zato sad dovlače pojačanja
Mi smo svi mislli da im je cilj srušiti kijevsku vlast.
A nije to to
Cijela njihova strategija je vrlo čudna
Gube Harkovski pravac i niko se tamo ne uzbuđuje...osim Kadirova
Pokušavam da dokučim u čemu je kvaka. Jer morali bi biti gomila imbecila kad bi vjerovali da sa 150 tisuća vojnika mogu satrati Ukrajinu
Ima jedan srpski vojni stručnjak, dovedu ga na TV a on razbija glavu ništa mu nije jasno
Kaže ova strategija nikakvog smisla nema i objašnjenja nema...ovo je kaže, izvan svih vojnih ratnih teorija
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
rusija vise nije druga vojna sila svijeta to je sad ukrajina
2015-09-08
Kvaka je u tome da ovi u Kremlju ne znaju na koju će se nogu ustati sutra šef i što će narediti. Tamo vlada totalni kaos i improvizacija.
2015-08-09
ruski car je u završnoj fazi totalnog ludila.melkior wrote:Kvaka je u tome da ovi u Kremlju ne znaju na koju će se nogu ustati sutra šef i što će narediti. Tamo vlada totalni kaos i improvizacija.
Što ga prije mrknu to će biti bolje za cijeli svijet.
..kaze ruski vojni glasnogovornik..'nadmocne ukrajinske oklopne snage kod hersona su nas probile'..kraj price..kako je bilo zalosno gledati rusku propagandu koja prikazuje preostalih citavih devet tenkova koji se batrljaju cestom ne znas jel bjeze ili negdje idu te ruski komentator kaze 'evo ruske oklopne snage' a cigli devet tenkova
2015-09-08
NATO???!!!mentalitet wrote:Ringo10 wrote:Rusi su potpuno prepustili inicijativu Ukrima
I to je to
Ma ne vjerujem da su zadovoljni,nego ih izvlache iz onih utvrda koje su uz pomoc zapada gradili osam godina.Pustit ce ih malo da se osjete sigurnima a tada svako najvishe grijeshi pa ce ohrabreni izletiti iz rupa gdje ce ih ruska avijacija gadjati kao glinene golubove.Jebiga u shahu ponekada morash pokloniti kraljicu da napravish mat.Svakom laiku koji se ne razumije u te ratne pizdarije je jasna jedna stvar da su rusi drzali 225% teritorija a sada drze 20,5%.Pa jebo te,ako je vrijedilo to 1,5" teritorija tolikih zrtava onda sam ja budala koja nishta ne razumije.Hajde da su uzeli barem polovinu pa bi chovjek rekao ,kapa dole,svaka chast.No,shto se inache moze ochekivati od ovih forumskih navijacha koje boli kurac za Ukrajinu vec se kroz njihove upise vidi ogroman strah od rusa pa zato i nastupaju propaganistichki hrabreci sebe,ma samo da ne dodju do nas.A kako je krenulo ,hoce.jer je vec odavno recheno da se rusi ne bore protiv Ukrajine nego protiv zapada na ukrajinskoj teritoriji koju im je poklonila KP SSSR.Uukrajini se vec nalazi oko 40.000 tisuca NATO vojnika pa zato sada zapad osniva glavnu komandu u Ramshtajnu da moze odatle komandirati,a rusi bash vole gadjati komandna mjesta.:::::)))
Evo Poljaci traže nekakav trilijun i pol ratne odštete od Švaba
E jakih saveznika i prijatelja u pizdu materinu
Još će da se pobiju između sebe
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
a do prije vise od pola godine bile su to ruske 60-kilometarske oklopne kolone...danas 'kolone' spale na devet tenkova od kojih je upitno jel su im posade cjelovite ili je samo vozac u kojeg je uperena cijev pistolja kadirovcavuksadinare wrote:..kaze ruski vojni glasnogovornik..'nadmocne ukrajinske oklopne snage kod hersona su nas probile'..kraj price..kako je bilo zalosno gledati rusku propagandu koja prikazuje preostalih citavih devet tenkova koji se batrljaju cestom ne znas jel bjeze ili negdje idu te ruski komentator kaze 'evo ruske oklopne snage' a cigli devet tenkova
2015-09-08
melkior wrote:Nemaju oni ništa, uskoro kreće treća ukrajinska protuofenziva, preko Zaporižja na Mariupol. Moguće već ovaj tjedan.Ringo10 wrote:Rusi su potpuno prepustili inicijativu Ukrima
I to je to
Suchim ce vishe krenuti kada su iscrpili zadnju mogucnost mobilizacije zena.Shalju ljude bez da su opili neki metak prije toga na front.Bog te jebo rusi su ove svoje iako su vec bili u vojsci poslali na obuku od mjesec dana.P a po tome se vidi tko brine o kome a tko shalje topovsko meso na front.Ej,zene mobilizirati.Pitali ruse misle li i oni mobilizirati zene,kazu nashe majke ostaju kod kuce da se brinu o djeci jer je to veci izazov nego front.Znam ja da bi se ti odmah prijavio kao dragovoljac ne zbog ukrajine nego da zarobish kaku ruskinju pa da ti ispunjava zelje u rovu dok okolo sve leti u zrak::::)))
Koja bi to bila filmska scena ono ti taman da svrshish a metak te pogodi u chelo.
Totalna zapuštenost ruske države i vojske sada dolazi na naplatu. Ne može u suvremeno doba jedan čovjek uspješno voditi velike države, ma da je ne znam kako veliki državnik. Kinezi su po mentalitetu sličniji Nijemcima nego Rusima, i zato je Kina uspješna kapitalistička partijska autokracija, i zato su Rusi sada teški pušing. Zaostala zemlja zaostalih ljudi koji nisu naviknuti raditi i u kojoj nema osobne odgovornosti za ništa. Skoro pa kao Hrvati. Nas spašava blizina Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije. Ipak smo u EU pa hajde. Nas je HDZ došao glave kao što je Rusiju došao glave Putin: kleptokratski nepotistički rodijački korupcijski mentalitet u ruskoj vojsci prilično je blizak našem poimanju upravljanja državom i javnim dobrima/resursima.melkior wrote:Kvaka je u tome da ovi u Kremlju ne znaju na koju će se nogu ustati sutra šef i što će narediti. Tamo vlada totalni kaos i improvizacija.
2015-08-09
Da sam žensko, ja bih se sam molizirao da me pojebe čitava neprijateljska brigada. Krivog sam spola, to mi je manamentalitet wrote:melkior wrote:Nemaju oni ništa, uskoro kreće treća ukrajinska protuofenziva, preko Zaporižja na Mariupol. Moguće već ovaj tjedan.Ringo10 wrote:Rusi su potpuno prepustili inicijativu Ukrima
I to je to
Suchim ce vishe krenuti kada su iscrpili zadnju mogucnost mobilizacije zena.Shalju ljude bez da su opili neki metak prije toga na front.Bog te jebo rusi su ove svoje iako su vec bili u vojsci poslali na obuku od mjesec dana.P a po tome se vidi tko brine o kome a tko shalje topovsko meso na front.Ej,zene mobilizirati.Pitali ruse misle li i oni mobilizirati zene,kazu nashe majke ostaju kod kuce da se brinu o djeci jer je to veci izazov nego front.Znam ja da bi se ti odmah prijavio kao dragovoljac ne zbog ukrajine nego da zarobish kaku ruskinju pa da ti ispunjava zelje u rovu dok okolo sve leti u zrak::::)))
Koja bi to bila filmska scena ono ti taman da svrshish a metak te pogodi u chelo.
2015-08-09
Mobilizirao. Ima onaj vic kad plavuši netko zvoni na vrata a ona pita:melkior wrote:moliziraomentalitet wrote:melkior wrote:Nemaju oni ništa, uskoro kreće treća ukrajinska protuofenziva, preko Zaporižja na Mariupol. Moguće već ovaj tjedan.Ringo10 wrote:Rusi su potpuno prepustili inicijativu Ukrima
I to je to
- Tko je?
- Raznosač pizza!
- Uđi i raznesi!
2015-08-09
Putin je prilično uspješno vodio Rusiju kroz posljednjih 15-20 godina. Sve do 24.02. ove godine. Ne bi on izgubio ni ovaj rat da je krenuo s mobilizacijom na vrijeme, recimo prije 3-4 mjeseca, kada je Rusija još osvajala teritorij. Sad ga ne mogu spasiti ni stotine tisuća mobiliziranih jer neće promijeniti tijek rata i stanje na bojištu. Izvješća govore da su već stotine tisuća Rusa pobjegle iz zemlje izbjegavajući mobilizaciju, a oni koji su mobilizirani završili su na frontu bez obuke, bez opreme kao topovsko meso. To pokazuje totalni raspad sistema ruske vojske i lanca zapovijedanja, Putin smjenjuje generale kao na traci. Vojni obavještajci su se pokazali totalno neučinkovitima i nesposobima. Uostalom, ne može se u suvremeno doba uspješno voditi rat ako nemaš spremne tisuću dronova. Rusija uopće nije iskoristila zračnu nadmoć od početka rata. Piloti im navodno bježe. Kaos.melkior wrote:Totalna zapuštenost ruske države i vojske sada dolazi na naplatu. Ne može u suvremeno doba jedan čovjek uspješno voditi velike države, ma da je ne znam kako veliki državnik. Kinezi su po mentalitetu sličniji Nijemcima nego Rusima, i zato je Kina uspješna kapitalistička partijska autokracija, i zato su Rusi sada teški pušing. Zaostala zemlja zaostalih ljudi koji nisu naviknuti raditi i u kojoj nema osobne odgovornosti za ništa. Skoro pa kao Hrvati. Nas spašava blizina Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije. Ipak smo u EU pa hajde. Nas je HDZ došao glave kao što je Rusiju došao glave Putin: kleptokratski nepotistički rodijački korupcijski mentalitet u ruskoj vojsci prilično je blizak našem poimanju upravljanja državom i javnim dobrima/resursima.melkior wrote:Kvaka je u tome da ovi u Kremlju ne znaju na koju će se nogu ustati sutra šef i što će narediti. Tamo vlada totalni kaos i improvizacija.
2015-08-09
Za stanje u ruskoj vojsci kriv je jedan čovjek: Sergej Shoigu. Ekipa oko njega pokrala je milijarde dolaramelkior wrote:Putin je prilično uspješno vodio Rusiju kroz posljednjih 15-20 godina. Sve do 24.02. ove godine. Ne bi on izgubio ni ovaj rat da je krenuo s mobilizacijom na vrijeme, recimo prije 3-4 mjeseca, kada je Rusija još osvajala teritorij. Sad ga ne mogu spasiti ni stotine tisuća mobiliziranih jer neće promijeniti tijek rata i stanje na bojištu. Izvješća govore da su već stotine tisuća Rusa pobjegle iz zemlje izbjegavajući mobilizaciju, a oni koji su mobilizirani završili su na frontu bez obuke, bez opreme kao topovsko meso. To pokazuje totalni raspad sistema ruske vojske i lanca zapovijedanja, Putin smjenjuje generale kao na traci. Vojni obavještajci su se pokazali totalno neučinkovitima i nesposobima. Uostalom, ne može se u suvremeno doba uspješno voditi rat ako nemaš spremne tisuću dronova. Rusija uopće nije iskoristila zračnu nadmoć od početka rata. Piloti im navodno bježe. Kaos.melkior wrote:Totalna zapuštenost ruske države i vojske sada dolazi na naplatu. Ne može u suvremeno doba jedan čovjek uspješno voditi velike države, ma da je ne znam kako veliki državnik. Kinezi su po mentalitetu sličniji Nijemcima nego Rusima, i zato je Kina uspješna kapitalistička partijska autokracija, i zato su Rusi sada teški pušing. Zaostala zemlja zaostalih ljudi koji nisu naviknuti raditi i u kojoj nema osobne odgovornosti za ništa. Skoro pa kao Hrvati. Nas spašava blizina Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije. Ipak smo u EU pa hajde. Nas je HDZ došao glave kao što je Rusiju došao glave Putin: kleptokratski nepotistički rodijački korupcijski mentalitet u ruskoj vojsci prilično je blizak našem poimanju upravljanja državom i javnim dobrima/resursima.melkior wrote:Kvaka je u tome da ovi u Kremlju ne znaju na koju će se nogu ustati sutra šef i što će narediti. Tamo vlada totalni kaos i improvizacija.
namijenjenih za reformu vojske.Totalno neučinkoviti lanci zapovijedanja, 12 generala im je pobijeno od početka rata. To se nije dogodilo Wermachtu ni japanskoj vojsci 1945.
2015-08-09
melkior wrote:Totalna zapuštenost ruske države i vojske sada dolazi na naplatu. Ne može u suvremeno doba jedan čovjek uspješno voditi velike države, ma da je ne znam kako veliki državnik. Kinezi su po mentalitetu sličniji Nijemcima nego Rusima, i zato je Kina uspješna kapitalistička partijska autokracija, i zato su Rusi sada teški pušing. Zaostala zemlja zaostalih ljudi koji nisu naviknuti raditi i u kojoj nema osobne odgovornosti za ništa. Skoro pa kao Hrvati. Nas spašava blizina Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije. Ipak smo u EU pa hajde. Nas je HDZ došao glave kao što je Rusiju došao glave Putin: kleptokratski nepotistički rodijački korupcijski mentalitet u ruskoj vojsci prilično je blizak našem poimanju upravljanja državom i javnim dobrima/resursima.melkior wrote:Kvaka je u tome da ovi u Kremlju ne znaju na koju će se nogu ustati sutra šef i što će narediti. Tamo vlada totalni kaos i improvizacija.
Ja sam ovdje upoznao par rusa i bugara,sa njima radio i mogu ti reci da su jebeno vrijedni i lojalni firmi shto je meni ishlo na kurac jer biti lojalan kapitalistichkim govnima moze samo budala.Ti ljudi iz istochnog bloka su uglavnom isprepadani pa i u USA vide KGB i jako su zatvoreni ali disciplinovani valjda ih tako dresirao bivshi sistem. A kada kazesh da su zaostali ,kako su se onda pod njegovim vodstvom tako brzo oporavili nakon Jelcina i svojim vlastitim znanjem stvorili hipersonichno oruzje a amerima koji su tako tehnoloshki superiorni prodaju motore za rakete.Rusija ima jedina sistem za skidanje satelita u svemiru i to me chudi shto ne upotrebljavaju.Skinu par satelita pa pushi kurac,ode zapad u sto pizdi materinih bez ispaljenog metka.Ochito se josh osjecaju da nisu ugrozeni.Kada jedno jutro ukljuchish laptop i pokushash da pristupish internetu sjeti se mojih rijechi::::)))Zamisli kolone pred bankama a kartice ne rade,nema dovoljno gotovine,kaos jebo te josh ameri kakvi su svi ludi i naoruzani do zuba ,treci svjetski rat na njihovom tlu..
U prosjeku nešto više od 1,000 km^2/dan. Nije loše. Ustvari, kako za koga.
I rusi napreduju, kod Bakhmuta su zauzeli vrt pun paprika i rajcica.
Vrt je ogroman, ima barem 50x20 metara.
Vrt je ogroman, ima barem 50x20 metara.
dijagram-
2015-08-09
rus je u pravu, ali ne prepoznaje uzroke zbog kojih dobivaju po pički.vuksadinare wrote:..kaze ruski vojni glasnogovornik..'nadmocne ukrajinske oklopne snage kod hersona su nas probile'..kraj price..kako je bilo zalosno gledati rusku propagandu koja prikazuje preostalih citavih devet tenkova koji se batrljaju cestom ne znas jel bjeze ili negdje idu te ruski komentator kaze 'evo ruske oklopne snage' a cigli devet tenkova :D:
kao prvo, rusi su svoje elitne vojne jedinice izgubili u pokušaju da zauzmu kijev kad su najveće gubitke rusi imali među specijalnim snagama i nižim časnicima, a veliki dio ostatka profesionalno obučenih vojnika je tijekom proteklog vremena izbačen iz stroja, bilo da su ubijeni, ili ranjeni. od 190.000 vojnika koji su krenuli na ukrajinu više od polovice više nikada neće ratovati, a ostali su praktično bez odmora cijelo vrijeme na bojištu. rusi mogu mobilizirati civile, ali ne mogu nadoknaditi gubitak časnika koji prema identificiranim iznosi oko 17% poginulih.
istovremeno ukrajinci formiraju svoje nove operativne jedinice od vojnika koji su ove godine prošli nato obuku u engleskoj i njemačkoj, vrhunski su opremljeni i imaju efikasan način zapovijedanja na nižim razinama, a cijelo vrijeme im je na raspolaganju sva obavještajna logistika nato saveza. kad pogledaš ukrajinskog vojnika izgleda kao da je iz vojnog filma ispao, dok su rusi opremljeni kao da su iz jna kasarne izašli prije 40 godina.
kao drugo, rusi više nemaju nadmoć u tehnici bez obzira što još uvijek imaju više topova i raketnih sustava, ali nemaju više dovoljno municije, ili je na terenu nemaju dovoljno. jedino u zraku rusi još imaju prevlast, ali ih ukrajinci dobivaju sve efikasnija protuzračna oružja tako da se snage pomalo izjednačuju.
jednako tako rusi svoje gubitke u tehnici teško nadoknađuju i uglavnom su počeli koristiti staru, da ne kažem zastarjelu tehniku iz zaliha, dok ukrajinci mahom dobivaju provjereno nato naoružanje, a vjerojatno i neke nove modele koje se testira u borbi. već sam naveo kako je prema vojnim podacima rusima potrebno gotovo 60 raketa da unište cilj koji himars uništava samo jednom raketom.
tragikomično je bilo vidjeti ruski vlak koji iz irkutska vozi t-62m tenkove prema ukrajini (36 komada!) i kako to ruska propaganda prikazuje u svrhu zastrašivanja. naravno, neće rusi reći kako su u kharkivskoj kontraofanzivi ostavili izbrojanih 387 ispravnih tenkova od kojih je na gotovo 300 trebalo samo prefarbati ruske oznake i okrenuti ih nazad prema rusima, a uništeno je još barem toliko.
kako je vremenska prognoza za ukrajinu povoljna i obećava suho vrijeme barem cijeli tjedan jasno je kako ukrajinci sada neće stati, samo je pitanje dokle će doći.
sitting_bull-
2015-09-28
https://twitter.com/NOELreports/status/1577325631959883777
The AFU is within 10 KM of Svatove. Let's calmly wait for the news to arrive, but things are progressing very well.
Pomalo...
The AFU is within 10 KM of Svatove. Let's calmly wait for the news to arrive, but things are progressing very well.
Pomalo...
red wolf-
2016-02-10
https://mobile.twitter.com/DefMon3/status/1577350516312514561
If you think you are having a bad day: Imagine being the Idiot who ordered 5th, 29th, 35th, 36th, 2nd, 41st CAA and most of the VDV away from the east front to protect Kherson and Zaporizhzhia region. Then loose 10000km2 in the east and now getting your ass kicked in the south.
If you think you are having a bad day: Imagine being the Idiot who ordered 5th, 29th, 35th, 36th, 2nd, 41st CAA and most of the VDV away from the east front to protect Kherson and Zaporizhzhia region. Then loose 10000km2 in the east and now getting your ass kicked in the south.
red wolf-
2016-02-10
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu