ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Probilo cijevi na nordstream 1 i 2...

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Probilo cijevi na nordstream 1 i 2... - Page 3 Empty Re: Probilo cijevi na nordstream 1 i 2...

Post by RayMabus 27/9/2022, 22:56

veber wrote:
Hektorović wrote:I tako nakon 80 godina, Njemačku ipak čeka Morgenthauov plan. Ostaju samo Kina i sve kompetitivnija USA, koja će usisati sve kvalitetno iz Njemačke.
čime se ti baviš u životu?
ako nije tajna?

mislim, pišeš gluposti u rangu longija, serbinja i zingara uskoro ćeš doseći epija.

imaš li ti ili ostali sendvičari dodir sa realnim svijetom?
Ja to nisam rekao. Čak prvi put čujem za tog Morgenauta pa sam morao potražit na mreži da vidim šta je to uopće.

A ionako su im Zeleni na vlasti a oni se žele riješiti teške industrije i ugljikovodika pa ...

Ima i drugih grana industrije. Nije sve vezano uz plin. Visokosofisticirana tehnologija itd.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Probilo cijevi na nordstream 1 i 2... - Page 3 Empty Re: Probilo cijevi na nordstream 1 i 2...

Post by veber 27/9/2022, 23:07

RayMabus wrote:
veber wrote:
Hektorović wrote:I tako nakon 80 godina, Njemačku ipak čeka Morgenthauov plan. Ostaju samo Kina i sve kompetitivnija USA, koja će usisati sve kvalitetno iz Njemačke.
ako nije tajna?

mislim, pišeš gluposti u rangu longija, serbinja i zingara uskoro ćeš doseći epija.

Ja to nisam rekao. Čak prvi put čujem za tog Morgenauta pa sam morao potražit na mreži da vidim šta je to uopće.

A ionako su im Zeleni na vlasti a oni se žele riješiti teške industrije i ugljikovodika pa ...

Ima i drugih grana industrije. Nije sve vezano uz plin. Visokosofisticirana tehnologija itd.
da li ti spaljeni vidiš kome sam ja replicirao?

u njemačkoj nisu zeleni na vlasti.
i isti ti zeleni sada zagovaraju gradnju nuklearki
i isti, potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva iz neprijateljske pokrajine bavarske, zagovara otvaranje rudnika ugljena u rurskoj kreisu i da stari rudari uče nove generacije kopanju ugljena.

zeleni su imali svoj ples. i to je to. na slijedećim izborima idu u oporbu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/9/2022, 23:11

veber wrote:
RayMabus wrote:
veber wrote:
ako nije tajna?

da li ti spaljeni vidiš kome sam ja replicirao?

u njemačkoj nisu zeleni na vlasti.
i isti ti zeleni sada zagovaraju gradnju nuklearki
i isti, potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva iz neprijateljske pokrajine bavarske, zagovara otvaranje rudnika ugljena u rurskoj kreisu i da stari rudari uče nove generacije kopanju ugljena.

zeleni su imali svoj ples. i to je to. na slijedećim izborima idu u oporbu.
Vidim al si spomenuo mene pa neću da ispadne da sam ja ovo rekao ili da se slažem ili 100% slažem s tim tj ta priča oko tog Morgenauta ( Njemačka poljoprivredna zemlja itd bez industrije itd itd itd taj plan ).

Ogradio sam se.

To nije moja izjava.

Kad čuješ od mene da ja nešto kažem onda će ti to bit.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/9/2022, 23:17

Prije 11 minuta

Von der Leyen zaprijetila Rusiji.

Svaki namjerni čin kojim se narušava europska energetska infrastruktura "dovest će do najsnažnijeg mogućeg odgovora", rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Von der Leyen, koja je razgovarala s danskom premijerkom Mette Frederiksen o sabotaži Sjevernog toka, napisala je da je "sada najvažnije istražiti incidente, razjasniti događaje i zašto."

"Svako namjerno ometanje aktivne europske energetske infrastrukture je neprihvatljivo i dovest će do najjačeg mogućeg odgovora", dodala je.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 27/9/2022, 23:25

RayMabus wrote:Prije 11 minuta

Von der Leyen zaprijetila Rusiji.

Svaki namjerni čin kojim se narušava europska energetska infrastruktura "dovest će do najsnažnijeg mogućeg odgovora", rekla je  predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Von der Leyen, koja je razgovarala s danskom premijerkom Mette Frederiksen o sabotaži Sjevernog toka, napisala je da je "sada najvažnije istražiti incidente, razjasniti događaje i zašto."

"Svako namjerno ometanje aktivne europske energetske infrastrukture je neprihvatljivo i dovest će do najjačeg mogućeg odgovora", dodala je.
čekamo T. ovo očitovanje o "američkom" napadu na plinovod.

putler je napravio što i mentor i uzor mu 39e u poljskoj.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/9/2022, 23:27

Izjava da će ona postat poljoprivredna zemlja je čak malo i u suprotnosti s ovim šta se dešava jer ogromne količine plina se troše za proizvodnju gnojiva a oni imaju u istočnoj Njemačkoj veliki kemijski pogon svega i svačega i veliki su izvoznici gnojiva a to je zahvaljujući upravo ovom do sada jeftinom ruskom plinu.

Sad kad je skup onda neće nego za sebe eventualno a Zeleni su i onako protiv umjetnih gnojiva ( zagađuju vode i tlo ).

A zašto je gnojivo ? Da bolje rodi kukuruz.

Eto vidiš, onda baš suprotno jel od te šeme da će oni postat neka poljoprivredna velesila.

Ma.

To je i onako taj Morgenaut izjavija u kontekstu doba drugog svjetskog rata a tad je industrija u osnovi bila teška a danas imaš kompjuter, internet, električna auta itd svašta se tu izmislio od tada tako da ima hrpa drugih industrija koje nemaju veze s ugljikovodicima.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti 27/9/2022, 23:29

Inače, glupani me obično uopće ne nerviraju i ne smeta me kad lupataju gluposti.

Ali Veber me nervira. Ne znam zašto.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/9/2022, 23:32

Evo kolovoz 1944 :

Morgenthauov plan iz kolovoza 1944. bio je nacrt koji je pokrenuo tadašnji američki ministar financija Henry Morgenthau s namjerom pretvorbe Njemačke u poljoprivrednu državu nakon predvidljive pobjede Saveznika u Drugom svjetskom ratu.Provedbom tog plana Njemačka bi dugoročno bila onemogućena ponovnom vođenju agresivnog rata.

Američki predsjednik Franklin D. Roosevelt odbacio je taj nacrt te je kasnijim uvođenjem Marshallovog plana počeo slijediti cilj vraćanja „stabilne i produktivne Njemačke“.

---

Onda kaže poljoprivredna država jel :

Poljoprivredna država je država u čijoj gospodarskoj strukturi predvladava poljoprivreda. Većina stanovnika je zaposlena u poljoprivredi ili su samostalni poljoprivrednici.

Industrijske i uslužne djelatnosti poljoprivrednih država su pored prometne mreže u nedovoljno razvijenom stanju.

Sustav zdravstvene zaštite i zdravstva često je slabo razvijen i životni vijek ljudi je u skladu s tim nizak.

Poljoprivredne države spadaju među zemljame s niskim prihodima po stanovniku. Poljoprivredne države su primjerice Moldavija i većina zemalja u Africi.

---

Znači ovo nisu moje izjave to da će sad Njemačka postat ta poljoprivredna država i to. Ja prvi put čujem za tog Morgenauta.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/9/2022, 23:41

Njemačka će imat problema ovu zimu i s obzirom na ovo mogu se pozdravit s tom pričom o jeftinom ruskom plinu itd al daleko je to od ove poljoprivredne države i tog Morgenauta.

Zeleni, ekološka osavješćenost, manje teške industrije, više električnih autića, smanjenje ovisnosti o nafti itd.

Ta priča.

Malo će ih zabolit šupak kroz taj proces al to tako ide.

Mora malo i bolit kad te general GF s pet zvjezdica GUZI.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by marcellus 27/9/2022, 23:47

veber wrote:nažalost T i ostale žgadije napad izveli rusi.

švedi ih pratili i evidentirali sve.

(naravno žgadija bu rekla da je to sve laž)

btw otvoren je plinovod iz norveške. 
zalud trud rusima.

ako probaju ovaj torpedirati rusi će opet imati potopnicu na dnu mora.

čak i engleski index guardian kaže da NISU rusi, apsolutno ništa time ne dobivaju, a nisu imali ni čime. Švedi bi vidjeli njihove podmornice na toj maloj dubini, imaju instrumente.

Nisu ni ukri, oni imaju motiv, ali nemaju sredstva.

nije ni eu, sigurno, nemaju ni motiv ni sredstva.

https://www.theguardian.com/world/2022/sep/27/whether-or-not-russia-was-behind-the-nord-stream-blasts-little-was-at-stake?fbclid=IwAR2z66DKnEaDqlXtQz98XETZBgi0Sla0AoqhKF_Tpn6tjyo3lgzGYUYsLS0

postoje samo jedni koji imaju i motiv i sredstva, što opet nije dokaz, ali je smjer u kom bih ja tražio...

a naravno da su rusi dežurni krivac, ko što je i katyn natovaren nacistima jer je tada hitler već bio posve kompromitiran. Pa je 50 godina kasnije dokazano da su to ipak bili "antifašisti".

Ok, Putin jest manijak u i stanju je ovako nešto izvesti. Ali nema interesa, a nema baš ni sredstva.

Sherlock Holmes: When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.

ajmo eliminirat prvo nemoguće.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 27/9/2022, 23:48

RayMabus wrote:Evo kolovoz 1944 :

Morgenthauov plan iz kolovoza 1944. bio je nacrt koji je pokrenuo tadašnji američki ministar financija Henry Morgenthau s namjerom pretvorbe Njemačke u poljoprivrednu državu nakon predvidljive pobjede Saveznika u Drugom svjetskom ratu.Provedbom tog plana Njemačka bi dugoročno bila onemogućena ponovnom vođenju agresivnog rata.

Američki predsjednik Franklin D. Roosevelt odbacio je taj nacrt te je kasnijim uvođenjem Marshallovog plana počeo slijediti cilj vraćanja „stabilne i produktivne Njemačke“.

---

Onda kaže poljoprivredna država jel :

Poljoprivredna država je država u čijoj gospodarskoj strukturi predvladava poljoprivreda. Većina stanovnika je zaposlena u poljoprivredi ili su samostalni poljoprivrednici.

Industrijske i uslužne djelatnosti poljoprivrednih država su pored prometne mreže u nedovoljno razvijenom stanju.

Sustav zdravstvene zaštite i zdravstva često je slabo razvijen i životni vijek ljudi je u skladu s tim nizak.

Poljoprivredne države spadaju među zemljame s niskim prihodima po stanovniku. Poljoprivredne države su primjerice Moldavija i većina zemalja u Africi.

---

Znači ovo nisu moje izjave to da će sad Njemačka postat ta poljoprivredna država i to. Ja prvi put čujem za tog Morgenauta.
njemačkoj je poljoprivreda dio gospodarstva. kako bi bili sigurni u samodostatnost.
poljoprivreda i stočarstvo im je u rangu US. država potiče da ljudi ostanu na selu.

ja živim u selu, a u drugom selu radim. i tu je oko 10-12 000 ljudi zaposlenih.
zato mladi ne idu u štutgart kada imaju posao odmah u svom selu. s druge strane će otići 1500km u drugo selo ili grad, neopterećen nekretninom.

a to je kravetina štasijeva htjela promjeniti.
vezati ljude uz nekretninu.

i ja nisam čuo nikad za tog morgenabenda. fiksacije hektora.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 27/9/2022, 23:55

marcellus wrote:
veber wrote:nažalost T i ostale žgadije napad izveli rusi.

švedi ih pratili i evidentirali sve.

(naravno žgadija bu rekla da je to sve laž)

btw otvoren je plinovod iz norveške. 
zalud trud rusima.

ako probaju ovaj torpedirati rusi će opet imati potopnicu na dnu mora.

čak i engleski index guardian kaže da NISU rusi, apsolutno ništa time ne dobivaju, a nisu imali ni čime. Švedi bi vidjeli njihove podmornice na toj maloj dubini, imaju instrumente.

Nisu ni ukri, oni imaju motiv, ali nemaju sredstva.

nije ni eu, sigurno, nemaju ni motiv ni sredstva.

https://www.theguardian.com/world/2022/sep/27/whether-or-not-russia-was-behind-the-nord-stream-blasts-little-was-at-stake?fbclid=IwAR2z66DKnEaDqlXtQz98XETZBgi0Sla0AoqhKF_Tpn6tjyo3lgzGYUYsLS0

postoje samo jedni koji imaju i motiv i sredstva, što opet nije dokaz, ali je smjer u kom bih ja tražio...

a naravno da su rusi dežurni krivac, ko što je i katyn natovaren nacistima jer je tada hitler već bio posve kompromitiran. Pa je 50 godina kasnije dokazano da su to ipak bili "antifašisti".

Ok, Putin jest manijak u i stanju je ovako nešto izvesti. Ali nema interesa, a nema baš ni sredstva.

Sherlock Holmes: When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.

ajmo eliminirat prvo nemoguće.
je, kalimero baš ima interes torpedirati.

daj otvori sjeverne portale.
ali ozbiljne, ne tipa na koje se ti pozivaš.

kaj ima amerika od toga?

sjeverni tok je zatvoren prije nego je počeo raditi, prvi je u održavanju pritiska.

i gle čuda ameri dojdu i fulaju tri put u ST2 da bi četvrti put pogodili.
koliko su puta fulali u prvi totalno zamuljen.

rusi kao i uvjek žrtveni jarci. kaj bi oni nekaj takvog napravili, ma ne to imperijalistička us

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 28/9/2022, 00:03

dobro, a kako bi to Rusi izveli?

"Incidenti su se dogodili u blizini - ali malo izvan - 12 milja dugih teritorijalnih voda danskog Bornholma u Baltičkom moru, vrsta kalibracije koja se može očekivati od državnog aktera koji vodi računa o članstvu zemlje u NATO-u.

Ono što nije odmah jasno je kako bi bilo kakav napad bio izveden. Podmornica koja cilja na cjevovode bila bi otkrivena u relativno plitkim vodama Baltika, gdje dubine rijetko prelaze 100 metara. Ali nema spomena podmornica iz zemalja koje istražuju incidente."

Ni Baltik nije mjesto gdje bi imalo smisla rasporediti dubokovodne podmornice Losharik, koje bi Rusi mogli rasporediti da presjeku komunikacijske kabele koji se protežu duboko ispod Atlantika, gdje vode imaju prosječnu dubinu veću od 3500 metara.

Jedan britanski vojni izvor nagađao je da su mine možda diskretno postavljene s prikrivenog trgovačkog broda i detonirane nekoliko dana ili tjedana kasnije. To bi bila operacija koja bi trebala biti poduzeta s određenom pažnjom, ali ne s posebno specijaliziranim vojnim resursima.

Ovaj posljednji dio je nagađanje i zapadni dužnosnici su u utorak brzo naglasili da su eksplozije izgleda pogodile imovinu u ruskom vlasništvu."

Dakle, koji bi bio motiv Rusa da miniraju SVOJ plinovod?

Da ga zatvore? To mogu s ventilom, nemaju potrebe dizat ga u zrak. Oni isporučuju (ili ne) plin u njega.

Kako bi to izveli u vodama NATO članice, odnosno na samom rubu teritorijalnih voda i u plitkom a da ih nitko ne vidi?

Što bi time dobili? Baš ništa.

Previše je stvari koje upućuju da to ipak nisu "usual suspects" ovaj put.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Noor 28/9/2022, 00:06

crvenkasti wrote:Inače, glupani me obično uopće ne nerviraju i ne smeta me kad lupataju gluposti.

Ali Veber me nervira. Ne znam zašto.
zato što te totalno ignorira jocolor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by marcellus 28/9/2022, 00:14

Plinovod Sjeverni tok 1 između Rusije i Njemačke u 51% je vlasništvu Gazproma, energetskog diva sa sjedištem u Sankt Peterburgu, dok je Sjeverni tok 2 u vlasništvu švicarske podružnice iste tvrtke. Nijedno od tih sredstava ne bi, prema ovom razmišljanju, zahtijevalo bilo kakav vojni odgovor NATO-a ili drugog zapada.

Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, rekao je: "Ovo je pitanje povezano s energetskom sigurnošću cijelog kontinenta." Međutim, Sjeverni tok 2 nikada nije otvoren, a izvorni plinovod zatvoren je na neodređeno vrijeme zbog popravaka početkom rujna.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/9/2022, 00:17

Možda su ga digli vanzemaljci u zrak.

Uglavnom zatvoreno.

Amo dalje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/9/2022, 00:23

Pošto je veber na ovoj temi rekao da piše Hektor gluposti u rangu mene onda samo da ga posjetim na jedan naš razgovor a datum je mjesec dana prije napada :

RayMabus wrote:
RayMabus wrote:
veber wrote:
jedan je anđeo čuvar, glas božji hahhahahahahaha
drugi je general GF. taj se ne smije, on samo telepatski.

jebote i mi smo preslika hrvatskog društva.
još neka se neki fratar javi i okružili smo hrvatku.
Ja se smijem puno. Smijeh je znak visokog opstanka.
Idiote, nisam anđeo čuvar nego anđeo znanja.

RayMabus wrote:Ako nisi stavio ulog brige te na koju će stranu pasti novčić.

Reka san da jedino ako se približe Karpatima da ću reagirat jer mi je to preblizu a ovo ostalo ...pa ako vi želite ratovat, tolike ste budale, a pa potucite se i istrijebite međusobno. Bit će manje kretena na ovoj planeti.

Tema :

https://www.ex-iskon-pleme.com/t50132p60-premijer-bavarske-rusija-nije-neprijatelj-europi

---

Sad ćemo Bavarca i njegovog druga u Austriji NAGUZIT jer su podržali Komšića.

Oni nemaju odakle dovuć plin sad kad je ovo : NE RADI.

LNG Krk

Sad ćeš me doć molit plin.

Ima da čučneš doli, otvoriš usta i zatvoriš oči i cuclaj mi ga.

JEBO TE KOMŠIĆ I ON TEBE I TI NJEGA.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/9/2022, 00:49

RayMabus wrote:

https://www.ex-iskon-pleme.com/t50132p60-premijer-bavarske-rusija-nije-neprijatelj-europi

---

Sad ćemo Bavarca i njegovog druga u Austriji NAGUZIT jer su podržali Komšića.

Oni nemaju odakle dovuć plin sad kad je ovo : NE RADI.

LNG Krk

Sad ćeš me doć molit plin.

Ima da čučneš doli, otvoriš usta i zatvoriš oči i cuclaj mi ga.

JEBO TE KOMŠIĆ I ON TEBE I TI NJEGA.

Probilo cijevi na nordstream 1 i 2... - Page 3 Komsic-alkoholicar-1
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by niels 28/9/2022, 00:52

Ne vidim interes Rusa da uništavaju NordStream, to im je bila jedna od poluga moći nad Europom, prvenstveno Njemačkom.

Uloženo je puno novaca, raznijeti vlastitu imovinu nema smisla.

SAD imaju i politički i ekonomski i vojni i energetski cilj to precvikati i prisiliti Njemačku da se odrekne ideje da će biti energetski hub.

Teoretski, to bi mogli izvesti Britanci, bilo kao mjeru discipliniranja Njemačke, bilo kao uslugu SAD-u.

Ursula von der Leyden je predsjednica EK i Njemica, Merkeličina miljenica. Morala je dati nekakvu izjavu, iako EU nije sigurnosna alijansa.

NATO i SAD čitav dan šute, barem koliko ja znam. Rusija gleda kako joj se urušavaju planovi, pa je ovo samo ispratila kao još jednu propast.
niels
niels

Male
2021-04-26

marcellus likes this post

Back to top Go down

Post by niels 28/9/2022, 00:58

Istina je da se NordStream 1 počeo gasiti, a NordStream 2 nije ni dobio dozvolu zbog smiješne izlike.

Ali uvijek je korak do toga da se u novim okolnostima stave u upotrebu oba pravca.

Sad je malo više od koraka, Rusiji je prvenstveno onemogućeno da nakon rata izvozi plin jeftiniji od LNG-a i da se tako počinje oporavljati.
niels
niels

Male
2021-04-26

marcellus likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/9/2022, 01:00

niels wrote:Istina je da se NordStream 1 počeo gasiti, a NordStream 2 nije ni dobio dozvolu zbog smiješne izlike.

Ali uvijek je korak do toga da se u novim okolnostima stave u upotrebu oba pravca.

Sad je malo više od koraka, Rusiji je prvenstveno onemogućeno da nakon rata izvozi plin jeftiniji od LNG-a i da se tako počinje oporavljati.
Kako ?

Mogu preko Ukrajine ili Srbije ( Turska, Bugarska, Srbija, Mađarska i onda Austrija pa Bavarska ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics