Rusija nakon Ukrajine i Putina
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Iako je Rat u Ukrajini još daleko od svoga kraja, izvjesno je kako će on završiti (svakako loše po Rusiju). Čak i da Rusija ne bude u potpunosti vojno poražena, ekonomska i društvena cijena bit će goleme. Ruska avantura u Ukrajini koštat će Rusiju čak i u slučaju da Rusija zadrži kontrolu nad dijelom Ukrajine. Ono što Rusiji prijeti kao jednaka, ako ne i veća opasnost od samog vojnog poraza jesu ekonomsko-socijalne prilike koje se iz dana u dan pogoršavaju. Putin čuva Moskvu zadnju za mobilizaciju. No prije ili kasnije i tamošnji će mladići put Donbasa. Može li režim izdržati mobilizaciju moskovskih sinova jedinaca (te smrt i ranjavanje odnosno zarobljavanje mnogih od njih) ?
Kako će izgledati Rusija nakon Putina i debakla u Ukrajini? Hoće li Putin pasti kroz prozor, niz stepenice? Ili će ići i na punu mobilizaciju ako ova djelomična neda rezultata? Što u slučaju da ne bude išao dalje, a zamjeri se nekim krugovima koji to žele? Može li samo završiti u pritvoru kao Gorbačov svojedobno?
Čak i ako dođe do okončanja Rata nije izvjesno da će Finska, Poljska i baltičke zemlje popustiti sa raznim mjerama koje su sada uvedene. Kao što kaže finska premijerka, čak i uz promjenu režima trebat će godine da Rusija vrati povjerenje.
I za kraj, u nekom po Rusiju najcrnjem i malo vjerojatnom scenariju, može li doći i do raspada same Ruske Federacije kao takve?
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/9/22/friedman-tri-moguca-ishoda-putinovog-rata-u-ukrajini
https://balkans.aljazeera.net/teme/2022/9/21/analiticar-putinova-mobilizacija-je-pr-potez-u-stilu-hitlera
– Ne bih isključio tu mogućnost. Putin nije manijak koji snuje svjetsko razaranje, ali jeste sociopata koji nema moralnih ograničenja i koristi alatke za koje vjeruje da mu donose više koristi od gubitaka.
Ako bude smatrao da će mu nuklearni napad donijeti više koristi, iskoristit će to. Ipak, do sada vidi kako je sama nuklearna prijetnja više interesantna. Zato prepada Zapad sa nuklearnom bombom jer zna kako je to jedan od najvećih strahova Zapada. Da li će tako napasti kada vidi da je izgubio rat konvencionalnim sredstvima? Možda. No, to će biti njegov konačni kraj jer gubi sve načine ucjene.
Za Ukrajinu to ništa ne mijenja, ruski konvencionalni načini su već uništili mnoge gradove na nuklearni način: Mariupolj jako liči na Hirošimu, jednako kao i Harkov, Sumi ili drugi manji gradovi poput Sjeverodonjecka ili Bahmuta. Tako da to neće promijeniti ništa za Ukrajinu, samo daje više razloga za borbu.
Ipak, opasnost je i dalje tu i moramo biti spremni na to. Idealno bi bilo kada bi neko objasnio Putinu kako bi nuklearni napad doveo do masovne odmazde. To je ono što ga zaista može zaustaviti, jer se on uvijek povuče kada vidi da su sredstva odgovora stvarna. To se desilo u svakom sukobu, on se povukao.
Turska je oborila dva ruska mlažnjaka, ubila pilote – Rusi nikada nisu više pokušali ući u turski zračni prostor. Azerbejdžan je oborio ruski helikopter, ubio posadu – Rusi su se pravili da se ništa nije desilo. Ukrajinci su napali Krim, Belgorod i Kursku oblast, uništili zračne baze i naftne depoe – Rusi su negirali da su to bili ukrajinski napadi tvrdeći kako su cigarete dovele do požara. Uvijek se povuku kada vide da je protivnik jak i odlučan.
– Mislim kako će Ukrajina pobijediti u narednim mjesecima. Rusi nemaju šansu za pobjedu. Trajanje i intenzitet sukoba će ovisiti u potpunosti od Zapada da Ukrajini da dovoljno naoružanja. Ako to urade – rat će biti kratak i bezbolan. Ako to ne urade, bit će dug i iscrpljujući. Kako god, Rusija sigurno gubi, to će biti kraj za Putina i za aktuelnu strukturu ruske države.
Siguran sam da će elite iz etničkih regija biti prve koji će spoznati da mogu živjeti bolje bez Moskve. Imaju sve argumente za to: vlastiti jezik, religiju (poput Tatarstana, Baškortstana, Jakutije, Tuve i drugih), ustav, državne strukture poput Vrhovnog, Ustavnog suda, Parlamenta… Imaju svoje zastave, grbove, nacionalne znakove. U Članu 1 mnogih njihovih Ustava se navodi kako je regija „nezavisna država unutar Ruske Federacije“. Pozvat će se na to i voila. Nakon što se prva regija na to odluči, drugi će je pratiti i doći će do domino efekta.
Kako će izgledati Rusija nakon Putina i debakla u Ukrajini? Hoće li Putin pasti kroz prozor, niz stepenice? Ili će ići i na punu mobilizaciju ako ova djelomična neda rezultata? Što u slučaju da ne bude išao dalje, a zamjeri se nekim krugovima koji to žele? Može li samo završiti u pritvoru kao Gorbačov svojedobno?
Čak i ako dođe do okončanja Rata nije izvjesno da će Finska, Poljska i baltičke zemlje popustiti sa raznim mjerama koje su sada uvedene. Kao što kaže finska premijerka, čak i uz promjenu režima trebat će godine da Rusija vrati povjerenje.
I za kraj, u nekom po Rusiju najcrnjem i malo vjerojatnom scenariju, može li doći i do raspada same Ruske Federacije kao takve?
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/9/22/friedman-tri-moguca-ishoda-putinovog-rata-u-ukrajini
https://balkans.aljazeera.net/teme/2022/9/21/analiticar-putinova-mobilizacija-je-pr-potez-u-stilu-hitlera
- Da li će ruski predsjednik Putin koristiti teže naoružanje, pa čak i nuklearno?
– Ne bih isključio tu mogućnost. Putin nije manijak koji snuje svjetsko razaranje, ali jeste sociopata koji nema moralnih ograničenja i koristi alatke za koje vjeruje da mu donose više koristi od gubitaka.
Ako bude smatrao da će mu nuklearni napad donijeti više koristi, iskoristit će to. Ipak, do sada vidi kako je sama nuklearna prijetnja više interesantna. Zato prepada Zapad sa nuklearnom bombom jer zna kako je to jedan od najvećih strahova Zapada. Da li će tako napasti kada vidi da je izgubio rat konvencionalnim sredstvima? Možda. No, to će biti njegov konačni kraj jer gubi sve načine ucjene.
Za Ukrajinu to ništa ne mijenja, ruski konvencionalni načini su već uništili mnoge gradove na nuklearni način: Mariupolj jako liči na Hirošimu, jednako kao i Harkov, Sumi ili drugi manji gradovi poput Sjeverodonjecka ili Bahmuta. Tako da to neće promijeniti ništa za Ukrajinu, samo daje više razloga za borbu.
Ipak, opasnost je i dalje tu i moramo biti spremni na to. Idealno bi bilo kada bi neko objasnio Putinu kako bi nuklearni napad doveo do masovne odmazde. To je ono što ga zaista može zaustaviti, jer se on uvijek povuče kada vidi da su sredstva odgovora stvarna. To se desilo u svakom sukobu, on se povukao.
Turska je oborila dva ruska mlažnjaka, ubila pilote – Rusi nikada nisu više pokušali ući u turski zračni prostor. Azerbejdžan je oborio ruski helikopter, ubio posadu – Rusi su se pravili da se ništa nije desilo. Ukrajinci su napali Krim, Belgorod i Kursku oblast, uništili zračne baze i naftne depoe – Rusi su negirali da su to bili ukrajinski napadi tvrdeći kako su cigarete dovele do požara. Uvijek se povuku kada vide da je protivnik jak i odlučan.
- Na kraju, kako mislite da će se ovo završiti?
– Mislim kako će Ukrajina pobijediti u narednim mjesecima. Rusi nemaju šansu za pobjedu. Trajanje i intenzitet sukoba će ovisiti u potpunosti od Zapada da Ukrajini da dovoljno naoružanja. Ako to urade – rat će biti kratak i bezbolan. Ako to ne urade, bit će dug i iscrpljujući. Kako god, Rusija sigurno gubi, to će biti kraj za Putina i za aktuelnu strukturu ruske države.
Siguran sam da će elite iz etničkih regija biti prve koji će spoznati da mogu živjeti bolje bez Moskve. Imaju sve argumente za to: vlastiti jezik, religiju (poput Tatarstana, Baškortstana, Jakutije, Tuve i drugih), ustav, državne strukture poput Vrhovnog, Ustavnog suda, Parlamenta… Imaju svoje zastave, grbove, nacionalne znakove. U Članu 1 mnogih njihovih Ustava se navodi kako je regija „nezavisna država unutar Ruske Federacije“. Pozvat će se na to i voila. Nakon što se prva regija na to odluči, drugi će je pratiti i doći će do domino efekta.
Last edited by Charles III on 23/9/2022, 01:31; edited 1 time in total
Re: Rusija nakon Ukrajine i Putina
Bogami daleko od toga da je izvjesno kako će završiti. Cijena ljudskoga života u Rusiji je nikakva. To je barbarska nacija sa jednim vođom dok ostali ko lemingzi slijede što im se kaže. Jedino pozitivno bi bilo da ih izgine par stotina tisuća pa da se kote sporije, čisto pozitivno ulaganje za budućnost.
Guest- Guest
A šta ja znam...već su popušili :
Tanks (1183, of which destroyed: 697, damaged: 44, abandoned: 53, captured: 389)
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
tisuću i 180 tenkova u samo pola godine a to je samo ono šta je dokumentirano dakle ima još po šumarcima...
Rekao bih da im se ne piše ništa dobro ako ovako nastave.
Tanks (1183, of which destroyed: 697, damaged: 44, abandoned: 53, captured: 389)
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
tisuću i 180 tenkova u samo pola godine a to je samo ono šta je dokumentirano dakle ima još po šumarcima...
Rekao bih da im se ne piše ništa dobro ako ovako nastave.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Charles III likes this post
Šta želite da napravim ?
Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju.
Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima.
Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu.
Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
Treba mi da poskidam zapadnu žgadiju koja podržava Komšića i zato vidite da je netko il nešto uletio kad su oni mislili ekonomski odma ga uništit i da na brzinu tako osvoje Rusiju.
Mislim ga držat još neko vrijeme al daleko od toga da ga na bojnom polju neću gaziti štaviše baš suprotno jer šta više tu gubi dupe mu je ugroženo i sve je oštriji prema Komšičevcima.
Generalno smatrajte da mi treba da poskidam Komšićevce a posli može i niz vodu.
Pusti vodu neka govna odu nakon šta obavi ono šta je meni bitno.
2014-04-11
Evo, pa malo analizirajte.
by RayMabus Fri 26 Aug - 20:02
Sad će vama general Tupko s pet zvjezdica objasniti cijelu geopolitičku situaciju Srbije.
Prije godinu dana general Tupko s pet zvjezdica poručuje da će cijela Europa plivati u moru krvi ako vidim Komšića još jednom na toj poziciji tj preglasavanje Hrvatske.
Mjesec dana prije napada general Tupko s pet zvjezdica napada bavarskog premijera jer ovaj viče kako je Rusija prijatelj Europi i postavlja se na Karpate i poručuje Putinu da ako napadne cijelu Ukrajinu da će se vračati u crnim vrećama u Rusiju i da će se na kraju čačkati s njima na istoku al da me za to boli kurac.
Umjesto brzog plana slamanja Ukrajine i stavljanja pod Putinovu kontrolu a šta je i Srbija očekivala , Srbija sad ima 40 miljona Ukrajinaca koji čine kopneni zid Putinovom prodoru na Balkan a rat na istoku Ukrajine je pat pozicija.
Zapad koji podržava Komšića također gubi ogromne pare jer je netko uletio s Elvirom i kako će spriječiti brzi pad Rusije, dakle drži ih na životu s te strane taman da ne potonu.
Vrijeme ne radi za vas. Ni za koga od vas.
Jedino radi za generala Tupka s pet zvjezdica.
by RayMabus Fri 26 Aug - 20:02
Sad će vama general Tupko s pet zvjezdica objasniti cijelu geopolitičku situaciju Srbije.
Prije godinu dana general Tupko s pet zvjezdica poručuje da će cijela Europa plivati u moru krvi ako vidim Komšića još jednom na toj poziciji tj preglasavanje Hrvatske.
Mjesec dana prije napada general Tupko s pet zvjezdica napada bavarskog premijera jer ovaj viče kako je Rusija prijatelj Europi i postavlja se na Karpate i poručuje Putinu da ako napadne cijelu Ukrajinu da će se vračati u crnim vrećama u Rusiju i da će se na kraju čačkati s njima na istoku al da me za to boli kurac.
Umjesto brzog plana slamanja Ukrajine i stavljanja pod Putinovu kontrolu a šta je i Srbija očekivala , Srbija sad ima 40 miljona Ukrajinaca koji čine kopneni zid Putinovom prodoru na Balkan a rat na istoku Ukrajine je pat pozicija.
Zapad koji podržava Komšića također gubi ogromne pare jer je netko uletio s Elvirom i kako će spriječiti brzi pad Rusije, dakle drži ih na životu s te strane taman da ne potonu.
Vrijeme ne radi za vas. Ni za koga od vas.
Jedino radi za generala Tupka s pet zvjezdica.
2014-04-11
Požurili ste mnogo
Iako sudbina Putinove vladavine ovisi o rezultatima ovoga rata
A to će potrajati
Požurili ste mnogo
A to će potrajati
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Na pitanje koliko Rusi zbilja podržavaju napad na Ukrajinu, Gudkov kaže: "Mislim da, baš kao što se Putin pretvara da ovo nije rat nego specijalna operacija, tako se i većina ljudi pretvara da je podržava. Ali, čim budu sami primorani uzeti pušku u ruke – a to je karta u jednom pravcu – od te podrške ništa neće ostati.“
"Mislim da će se na kraju sve okončati na ulicama jer nitko ne želi ratovati za Putinove interese. Niko ne vidi smisao u ovom ratu. Osim jastrebova koji podržavaju imperiju, ali njih nema više od 10 do 12 posto u Rusiji. A i takvi su sada nezadovoljni Putinom i Ministarstvom obrane. Njima je teško oprostiti se od mita da je ruska armija druga najmoćnija na svijetu“, dodaje Gudkov.
‘Ne razumijete ključnu stvar, ali ja ću vam reći što će se točno dogoditi nakon izolacije Rusije‘
"Mislim da će se na kraju sve okončati na ulicama jer nitko ne želi ratovati za Putinove interese. Niko ne vidi smisao u ovom ratu. Osim jastrebova koji podržavaju imperiju, ali njih nema više od 10 do 12 posto u Rusiji. A i takvi su sada nezadovoljni Putinom i Ministarstvom obrane. Njima je teško oprostiti se od mita da je ruska armija druga najmoćnija na svijetu“, dodaje Gudkov.
‘Ne razumijete ključnu stvar, ali ja ću vam reći što će se točno dogoditi nakon izolacije Rusije‘
2014-04-11
Balkans.aljazeera i čarls treći uplatili kotizaciju za regatu, kaže klasa optimist...
Ringo10 wrote:Rusija nakon Ukrajine i Putina
Požurili ste mnogo
A to će potrajati
Putin je požurio sa mobilizacijom jer se počela ljuljati njegova inače čvrsta stolica.
Vrijeme radi kontra Rusa. Zapadni blok je čvrst, sankcije će sve više lomiti Rusiju, NATO se širi, oružje slijeva u Ukrajinu i Ukrajinci neće stati dok sve ne oslobode.
U Rusiji će biti sve više nezadovoljstva kako mladići budu ginili, a na terenu nikakav pomak, čak i nazadovanje.
RayMabus wrote:Na pitanje koliko Rusi zbilja podržavaju napad na Ukrajinu, Gudkov kaže: "Mislim da, baš kao što se Putin pretvara da ovo nije rat nego specijalna operacija, tako se i većina ljudi pretvara da je podržava. Ali, čim budu sami primorani uzeti pušku u ruke – a to je karta u jednom pravcu – od te podrške ništa neće ostati.“
Gledat ćemo topljenje svih mogućih mitova o ruskoj vojnoj sili. Osobno mislim da će Amerikanci na kraju spašavati Ruse, dati im nekakav častan izlaz pod uvjetom da okrenu leđa Kinezima.
Čak i najlojalniji građanin će uvidjeti da je Putin prekršio prešutni sporazum na kojem vlada već dva desetljeća: vi se ne petljajte u politiku i vlast vas neće dirati. Podanici koji su disciplinirano izbjegavali politiku, glasali za koga treba, vjerovali propagandnim bajkama, prezirali one koji kritiziraju – odjednom će biti kažnjeni zbog vjere u Putina.
Mnogi od onih koji su mu bili najodaniji ostat će invalidi, siročad, udovice ili će biti mrtvi. To je trenutak u kojem se gubi vjera u Putina.
Putin je bankrotirao. Uložio je sve što ima pozivanjem stotina tisuća Rusa na bojište, nadajući se da će brzo dobiti rat, poraziti Ukrajinu i tako ugušiti sve sumnje i pitanja koja su se nakupila u narodu. On više ne vidi drugu opciju.
A druga opcija je realnija: Ukrajina, uz podršku iz svijeta, neće pokleknuti nego će pobijediti. Rusiju će čekati beskrajna mobilizacija, val sahrana, lov na „dezertere", ucviljeni majke, žene i djeca. Mjeseci bez nade. Sve dok ljudi, umorni od rata i poraza, ne izađu na ulice, a tamo najednom više ne bude nikog da ih uhiti.
Putin je sam promijenio igru. Ovo će biti njegov kraj
Mnogi od onih koji su mu bili najodaniji ostat će invalidi, siročad, udovice ili će biti mrtvi. To je trenutak u kojem se gubi vjera u Putina.
Putin je bankrotirao. Uložio je sve što ima pozivanjem stotina tisuća Rusa na bojište, nadajući se da će brzo dobiti rat, poraziti Ukrajinu i tako ugušiti sve sumnje i pitanja koja su se nakupila u narodu. On više ne vidi drugu opciju.
A druga opcija je realnija: Ukrajina, uz podršku iz svijeta, neće pokleknuti nego će pobijediti. Rusiju će čekati beskrajna mobilizacija, val sahrana, lov na „dezertere", ucviljeni majke, žene i djeca. Mjeseci bez nade. Sve dok ljudi, umorni od rata i poraza, ne izađu na ulice, a tamo najednom više ne bude nikog da ih uhiti.
Putin je sam promijenio igru. Ovo će biti njegov kraj
2014-04-11
Mokri snovi
Mnogo ste požurili
Sve je još neizvjesno
Igra traje
Mnogo ste požurili
Sve je još neizvjesno
Igra traje
2015-09-24
Putin bi mogao ući u povijest kao lik koji je Rusiji vratio njene teritorije koje su joj oteli boljševici
Lik koji je neutralizirao ukrajinski ekstremizam koji je Rusiji uvijek bio prijetnja i problem
Samim time može žestoko ojačati svoju političku poziciju
Vrate se vi mnogo ...vjerojatno
Lik koji je neutralizirao ukrajinski ekstremizam koji je Rusiji uvijek bio prijetnja i problem
2015-09-24
NATO ne želi primitu Ukrajinu u NATO ako Rusi na bilo koji način upravljaju nekima od Ukrajinskih pokrajina.
crvenkasti-
2014-04-17
Ringo10 wrote:Mokri snovi
Mnogo ste požurili
Sve je još neizvjesno
Igra traje
Naravno da Rat još traje, no jasno je u kojem smjeru priča ide. To vide i oni koji vole Rusiju, al su realisti.
Ringo10 wrote:Putin bi mogao ući u povijest kao lik koji je Rusiji vratio njene teritorije koje su joj oteli boljševici
Mogla bi i Srbija osvojit SP u Katru, ali neće.
crvenkasti wrote:NATO ne želi primitu Ukrajinu u NATO ako Rusi na bilo koji način upravljaju nekima od Ukrajinskih pokrajina.
To je točno. I ne samo Ukrajinu već i bilo koju drugu zemlju. Zato Cipar nije u NATO-u. Zato Gruzija ne može napredovati prema NATO-u.
Nakon što se oslobodi Donbas ostat će pitanje Krima.
U slučaju da Ukrajinci ipak odustanu od Krima ili se Krim vrati u okrilje Ukrajine uz veliku autonomiju nestat će prepreka za članstvo Ukrajine u NATO-u.
U slučaju da Ukri odluče vratiti Krim silom ako treba, to znači da im članstvo u NATO-u niti ne treba trenutno, već da će ući ekspresno u NATO nakon što oslobode Krim.
to vide čak i notorni Solovyov i ona gadura SimonyanCharles III wrote:Ringo10 wrote:Mokri snovi
Mnogo ste požurili
Sve je još neizvjesno
Igra traje
Naravno da Rat još traje, no jasno je u kojem smjeru priča ide. To vide i oni koji vole Rusiju, al su realisti.
VODEĆI Putinov propagandist Vladimir Solovjov i voditeljica RT-a Margarita Simonjan proveli su veći dio emitiranja državne TV emisije Nedjeljna večer s Vladimirom Solovjovom žaleći se na probleme s mobilizacijom. "Na mom i Margaritinom telefonu čuju se panični pozivi što pokazuje da je velik broj uključenih ljudi zaboravio raditi svoj posao", rekao je Solovjov.
Simonjan je dodala da je nakon slušanja Putinove najave i naknadne poruke ruskog Ministarstva obrane stekla dojam da samo ljudi s prethodnim vojnim iskustvom podliježu mobilizaciji, ali to nije bio slučaj. Voditeljica RT-a rekla je da poznaje mnogo ljudi s ratnim iskustvom, no nitko od njih nije dobio poziv.
Ljuto je prepričala brojne slučajeve u kojima su među prinovama bili studenti, ljudi izvan dobne granice, teško bolesni, brijači, učitelji, glazbenici, samohrane majke s dvoje male djece. Među ljudima koji su bili obuhvaćeni mobilizacijom, Solovjov i Simonjan ispričali su da su vidjeli informacije o regrutima od čak 62 i 59 godina.
Solovjov je iznio još jedan slučaj u kojem je teško bolesni glazbenik mobiliziran u Novosibirsku, što je natjeralo senatora Aleksandra Karelina da intervenira. Regrut je objasnio da je glazbenika regrutirao jer je prethodno podnio neku vrstu pritužbe protiv njega. Voditelj je spomenuo i primjer dijeljenja zahrđalog automatskog oružja novim regrutima, ljutito upitavši zašto je to učinjeno. Simonjan se ubacila i rekla da te "male stvari" imaju veliki utjecaj na ljude.
"Sjećate se pobune 1905.? Igrate se s naoružanim ljudima"
"Svi oni imaju telefone i neće šutjeti. Ako im se daju pokvarene stvari, ako nemaju kacige, pancirke, nitko to neće skrivati... Reći ću vam pristojno: Ne igrajte se s ljudima... To su naši ljudi i odbijam šutjeti o tome", istaknuo je Solovjov. Simonjan se nadovezala: "Drugovi zapovjednici, nije vrijeme za ovo... Nemojte ljutiti ljude!". Voditeljica RT-a pozvala je one koji su uključeni u proces mobilizacije da se prisjete priče o pobuni koja se dogodila na bojnom brodu Potemkin izazvana jer je posada bila hranjena mesom zaraženim crvima.Simonjan je uzviknula: "Dopustite mi da vas podsjetim da su 1905. male stvari poput ovih dovele do prve pobune cijele vojne jedinice u povijesti naše zemlje. Je li to ono što želite? Igrate se s naoružanim ljudima", oštro je upozorila. Solovjov se nadovezao: "Sada vidimo da imamo dvije strane. Jednu stranu ispraćaju kao heroje u narodni rat, dok druge kukavički gledaju gdje i kako kupiti kartu". Nepotvrđena izvješća kažu da je više od četvrt milijuna Rusa napustilo zemlju otkad je prošlog tjedna objavljena mobilizacija.
Simonjan je poručila onima koji su pobjegli: "Svaka čast... Samo upamtite, nitko vas tamo ne čeka. Novac će nestati i onda ćete se morati vratiti." Solovjov je otkrio da ga je otprilike 300 ljudi zvalo i pitalo za savjet hoće li moći napustiti zemlju nakon 27. rujna kada bi Rusija službeno mogla početi sprječavati odlazak osobama u vojnoj dobi. Simonjan je dodala: "Bilo bi nevjerojatno da pomoć našeg civilnog društva nije potrebna...
"Moja djeca su mala, ali da sam ih rodila u pravo vrijeme, sada bi bila u dobi za regrutaciju"
Djelomična mobilizacija je prisilna mjera. Naravno, svi bismo više voljeli da se to nije dogodilo. Recimo, 24. veljače nisam mislila da će se pojaviti takva potreba... Mislili smo da se sve to može postići s puno manje krvi i naravno, nismo očekivali tako snažan otpor NATO-a i kolektivnog zapada. To se događa na početku svakog rata: podcjenjivanje otpora, precjenjivanje vlastite snage. Dakle, evo nas s ovom djelomičnom mobilizacijom."Voditeljica RT-a izrazila je zabrinutost oko opskrbe novounovačenih ljudi opremom, tehnologijom i osnovnim potrepštinama: "Budući da smo morali prikupiti i poslati robu onim desecima tisuća koji su već bili na bojišnici... kamioni koji su se zbrojili na vlakove pune bespilotnih letjelica, pancira, čarapa i ostalog, hoće li ovih tri stotine tisuća biti opskrbljeno svime što im treba?"
Njezino je rješenje bilo kazniti one koji su odgovorni za nedostatke i potaknuti bogate da doprinesu ratnim naporima - ideja koja je sve više zahuktavala ruske državne medije. "Imamo mnogo takvih ljudi u našoj zemlji. Sada svoje bogatstvo moraju dijeliti s mobiliziranim i njihovim obiteljima... Osobno poznajem stotine, stotine ljudi koji se ne bi osiromašili na taj način... Pišite mi, zovite me, svi znaju moju broj... Stvorimo ujedinjenu frontu. Oni koji nisu s nama već su otišli", govori Simonjan.
Oštre riječi uputila je i majkama koje pokušavaju zaštititi svoju djecu od mobilizacije, nazvavši njihovo nastojanje sramotnim. "Moja djeca su mala, ali da sam ih rodila u pravo vrijeme, sada bi bila u dobi za regrutaciju."
"Možemo li imati pogubljenja strijeljanjem?"
Jednu osobu nisu kritizirali. To je, naravno, Vladimir Putin. Nikakva pitanja, nikakve oštre riječi. Naprotiv, Simonjan je pohvalila Putina što je preuzeo "teški teret odgovornosti" isključivo na sebe. Isto tako, Solovjov nikada nije kritizirao ruskog predsjednika za loše osmišljenu invaziju na Ukrajinu, već je radije svaljivao krivnju na ostale. Solovjov je komentirajući kriterije mobilizacije koje je postavio Putin rekao da "svatko tko ne slijedi propisane smjernice treba biti podvrgnut "najoštrijoj kazni". "Ako netko pokušava diskreditirati našeg vrhovnog zapovjednika, ja bih mu snažno savjetovao da to ne čini", dodao je.
Nakon što je prethodno tvitala da je RT primio više od sedam stotina pritužbi koje se odnose na mobilizaciju, Simonjan je obećala da će objaviti imena zapovjednika uključenih u problematične slučajeve mobilizacije, ako se situacija ne popravi.
Solovjov je imao radikalniji prijedlog da se podigne moral u zemlji koji tone, pitajući se: "Možemo li imati pogubljenja strijeljanjem?"
Šandor Winnetou and Charles III like this post
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-bi-mogao-naslijediti-putina-netko-od-ovih-12-ljudi-moglo-bi-zavladati-rusijom/2399199.aspx
Charles III wrote:RayMabus wrote:A baš šteta.Charles III wrote:
Što duže ovaj rat potraje, tim gore po Rusiju. Svaki novi dan ih dodatno zakopava.
Evo, Rusi bi dogovor.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ruska-zvanicnica-pozvala-ukrajinu-na-pregovore-hajde-da-sjednemo-i-dogovorimo-se/221006095
Može. Prilažem kartu iz 1919.
a i vrijeme je za nuklearke u Poljskoj.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/poljska-od-sad-a-zatrazila-da-na-njenu-teritoriju-smjesti-nuklearno-oruzje/221006008
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Putin: Potpuna besmislica da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine
» Je li Rusija već izgubila rat protiv Ukrajine?
» Tenkovi nakon Ukrajine idu u povijest
» NATO PORUČIO: MI ODLUČUJEMO O SUDBINI UKRAJINE, NE RUSIJA!
» Sakašvili nakon deportacije iz Ukrajine stigao u Poljsku
» Je li Rusija već izgubila rat protiv Ukrajine?
» Tenkovi nakon Ukrajine idu u povijest
» NATO PORUČIO: MI ODLUČUJEMO O SUDBINI UKRAJINE, NE RUSIJA!
» Sakašvili nakon deportacije iz Ukrajine stigao u Poljsku
Page 1 of 2