ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 41 of 50 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 41 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by dijagram Sat 8 Oct - 22:12

Ocito se radi o dobro pripremljenoj akciji.
Prolazak ovog vlaka s cisternama ocekivan je i vjerojatno se ocekivalo da sve cisterne zahvati pozar i dodje do kolapsa zeljeznickog dijela mosta.
Upitno je kako je doslo do urusavanja jednog traka za drumski prijevoz.
Na ovih par slika ne vidim mjesto detonacije na urusenom dijelu.
Moguce je da se dogodilo s donje strane pa se ne vidi na slikama.
Dio mosta time je odignut detonacijom iz lezista i spustanjem se dogodio slom.
Kako se to prenijelo  na gornji dio i zahvatilo vlak, vjerojatno ciljano nekim sredstvom.
Mozda vremenom saznamo vise o svemu.
Rekao bih da je akcija uspjela djelomicno.
Trebao je kolabirati i dio zeljeznickog mosta.

Malo je nedostajalo.

dijagram

2015-08-09

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 41 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber Sat 8 Oct - 22:35

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:aj brzo popravljaju ako je po svemu sudeći. 

Građevinci, kao i ekonomija, su im puno efikasniji od vojske. Oni su sami ovaj most relativno brzo i izgradili.

Vojska i vojna industrija su zajedno sa sigurnosnim službama postala zadnja utočišta sovjetskog modela upravljanja pomješana sa postsovjetskim crony kapitalizmom.
i relativno se dobro Rusija nosi sa sankcijama, koliko je to moguće, naravno da će pasti standard, ali realno neće biti teškog oskudjevanja niti kolapsa
i sjeverna koreja se "nosi" sa sankicijama
i iran. no frx

samo su činjenice malo drugačije.

recimo iran nema neke probleme sa sankcijama jer direktno radi s njemačkom i francuskom.

ruska nafta i dalje ide u svijet preko saudi arabije.
ali kuća faud uzme 50%

plin. plin je nusprodukt kod vađenja nafte, nekada se spaljivao.

sankcije sada nisu učinkovite jer treba proteći vrijeme da se strojevi počnu kvarit.

od siemens-nixdorf bankomata i kassa do npr magnetne rezonance ili najobičnije krvne pretrage.
sankcije dolaze lako, ali teško odlaze.

i treba ih stiskati dok svi ne krepaju.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber Sat 8 Oct - 22:37

i zaboravih.

ako iran prestane s isporukom oružja rusiji skidaju se sankcije prema istom.

a u tome slučaju putler si može gurat naftu u pakšu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by MDMiridije Sat 8 Oct - 22:39

dijagram wrote:Ocito se radi o dobro pripremljenoj akciji.

Teško jerbo bi u tom slučaju spičkali most. Ne riskiraš ljude i faktor iznenađenja radi nečega što će omesti barbare otprilike na pola dana. Ako je akcija i bila organizirana ili dobro pripremljena. Očito u finalnoj izvedbi nije sve prošlo kako je trebalo.

A očito se radilo o operaciji jer se išlo na to da se ne napada kada je most pun automobila, dakle da se minimalizira broj žrtava kod same eksplozije.
MDMiridije
MDMiridije

2022-10-01

Back to top Go down

Post by MDMiridije Sat 8 Oct - 22:42

MDMiridije
MDMiridije

2022-10-01

Back to top Go down

Post by veber Sat 8 Oct - 22:48

MDMiridije wrote:

Teško jerbo bi u tom slučaju spičkali most. Ne riskiraš ljude i faktor iznenađenja radi nečega što će omesti barbare otprilike na pola dana. Ako je akcija i bila organizirana ili dobro pripremljena. Očito u finalnoj izvedbi nije sve prošlo kako je trebalo.

A očito se radilo o operaciji jer se išlo na to da se ne napada kada je most pun automobila, dakle da se minimalizira broj žrtava kod same eksplozije.
neka je kako ti veliš.
pa samo to kaj su skurili cisterne je faktor.
upitna je upotrebljivost mosta.

građen je prenapregnutim elementima. cisterne koje su izgorjele skurile su sajle unutar elementa.
pruga je deforimirana.

uspješno kurenje. šteta kaj nije koji čoban izgorio pride.

ali poklonjenom mostu ne gledaju se sajle.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by MDMiridije Sat 8 Oct - 22:52

Da nisu ništa napravili opalili su onome idiotu šamar, i u najmanju ruku dio resursa koje barbari imaju će nekaon ovoga još više otići na zaštitu mosta i okolice...da ne spominjem koliko će ovi idioti uopće razmišljati što i kako se dogodilo. Osvetit će se...po dobrom starom običaju gađati će centar nekog grada i slično. Ali jebeni simbol im je danas oštećen. A nije isključeno da će odletjeti u 3pm. Par glava će pasti radi ovoga kako god se okrene. Sve u svemu lijepo.
MDMiridije
MDMiridije

2022-10-01

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sat 8 Oct - 22:57

Ja sam uvjeren da je Putin sam sebi minirao most da bi za to okrivio jadne Ukrajince. Da je to istina, vidimo po tome što su ga popravili za par sati.

Znao je on da su glupi ko kurac i da će se početi hvaliti da su oni to učinili, čim čuju da je nešto bilo na mostu.

I sad ima alibi da im učini što god hoće: priznali su da su pokušali srušiti most.
A s teroristima nema pregovora.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber Sat 8 Oct - 22:57

MDMiridije wrote:Da nisu ništa napravili opalili su onome idiotu šamar, i u najmanju ruku dio resursa koje barbari imaju će nekaon ovoga još više otići na zaštitu mosta i okolice...da ne spominjem koliko će ovi idioti uopće razmišljati što i kako se dogodilo. Osvetit će se...po dobrom starom običaju gađati će centar nekog grada i slično. Ali jebeni simbol im je danas oštećen. A nije isključeno da će odletjeti u 3pm. Par glava će pasti radi ovoga kako god se okrene. Sve u svemu lijepo.
a kaj sam ja natipkao?
da i bude u funkciji most, romljani su dobili popičkitis.

da se i cisterna samozapalila, popičkitis im je.

treba tu stoku stisnut.

i susjede nam uzjebane pitati kolko kilo nafte

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by dijagram Sat 8 Oct - 22:58

MDMiridije wrote:

Pa jasno da je cilj bio srusiti sve. bili su blizu toga.
Nije nimalo jednostavno srusiti dva mosta jedan uz drugi u istom trenutku.
Kad se uzme u obzir da je most cuvan ovo je svakako uspjeh i dobro pripremljena stvar tko god je izveo.
U DR sam srusio jedan veci i jedan manji most, a planiran je i jedan u neprijateljskoj pozadini koji je bio cuvan kao vazan objekt.
To nismo realizirali zbog slozenosti , nedostatka sredstava  i znam koje smo sve probleme imali rijesiti da bi se to napravilo.
Nismo imali sredstva kojima danas raspolazu ukrajinci:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by MDMiridije Sat 8 Oct - 23:20

crvenkasti wrote:Kako bi glupi Ukrajinci uopće postojali bez Rusa, a nekmoli ratovali protiv njih, bez američke pomoći?

Sreća pa nećemo morati o tome raspravljati. Pošto im pomoć dolazi. Čak i ovako ograničeno što i kako se smije....razbiše mit druge vojske na svijetu.

Da su krenuli dolaziti moderniji sustavi, oklop, avionske rakete, krstareće rakete i ostalo...što bi ostalo od barbara. Ovako još dobro žohari stoje. Ova precizna oružja su lijepa. A i to što se snima kad pada granata. Mogu familije gledati kako je mali Saša ostao bez jaja dok mu je Igor kurac pušio u spaljenoj tuđoj kući u Ukraini.
MDMiridije
MDMiridije

2022-10-01

veber likes this post

Back to top Go down

Post by MDMiridije Sat 8 Oct - 23:51

:^0
MDMiridije
MDMiridije

2022-10-01

Back to top Go down

Post by MDMiridije Sat 8 Oct - 23:58

Stariji snimak čini mi se.

Svejedno lijepo za vidjeti. Nadam se da su piloti živi izgorili.

MDMiridije
MDMiridije

2022-10-01

Back to top Go down

Post by MDMiridije Sun 9 Oct - 0:22

Ruska donacija pzo sustava Ukraincima! cheers
MDMiridije
MDMiridije

2022-10-01

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus Sun 9 Oct - 0:46

Onaj avion šta se nikidan spička na onu pistu na Krimu ako koga zanima, nije teretni kako je izgledalo po količini eksplozije nego Mig-31.

-

Vazdušno kosmičke snage Rusije doživele su tokom ove nedelje još jedan gubitak aviona, ovoga puta radi se o neborbenom gubitku a kako se u pojedinim ruskim izvorima navodi, reč je o lovcu-presretaču MiG-31. Snimak kao i fotografije udesa i uništenja aviona u vazduhoplovnoj bazi Beljbek na Krimu javno su objavljeni a na jednom od ruskih Telegram kanala detaljnije je opisano šta se dogodilo. Na snimku se vidi da se avion nakon izletanja sa poletno-sletne staze survao niz liticu i eksplodirao. Katapultirao se samo jedan član posade.

U nezvaničnom objašnjenju događaja stoji da je pilot aviona koji je bio naoružan i pun goriva iz za sada nepoznatih razloga prekinuo poletanje. Letelica je nakon izletanja sa piste pala niz liticu. Došlo je do detoniranja ubojnih sredstava, navigator je uspeo da iskoči, pilot nije. Razjašnjeno je i da se prilikom katapultiranja kod MiG-a 31 prvo aktivira sedište navigatora, a pola sekunde kasnije i sedište pilota. Za poginulog člana posade se navodi da je bio pilot prve klase sa značajnim naletom na MiG-u 31 iz baze Hotilovo. Navedeno je i da aerodrom, kao ni sama PSS nisu oštećeni.

https://tangosix.rs/2022/07/10/rat-u-ukrajini-dalje-napredovanje-ukrajinskih-snaga-dodatna-americka-vojna-pomoc-ukrajinsko-ratno-vazduhoplovstvo-aktivnije-od-ruskog/

Produced 1975–1994
Number built 519

https://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan_MiG-31

Presretač.

90 MiG-31BM in service

90 komada + još 30-ak u mornaričkoj avijaciji.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 9 Oct - 14:48

Danas deseci tisuća prosvjednika u Parizu traže od vlasti da se Francuska povuče iz NATO-a:

crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 9 Oct - 15:11

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:aj brzo popravljaju ako je po svemu sudeći. 

Građevinci, kao i ekonomija, su im puno efikasniji od vojske. Oni su sami ovaj most relativno brzo i izgradili.

Vojska i vojna industrija su zajedno sa sigurnosnim službama postala zadnja utočišta sovjetskog modela upravljanja pomješana sa postsovjetskim crony kapitalizmom.
i relativno se dobro Rusija nosi sa sankcijama, koliko je to moguće, naravno da će pasti standard, ali realno neće biti teškog oskudjevanja niti kolapsa

Slobodno tržište vs močvara birokracije. Čak je i Venezuela izdržala sankcije kad je prihvatila slobodno tržište.

Vojska im je još uvijek na Sovjetskim top-down settings, birokratizirana do boli, vode je stari intelektualno kruti sovjetski kadrovi tipa Gerasimova, gdje po nižim razinama vertikale nema incijative a napreduje se mediokritetski poslušnički i nepotistički.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by dijagram Sun 9 Oct - 18:07

Ukrajinci sve blize mjestu Svatove.
Potpuno ovladali istocnom obalom Oskila i selo po selo oslobadjaju jedno za drugim.
Slijedi  izlaz na cestu P-66 Svatove-Kremina.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sun 9 Oct - 20:02

dijagram wrote:Ukrajinci sve blize mjestu Svatove.
Potpuno ovladali istocnom obalom Oskila i selo po selo oslobadjaju jedno za drugim.
Slijedi  izlaz na cestu P-66 Svatove-Kremina.
na tom djelu fronte situacija se pokreće. Na Hersonu slabo, imali su jučer-prejučer Ukrainci gadnih gubitaka pri pokušajima

2018-06-14

Back to top Go down

Post by veber Sun 9 Oct - 20:11

MDMiridije wrote:
crvenkasti wrote:Kako bi glupi Ukrajinci uopće postojali bez Rusa, a nekmoli ratovali protiv njih, bez američke pomoći?

Sreća pa nećemo morati o tome raspravljati. Pošto im pomoć dolazi. Čak i ovako ograničeno što i kako se smije....razbiše mit druge vojske na svijetu.

Da su krenuli dolaziti moderniji sustavi, oklop, avionske rakete, krstareće rakete i ostalo...što bi ostalo od barbara. Ovako još dobro žohari stoje. Ova precizna oružja su lijepa. A i to što se snima kad pada granata. Mogu familije gledati kako je mali Saša ostao bez jaja dok mu je Igor kurac pušio u spaljenoj tuđoj kući u Ukraini.
zamislida su u startu imali ovo što im stiže.
pa tatari bi imali popičkitis malo jači.

najbolje mi je kada su ringo i ekipa kod rata u siriji slavili "nadmoćno" rusko oružje.

pa me popljuvali kada sam im tipkao da nemaju šanse sa zapadom.

sada su ušutjeli.

treba igore i sergeje rokat svakodnevno i majkama poslat snimke pušinga, lizinga i guzinga.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Sun 9 Oct - 20:14

veber wrote:i zaboravih.

ako iran prestane s isporukom oružja rusiji skidaju se sankcije prema istom.

a u tome slučaju putler si može gurat naftu u pakšu.

U tom slučaju rusku naftu na svjetskom tržištu zamjenjuje iranska. Na iranskom političkom vodstvu je odluka.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 41 of 50 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics